Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Plazma TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MageRG #30012 üzenetére
Csak szemezgetek.
Viszont így meg sok olyan ember nem értheti, akinek értenie kellene.
Nincs olyan, hogy érteni kell valamit, ha az érzékfelletti világokról van szó. A fejlődésed (vegyük tudat fejlődésnek) útján megadatik az igazság megélése, árnyékának megértése (itt a megértést átadható formájában értem az árnyéknak).
Szóval: akinek van "szeme" a látásra, "füle" a hallásra ... -
Sic. Ja nem, vicc.
Einstein meghal. A mennyben találja magát. Ott van a hegedűje is. Imádja a hegedűjét.
Jobban mint a fizikát, jobban mint a nőket. Alig várja, hogy kiderüljön milyen jól tud játszani a mennyben. Arra jut, hogy valószínűleg jól fog menni.
Neki áll felhangolni, mire az angyalok oda sietnek. Te meg mit művelsz, kérdik. Hegedülni szeretnék. Jaj ne csináld. Isten nem fog örülni. Neki szaxofonja van. Így Einstein megállja.
Nem hegedül. De nehezére esik. Imádja a zenét. És a mennyben nincs mivel elfoglalnia magát. És egyszer csak a magasból meghallja a szaxofont. A "Take the A train"-t játsza.
Ismered? ... Igen ismerem. Einstein is ismeri. És azt gondolja, akkor is megteszem.
Istennel fogok játszani. És remek kis dalt kerítünk ebből. Szóval elkezdi a "Take the A train"-t. A szaxofon elnémul és megjelenik Isten. Odaviharzik Einsteinhez.
Jól tökön rúgja ami fáj. Még a mennyben is.
Aztán pedig ripityára töri Einstein hőn szeretett hegedűjét. Egy örökkévalóság zene nélkül.
A menny pokollá vált Einstein számára, és ahogy összehúzza magát, összezúzott golyóit markolássza. Oda megy hozzá egy angyal, és azt mondja. Figyelmeztettünk.
Istennel nem játszhatsz. Istennel nem játszhatsz.
Ui.: [link] -
válasz
zolivissza #29986 üzenetére
Az örömhír egy olyan kifejezés, amely alapvetően a keresztény teológiában használatos, és Jézus Krisztus életét, tanításait, halálát és feltámadását összefoglaló üzenetet jelenti.
-
válasz
zolivissza #29983 üzenetére
Nem figyelsz a szóhasználatodra. örömhír Ennek a szónak van egy mindent is visz (jelentős kontextusa) használata (talán a te életedben is), azaz ne használd (úgy gondolom nem célszerű) általánosan. A jó hír megfelelőbb lehetett volna.
#29960 rendben Tartsd magad az ígéretedhez.
-
Van egy sajnálatos hírem, ide lettem "visszavonulva".
egy rövid eredettörténet segíthet.
Az Egyház Isten akaratából születik, de látható formájában emberekből épül fel. Az Egyház Isten művét szolgálja és hordozza a világban, de emberi módon is működik, emberi intézményként is megjelenik szemünk előtt.
Ez okozza, hogy az idők során kialakult egy tagolt s egybehangolt hierarchia (a görög kifejezés szó szerinti értelme: ’papi uralom’), (Kolja58 emelte ki) amelynek alapjait, alkotmányát a Szentírás fekteti le, s amelyben feltűntek emberi elemek is. Ezeknek a létjogosultságát az adja, hogy emberekhez szóló küldetését minden korban, minden kultúrában és társadalomban a lehető legjobban szeretné az Egyház szolgálni.
Az Egyház alapvető rendjéhez tartozik, hogy vannak püspökök, papok és diakónusok – vagyis olyanok, akik teljes életüket a szolgálatra teszik fel; és vannak úgynevezett világi hívők, akik az emberi élet megannyi területén adottságaikhoz és lehetőségeikhez mérten megélik, s ezáltal tanúsítják és hirdetik az evangéliumot.
Bár az Egyház tagjai között hierarchia, engedelmességi kapcsolat áll fenn, mégis mindent a szeretet hat át, hisz ez egyetlen család, Isten háza népe. A fegyelem és a rend nélkülözhetetlen, ugyanakkor azt mindig a kölcsönös szeretet élteti. A hagyomány őriz egy mondást, amely így fogalmaz: „lényeges dolgokban egység, egyebekben szabadság, mindenben szeretet”.Szívesen elmagyarázom miért gondoltam fontosnak a fentiek kiemelését.
-
válasz
Miklós315 #29969 üzenetére
(érdeme a Szentháromság közreműködésének és az emberi belátókészség lehetőségének).
Tegyük fel, hogy ebbe (lelkiismeretem okán) nem kötök bele. Azaz úgy van jól, ahogyan lett, a feltételrendszer nem engedett meg mást. (Az Isten ostora is letett a szándékáról amikor ...) . Nesztoriosz, felületes megközelítésben (azaz az én megközelítésemben) az antropozófia elő futára is lehetett. (Bár akkor még a értelmi lelken dolgoztunk). (érző lélek-értelmi lélek- tudati lélek a fejlődés sora) Ami akkor nem lehetett, most lehet.
Még mielőtt a "hajtépésre" jutnánk, szeretném hangsúlyozni, te sem én sem hoztunk létre semmit ami megmagyarázhatna egy megemlített viselkedést. -
válasz
Miklós315 #29966 üzenetére
megérkezett a 3 p. legátus. VII. 16: elítélték az antiochiai pátr-t és követőit, majd VII. 31: 6 kánonba foglalva mondtak ítéletet Nesztoriosz tanai fölött. Ám a nesztoriánusok elfogták Cirillt a zsin. cs-hoz írott leveleivel együtt, s a cs-t Nesztoriosz pártjára állították. A cs. jóváhagyta ugyan Nesztoriosz letételét, de megfosztotta hivatalától Cirillt és Memnont, s mindkettőt bezáratta. A felek 8-8 képviselőjét magához kérette, hogy ő döntsön személyesen. Közben belátta Cirill igazát, s a képviselőket nem fogadta, sőt megtiltotta, hogy jelenlétében beszéljenek Nesztorioszról, akit előbb Antiochiába, majd Felső-Egyiptomba száműzött. - Cirill teljes győzelmet aratott, s a hüposztatikus egység tanát ált. elfogadták."
Szeretném a történteket megérteni a döntési jogkörök alapján. Egyetemes zsinat, pápai legátus, pápa, császár viszonylatában. Hogy árnyalhassam az első felindulásból tett véleményem, miszerint 233 pp. hogyan, miért nem "győz" le 198+3pp legátust. Azaz a "demokrácia" miért nem érvényesült (kérdezi egy laikus, mostani körülmények között gondolkodó).
-
válasz
Miklós315 #29963 üzenetére
A 2-s pontot igen csak egyszerűen akarod megoldani, de ez nem fog menni. A Wiki példa csak a csúsztatásra példa, nem mentesít az alól az önkény uralmi tett alól ami a 233 püspökkel szemben lett elkövetve. Azért "lovagolok" ezen, mert akkor még a szellem nem volt abortálva azaz a test-lélek-szellem világkép természetes volt.
Azért mert kevés az információd, nem teszek úgy mintha kiakarnálak oktatni. Tehát amit eddig mondtam vagy fogok, ne vedd kioktatásnak.
A nem átlagos lényeknek (azaz akik az emberi fejlődés szekerét tolják) minden egyes inkarnációjukban úgy nevezett gráll kérdésük van, ami az ő megoldásukra vár. Így válaszolta meg a kérdését Arisztotelész, mivel megválaszolta, Aquinói Szent Tamás a arisztotelészi tapasztalatra támaszkodva kapta meg a maga gráll kérdését és a kettős tapasztalatra támaszkodva oldotta meg Rudolf Steiner a magáét és adta tovább az emberiségnek a tapasztalatot, azaz az antropozófiát. Az antropozófiai lény ekkor jutott el a saját fejlődésében a tudati lelke fejlesztésének korába. Jelenleg az emberek is és az antropozófiai lény is a tudati lelket fejlesztik. Hogy egyszerűbb legyen. Csak az1. lépés után következik a 2. . Illetve az általános iskola után a közép és így tovább.
Krisztus idejében az értelmi lelkét fejlesztette az ember. Krisztus pont akkor, azért mert az esszénusok kövezték ki az útját.
"közeleg az Isten Országa" (jól esett leírni) szinonimaként használtam a szellemi világosság eljövetelére.A zsidó nép hordozta magában azt a lehetőséget, hogy a vér útján ki alakulhasson egy olyan emberi test amelyik hordozhatja az ÉNt (nem az ént), azaz a kozmosz ÉNjét.
Ennek az ÉNnek egy szikrája került a Golgotai misztérium tettével minden ember énjébe. (ott csücsül a tiédben is) Még egy szál. Az előző kultúrák (hindu-perzsa-egyiptomi) beavatottjai megtestesültek a zsidó nép vérvonalában, hogy pont akkor és pont ott elő legyen készítve a vérvonal az ÉN befogadására.Egyszer már példálóztam a ketrec harcosok bajnok építési módjával. Nevezetesen erőpróbák sorozatán keresztül érlelődik a bajnok. Itt az ember "örökös" ellensége Arimán, Lucifer, Szórák. Az ellenerők működésének ideje korlátok közötti, azaz lesz idő amikor nem fognak hatni.
-
válasz
Miklós315 #29961 üzenetére
1. Rudolf Steiner az antropozófia megalapítója. Hogyan lehetne benne a Bibliában? JézusKrisztus a követőknek és a tanítványoknak "másképpen" beszélt ugyan arról a témáról, mert más tudati szinten voltak. (Lázár)Jánosnak könnyen adott bármiről is magyarázatot mert intuitív tudat állapotnak örvendhetett. Ebben a tudat állapotban íródott a János evangélium. (Krisztus ihlette) Az evangéliumot úgy kellett megírni, hogy a lényege át legyen adva hétköznapi, imaginatív, inspiratív, intuitív szinten. Krisztus azért öltött pont abban az időben testet, mert akkor még az emberek tudatszintje befogadó volt a Krisztusi tanításokra. Majd minden elsötétedett. Még jelenleg is nagy a sötét befolyása.
Rudolf Steiner megjelenése (az antropozófia átadása az emberiségnek) bizonyítja, hogy "közeleg az Isten Országa" azaz az emberek tudatalatt (spontán) kívánják a lelki-szellemi tudást. (nyílnak a "harmadik" szemek). pl. Ezotéria.
Jó lenne eldöntened, melyik forrást miképpen kezeled Mivel én test-lélek-szellem, külön-külön és egységként is vagyok, hát így kezelem.2. szabadon szerkeszthető Kedves hozzáértők tessenek már a fáratságot nem kímélve a helyre igazítást megtenni, hiszen szabadon szerkeszthető. ( vagy talán érdekében áll a dezinformálás a tisztelt publikumnak?)
3. Mit jelent, hogy minimális elkötelezettség mellett, azaz szabadon? Számomra nyilván való (ismerve a szűk környezetemet) "hozott anyagból" gazdálkodok. Az elsők között olvastam R.S. A szabadság filozófiája könyvét. Megemlíteném, Pál szabadon jelentette ki, hogy nem én hanem a Krisztus bennem. Szabadon vállalt kényszer.
-
válasz
zolivissza #29957 üzenetére
Úgy látszik menthetetlen a mi "házasságunk". Váljunk el civilizált módon. (menni fog?)
Mivel amit teszel és ahogyan teszed, zaklatásnak élem meg, nyomatékosan kérlek, hagyd abba. -
válasz
Miklós315 #29955 üzenetére
Nem megbántás képpen. Te is én is, ki vagyunk szolgáltatva a Biblia leírók, átírók, értelmezők, tevékenységének. Az átlag polgár meg annak az ügyes manipulálásnak amit pl. [link] Mi történik a linkelt helyen. Nem említik amit Tarnai Imre kanonok leír (bizonyosan megfelelő forrásból merítve), hogy 431 a meghívott püspökök létszáma, hogy 233 okkal meg nem jelent (püspüki engedetlenség okán) a jelenlevő 198 püspök egyhangúlag Cirill tanítását fogadta el. Így kel valamit ami a jövő szempontjából akár perdöntő is lehet, elbagatelizálni. Az orrunkba tolták, hogy egyhangúlag. Az egyébként többség ellenében.
Én mint gondolkodó (tudatos lény), hála Istennek minimális elkötelezettség mellett, azaz szabadon jutottam el az antropozófiáig. Nem verte belém az apám, nem kényszerített környezet, vagy hagyomány, nem zavart egy bizonyos szempontból jól felépített tényt feltételező rendszer sem.
Én szívvel-lélekkel maradok az antropozófia hívője. Más, pedig járja a maga útját. És remélem mindenki megtalálja a vigaszát.Ui.:
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. -
válasz
zolivissza #29954 üzenetére
Netto hazugság. Ismételt III.10.7-8. Ismételt trollkodás és közösségrombolás: III.10.1, III.10.7 flame, III.10.8 trollkodás, III.10.9 off. Topikrombolás és durva személyeskedés miatt. Ezek között nincs a hazaárulás szó.
Kérem figyelembe venni, hogy a tisztázás miatt osztottam meg.
-
válasz
zolivissza #29946 üzenetére
Váradi és Gellér is tud rólam. Ha ennek ellent mondó forrásod van, virítsd. (de nem fogadok veled abban, hogy találsz, mert úri ember(fair play) biztosra nem fogad.
Kezdem unni az alaptalan hazaárulózásodat.
-
válasz
Miklós315 #29947 üzenetére
Örülök, hogy idehoztad. Igazad van, nem voltam ilyen egyértelmű és lehet, hogy a szabad emlékezetem akár félre érthetően hatott.
Vagy miért is idézted?
Az idézetek bizonyítékok arra, hogy volt a kezedben a könyv. A 360-ból 1. Haladunk tovább?
Az evangéliumok (magyarázata) felé igyekeztelek fordítani. János, Lukács, Máté, Márk és ha már az evangéliumok területén járunk az Ötödik evangélium és felkínálja magát.Figyelmeztetlek. Az igazság életerő és később megismerési erő. Ha elkezded az antropozófiát Rudolf Steiner előadásainak fényében fogyasztani még "megfertőződsz".
-
válasz
Miklós315 #29942 üzenetére
De megismétlem és kihangsúlyozom: te - bevallottan szándékkal nem is törekedve - nem férsz hozzá az Akasha- krónikához mint megjelölt forráshoz.
Igen ez jellemez engem. Miért is, mitől is olyan erős az antropozófiában való hitem?
Mert a környezetemben két személyről is állítom, hogy ők hozzáférnek. Váradi Tibor, Gellér Ferenc. A többiekre is igaz, szellemtudomány.hu-n megismerkedhetsz velük. Ha tanulni kívánna kedved: Svájc Dornach Goetheánum
Úgy gondolom ez elegendő a figyelemre. (nekem meg az erős hitemre) -
válasz
Miklós315 #29938 üzenetére
Az általad (az antropozófia által) hirdetett Krisztus nem egyezik a Biblia Krisztusával.
Ez egy olyan állítás aminek nincs igazság tartalma.attól, hogy valamit 'Krisztusnak' hívsz még nem lesz 'az a Krisztus Majd eldönti az a Krisztus, hogy megfelelő szellemi háttérrel "hívták" e meg.
Amikor - antropozófia-követőként, egyszersmind állítólag a Bibliát elfogadóként - a keresztény egyháza(ka)t azzal vádolod, hogy nem a (szerinted) hiteles (vagyis antropozófia szerinti) keresztény tanítást hirdeti-képviseli,
Nem vádolok senkit semmivel. Csak figyelmet irányítok olyan dolgokra amik vagy így, vagy úgy vannak(voltak), de az biztos. Mindkettőnknek "vesztett" pozíciója van az ateizmussal (materializmussal) szemben. Ez a jelenlegi világ történésekből látszik. Ebből csak a "hívek" tudnak kihúzni.Figyelmedbe ajánlom, hogy JézusKrisztus amikor a tanítványai megkérdezték ki is Keresztelő János, ő így felelt Illés ő csak nem ismerték fel. (emlékezetből)
Mi ez ha nem a reinkarnációra utalás?Az antropozófia bűne, hogy ellopja a hasonló nyelvezetet és tartalmi elemeket, és teljesen más ideológiai-spekulatív környezetben tálalja, konkrétan a felhasználttól eltérő tartalmat kínálva. Ezt "csípőből" visszautasítom. Az ezzel kapcsolatos érvelésed részemről szót sem érdemel.
ha nem érdekel valakit az eredeti tartalmi forrás,
De érdekel a forrás. És ez a tiszta forrás a kozmosz emlékezete, az Akasha krónika.
(ismerem ezzel kapcsolatos érvelésed, nem kell megismételni) -
válasz
Miklós315 #29935 üzenetére
Kérdés. Tarnai Imre dezinformált a fent linkelt írásában?
Azt feltételezem, hogy nem. Ha mégis akkor vele, kellene egyeztetni (Isten nyugosztalja) bár ez már nem könnyen lehetséges. Ha linkelnél olyan forrást ahol helyre igazítást kértek tőle és ő meg is tette, azaz pontosított, az árnyalja a képet.
Amiket felsorolsz, mint általánosan elfogadott (megrendíthetetlen) tartalmú fogalmakat, azt arra alapozva hozták létre (önmaguk igazolására) akik 198-an 233 ellenében (a távol maradással egyértelműen kifejezték véleményüket) a jövőt meghatározták.
Nem egy renitens volt hanem több mint a fele a püspöki karnak. Ennek fizikai súlyát te is átérezheted, nem beszélve a szellemi-lelkiről.Nincs ember Krisztus . Te Jézusról beszélsz.
Krisztus mint ember a bűnnek is alá volt vetve, Nem volt.
Éppen az a lényege a Krisztus és a Golgotai misztériumnak, hogy a földön a legtisztább lény volt.
A názáreti Jézus sem volt a bűn alávetve. Éppen ez a Mária misztérium fontossága. Názáret egy különleges ember csoportnak adott létezés helyet akik olyan misztériumot őriztek aminek fizikai megjelenése Mária szűznemzése. Az így megszületett lény akit a názáreti Jézusnak hívunk szintén bűntelen lény. (a Nap anyapáholyában várta megszületésének idejét, őt akár 2. Ádámnak is nevezhetjük).Mivel már itt eltérnek gondolataink, ezért nem tudunk és én nem is akarok közös nevezőre jutni. (Nem azt mondtam ezzel, hogy nem érdekel a véleményed, mert igen is érdekel).
Köszönöm azt az időt amit a fenti összeállítására jószándékod jeléül eltöltöttél.
Ui: Ahol ketten összejönnek az ÉN nevemben, ott vagyok ÉN is. Ez a #29936 hsz-re is.
trichotomizmus
"az a nézet, amely az emberben három lényegi összetevőt akar megkülönböztetni: a testet, a szellemi lelket és valamilyen érző lelket, amely a vegetatív és érző tevékenységet irányítja.
Nincs szellemi lélek, csak azért létezhet ez a csinált fogalom mert a szellem abortálva lett egy zsinat által.
Test-lélek-szellem. -
Ez már csak a úgy van, hogy ...
Az V. század elején egy Nesztóriosz nevű püspök állt a konstantinápolyi egyház élén. A legújabb történelmi kutatások szerint az imént vázolt körülmények miatt értették őt félre. Mert a kijelentéseiből úgy tűnt, hogy szerinte Krisztusban az istenség és az emberség elválasztva létezik, csak a szeretet erkölcsi kapcsolata egyesíti a kettőt. Vagyis hogy nem csak isteni, hanem külön emberi személyisége is van. Az ember Jézus olyan, mint egy templom, akiben a tőle független Második isteni Személy lakik. Ebből pedig az következik, hogy akit Mária szült, az csak ember, aki egyesült ugyan az istenséggel, de Mária nem
mondható Istenszülőnek.
Cirill alexandriai pátriárka figyelt föl először ezekre a félreérthető véleményekre, és a pápához fordult. A pápa igazat adott neki, és felszólította Nesztórioszt, hogy vonja vissza tanítását. Nesztóriosz e helyett válaszlevelet írt. Megint csak a császár, II. Theodosius volt az, aki felfigyelt erre a huzavonára, és elődei példájára összehívta a harmadik egyetemes zsinatot, ezúttal Efezusba, 431 pünkösdjére. A pápát Cirill képviselte. A kitűzött napon megnyitotta a zsinatot, jóllehet a Nesztórioszt pártoló püspökök nem érkeztek még meg. Maga Nesztóriosz a városban tartózkodott, de nem volt hajlandó részt venni a zsinaton. A jelenlévő 198 püspök mind Cirill álláspontját fogadta el, és elítélték Nesztórioszt.
Az éjszakába nyúló ülés végén a nép hálából fáklyás ünnepi menetben kísérte szállásukra a püspököket, mert jóváhagyták, hogy Mária Istenszülőnek nevezhető. [link]431 püspök (mind aki számít) összehívva.
233 püspök nem vesz rész (mert más a véleménye, azaz osztja Nesztóriosz állítását)
198 püspök (akik Cirillel értenek egyet) a többiek távollétét nem tolerálva, egyhangú döntést hoztak.Elég beszédes amit idéztem, eszem ágában sincs többet írni.
-
válasz
Miklós315 #29932 üzenetére
Ez lassan kezd olyan cica gombolyagos lenni. Nekem a teremtés előtti Szentháromság Atya-Fiú-Szentszellem, és mindig is úgy gondolok rá, hogy egylényegű. A teremtett Szentháromság, Anya-Leánya-Szentlélek és ugyan úgy egylényegű.
A két Jézus gyermekről leírtam melyik-melyik. Összekeverted, pontosabban felcserélted.
Ahhoz, hogy bármit is megérts a két Jézus gyermek szellemi lényegéből értened kell az ember felépítését. Ahhoz, hogy ne összelapátoltnak vedd az antropozófiát, tudnod kellene a test melyik részét fejlesztették az egymásra következő kulturkorszakok.
Nem te vagy az első (meg az utolsó sem) aki felületes ismerettel mond kritikát az antropozofiáról. Nem kértem, hogy márpedig fogadd el, csak annyik kérek ne sajátítsd ki Krisztust mert ő az emberek összességéé, azaz az enyém is. Létezésem okán.
-
válasz
Miklós315 #29929 üzenetére
Tulajdonképpen mivel szembesítettél? ( becsülöm a tevékeny hozzáállásod, a sic! semmit sem ér)
Hiszen képtelenség, hogy a hit valaha is igazán megértést nyújthasson. Az emberiségben magát a megismerést kell megváltani, vissza kell vezetni az érzékfelettihez."
Számodra rengeteg eretnek gondolatot tartalmaz az antropozófia idézése.
Adok egy elrettentő példát. Ha az antropozófus az otthonában imádkozik bűnbocsánatért, meg kapja azt (abban az értelemben amit fentebb leírtam). Azaz nem szükséges templomba járnia ennek kapcsán. -
válasz
zolivissza #29925 üzenetére
Hát te ki vagy? Őszinte megítélésed alapján (ami persze nem várható, feltételezhető rólad)
-
válasz
zolivissza #29923 üzenetére
Egy kicsit sem nyilvánvaló.
(nem lehet 'túlmutatni' a kereszténységen; ezoterikus maszlag az egész)
Milyen jó lenne ha valaki behoz egy új fogalmat akkor azt bizonyíthatóan definiálná (ezoterikus maszlag).
(nem lehet 'túlmutatni' a kereszténységen Igen, nem lehet. De, attól, hogy valaki földhöz ragadt és ritkán vagy/és soha nem néz a csillagos égre (kozmosz), attól az még létezik. Állj meg és akkor a földi göröngyök nem zavarnak és nézd a csillagos eget. A káldeusok még "érezték" a csillagos ég üzenetét (káldeus asztrológia, amit volt szerencsém magam szempontjából megismerni egy élő káldeus asztrológiát művelőtől).
Tehát, nem túlmutatni hanem a lélek és szellem kapcsolatában megmutatni szándékoztam.A slendriánságod nem magyarázható ilyen, nem is tudom jellemezni, módon.
( erre mondta kedvenc tanárom, ülj le fiam ... ) -
válasz
zolivissza #29921 üzenetére
Ugyan mit tudhatsz te erről? Ennyi idő alatt nem szerezhetted meg a könyvet, nem olvashattad el, nem nézhettél a hivatkozások hátterébe. Ja, hogy ez téged hidegen hagy, hogy úgy teszel, pedig dehogy. Ezt már kezdem megszokni tőled. Tudod mit ne fáradj.
-
válasz
zolivissza #29919 üzenetére
Miről beszélsz? És mi alapján?
-
válasz
hiperFizikus #29914 üzenetére
Csak egy általános linket adok. [link] Mindenre is jó, ha nem csak az érdekel amit a fizikai érzékszerveid közvetíthetnek.
-
Elsősorban Miklós315 kereszténység tudatának szélesítésére.
A "Kozmikus kereszténység" arról szól, hogy a Golgotai Misztérium idejének Három Éve alatt Jézus Krisztus horoszkópja folyamatosan valósult meg. A Merkúr ezen idő alatt hét hurkot von, melyeket Willi Sucher azonosít a János szerinti evangélium hét jelével. A Vénusz pedig Jézusnak az esszénusok kapuja előtti élményét köti össze az égen Pál damaszkuszi kapu előtt átélt megtérésével. A bolygók kozmikus helyzetét, mintegy a mágusok csillagát követve rajzolódik ki az égen a kereszténység kozmikus története, végül feltárulnak a csillagapokalipszis titkai. [link] -
válasz
BE4GLE #29910 üzenetére
Pont annyira vagyok őszinte amennyire szükségét érzem.
Az életem zajlik ahogyan szükséges. Mindenki velem van akinek a mindennapjaim történéseiben benne kell lennie és fordítva. Nem játszok Istent, nem én irányítom a sorsomat. Nem lehet egy élet alatt minden megélni.
Nem tart vissza senki, szabad embernek hiszem magam. De muszáj elköteleződni, Krisztusnak.
Nincs több őszinteségi "rohamom". -
válasz
BE4GLE #29907 üzenetére
Az első értelmes beszélgetésre való törekvés tőled felém itt.
A kereszténység a mindennapjaink része, a maga teljességében. (itt az emberiség a teljesség része). Ebből a megfontolásból nem engedem kirekeszteni magam a kereszténységből, azaz kiállok magam és Krisztussal való kapcsolatomért. (korábban kell felébrednie bárkinek, hogy éket tudjon ezen a világomon verni).
Amiben hiszek, de közösségi, az antropozófusok közössége valós közösség amihez az odaát lévő antropozófusok az itteniekkel mindennap együtt élnek. (ők valósan kommunikálnak mindennap egymással, ez a jövő, hogy az odaát lévőkkel kommunikáljunk).
Ha az itt létem (vallás topik) nem lenne fontos számomra, hülye lennék ha itt lennék. (ha figyeltél akkor láthatod, hogy megfontoltabb vagyok mint máshol). Mint már mondtam görög katolikusnak kereszteltek. (nevelő nagyanyám jóvoltából). Ha közösséget akarnék választani az evangélikusok "barátja" lennék. Miért? Mert volna mit beszélgetni (legtöbbet a János evangéliumról). -
válasz
Miklós315 #29904 üzenetére
"Hiszek egy Istenben,
mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
És Jézus Krisztusban, az Ő egyszülött Fiában, a mi Urunkban;aki fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától;
szenvedett Poncius Pilátus alatt;
megfeszítették, meghalt és eltemették.
Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül;
Amit áthúztam, az helyett a szentszellem volt a Jordán folyónál Jézus, Keresztelő János általi vízzel való keresztelésénél, amikor is Krisztus egyesült Jézus testével, azaz így testesült meg az Isten egyszülött fia Jézusban. Szűz Mária Jézust szülte, azaz a fizikai testet hozta létre ami alkalmas lett 29 és fél évesen a János keresztelőnél befogadni az alászálló Krisztus lényét (ő lett Jézus ÉNje) a Szentszellem jelenlétében.Természetesen tudom, hogy neked eretnek vagyok. De felhívnám a figyelmed arra, hogy nem én abortáltam a Szentszellemet a "képletből". A kereszténység mint tény jóval bővebb mint amint ti megfogalmazzátok.
-
válasz
Miklós315 #29901 üzenetére
Ez a kérdés, hogy esetleg nem fogadom el miért alakult ki benned gondolatként?
Volt, hogy nem fogadtam el?#29902
"Isten a szeretet- a legrövidebb és leglényegesebb mondat Istenről, amit János apostol fogalmazott meg. Az Isten és Szeretet azonos fogalmak. Minden Istenből - azaz a szeretetből - született, és minden Istenbe - azaz a szeretetbe - tér vissza. Az ember egyetlen valódi tápláléka a szeretet. Ha szeretnek minket, annál már csak egy jobb dolog van: ha mi szeretünk másokat. A szeretet által mehet végbe igazi újjászületésünk, a halál erőinek legyőzése. Krisztusban akkora volt a szeretet, hogy legyőzte a halált. Általa és benne ez minden ember számára lehetséges ajándék! "
Váradi Tibor -
válasz
kolja58 #29899 üzenetére
De az. Az állításod alaptalan. Hozzál hiteles forrást. (pl. a pápa kiátkozta őket)
Krisztusra az antropozófia/iszlám/jehovák/mormonok/aktív melegkapcsolatban élő papnők...stb. Éppen az a Golgotai misztérium lényege, hogy azaz 1 mindenkiért. (Ha tévedek, világosíts fel, hogy miben.)
-
válasz
Miklós315 #29894 üzenetére
Körbe vagy bástyázva és nem látsz ki mögüle.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
A mába minden (pl. politika is) bele tartozik.
Már ajánlottam, lapozz bele Steiner vagy Váradi pl. János evangélium könyv be.
Ha utána az a konklúziód, hogy nem vagyok keresztény ám legyen neked úgy.
Maradok az a fickó aki még saját Krisztus képet sem tud magának kitalálni. -
válasz
hiperFizikus #29890 üzenetére
Asztro(s)zófia. [link]
magukat kereszténynek valók #29889 (én most kirekesztő állapotban vagyok) Érted?
-
válasz
Miklós315 #29888 üzenetére
Jó lenne ha "szétszednéd".
Pozitív világ. USA nem szenvedte meg az I. és II. világháborút.
Hatályos-e az 1892-s Legfelső Bírásági (USA kontra Szentháromság) döntés, hogy USA keresztény nemzet? Ha nem mikortól nem?
Miért nem volt itt a fórumon hír, hogy elnöki kegyelmet kapott az az idős házaspár pár (2X2 azaz 4) akiket azért ítéltek el mert keresztény énekeket énekeltek egy abortusz klinikán?
Miért érdekes ez? Mert a politikai éra (Trumpi) erősen (minden hatalmi szinten) republikánus lett. Talán vége lehet a negatív időszaknak?
Az amerikai nemzet visszatér az 1892-s Legfelsőbb Bírósági döntéshez ( a gyökérhez)?
Keressük már meg itt fórumozó, magukat kereszténynek valók ennek a térnek a valós jelentőségét és éljünk a szabadságunk lehetőségével. Azaz fogjuk már be a megújult szelet a vitorlánkba (itt és most). -
válasz
hiperFizikus #29886 üzenetére
Ne vegyél komolyan "baromkodok". Mivel mégis válaszoltál (be álltál mellém) baromkodsz te is. Ezt hagyjuk abba. Kérlek.
-
válasz
hiperFizikus #29884 üzenetére
Először, tisztázzunk valamit. Mert én még leragadtam az X, 1, 2, megközelítésnél.
Melyik is vagy, őszinte bevallással.Ne vegyél komolyan "baromkodok".
-
válasz
hiperFizikus #29882 üzenetére
Vagy nem. De ezen én már nem tudok megsértődni, pontosabban: úgy kezelem, hogy mindenki csak a saját életét tudja tudatosan kezelni, döntéseket hozni. Pl. ha személyesen találkoznánk, akkor nem lenne következő találkozó. De mivel itt engem is elviselnek így én is elviselem a másikat. (tudatosan vagyok olyan "elviselhetettlen")
Kicsit sem újdonság.
-
válasz
hiperFizikus #29880 üzenetére
Ez a nagy általánosítás és elkenés és annyira lehet igaz, mint sem.
Remélem logikailag nem kifogásolható az annyira lehet igaz, mint sem kijelentést statisztikai alapon megközelítve az állítom, hogy ez 50%-50% arányt jelent. Azaz az egyik 50%-nak minden rendben van, a másik 50%-nak meg hablaty. A világ már csak így működik, hogy úgy jár az egyetlen döntésthozó, hogy igen vagy nem de az biztos.
Konklúzió: nem hablaty. -
válasz
Miklós315 #29877 üzenetére
Ameddig az emberek nem tudják az "örökölt" és/vagy kiskori traumáikat feldolgozni (akár csak őszintén megnevezni), addig tarol a cukorbetegség, a szív és érrendszeri betegség, na meg a bármilyen sejt burjánzás. Az embereknek elsősorban nem papra hanem pszichológusra van szüksége. A pap egy érzékfeletti lényt képvisel és a mindennapok embere, sok minden okán, bele van ragadva a "sárba" (ennek nem kell tudatában lennie).
Ma már nem ördögűzőnek, hanem képzett pszichológusnak kell lennie egy papnak. Így a személyes példáján keresztül az érzékfeletti is teret nyerhet. (persze türelem-alázat mindenképpen szükségeltetik. -
válasz
zolivissza #29876 üzenetére
Tudod, lassan (igen lassan) szerethető figura is lehetsz. Igaz, hogy olyan színben tünteted fel magad mintha "döglöttróka" lennél, de nem baj.
Nem állítottam, hogy én lennék professzor feletti szinten. Az van azon a szinten aki belelát a szellemvilág tényeibe. Leírtam (nem sok hsz-t kell átnézned), hogy nem gyakorlom, nem célom a professzor feletti képességek megszerzése. Talán majd egy másik életben.
Érdekes a hozzám való "ragaszkodásod". Főleg, hogy tudnál ignorálni. -
válasz
Miklós315 #29873 üzenetére
Neked szívesen írok.
A hindu vallás (leegyszerűsítve) a földi béklyótól való megszabadulás (nirvána) . Ez az akkori emberi fejlődés legmagasabb fokát jelentette. Ennek különleges módja (az égiekkel való "kapcsolat" teremtéshez) a jóga. A fizikai testet kellett olyan állapotba "kényszeríteni", hogy testi-szellemi kapcsolat jöjjön létre a szellemi iránymutatás magtapasztalásához.
(Akkor még mindenki, Krisztus is mint Istenség, odafent volt). Mivel akkor is voltak Krisztus imádók, ennek okán nevezhetjük őket őskeresztényeknek.Az emberi fejlődés során az ellenerők horgonyt vetettek az ember élettestében (Arimán) és asztrál testében (lucifer). Jelenleg Krisztus a föld szellemivezetője (Golgotai misztérium okán) ezért a keresztények (hithűek) a mindennapi életük megélésével is kapcsolatot teremhetnek vele. Jó szokás az ima és a templomba járás, na meg a gyónás.
Krisztus a tanítványait elsősorban gyógyítani és ördögöt kiűzni az emberből, küldte (mivel Ő is ezt tette ). Napjainkban a gyógyítást a bigfarma "végzi", az ördög meg annyira kikupálódott, hogy csak kivételes alkalmakkor használja a megbetegítő képességét.
Az egyház erőtlenné vált. Az ördögűzésben sem jeleskedik már. Miért irtam az utóbbiakat le? (nem Miklós315 agyára szeretnék hatni)
Azért nem szeretett tevékenység a meditáció a hívők számára (azaz tiltás alá esik), mert rengeteg veszéllyel jár és ez ellen, azaz, hogy megvédjen a kellemetlen mellékhatásoktól az egyház, már nem képes. Az ördög bennünk él, és ha a fizikai testünkben élünk akkor csak a felhatalmazásunkkal tud hozzánk férni (pl. úgy, helytelen viselkedésünk okán, itt van súlya és egyben értelme is a 10 parancsolatnak).Jójó, de ... .A többi Istenek akik a szellem világban tapasztalhatók meg, azokkal, hogy "diskurálhatunk" (cserélhetünk eszmét)?
Jelenleg egy út van, az antropozófiai módon végzett meditáció. A helyesen elvégzett meditáció erőtlenné teszi az ördöngősöket. Mi a garancia? A hit ereje. Miben kel hinni? Abban, hogy azok a magasztos lelkek akik ezt az utat már végig járták és oda át vannak segíteni fognak. Nem mindenkinek való ez az út, azaz pontosan fogalmazva nem általános iskolai képességekkel hanem professzor feletti (szellemi) képességekkel kel rendelkezni. -
válasz
zolivissza #29871 üzenetére
Ne piszkáld a Miklós315 bajszát.
Gondoltam arra, hogy véleményt alkotok (mert van). De nekem feléd értelmetlen viselkedés volna. Ezért csak egy [link] -et kapsz.
-
válasz
Miklós315 #29869 üzenetére
Ugyan azt a forrást (a kereszténység alapjait) éred el te is mint én: Nem gondolom, hogy különbözök ebben tőled. Csak megemlítem, hogy JézusKrisztus a követőkhöz és a tanítványaihoz másképpen beszélt, nem beszélve a kufárokhoz intézett szavainak használatáról. Csak óvatosan említem meg a gyöngy és a disznók példázatát.
Egy keresztény tanító tanítása ellenőrizhető, egy antropozófus tanító tanítása nem.
Az első részére még az itteni ateisták is felszisszenek, a második részére ajánlom a Steiner és Váradi Evangélium magyarázatait. (ez a forrás azonosítására is kiválóan alkalmas)miért nem teszed Hablatyolhatnék (ahogyan ti nevezitek a hozzászólásaimat), csak egy dolgot emelek ki. Az igazság életerő . Olvasom, amit olvastam elhiszem és magam vagyok a megtapasztalása is.
Aquinói Szent Tamás és Rózsakereszt Krisztián tanításai okán a mai korban nem lenne szentségtörés az egyház részéről ha a "feje" antropozófusokból állna.
(ha már elkövették azt a bűnt, hogy kufárt választottak pápának a Medichi családból)
-
válasz
MageRG #29866 üzenetére
Továbbá - kissé nyersebben fogalmazva - a világtörténelem során számtalan bugris állította magáról hogy nagy elődök örököse.
Nagyon értékelem a retorikai "tudásod". De ez nem helyettesíti az odafigyelést.
Olvass vissza. Sehol nem találod, hogy Rudolf Steiner állította volna, hogy ő tulajdonképpen Arisztotelész, vagy akár Aquinói Szent Tamás. Ez más szellemi kutató, jelesen itt Váradi Tibor kijelentése.
a szakma nagyobbik részét (meg a világ boldogabbik felét, akik nem hallottak róla) valakinek meg kellene győzni... Kiket takar a szakma? Az emberiség most éli a materializmus csúcspontját, ami a lelki-szellemi mélypontja. 1879-től [link] elkezdődött egy szellemi felemelkedés. Nem kell sem nekem sem másnak agitálni az antropozófiát. Teret nyer ő a fejlődési úton.
Az látható, hogy ez a téma nem ismert az itt lévőek számára. Csupán ízelítőt kaptok.
Mi ezzel a gond? -
válasz
Miklós315 #29864 üzenetére
Ami extra titkos arról sem én sem más nem tudna propagálni, nagy lelkesedéssel győzködni. Mindenki részére elérhető a teljes irodalom.
ismeret forrás, de ez elzárt a legtöbbek elől, Úgy gondolom az egyetemi kurzus is elzárt az általános iskolások elől. Ez nem utcai harc. Bárki, bármikor, bárhol.
Az jutott eszembe, hogy az a különbség a Jehova tanúi és az antropozófusok/teozófusok/newagesek közt, hogy az utóbbiak a neten is beszerveznek (már ha sikerül nekik).
A teozófusok newagesek nevében nem tudok választ adni, (talán az itteni légkör nem volt toleráns velük azért nincsenek itt) az antropozófiát megvédem. Nem szedi az "áldozatait" a neten. Talán hozzál forrást erre? -
válasz
Miklós315 #29862 üzenetére
hívő hozzáfér-e a forráshoz (Akasha) vagy csak kevesek és nehezen férnek hozzá?
Már linkeltem, ide teszem még egyszer. [link] Számodra egy alapvető előítéleti gond van, a meditáció nem járandó út, azaz tiltott neked . (Jól emlékszem?) Attól, hogy én sem gyakorlom önmagam okán, elolvastam mit hagyok ki. A vélemény formáláshoz elegendőnek tartom az ilyen vagy ehhez hasonló viselkedést. (ne felejtsük, én hiszem, hogy úgy van).
A korunkban sokan spontán (maguk szellemi fejlettsége okán) vonzódnak a lelki-szellemihez. Ennek tudatában született meg a teozófiából kiválva az atropozófia, a magasabb világok megismerésének útja. Ez egy tudatos út. Sokan érzelmi utakon járnak, és ezért ügyes-okos de botcsináltajézusok kihasználják(ták) őket. Vannak akik a valláshoz találták meg a saját útjukat. Itt megállok. -
válasz
Miklós315 #29858 üzenetére
Az antropozófia (tengere ) forrása az emberi létezés teljességét átöleli.
Ti csak a kultúrkorszakokat "kapirgáljátok". [link] Ne ijedj meg biztosan nem veszélyes webhely. És ezt kiemelem: "Krisztus nem csupán az, akire az ember feltekint, akinél mintegy vigaszt talál, hanem a nagy előkép, akit utánozni kell, ahogy a halált legyőzi." Rudolf Steiner ( ha én ebben (meg a többi ilyenben) hiszek miért gondolod, hogy alább való vagyok, vagy ahogyan volt aki megengedte magának velem szemben a legalja jelzőt.)
Persze lózungnak is tarthatod, hiszem a kezdetleges AI is produkál ilyet ha megkéred rá. -
válasz
Miklós315 #29854 üzenetére
Ha úgy lenne, nem diskurálnék itt veletek. Annál fontosabb (felelősség teljesebb) dolgom lenne. Eddig már néhányszor kijelentettem, nem vagyok antropozófus "csak" hiszem az antropozófiát.
Arisztotelész-Aquinói Szent Tamás-Rudolf Steiner inkarnációs lánc, Váradi Tibor
Rudolf Steiner és közvetlen antropozófus kortársai a jelenkorban az USA-ban, Rudolf Steiner jövendölése az egyik előadása kapcsán.
Te is [link] hozzáférsz, ugyan azon okból mint én. (olvass)
(ha nem akarod megvenni, átadhatom neked olvasásra, tudod időm mint a tenger és az utazás is ingyen van mint nyuggernek) -
válasz
MageRG #29851 üzenetére
Ha, és valószerű így van, mármint az, hogy Arisztotelész-Aquinói Szent Tamás-Rudolf Steiner egy szellemi "közösség", az állításod hamis.
(Rudolf Steiner és közvetlen antropozófus kortársai a jelenkorban az USA-ban teszik amit tenniük szükséges, azaz ellensúlyozzák Arimán erejét) -
válasz
MageRG #29845 üzenetére
Azért tettem be, érdekességként, mert Alex "komolyabb" emberekkel is beszélgetett, elmélyültebben.
Volt köztük valaha is olyan személy aki Dornachban antropozófusként végzett?A hétköznapi életben nincs ellenfele Arimánnak ( a hazugság fejedelmének). Az egész pápai sereg is felsorakozhat vele szembe, garantáltan veszíteni fog a szócsatában.
(mea culpa ... ) -
válasz
Miklós315 #29840 üzenetére
Én ilyen széles látókörrel és mindent is, azaz teljeskörű előítélettel megalapozott tudás halmazzal rendelkező életvezetési "útmutatóval" nem vehetem fel a kesztyűt.
Az én kis világom ennél jóval szabadabb. Értelek (vagy nem, nem is tudom eldönteni).
És ha már Molyoltam. [link]
Rudolf Steiner: A Rózsakeresztesek teozófiája ·
J. Emanuel Zeylmans van Emmichoven: Ki volt Ita Wegman? I. ·
Szergej O. Prokofieff: Az égi Szófia és az Antropozófia lény ·
Rudolf Steiner: A Napkelet és a kereszténység misztériumai ·
Rudolf Steiner: Az új Ízisz, az isteni Szófia keresése ·
Rudolf Steiner: Okkult fiziológia ·
Rudolf Steiner: A magasabb világok megismerésének útja ·
Rudolf Steiner: A szellemtudomány körvonalai ·
Rudolf Steiner: A világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Rudolf Steiner: Élet a halál és az újraszületés között
A kiemelt éppen aktuális. Csak, hogy ellenőrizd, hogy mennyire görbe a tükröm. -
válasz
MageRG #29834 üzenetére
Előre bocsánatot kérek, mert nem fogok veled szemben áttérni a magázódásra.
Kire mondtam én, hogy nem is sátánisták?
Nem kivetítek. Abban igazad van, hogy nem lehet elégszer gyakorolni (tenni) az önmagunkba nézést. Ez egy általános elvárás, minden ember felé is. Jó, hogy előhoztad. -
válasz
Miklós315 #29833 üzenetére
[link] Tételezzük fel, hogy amit linkeltem azzal már nem először találkoztam.
És azt is tételezzük fel, hogy az antropozófiához egy szellemi entitás tartozik aki nem az idők kezdetétől van az emberiség fejlődésében, hanem Krisztus előtt 700-tól és olyan ciklusban fejlődik mint az ember csak nem 7éves hanem 700 éves időtartamban és igen is fiú, azaz Szófia fia. Miért született ez a fiú? Mert amikor Krisztus összekötötte a lényét az emberiséggel, a földdel, azaz ő lett a föld szellemi vezetője, akkor Szófia elhagyta a földet és a magasabb világok megtapasztalása felé vette az útját. Szófia egy olyan lény akinek hatása a 7. angyali hierarchiáig ér fel. Elindult, hogy a kerubok, szeráfok világában is megélje lényét. Hidd el nem vagyok ennyire szellem dús, hogy ezt így, minden alap nélkül kisújból kirázzam. -
válasz
MageRG #29831 üzenetére
Azt, hogy Miklós315 a kötöttségeitől (ami egyébként áldás) a vélemény "cunamimtól" "meghajoljon" , tiszteletem okán sem gondolom.
De a te ateizmusod úgy foroghat mint a szélkakas. Semmilyen szükségszerűséget nem kell figyelembe venned, mint a saját logikádat. Nincs szükséged moralitásra vagy/és intellektusra sem.
Szóval igen. Itt vagyok egy ideje. Ha előítélet nélkül tekintenél az eddig elhangzott véleményeim lényegére, meglepődnél, hogy mennyire logikus és egymást kiegészítő is. Úgy is mondhatnám, mindig egy kicsivel más nézőpontból látható ugyan az a "fa".
Mindez az antropozófia sajátja. Ebben a tudás halmazban kutakodva az igazság forrásához térek vissza. Mivel én csak tükrözök és lehetek görbe tükör is, hát ezért elnézést. (adok forrást eleget)Az antropozófia szóban benne van az a lényege is, hogy fia. A Biblia ír az emberfiáról, istenfiáról. Akkor még nem említették a kettő között kapcsolatot teremtő antropozófiat.
Az antropozófia segít kapcsolatot teremteni föld és ég között. Ez a felemelkedés útja.Itt befejezem.
-
válasz
zolivissza #29829 üzenetére
Köszönöm a figyelmet és a "törődést".
-
válasz
MageRG #29823 üzenetére
ha valaki Isten ellen követ el bűnt,
Bocsi, de túl leegyszerűsített a megfogalmazás. A létezés alaptörvényei ellen követsz el tettet ami jelenleg szabadságodban áll. Isten ellen nem követsz el semmit. Ez a gőgös megközelítés vérlázító.
Ha elmélyed (bárki) az önismeretében, nyitva áll az út odáig, hogy felismerje, egyesegyedül maga ellen vétkezik. Ezt nehéz lesz a reinkarnáció tagadásával ( karma stb.) összeegyeztetni. -
válasz
MageRG #29824 üzenetére
Igen, álszent. Egyszerűen elmondtam miért tartom annak.
Krisztus figyelmeztette az esszénusokat, hogy amit tudnak a szektájuk tagjainak védelmében Arimánnal és Luciferrel szemben, az az emberiség számára úgy nem létezhet. Azaz egy alapjaiban is jó "jótékonykodás" is megbukhat a kiscsoprtos érdekeken.
Ezek okán nem szimpatizálok az "Iványi" félékkel pl.
-
válasz
Miklós315 #29820 üzenetére
Nincs olyan, hogy "karma és Krisztus" (egymást kizáró tanítások).
Ha nincs, és még logikát sem fedezel fel abban amit "nyomatok", csak nyugodtan elemezgesd MageRG-vel a megoldhatatlan bűn és vétekre szóló véleményeteket.
Krisztus akkor is volt az emberiség történetében mielőtt a törvények a hétköznapok tudatos részévé váltak volna. A testet öltése egyik következményét, megközelítésének értelmét leírtam. Talán egymást kiegészítő (teljesebb) létezést kellene feltételezni a kozmoszról. -
válasz
MageRG #29807 üzenetére
Tele van a t.köm a jótékony (hamis narratívás) gyűjtőkkel.
Létre hoznak egy pénzhatalmi rendszert (nem ma kezdődött), amiben az emberiség min. 80%-a kiszolgáltatott (fut a megélhetése után), oszt a "jótékony" lelkek "jótékonykodnak". Kib@szott érdekes.
Ami a csillagok állása (együtt állás, előre vagy visszafelé mozgás stb.) "szerint" létre jön oké.
De az álszent (egyéni vagy kiscsoportos) érdek mentén "jótékonykodást" nevezzük már a nevén. Alattomos, utálatos érdek képviselet. Pfúj. -
az egyház(Krisztus háza, pontosabban, ha az Ő nevében) csak az objektív bűn hatása alól oldoz fel.
Minden tévedés az én bűnöm, azaz ha valamit (antropozófiát) olvasva rosszul értelmezek.
Elhangzott: Nem a törvényt eltörölni jöttem ... A Karma törvénye tehát maradt. A sors mint következmény maradt. (Tehát van reinkarnáció, ami indirekte bizonyítva)
Akkor hogyan értelmezzem a jobb lator történetét? Mert hát a törvény nem lett abortálva. -
Ezt nem bírtam a konteo topikban hagyni.
idézet eleje: Ha egy hívő lehet erkölcstelen, akkor egy sátánista is lehet erkölcsös?
pfú bocs b+, nagyon péntek vanvége.
Ez, vajon csak az én ingerküszöbömet lépte át? Van még itt valaki?
-
Nem látok itt olyan személyt aki ... .
Doppelganger. [link] [link]
Miért hozom ide?
Ez a különös figura mindennapi életünkben is fontos szerepet játszik. Nemcsak nekünk okoz kellemetlen perceket ez az árnyéklény, ez a baljós partner, emberi kapcsolatainkban is galibát okozhat. Mindenek előtt azért, mert a másik ember doppelgängerétől elvakítva, képtelenek vagyunk meglátni igazi lényét. Közösségi életünk félreértései, konfliktusai szinte mindig ezeknek a „dublőröknek” köszönhetőek, sőt párkapcsolatunkban, munkakapcsolatainkban, a fellángoló és sokszor elhúzódó, fájdalmas konfrontációk is mindig a dublőrök párharcából keletkeznek. -
válasz
kolja58 #29803 üzenetére
Látom ezt a témát már mindenki aki erre szokott járni, letisztázottnak tartja.
A dilemmámat, (már mint azt, hogy a reakciókban nem látom a tudatos viselkedés megnyugtató jelét) szeretném megosztani.
Ha köztudott, hogy úgy is lehet, hogy mindenki ősbűnnel terhelt, hogy a bűnnek szubjektív és objektív hatásai vannak, hogy a szubjektív bűnt az elkövetőnek a karma törvénye szerint kell tisztára mosnia, hogy az objektív teher tisztára mosását az elkövető képesség hiányában (ha akarja, hanem) nem tudja megtenni (ezzel folyamatosan megöli a földet), ezért történt a Golgotai misztérium (Krisztus tette), hogy a föld aki táplálja az emberiséget a tetteink által ne haljon ki (legyen a jövőnk szempontjából éltető), az egyház(Krisztus háza, pontosabban, ha az Ő nevében) csak az objektív bűn hatása alól oldoz fel.
Pl. ha a családban az egyik megcsalja a másikat, a papbácsi csak a gyerekben kialakuló bűnbánatot oldja fel.
Ezt nagyon ki akartam írni magamból. -
válasz
kolja58 #29802 üzenetére
Ha már ősbűn , azaz bűnök és vétkek.
A bűn és vétek megközelíthetők szubjektív és objektív mivoltukban. Tehát van egy tetted aminek csak magadra (szubjektív) és az emberi kapcsolataidra (objektív) hatása van. A bűnöd-vétked is így is megközelíthető. Azaz van szubjektív és objektív jellege.Mit gondolsz kedves olvasó, Krisztussal ( a Golgotai esemény kapcsán) milyen kapcsolatok (gondolatok) fedezhetők fel a bűn, vét, megbocsájtás vonatkozásában?
-
Egy kis szösszenet az igazság kapcsán az élet(erő)ről, és az "ősbűn" kapcsán a halálról. [link]
Kedves Barátaim! Az emberiségnek állandóan szüksége van olyan igazságokra, amelyek nem érthetőek meg teljesen minden korban. Az igazságok felvétele ugyanis nem csak a megismerés számára jelent valamit, az igazságok, mint olyanok, életerőt tartalmaznak. ...
(Tehát.) Az igazság később megismerő erővé válik, de már előbb is életerő, amikor mondhatnám, többé-kevésbé gyermeki formában vesszük fel.Mikor bekövetkezett a luciferi csábítás, akkor az előrehaladó istenek kénytelenek voltak az embert olyan szférába helyezni, ahol fizikai testében a fényértertől lefelé benne él a halál. Ekkor azonban ezek az istenek azt mondták -- szavukat jól feljegyzi a Biblia: Az ember elsajátította a jó és rossz megkülönböztetését, de az élet ne legyen övé. Az élet fájáról ne egyék. ...
-
válasz
BE4GLE #29799 üzenetére
A szellemtudomány és művelői nincsenek identitás zavarban. Azaz minden élet eseményben, helyzetben az addig kikutatott legszélesebb rálátásuk van a történésekre (bármit jelentsen is ez a fogalom).
Részemről. Én hiszem, hogy tiszta forrásból merítenek, ezért mindent is elhiszek és az életem vezérfonalaként használom a mindennapjaimban. Úgy mondhatom (gondolom) ez elég a boldogságomhoz (bármit értsünk is alatta) Azt állítom magamról, hogy pszichésen rendben vagyok (bármit is ...)Réges-régen azok az ősi lények (emberek) hiedelmeik alapján hittek amit hittek. Azért hittek, voltak hiszékenyek mert az ember veleszületett tulajdonságainak az egyike. Gyökér tulajdonság. Úgy gondolom a psziché része.
Teltmúlt az idő. Lettek a besorolt és be nem sorolt vallások, ezotéria, transzcendens, tudattalan, tudatos, érzéki, érzék alatti és feletti stb. .
Ha valaki bármelyiket csak "halványan" elvitatja, annak pszichés zavara van és ennek nem kell diagnosztizáltnak lenni e. Ő a gyökér tulajdonságát nem fogadja el ( meg a másikét sem), ennek okán alkottam a véleményem. -
válasz
BE4GLE #29791 üzenetére
Csak, hogy megértsd. A pszichológia is a tudomány része. És sok olyan történés van ami "láthatatlan" (és másoknak még is tapasztalható) de tényként kezelendő. Arisztotelész-AquinóiSzentTamás-R.Steiner inkarnáció sorozatnak (a duál párjukat is segítőtársként ide véve ) az emberiség fejlődésének szempontjából a lényege, hogy ez az entitás megtalálta a gondolkodás (tiszta tudat) útján való, Istenhez (Istenihez) történő visszatérést.
Hiszi valaki vagy nem hiszi (lényegtelen) nyitva áll a tapasztalati út az Istenihez.
Azaz a szellemtudományos tényeknek is a valóság az alapja. -
válasz
BE4GLE #29787 üzenetére
Merkaba. [link]
Az emberi lelkek képességeik lehetőségei szerint öltenek testet. Voltak akik kezdetleges (állatias) testben is életképesek voltak. Mások még várták a fejlődés megfelelő időpontját.
Ezek a mások a merkabán szálltak alá. Szerinted az állatias testben lévők mit láttak akkor? (hát persze, hogy "ufót")
És hogy jön ide a vallás topik? Ennek megválaszolását meghagyom neked. -
válasz
Feri1977 #29784 üzenetére
-Elkezdem gyűjteni és ott írok tovább.
Érdeklődéssel várom. Miért? Mert nem is biztos, hogy konteó csupán amit feltételezel.
Legalább annyira a vallás topik (általános) részébe tartozó téma mint a konteóba. Csak a vallásosság ős alapjait kell tisztába tenni, némi szellemtudományos tények figyelembe vételével.
Szóval érdeklődéssel várom. -
válasz
zolivissza #29770 üzenetére
Úgy teszel mint aki nem figyel, pedig hát figyelsz.
Nem a meditációt promózom. Hanem a transzcendencia mint tudományosan bebizonyított tényét. Azaz azt állítom, hogy nem kevés olyan dolog van a transzcendens körében ami a tudományosság feltételeit kiállja és nem abortálható Occham borotvájával. -
Minden úgy van, ahogy nincs. H.B.
-
válasz
kolja58 #29759 üzenetére
Folyt.
1972 óta közel 40 ország több mint 200 egyetemén és kutatóintézetében végzett, 600-nál is több tudományos kutatással igazolták a Transzcendentális Meditáció jótékony hatásait az élet minden területén: szellemi képességek, fizikai egészség, az emberek közötti kapcsolatok és a társadalom életminőségének javulása. [link] [link] [link]
Vajon Occham mit mondana, ha valamilyen szerencsétlensége folytán most öltene testet? -
-
Meghívó.
Tudom, olvasom, hogy már X-edszer melegedtek bele a beszéd gombolyagotokba.
Úgy emlékszem a transzcendencia is érintve lett. (nem ragadom ki a kontextusból)
a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása RENGETEG jótékony hatást fejt ki az élet MINDEN területén. Ezek a jótékony hatások igazolhatók egyrészt tudományos kutatásokkal (azaz objektív módon), másrészt pedig a több millió TM-gyakorló személyes tapasztalataival (azaz szubjektív módon). [link]
Tudunk felnőtt módjára beszélgetni a transztendenciáról a fentiek medrében, vagy csak dobálózunk ezzel a fogalommal? -
Érdekes és tanulságos volt megélni mindannyiótok kérdés özönét. (ideértem zolivisszát is). Szinte bent rekedt a hangom. (túl vagyok rajta)
Tudjuk, hogy a megkísértés arimáni, luciferi és arimán-luciferi (azaz ketten összefogva teszik). A ma tapasztalható beszéljük ki (győzzél meg az igazadról, ha van neked egyáltalán), az ideák megszerzéséről (elrablásáról) szól. Hogyan is értem ezt? Arimán mint feltételezhető a hazugság fejedelme. (nincs olyan okoskodás amiben ne ő győzne, ha érdekében áll beavatkozni). Az ideálok, amikről a beszélgetés folyik, ha bármelyik személytől élő lelki kapcsolatot (nem én hanem a Krisztus bennem) feltételez, Krisztuson keresztül minden ember számára a földi élet valóságává válik. Hogyan? Úgy hogy a jó ideák, amire a jövőnket szeretnénk építeni a valóság részévé válik. Ha a beszélgetésben (se híre se hamva) Krisztusnak akár milyen jó ideák is kerülnek kifejtésre, az lucifernél marad, azaz nem kerül az emberiség kollektív felhasználhatóságába.
Ezért van az a sok ál meggyőzlek, én meg hagyom magam a jelenlegi világunkban. Mivel mindkettő oldalon luciferi áll (cinkelt pakli), én meg kis naív azt hiszem, hogy az a jó ember az én igazamat is kimondta, megnyugszom és csodálkozva veszem észre, hogy a világ nem tükrözi vissza a jóságot és ha gyenge a lelkem ereje, kiveszik Krisztust a lelkem mélyéről. (Azért mert nem tettem meg ami a megőrzéséhez szükséges).
Miért illik Rudolf Steiner a reinkarnációs sorba? Azért mert előző életeiben nem jutott még el a gondolati (tudatos, meditációs praxis) úton az Istenihez (amit mint utat a többi ember számára is lehetővé tehetett). Az út: R. S. Hogyan jutunk a magasabb világok megismeréséhez? [link] -
Boldog vagyok, hogy ennyi rettentően izgi kérdés merült itt fel.
A szakszerűség okán, már mint hogy ne az én bicska nyitogató stílusomban legyen előadva a válasz lényege, őszintén és szeretettel ajánlom a válaszok tárházát, [csak kattints és megnyílik] -
válasz
BE4GLE #29733 üzenetére
Nem akartalak megbántani. ( Ebben a topikban visszazoli megtanított, hogy a sértődöttségnek mindig ára van ) Logikus amit mondasz. De nincs a látószögedben a tettek, tetteink Isteni rendszerinti (karmikus) visszahatása. Nem csak szlogen, hogy jó tett helyébe jót várj.
Rudolf Steiner nem mindenki lehet. Annak előfeltétele, hogy Arisztotelész, majd Aquinói Szent Tamás legyél előző életedben.
Pápa. Mivel a Medici család is adhatott pápát, akár mindent is elképzelhetnék.
Ha az általános helyzet az uralkodó a leszületésben, akkor a férfi nőként születik le a következő életében. (egyenlő esélyek okán). -
válasz
MageRG #29731 üzenetére
Igen.
De van különleges benne. Mindenki örökélete: Itt vagy (nappali éber tudat), meghalsz "tudat szakadás", odaát az életed az itt megélt tetteid alapján alakul (karmikus visszahatás), vágy ébred lelkedben, hogy mindazt a sz@rságot amit itt (a fizikai síkon) tettél ki akard javítani, újra születsz a fizikai síkon. Ezt a sorozatot az idők végezetéig folytatod. És amikor itt a vége megméretsz és ősleves, Arimán birodalma, Lucifer birodalma és Isten országa vár fejlődésed jutalmául. (természetesen csak az egyik)
Lucifer nem a fény, Krisztus a fény, így értsd az esszénusok kijelentését.
Lucifer amikor még "kegyelt" volt ő volt a fényhozó. Volt. Kiűzetett a paradicsomból. Ez a képessége nem maradt meg. Az esszénusok képesek voltak az ellenerőket a közösségüktől távoltartani. Arra nem voltak képesek, hogy minden embertől távol tartsák.
Amikor az ellenerők képtelenek voltak megbirkózni az esszénusokkal felbőszültek és többszörös erő bedobással támadtak a védtelen emberekre. Erre Jézus többször felhívta az esszénusok figyelmét, egy kicsit korholva őket.
Majd elfelejtettem. Romolhatatlan test mit is jelen? A fejlődésed bizonyítéka, ahogyan a stigmák is. -
válasz
Miklós315 #29730 üzenetére
Értelek. Az neked sem áll a legutolsók között, hogy transzcendencia, azaz van valami ami a hétköznapok kutatási módszereivel nem kutatható. Az antropozófia szellemtudománynak nevezett módon kutatja. A szó elszáll az írás megmarad. Nem a sorozatos (érdekek alapján) átírásra gondolok, hanem a kozmikus tudat emlékeire gondolok ami az akasha krónikában olvasható. Hogyan? Imaginatív, inspiratív, intuitív tudat állapotban. Ez is forrás, már mint az akasha krónika, még pedig tiszta forrása a szellemi történéseknek. A golgotai misztérium pl. ilyen elsősorban szellemi történés. Mi szükséges ahhoz, hogy lelet, szövegforrás legyen. Először is hiszel abban, hogy van ember aki képes a forrásból (akasha) meríteni és neked szavakba önteni. Logikázol azon, hogy az új információ mit jelent neked. Ha segíti az életed (nem anyagilag) akkor a hited megerősödik stb. stb.
És ha Saul/Paulus ebben hitt (nem pedig a zsidó hitben), hogy jön a képbe, hogy ölj meg másokat (üldözés...)?
Bocsi. Nem szálaztam eléggé szét a gondolatokat. (nevezzük) Pál beavatottsága abban áll, hogy az Istenhez vezető két út közül (Krisztus előtti idők két útja) a bölcsesség útján haladt (Apolloi misztérium). Hogy miért üldözött ha üldözött most már fogalmam sincs. (nem állnék bele semmilyen tézis be). A másik út az akarat útja (zsidók, tízparancsolat és a többiek) Mivel az emberiség egyik úton sem tudott volna az Isten elé járulni, ezért vállalta szabad akaratából Krisztus az egyetlen emberi testet öltését Jézusban és véghez vitte a Golgotai misztérium tettét, ami egyben egyesítette a két utat, és elég lelkierőt jelen a jövőben az ember számára az Isteni találkozóhoz. (Ez kozmikus karmaként "nehezedik" a vállára).
(előzetes: két út két Jézus gyermek) Remélem a hited nem zárja ki a gondolkodás szabadságát.
-
válasz
MageRG #29724 üzenetére
Megértem, hogy azonos jelentésű fogalmak mentén a kommunikáció érthetőbb.
Ha antropozófiában használatos fogalom értelmezést használok, vagy Pap Gábor, Szántai Lajos gondolatait próbálom itt "tükrözni" az itt "honos" beszélgetők felé, de eddig az ingerküszöbjüket ez nem lépte át, mitévő is legyek?
Pl. Örök élet. Minden ember örök életű abból a szempontból, hogy a földi halála az égi újjászületése és fordítva. Másik, és az ember fejlődésének értelme szerint elérendő örök élet, visszatérés az Isteni egységbe a tudatunk kioltása nélkül. (bizonyos feltételeknek kell teljesülnie aminek kereteit a karma törvényei határozzák meg).
Ellenerők szerinti értelmezés. Arimán és Lucifer is örök életre csábítja az embert amit meg is ad a saját birodalmában. És most akkor hogyan is lesz a kultúrált beszélgetés folyamata az örökéletről pl.BE4GLEvel?
Pl. Tudat. A Föld (az ember teljes kiteljesedésének teret és időt adó helye) fejlődés 7 "szakasza": szaturnusz lét, nap lét, hold lét, föld lét, jupiter lét, vénusz lét, vulkán lét. Ezekhez tudat állapotok tartoznak amiben az ember tevékenykedik. Mélytransz tudat, alvó tudat, álmodó tudat, nappali éber tudat (ebben élünk), imaginációs tudat, inspirációs tudat, intuitív tudat. Ez a felsorolás párhuzamos a létekkel. Melyikről beszéljünk, kérdezem.
Miért evett ide a "penész"? Mert kicsi a valószínűsége annak, hogy ez itt megfogalmazódik és hát (Minden új adalék adat/forrás jól jön, pontosabb kutatásokat lehet folytatni. Legyen még több forrás, szöveg, lelet, stb.) talán igény is lehet rá.
Úgy gondolom, hogy a magyar nyelv csodálatos és ha akarja a másik, félszavakból is megérthet (jószándék) és azt is remélem a jószándékom nem kérdőjelezhető meg, tévedéseim bénázásom megbocsátható is lehet. (Ja az egész pozitívuma, hogy a hsz gyártás a ranglétrán való emelkedést is jelent). -
válasz
Miklós315 #29725 üzenetére
Továbbra sem értem, mi ez a "Saul/Pál Apollón-misztérium beavatott volt" dolog részedről...
Nem több és nem kevesebb mint Pap Gábor és/vagy Szántai Lajos előadás részletére való visszaemlékezésem. Azért még mindig csak a visszaemlékezésem mert idő még a video halmazban megtalálom a konkrét címet. -
Minden új adalék adat/forrás jól jön, pontosabb kutatásokat lehet folytatni. Legyen még több forrás, szöveg, lelet, stb.
Az is lehet, hogy már ismeritek.
János Esszénus Evangéliuma Kiadó: Fény Gyermekei Magyar Esszénus Egyház -
válasz
Miklós315 #29720 üzenetére
Valóban merész kijelentéseket tettem. (nem első vagyok ezen a helyen)
Lépjünk vissza a kijelentés előtti pillanatra.
Maradjunk a miért kérdésnél.
Miért emeli ki (Wiki) Tarzusi Pálról hogy görög műveltségű zsidó és törvénytisztelő farizeus? Ebben engem az érdekel, hogy mit jelenthetett akkor a görög műveltség, hogy 2000 évvel később is megemlítésre került.
(nem írtam, hogy a görögök üldözték) Van történet arról hogy (görögül) Pál vagy (zsidó nyelven) Saul Jézus tanítványait István megkövezése okán üldözte.
Neked a történet, hogyan, milyen gondolatok(tények) alapján tért nyugvó pontra benned, főleg az Istvánt megkövező tanítványok tettére gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest