- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyega
tag
válasz
sz.balazs.95 #17199 üzenetére
De nincs. És nem is értek hozzá.
Ezért tettem fel itt a kérdéseimet, hátha egy szakértő válaszol. -
-
nyega
tag
válasz
sz.balazs.95 #17195 üzenetére
Tudom, hogy kondenzátor, de fel van púposodva és szerintem belőle jön ki az a barna valami. Talán elektrolit, de nem akarok hülyeséget írni, mert nem értek hozzá. Azért is írtam ide.
-
-
nyega
tag
Sziasztok!
Keresztapámnak van egy régi gépe: Asrock p4 i 65g, p4-es proci, 1hdd,1odd.
A táp egy Q-TEC PSU 350W LOW NOISE....( mondtam már neki, hogy nem kéne ezzel hajtani egy gépet)
A net 3g usb modemen keresztül van bekötve, fél óra használat után, leáll, ha bármelyik usb portba bedug mégegy eszközt, lefagy a gép. Már volt hdd probléma is. Most nálam van a gép, molexen kimértem a feszültséget, 5 v-on 5.17-5,20-ig megy, 12v-on 11,98-12-ig. De nem volt terhelve,csak monitor,billentyűzet és egér nélkül bekapcsoltam. Délután összerakom rendesen és leterhelem,aztán rámérek újra. Én mindenképpen tápra gyanakodtam a mérés előtt, gondolván, hogy az 5 voltos ággal lesz a baj,de mostmár egy kicsit elbizonytalanodtam, mert a mért feszültségek a szabvány határain belül vannak. Az elképzelhető, hogy netezés közben akkora terhelést kap az 5 voltos ág, amitől leesik a feszültsége annyira, hogy fagyást okozzon?Bocs, hogy ilyen hosszú lett, előre is köszönöm a segítséget.
-
doboka98
tag
Sziasztok! Az normális ha a zsírúj FSP Raider 550W tápom 11,78V-on működik alapjáraton AIDA64 szerint?
FX6300, Sapphire HD7870 2GB, 8GB RAMSzerk: Mondjuk HWiNFO szerint 12,06.
-
whiteyolo
csendes tag
Sziasztok.
Nem igazán tudom, mit is írjak. pár napja, mikor elakartam indítani a gépet, 30 percen belül leállt.
Majd újra próbálkoztam, és ugyan ez. Nos, megnéztem mi lehet a probléma, mikor láttam, hogy a tápban lévő
ventilátor nem forog. szét kaptam, majd valahogy sikerült elérnem, hogy forogjon. de másnap reggel megint nem forgott. (corsair cx 430) eddig semmi probléma nem volt vele. félek, ha nem figyelek oda, akkor hirtelen leáll és valami hátul ütője lesz a dolognak. a kérdésem az volna, hogy most vennem kell egy új tápot? vagy érdemes elvinnem szerelőhöz, aki valamit majd ügyeskedik vele? Észre vételem szerint, nem hiszem, hogy úgy pörögne a venti, ahogy kéne. :S
Válaszokat előre is köszönöm.! -
kecsetif
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A gépem az elmúlt hetekben sokszor leállt pár perc használat után, majd a végén bekapcsolhatatlanná vált. A led az alaplapon világít áram alatt, de már a ventik sem pörögnek fel.
Egyesével távolítottam el mindent hardvert, míg végül a táp, a lap, a proci és egy memóriamodul maradt, továbbra is semmi életjel a leden kívül. A tápot felnyitva a két középső kondiból az egyik felpúposodott. Égésnyom nincs. A többi hardveren nincs külsérelmi nyom.A gép 7 éves, táp FSP 400 pnf, lap asus x38 delux, proci intel e8400. A videó újabb mint a többi: nvidia 660oc.
Külföldön élek, a hardvercsereberélős tesztelést nem tudom megoldani. Multiméter nincs. Elsősorban a tápra gondolok ismerve a típust és látva a púpos kondit. Helyes a diagnózis?A másik: Vajon megéri még a kondikat lecserélni, ha belátható időn belül jön fejlesztés i7 5820 proci képében. A vidkari maradna, és van még 2 HDD, 1 SSD, és 3 14-es venti, lian li pc-c60-asban.
Köszi előre is a válaszokat!
-
gysasa14
újonc
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni a következő kérdésben.
Van egy adott konfig:
AsRock H97 Fatality Killer
Intel i5 4590
Kingston Hyperx DDR3 1333mhz 8GB
Asus Strix GTX 970
WD Black Caviar 1TBA gépet jelenleg egy Corsair GS600W szolgálja ki(az előző gépemből maradt meg), viszont mióta az új konfig megvan azóta arra lettem figyelmes, hogy a gép, csak akkor indul el, ha le és visszakapcsolom a tápot, ha csak simán indítom el, akkor csak a tápventi pörög fel. Mostanában egyre gyakrabban játék alatt is kikapcsol a gép, és néhány másodperc után újraindul.
Személy szerint a tápra vagy az alaplapra gyanakszom. Szerintetek mi lehet a baja?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SutPet #17181 üzenetére
Hát lehet nem tett jót neki, hogy passzívban használtad idáig viszonylag nagy terhelésen
400 W 80+ nekem már fújt rendesen játék alatt...főleg nyáron. Passzívban szerintem eldurrant volna. Bár az is lehet, hogy nem
Nem tudom ez a táp mennyire megbízható, ha esetleg meghalna nem vinné magával az egész gépet :/ Ennek utána kell járni. Táppal nem érdemes szórakozni, mert tűzveszélyes és a gépre nézve is halálos lehet.
...én amúgy lecseréltem azóta egy Antec Neo ECO 520c-re. Ez nem ciripel játék alatt legalább.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Arra lettem figyelmes, hogy az FSP Hexa+ 400W tápegységem vékony interferencia szerű hangot hallat magából ,,frissen" bekapcsolva, miközben mozgatom az egeret. Idővel, miután jobban bemelegszik a rendszer, alább marad ez a zaj. Cserére érett a táp vagy normális jelenség?
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SutPet #17179 üzenetére
Ha 4 pines, PWM-es, akkor adódhatnak elméletben problémák, ha 2 pinesre dugod (Tápokból csak olyat láttam még) bár ezt ventis topicban sem tudták egyértelműen kijelenteni. Olvastam olyat, hogy 4 pines elvesztette a szabályozhatóságát, de akkor maxon pörgött... Lényeg, hogy fújjon levegőt, alapból nem szoktak pörögni nagyon... Azt kell kiderítened, hogy ha ráterhelsz, akkor szabályoz-e.
Nekem hasonló étvágyú konfiggal 400W-os CX400 már eléggé felhangosodott játék alatt (Pl XCOM Bureau stb)... Bár tény, hogy a 270x többet zabál. Idle-ben viszont hangja sem volt. Venti hűvős levegőt fújt. (Azóta kidobtam belőle a Phenom II-őt, i5-re cserélve és semmi hangja nem volt már utána. )
-
SutPet
aktív tag
Még egy olyan kérdes hogy elvileg thermal sensinges venti volt benne. De valójában nem a venti volt thermal sensinges hanem a táp és annak megfelelően adott feszt a ventinek? Mert most egy cm xtraflo-t raktam bele es feltunoen lassan pörög
-
válasz
04ahgy #17174 üzenetére
Gyári hűtőt használok.
Egyébként 2012 február óta van meg ez a konfig; kisebb módosításokkal (került bele egy Wi-Fi kártya, és még egy DVD író) de eddig sosem volt ilyen gond.
Ráadásul nem is olyankor kapcsol le, amikor nagyon terhelve van a gép; mert akkor eleve arra gyanakodnék; viszont így ötletem sincs, hol lehet a hiba. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok! Ugy dontottem kitakaritom meg ujrarakom a gepem es arra lettem figyelmes hogyna tápom nagyon meleg. Nem mai darab FSP BlueStorm II 400. Egy 4magos phenom2-t es egy hd7850-et szolgál ki 24/7ben. Regebben sose ereztem ilyen melegnek. Lehet hogy a veget járja?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #17173 üzenetére
Az alaplapod és a CPU-d párosát elnézve itt inkább onnan erednek a problémák. Ezt írják is a gépednél. A 125W-os FX támogatás ennél a lapnál csak mese.
A tápod igen jó minőségű, nem szabadna anomáliáknak előfordulnia nála. Ha nem gyári hűtő van a CPU-n, amit viszont már tényleg nem írsz sehol, az még további gondokat okozhat.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #17171 üzenetére
Nem fogok referrer linkekre kattintgatni, főleg úgy, hogy nem is kattintható. A konfigod néztem, ott nem volt, az aláírásod nem.
Amikor lekapcsol, mi kell az ismételt visszakapcsoláshoz?
HGyu
-
válasz
04ahgy #17170 üzenetére
Nem is várom el ezt senkitől; de az aláírásomban pont ezért szerepel egy hivatkozás a PC-m részletes adatlapjához
-
04ahgy
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #17169 üzenetére
Mi meg a táp típusát és a vele táplált konfigot nem tudjuk kitalálni.
HGyu
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a tápom hibás-e, de mindenesetre kb. heti egy alkalommal a gépem egyik pillanatról a másikra le szokott kapcsolni; bármiféle előjel nélkül.
Ráadásul teljesen független attól, hogy mennyire van terhelve a gép.
Legutóbb pl. neteztem + ment a háttérben a Steam, ami épp egy játékot töltött le. Nagy vonalakban ennyi volt a géphasználat. (a proci ~20%-on ment; egyedül a HDD volt komolyabban leterhelve; de mondjuk az mikor nem)
Kicsit aggaszt a jelenség, pláne hogy kitalálni nem tudom, mi okozhatja a gondot.
-
nepszter1
addikt
Van itt egy Chieftec gps 550-ab tápegység egyszer csak reggel bekapcsolom és furcsa hangot ad ki de nem folyamatosan néha elhalkul
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
A regi gepemet uzembe akartam helyezni, de nem indult. Egy C2D E6400 +2GB DDR2 + ASUS lap + ASUS tap.
Most meg nem mondom a pontos speckojat, de a szitu az hogy el volt csomagolva es vagy 3 evig nem volt bekapcsolva.
Most megtettem, de semmit nem csinal.
A tapon levo vilagitos kapcsolo sem eg, ha bekapcsolom. Szetkaptam, es ramertem a panelra, a kapcsolo raengedi a 230-at ahogy kell. Tovabb nem jutottam vele. Volt mar valakinek olyan hogy allasaban tonkrement?Kiszaradhattak a kondik vagy mibaja lehet? A kek ventillator a fanban?
Koszi a valaszokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Piloss #17160 üzenetére
Magán a csatlakozón 11,4V-ig eshet le (+/-5%), a NYÁK pedig vékony, ott van feszültségesés valamennyi. Akár valós és nem rendellenes érték is lehet. Persze a biztos mérés a GPU-n a VRM bemeneti puffer 12V-os kondenzátorának lábain való mérés volna.
Aggódnod egyébként fölösleges.
HGyu
-
-
BlueLight
csendes tag
válasz
BlueLight #17153 üzenetére
Folytatódik a történet. Jelenleg úgy néz ki, hogy ha nem kapcsol be akkor ki kell húzni a tápegységből a tápkábelt majd várni pár másodpercet és újra visszadugni. Ezek után megint elindul. Ez valamilyen javítható hiba lehet, vagy egyszerűbb ha veszek egy új tápegységet.
Segítségeiteket és válaszaitokat előre is köszönöm! -
orphelin
újonc
Segítséget kérnék!
5 hónapja vettem egy ilyen tápot: Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB, eddig semmi baja nem volt, lényegében most sincs, de pár napja kicsit hangosabb lett és 1-2 óra után kattogó hangot ad. 1 hónapja még egy ilyen konfigban volt: Intel Core2Quad Q9400, 8GB Ram, 9600GT, azóta átraktam ebbe: FX8320 4GB Ram, GT630.
Kérdéseim a következők: Mitől lehet a kattogó hang? Házilag rendbe hozhatom vagy vigyem vissza a boltba? (Még garanciális!) Elég jó-e ez a táp a mostani konfigomba vagy gyenge hozzá? Ha nem elég jó, mit ajánlotok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
fero02
nagyúr
válasz
jolti05 #17154 üzenetére
Mivel ez a hangjelenség a kapcsolástechnika sajátossága és velejárója, így nem utal hibára. Tehát emiatt elvileg a garancia nem érvényesíthető. Az más kérdés, hogy a boltban hogyan állnak a dolgokhoz és mennyire kezelik rugalmasan. Volt, akinek cserélték már és volt, akinek nem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
jolti05 #17154 üzenetére
A cicergés neked mikor jelentkezik?
Mert általában idle-ben szokott coil whine-olni, és folyamatos terhelésre meg elmúlik.
Nekem érdekes módon, a fentiekben sikeresen tönkretett Corsair CX400 csinálta azt, hogyha elindítottam a Heaven benchmarkot (gondolom más játék esetében is, bár valaki szerint játékfüggő), akkor a cicergés változó frekvenciával kezdett el szólni, még fejesen keresztül is hallottam. Annak függvényében változott a cicergés, ahogy a jelenetek zajlottak, pl ha a kép elsötétült, akkor a cucergés alábbhagyott...
Érdekes módon, AIDA64 CPU-GPU 100-100% stressz tesztnél és idle-ben sem volt semmi hangja.
Most rendeltem egy Antec Neo 520C-t remélem megszűnik a problémám. Ha egy ~19 ezres túlméretezett tápnál is előfordul, akkor megeszem a kalapomat.
Amúgy nálam a venti is bemondta kicsit a kulcsot, pedig minőségi ADDA venti volt benne. Alaphangon mint egy nagyon halk motor kerregett... Kicseréltem benne egy TT ventire, és ez megszűnt, csak a terhelés alatti whine nem. Szóval érdemes számításba venni, hogy a venti is elromolhat ilyenekben.
-
jolti05
őstag
válasz
fero02 #17152 üzenetére
Hangutánzó szavakban sosem voltam teljesen otthon, nevezhető cicergésnek is, igen (talán).
Sípolni nem sípol.
A cikket elolvasom, köszönöm, de előtte még muszáj megkérdeznem, hogy ezekszerint mindegy, mennyire hangos és mennyire zavar, ha cicereg, cicereg és kész, fogadjam el? -
BlueLight
csendes tag
Köszönöm a választ. Ezt még nem próbáltam mivel közben a padlásról előkerült kb 15 éves táp kábellel elindult a gép és működött is. :-)
Egészen tegnap estig. Akkor ugyanis újra nem indult. Kikapcsoltam a tápot, kábelt kihúztam, bedugtam, mozgattam de semmi. Ma reggel meg azt látom, hogy megy a gép
Erre van valakinek ötlete? -
fero02
nagyúr
válasz
jolti05 #17150 üzenetére
Ok. A hangra nem jobb jelző a sercegés helyett, hogy cicereg? Esetleg közelről hallhatva enyhén sípoló hangja is van? Mert ha igen, akkor az normális jelenség.
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Orbitális hülyeséget csináltam, kérlek segítsetek egy szerencsétlen barmon. Adott egy PWM-es venti, amit az alaplap 4 pines csatlakozójára kötöttem. Furán kezdett búgni, mintha hozzáért volna valami, ezért működés közben megigazítottam - véletlenül kicsit megrántva a rövid kábelét - ugyan a helyén maradt a 4 pines csatin (tudom, rendkívül hülye vagyok, hogy belenyúltam) ekkor elment egy pillanatra az áram a gépen, és újraindult.
Ezután bekapcsolva SSD-ről megállt a boot win logonál, és a vinyó sem pörög fel csak kattog.1. Ha lehúzom a 4 pines CHA-ról a ventit, akkor tökéletesen elindul SSD-HDD-i5+270x bedugva. Full stressz teszt pipa
2. A CHA fan csatlakozó biztos jó, kipróbáltam más ventit rajta
3. A "leszabályozott" molex piros 5 Voltos ágon jelenleg egy 20 centis házventi van, és ha rádugok még egy sima 12cm-es házventit, akkor ugyan ez a HDD kattogás para van
4. Ha ugyanezeket a ventiket átteszem a hagyományos molex 12 voltos sárga ágra, jól megy a gép...
Olyan lehetséges, hogy kinyírtam az 5 Voltos ágat valami rövidzárral ezért haldoklik a HDD?
Táp: Corsair CX400, eddig hibátlanul.
-
jolti05
őstag
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Néhány napja elkezdett "sercegni" az 550Wos FSP Hexa tápom. Működik rendesen, de éjjel kissé zavaró.
Visszavihetem ezzel garanciálisan?Köszi a választ!
-
Kikki90
tag
UPDATE!
Azóta játék közben is kikapcsolt egyszer a számítógép.
Mielőtt kérdezné valaki leírom a konfigomat: ASRock B75M R2.0, i5 3470, Hynix 4GB DDR3 1600MHz, 4x1GBSAPPHIRE HD 5830 Xtreme 1GB GDDR5, GIGABYTE Superb 460W, Samsung 320GB, Samsung Writemaster DVD író
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE Superb 460W tápom, és gyanakszom, hogy valami gondja-baja lehet. Egyik újraindításomat követően mielőtt betöltött volna a Windows 7 még a betöltés előtt fogta magát a gép és kikapcsolt, majd azon nyomban bekapcsolt, de utána ismét rögtön ki, ezt megcsinálta 2-3x majd mintha mi sem történt volna, minden ment tovább, elindult a Windows, és azóta semmi gyanúja hibának. Olyasmi volt ez mint amikor túlmelegszik a processzor és letilt a gép, de azzal nem volt most semmi gond, a hűtés stabil volt, hiszen utána működött tovább stabilan a gép, pedig hozzá sem nyúltam. Vajon mi lehetett ez? Köszi előre is a segítséget!
-
kidpepi
tag
válasz
kidpepi #17144 üzenetére
úgy tűnik, hogy egy kondinak annyi
Még a hibához: Mielőtt a fent részletezett probléma előjött, előfordult fagyás, kékhalál, áramtalanítás utáni nem indulás.
Mindenért a kondenzátor lehet a felelős?Köszönöm!
-
kidpepi
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy megadta magát az FSP Bluestorm II 500W-os tápom.
A hibajelenség a következő:
Gép elindul, halk cicergés/kattogás hallatszik a tápból, ami egyre hangosodik, majd a gép újraindul.
Ha lehúzom a vga-ról a pci-e csatit, akkor később, vagy egyáltalán nem is produkálja ezt.
Az lenne a kérdésem, hogy bár már megrendeltem az új tápot, érdemes lenne-e ezt javíttatni, mi szállhatott el benne?
Esetleg Fehérváron foglalkozik valaki ilyennel?
Előre is köszönöm!Üdv,
kidpepi -
klac
aktív tag
válasz
BlueLight #17140 üzenetére
Ugyanazt feltételezem, mint az előző fenti hozzászólásomban.
Táp alaplapi csatolója ez. -
klac
aktív tag
Esetleg a gépen, vagy a tápon a kapcsoló gomb ?
A táp ellenőrzése : alaplapi csatlakozó 20 vagy 24 pines, zöld és mellette valamelyik fekete vezeték áthidalása egy valami fémmel, dróttal, gémkapoccsal, majd csatlakoztatni a tápkábelt először a táphoz, ezt követően a konnektorba.
Ha van a tápon külön kapcsoló bekapcsolni.
Ekkor a táp ventinek mennie kell, és a tápon lévő kábelek is kapnak a kiosztásuknak megfelelő feszültséget Voltot, erősséget Amper. -
BlueLight
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már előfordult, hogy nem indult a gépem. Átnéztem a táp csatlakozót kihúztam bedugtam és működött. Tegnaptól már ez sem segít. Az a furcsa, hogy ha kicsit kihúzom, mozgatom (közben serceg), akkor előfordul, hogy be tudom kapcsolni. Ezután működik, de ha lekapcsolom akkor már nem tudom újra bekapcsolni. Több kábellel is próbáltam egyikkel sem működik üzembiztosan.
Kérdésem az lenne, hogy ez biztosan a táp hibája?
Ha nem akkor mit, hogyan tudnék még ellenőrizni?
Szétszedtem a gépet és a tápot is nem láttam bennük semmi rendelleneset. Legalább is olyat nem ami nekem feltűnt volna. :-)
Segítségeteket előre is köszönöm! -
G@ß!
őstag
válasz
fero02 #17089 üzenetére
Sziasztok!
Annak idején érdeklődtem a tápommal kapcsolatban.
Ma sajnos valami tönkrement a gépemben.Tápra gyanakszok.
Nem tudtam bekapcsolni a gépet, a bekapcsoló gomb megnyomására felvillant egy fél másodpercre a power on lámpa, majd el is aludt.
Ezt eljátszotta párszor, jó párszor.
Majd véletlen sikerült bekapcsolni. Akkor hibátlanul ment.
Többet már nem sikerült újra bekapcsolni.
Van valami ötletetek?
Kivettem a tápot, megnéztem a kondikat, nem találtam problémát.
-
g4b3n
tag
Helló!
Az alábbi jelenséggel küszködöm, már napok óta:
Gépet bekapcsolom, a ventillátorok elindulnak, de más nem történik, majd egyszer csak gondolot egyet és rendesen betöltődik a BIOS és elindul a rendszer. Futás közben minden rendben van, csak bekapcsolásnál és úgy tűnik egyre csak hosszabbodik ez a holt idő.Én a tápra gyanakszom. Vélemény?
-
Writz
tag
Sziasztok!
Van egy problémám, ami miatt ezt a topicot kerestem fel.
Egyik este programozás közben a gép kikapcsolt. Minden elsötétült, még az USB-s eszközök is kihunytak.
RAM-okat, VGA-t kivettem, restart. Nem indult a gép. (Meg se moccant semmi)
BIOS reset, RAM-ok be, indít. Elindul.
Lekapcs, VGA(R9 280) betesz,6+8PIN beköt, indít. Nem történik semmi, mindössze egy nagyon halk rövid hang hallatszott a gép felől, mintha egy tekercs nyekergését hallottam volna. Jó.
8PIN kihúz, indít. Nem indul. CMOS reset, indít. Indul, de seképsehang. Kikapcs.
8PIN visszadug, indít. Néma csend.
VGA kicserél (GTX 980), tápok beköt, indít. Nem indul. Ugyanaz a néma csend.
VGA kivesz, hangkari betesz, CMOS reset, indít. Indul. Boot. Voila.
Ha beteszek bármilyen VGA-t ami 12V-os tápot igényel, akkor meg se mukkan a rendszer.
Cuccaimban megtalálható a konfig ha érdekes.
Mi lehet a problem? Szerintem a táp 12V-os ága gyengélkedik.
Köszi előre is. -
sanzi89
addikt
Üdv.
Adott az alábbi konfig:
CPU: Intel® Core™ i3-4330 54W TDP
Alaplap: Asrock Z97M Anniversary
Memória: 2db Kingston KVR16N11S8/4 max 2.160W*2
HDD: 2db Samsung HD103SJ 7.2W*2 RAID1
2db Seagate ST3500418AS 5.8W*2 RAID1
2db WD RE3 WD5002ABYS 7.1W*2 RAID1
LAN: 3db TP-Link TG-3465Ehhez elvileg elégnek kellene lennie egy FSP FSP350-60APN-nek, nem?
Csak azért kérdezem, mert az alábbival szenvedek:
Eddig szépen ment a 6 HDD-vel. Ma beleraktam a plusz 3 hálókártyát, és azóta a két Samsung nem indul el, csak kattog. Próbálkozásaim:
1. Lehúzom a Samsung HDD-k adat kábeleit és csak a táp marad, akkor elindul kattogás nélkül.
2. Kivettem a 3 hálókártyát, de ugyanúgy nem indulnak, ha a Sata adat rá van kötve az alaplapra.
3. Ha lehúzok mindent a gépről - másik 4 HDD, hálókártyák - vagy külső tápról indítom a Samsung vinyókat, akkor is kattognak és nem indulnak.
4. Ha másik SATA portra kötöm az alaplapon a Samsung vinyókat, akkor se indulnak - más HDD nincs ilyenkor rákötve.
5. Kicseréltem az adat kábeleket, másik portra kötöttem a tápon, eredmény ugyanaz.
6. Ezek után gondoltam, hogy meghalt a két HDD - érdekes, hogy pont egyszerre, holott eddig 100/100-asok voltak HD Sentinel szerint - de, ha beteszem őket egy USB-s keretbe, akkor pöccre indulnak, másolok ide-oda. -
XaraX
addikt
Elvittem, megnézettem a tápot, kiderült, semmi baja tökéletesen üzemel.
Haza hoztam, kipróbáltam és nem ment.
És kiderült, a hálózati kábel, amit rádugtam, hibás.
Valószínüleg megtört, összetekerve volt eltéve a szekrénybe, ki is dobtam.
Lényege, hogy Én voltam a pöcs, nem a táp. -
proof88
addikt
válasz
leikomessi #17129 üzenetére
A cikkben kitárgyalt FSP belső van a Superb 460-ban. Lehet hogy ez volt a nyári probléma, de lehet hogy ez a probléma jött elő most.
-
leikomessi
aktív tag
Az imént erős pattogó, csettegő hang kíséretében újraindult a számítógépem. Érezhető, kellemetlen füstszag áradt szét a szobában. Nem vártam meg, míg újra bekapcsol, leállítottam az egészet. Az alaplapon nem látok púpos kondit, a tápot szétszedtem, nekem ott is látszatra minden rendben. Azonban én a tápra gyanakszom, most nyáron már javítva volt, akkor szét égett benn valami, cserélve lett. Októberben volt 5 éves, egy Gigabyte Superb 460 W-os tapról van szó. Szerintetek így első blikkre táp gond? Sajnos most nincs időm másik tápot szerezni, vizsgára készülök, úgyhogy kapóra is jött, hogy szétment, legalább azt a napi 1-2 órát sem a gép előtt töltöm. Én bízom benn, hogy az és nem az alaplap adta meg magát. Köszönöm előre is a segítséget, megerősítést!
-
shteer
titán
keresek megbízható szakit ATX tápegység javítására Bp-en. sajnos az aprókban nem jártam sikerrel, akinek van javaslata (főleg tapasztalaton alapuló) kérem dobjon egy privit
-
Mengele
tag
Hi
Bekapcsol a gep par masodpercre es leall.
Most mar be se lehet kapcsolni.
G31,Q6600,GTX480,4Gb,Samu750Gb,WD1,5Tb.
A tap FSB 500W Everest. Semmi tuning sincsen.
A Helpet elore is koszonom
-
kispal87
aktív tag
Üdv!
Adott az adatlapomon látható konfig.
A napokban arra lettem figyelmes, hogy ha leterhelem a gépet akár csak egy aida stressz teszttel (ha a vga-t nem akkor tartja a 11.9V-ot, akár játékkal, akkor a 12V-os ág beesik egészen ~11.5V-ra. Lesz-e ebből valami gondom esetleg a későbbiekben szerintetek? -
ALLAT001
senior tag
Hogy tudom leellenőrizni, hogy nem hibásodott-e meg a tápom? Gépet nem akarom rákötni, mert mi van ha kinyírja?
FSP Zen 300W-ról van szó. -
UNEX
csendes tag
Sziasztok!
Különös hangot produkál nekem egy 6-7 éves tápom ( Tipusa: Chieftec GPS-550AB A ) és már a héten kétszer volt, hogy csak úgy újraindult / leállt. Szükség lenne lecserélnem vagy bírja még az öreg harcos ?
Itt meghallgatható a zaj ( vége fele elengedtem a ventilátort és kb. pár centiről vettem fel telefonnal )
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Slatina
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő: Legtöbb játék esetén egy 10-20 perc után a játékot leteszi a gép asztalra és nem tudom vissza tölteni. Tehát a feladat kezelő azt mutatja hogy működik fut rendesen de nem tudom visszatölteni állandóan ledob minden játéknál egy bizonyos idő után. Egyszerűen nem tudom mi okozhatja kínomban már a tápra gyanakszom. Minden új a gépemben 1 hete vásároltam. Olvastam több helyen hogy okozhatja táp a fagyást de nekem nem fagy le csak a játék és az sem biztos hogy lefagy csak valamiért asztalra teszi és nem tudom visszatölteni. BIOST frissítettem minden driver-t frissítettem mindent próbáltam de egyszerűen a hiba továbbra is fenn áll. Windowst még nem raktam újra mivel teljesen friss vírusirtón kívül semmi felesleges dolgot nem telepítettem rá. Szerintetek lehetséges-e hogy a táp nem bírja a terhelést. Egy LC-Power 500W ( 2 PC boltban is azt mondták nem olyan tragikus mint legtöbben hiszik de kezdek kételkedni hogy így van-e) A Gépem többi adatai pedig a következők: Processzor AMD FX-4300
VGA: Radeon HD7770 Alaplap: Asrock 960 GC GS FX Ram: 4gb ddr3 1600mhz crucial.
Előre is köszönöm a segítséget. -
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen FSP epsilon 600 (2009 körüli modell) tápom. Az egyik tekercs mocorog. Az előző tulajnál ez cserélve lett állítólag. Eddig gond nélkül ment és most is szépen működik. Sajnos a régi tápom feladta. Sokat nem szeretnék költeni rá ezért ezt az FSp tápot eladnák 5K-ért. Szerintetek rendben van ez így? -
XaraX
addikt
Sziasztok!
Adott egy Seasonic S 12II 520-as táp, amit pár hónapja bedobozoltam, kiszerelés előtt tökéletesen működött.
Most gondoltam, eladom, lett is vevőm.
Biztos, ami biztos, ma reggel előszedtem, hogy átadás előtt megnézzem, hogy minden ok.
Megpróbáltam beindítani, és semmi.
Gondoltam, biztos bénáztam, nem jól zártam össze, rádugtam alaplapra, de úgy sem megy.
Álló helyzetben mi tud tönkremenni benne?
Kb 3 éves egyébként. -
syberia
veterán
válasz
Frego6 #17104 üzenetére
Másik táppal tehetnél egy próbát, szerintem igen mert nálam is az volt a gond korábban. Használhatod ha nem zavar, nálam sem okozott semmilyen hardveres hibát. Úgy rémlik hogy áramtalanítás után jött elő "hidegindításkor" ez a jelenség, egy púpos kis kondi volt a ludas.
(#17085) RAiN91: A legolcsóbb megoldás ha megnézel egy tutorialt a tápventi csapágyának a javításáról, megfelelő kenőanyagot kell juttatni a csúszócsapágyba és jó eséllyel csöndes lesz utána.
-
Frego6
újonc
válasz
syberia #17103 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos a javittatas nem megoldhatokülföldön elek itt mire talalok egy megbízható es hozzaertő szakembert az tul sok idő
szinte biztos h a tap a ludas akkor ugye? Esetleg le tudnam valahogy ellenorizni mielőtt ujat vennék? Vagy hasznalhatom igy amig teljesen feladja, vagy mielőbb cserélnem kellene..
-
syberia
veterán
válasz
Frego6 #17102 üzenetére
Érdemes lenne megjavíttatnod, 1-2 kondenzátor gyengélkedik a készenléti áramkörében, rémlik hogy itt a hardveraprón 1-2 ember kedvező áron javít tápokat.
(#17101) PreDox: sajnos előfordul hogy meghibásodik a ventilátor vezérlése, garanciális javítás/csere a megoldás neked.
-
Frego6
újonc
Hali
Segítségeteket szeretném kérni nem tudom mi lehet a probléma.. A gépem random ( igazabol eleg ritkan, hetente, kéthetente egy, neha egyszer sem) nem hajlandó elindulni... Power gomb megnyom, es semmi.. Tap kikapcs, majd be, es elindul.. Teljesen stabilan mukodik egyebkent sem fagyas sem kekhal nincsen ahogy elindul stabil. Kabelezest néztem lehuztam visszadugtam, en nem lattan semmi rendellenes dolgot... Valakinek ötlete? Tap haldoklik vagy esetleg alaplap?A tap egy Corsair AX750, alaplap pedig Asus P9x79
-
PreDox
tag
Sziasztok...Tanácsot szeretnék kérni, kis(nagy) problémám van.......
Adott egy gép:
AsrockExt3Gen3.i5-2500K(4,5GHz)8GB1600ram,GTX970G1Gaming,2SSD,3HDD
2014májusában vettem egy XFX 750 xfx p1-750x-xxb9 típusú tápegységet.Még egy éves sincs
A problémám az vele, hogy terhelés alatt(bf4-fc4) kb 5 perc után elkezdi felpörgetni a ventilátorát..
Elég zavaró..szinte süvölt...a 970 előtt gtx 670 volta gépben,de az utóbbi két hónapban ott is észrevettem.
A ház felsőtápos retro chieftec dragonMit lehet kezdeni ezzel a problémával ??
......minden ventim 600 és 800rpm-en megy a vidkari full halk(1600rpm)
Most gyakorlatilag a gép leghangosabb alkatrésze...azért egy 30 ezres táptól többet vár az ember.
Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged