- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lehella #17297 üzenetére
Másik alaplappal, mert a CPU tápellátó része (VRM) tűnik zárlatosnak. Szerencsés esetben a CPU-nak nem lett baja. Az alá az FX-6100 alá azért egy izmosabb lapot is tehetnél a mostani AsRock 880 GMH/U3S3-nál. Sőt, ha tippelnem kéne, nem gyári hűtő volt a CPU-n, hanem toronyhűtő.
HGyu
-
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Menet közben egyszer csak kikapcsolt a gépem és azóta nem lehet bekapcsolni. Ha áramtalanítom, utána megpróbálom bekapcsolni, fordulnak egy felet a ventilátorok és ennyi, se kép se hang, ez táp gond lehet? Fura szag, meg előjele nem volt, elég bosszantó
-
kickboxko
tag
Üdv mindenkinek !
A múlt héten XFX pro 450 es tápom furcsa pattogó hangot adott ki,erősen elgondolkoztam hogy nyugdíjazom,de valami csoda folytán 2 napja úgy megy mintha mi sem történt volna .Van valami módszer / szoftver amivel ellenőrizhetem a tápegység épségét ?
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek eme tápom (http://www.coolermaster.com/service/support/model/RS-700-AMBA-D3/)
Elég ehhez:
http://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/R9290DC2OC4GD5/
csak mert mióta ezt megvettem (videokari) Rendszerint elmegy a kép (fekete képernyő) és ha netán visszaáll akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
"A képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."Olvasgattam kicsit és olyat találtam,hogy nem elegendő tápfesz miatt is lehetséges ez...
Vélemény?
A kártya alig 2 hónapos és játék közben sosem csinálja, csak üresjáratban vagy abból felébredésnél, esetleg bekapcsolásnál,netre fellépésnél.
Köszönöm! -
kvio1
tag
Sziasztok! Nem indul a gépem, csak annyit csinál, h a ventik pörögnek, sötét képernyő. Írtam már ezzel kapcsolatban egy másik topikban,csak gondoltam ide is írok,mert a táp is lehet a ludas. Egyszer sikerült elindulnia a gépnek úgy, h a vga-t kivettem, és igp-re lett kötve a monitor. De nem sokkal később, becsíkozódott a kép,lefagyott,újraindítottam,de már nem indult. Mennyire esélyes, h a táp hibája okozza ezt a jelenséget? Van egy másik tápom,ami a mostani előtt volt. Codegen táp (tudom, h nem életbiztosítás az ilyenféle táp). Csak azért, h kimerjem-e próbálni a gépet? A konfigom:
AMD Phenom II X4 955 AM3 3, 2GHz BOX + Cooler Master Hyper TX3
kingston 2*2 gb ddr2
hd6850 1 gb gddr5
asus m2a74-am
samsung 7200rpm 500gb sata
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device
Chieftec A-80 CTG-450-80PB 450W -
04ahgy
nagyúr
válasz
xlaxix #17284 üzenetére
Se nem oldják meg gariban, se nem cserélik, mert nem rendellenes. Oka: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása - PH! Tudástár bejegyzés.
HGyu
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Van egy CHIEFTEC CTG-500-80PB tápegységem és már nagyon régóta "cicereg". Régen még halkan és ritkán fordult elő, de már folyamatosan és nagyon hangosan. Még fejhallgatón keresztül is hallani szoktam. Főleg akkor van szörnyű hangja, ha játszom.
Ezt a hibát garanciában megoldják vagy kicserélik a tápegységet? Vagy csak egy új táp lehet a megoldás? -
04ahgy
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #17282 üzenetére
Miért, a tápot leírtad? Mert azt sem. "Az én tippen a táp, de ha valakinek valami más ötlete van, akkor ne tartsa magában!" - Hogy legyen jobb ötletem, ha nem tudom a konfigot?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #17280 üzenetére
Most, hogy tudjuk a pontos konfigot, meg is állapítottam, hogy a táp-e a gond, és mi lehet a baja...
HGyu
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A gépem mostanában azt csinálja, hogy amikor mondjuk egy áramtalanított éjszaka után újra rákapcsolom az áramot, akkor hiába nyomom a bekapcsoló gombot, nem indul el. Várnom kell kb 2-3 percet, akkor újra megpróbálom, és így már elindul. Viszont ilyenkor sem éppen normálisan. Ilyenkor elindul, 1 másodperc múlva leáll, aztán magától elindul újra, 1 másodperc múlva megáll, aztán megint elindul és onnantól már nincs semmi gond, szépen bootol a Windows, és szépen működik minden.
Tehát a kérdés az hogy ennek mi lehet az oka. Az én tippen a táp (ezért is ebben a topicban teszem fel a kérdést), de ha valakinek valami más ötlete van, akkor ne tartsa magában!
-
kickboxko
tag
válasz
Ren Hoek #17277 üzenetére
Lehet hogy van valami gond az XFX háza táján.
100% alsótápos ház(szóval a HDD átelemben fent van),levettem az oldallapot és úgy hallgatóztam elég hangosan pattog.Ezért sejtettem rosszat.
/a legnagyobb poén az egészben hogy ki kellene húznia még a hétvégét, mivel dolgoznom kéne vele/Egyébként nem történhet baj ha teljesen kidobja a taccsot a táp ugye ? Azt szeretném tudni biztosan hogy a többi alkatrész biztonságban van .
Akkor azt hiszem meglátogatom a "milyen tápot vegyek" fórumot.
Köszönöm a válaszod.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kickboxko #17276 üzenetére
Nem tudom mi van mostanában az XFX tápokkal, de sorozatban jönnek a garis, cserés, elállós panaszok tápos topicban is... Lehet csak véletlen, de lehet valami nagyobb gond is... Mondjuk ha 2 éve vetted akkor kiesik ebből a körből.
Amúgy 100% hogy a tápból jön és nem HDD? Win logonál nekem akkor állt meg, amikor a HDD kattogott alaplapi SATA miatt... Néha csalóka tud lenni...
Személy szerint én nem kísérleteznék vele többet... ki kéne próbálni másik táppal.
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Kb 2 éve vásároltam egy komplett számítógép setup-ot.
A héten már többször is előfordult,(azt hittem csak valami ventillátorhoz ér valami kis kábel) hogy zugó kicsit akadozó pattogó hangot hallottam a sz.gépház-ból szétszedtem kitakarítottam, de a hang továbbra sem szűnt meg rájöttem hogy a tápegységből jön.Ez után 3x sorra nem akart elindulni a gép a windows logó alatt egyszerűen leállt.Most végre sikerült bekapcsolnom de nem tudom mitévő legyek.
A fórumon ajánlott XFX Pro 450 es tápom van, volt(nemtudom most teljesen meghalt vagy mi lehet a problémája)./pattogó hang/
Válaszokat előre is köszönöm .
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17271 üzenetére
De olvastam. Én bármit is veszek (legyen az jó, vagy hibás dolog) előtte mindig alaposan leinfózom. Így talán kisebb az esély a későbbi csalódásokra.
Szerintem az itteni aktív user-ek közül (gyakorlatilag 04ahgy) senki nem fog Neked asszisztálni ehhez. Itt élet és vagyonbiztonságról van szó, ez nem játék. És ezt nem rossz szándékkal mondom. Jó tanács.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fero02 #17270 üzenetére
Úgy látom ebből a HSZ-ből hogy akkor te meg az első HSZ-t nem olvastad el tüzetesen. Még meg sincs majd csak lesz valamelyik nap. Így nem tudom megnézni hogy üresjáratban is csinálja-e.
És az hogy pont ilyen hibával rendelkező táppal nem találkoztam még az nem azt jelenti hogy nem értek hozzá. Na de mind1.
Látom kár volt ide beírni valamit is. Eddig is megoldottam magam úgy látom most is megfogom oldani magam a javítást.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17269 üzenetére
Ne haragudj, de az utolsó bekezdésed alapján abszolút nem tűnsz hozzáértőnek. A mostani válaszod első része pedig teljes ellentmondása mindennek. Ha tudod mi miért, akkor most nem kérdeztél volna.
A púpos kondi egy jelenség, ami éppen utalhatna a leírt hibára, de közel sem biztos, hogy az okozza. Még azt sem írtad le, hogy terhelés hatására, vagy szimpla üresjáratban kapcsol ki, stb. Illetve milyen stab ic-re gondolsz?
Szerintem jobb lenne, ha egy hozzáértőre bíznád a javítást.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fero02 #17268 üzenetére
Javítottam már pár tápot életembe így tudom hogy mi milyen galibát tud okozni. Meg hülye nem vagyok eleve mérésekkel kezdem hogy mit mutat a multiméter.
Én arra lennék kíváncsi hogy valaki találkozott-e hasonlóval élesben és esetleg hátha tudja ilyenkor mi szokott a bibi lenni. Bár igaz hogy ezek a mai tápok már kapcsoló üzeműek és megvannak spékelve egy elég durva vezérléssel. De hátha.
Szóval a kérdés maradt ugyan az hogy hátha tudja-e valaki hogy mi lehet inkább a bibi mert akkor alapból ott kezdem a nézelődést majd a tápon belül.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17267 üzenetére
És akkor hol a kérdés?
Vagy arra vársz, hogy valaki táv gyógyítson, vagy egy hozzá nem értőnek adjon tippeket? Azzal ugye tisztában vagy, hogy akár az életeddel is fizethetsz az "Én arra gondoltam"-oddal...
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Fogok venni egy egy FSP Hexa 500W-os tápot. Hibás a táp. A tulaja még nem szedte szét. Azt nem tudom hogy amúgy volt-e már szétszedve mert ha jól vettem ki a szavából nem az első tulaja.
A hibajelensége a következő:
Bekapcsolása után 2-3 vagy néha 5perc múlva vissza lekapcsol a táp.Én arra gondoltam hogy lehet hogy valami stab IC a ludas vagy esetleg púpos kondi. Mert eddig ahány FSP megfordult a kezeim között mindbe volt púpos kondi.
-
oldsaman
tag
Hali .
Az mitől van , hogy a tápom -12 V -2.8 V ? De ennek ellenére rendesen megy a gépem
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Giggles #17260 üzenetére
A ThermalTake Hamburg 530 korrekt áron van, de csak a rajzosat szabad megvenni, a zászlósat nem. Bővebben a melyik tápegységet vegyem topikban.
HGyu
-
Giggles
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség: ma bekapcsolás után kb 10 perccel egyszer csak kikapcsolt a gép, mindenféle hibaüzenet nélkül, mintha áramszünet lett volna. Azóta be sem kapcsol. Az az érdekes, hogy a fejhallgatómon, ami USBvel csatlakozik a géphez világít a led, tehát az kap áramot. Mi lehet a gond, a táp ment tönkre, esetleg az alaplap? Egy gigabyte superb460 táp van a gépben, a többi alkatrész az adatlapomon.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Beca1990 #17255 üzenetére
Ha a tápod a régi, és a gép megy, akkor a formális logika egyszerű szabályaiból következik, hogy a 3,3V helyes érték, tehát a program mutat hülyeséget. A mérendő rendszerrel önmagával pedig nem lehet mérést végezni, így ez csak egy helytelen indikáció.
Javaslom a szoftver törlését a gépről, vagy az értékek figyelmen kívül hagyását.
A legjobb, ha megfogadod fero02 tanácsát, és mérőműszerrel ellenőrzöd a 3,3V-ot.
HGyu
-
Beca1990
senior tag
Sziasztok!
alaplapot cseréltem (Asus A88XM-E)
Aida64-ben a 3.3V-nál 1.7V-t mutat.
Tápegységem maradt a régi (Thermaltake 530W) és ezelőtti alaplappal normálisak voltak az értékek.
Valaki ötlet? -
Dr.Én
veterán
Hali
Héten megérkezett az új tápom, XFX XTR 650W moduláris táp....
ma mikor el rendeztem a házban a kábeleket, akkor vettem észre hogy táp ventije morog, berreg egy kicsit.... ez ez menyire megszokott?
vagy ez azért vvan mert alacsony fordulatszáma?
lényegében csak akkor hallom h aoda hajolok hozzá fél métere kb... -
Ren Hoek
veterán
válasz
HurryUp #17250 üzenetére
Nekem csak a táp csinálta... és Heaven alatt volt olyan, hogy amikor elsötétült a kép, akkor lett alacsonyabb frekvenciás, aztán mikor újra "nehéz" téma volt, akkor meg felciripelt.
Neten olvasgattam olyanokat, hogy egyszerűen nem passzol össze a két alkatrész. Ki kéne próbálni egy másik táppal. Persze ez nem hinném, hogy garanciális probléma lenne :/ mert ilyen az elektronika. Mindig mindenhol ciripel valami, csak a hangerő nem mindegy
A bolt jóindulatán múlik... de ha benne vagy még a bolti elállásban, akkor tedd azt, és kérd vissza a pénzt. Hátha másik táppal elviselhető. Legbiztosabb az lenne, hogyha a VGA-tól és a táptól is megszabadulnál...
de amúgy olvasd el ezt: http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_79591-79591.html
-
HurryUp
csendes tag
válasz
Ren Hoek #17243 üzenetére
Igen nekem is olyan hangot ad ki, de ami érdekes hogy az Fps-el arányosan hangosodik. Crysis 3 közben még alig észrevehető a dolog de ott 70 fölé nem is nagyon megy az fps, míg Guild Wars 2 -nél amikor fel megy 175 fps-re nah akkor már igen csak rá zendít. Hangra meg talán mintha a VGA egy kicsit hangosabb lenne de a táp vele párhuzamosan serceg így alig megkülönböztethető. Ha cserés lesz a dolog akkor ezt még garanciával el lehet intézni vagy zsebbe kell nyúlni?
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Adott egy elég régi gép
Többek között:
C2D E7200
Asrock 945 DVI alaplap stb.
Adott hozzá egy FSP 400W-os tápkb 6 éve igy ment semmi gond nem volt vele.
1 hete kb nem ismerte fel a lap az USB billenmtyűzetet, kb 10 percig de pár ki be dugással "megjavult". Pár napra rá. Random módon me indult el a gép:
- eljutott a win betöltéséig de ott fagyi
- eljut a winyó felismeréséig de ott nem lép tovább
- néha a biosba sem emged be
- ha beenged a biosba ott lefagy (biosnál amig működik a hőmérséketelket gyorsan megtnéztem nem volt semmi "kirívó")A vinyókat megnéztem külső házban Pata ok de a SATA-t hazavágta valami pont az első "baleset" idején (kattog)
Én az alaplap halálára gondolok, csak sajnos nincs semmi cserealkatrészem hogy teszteljem.
A táp ugye megy de azt meg tudom valahogy állapítani hogy jó e illetve hogy a következő alaplapot nem vágja haza.?köszi
-
rznk1986
tag
válasz
Ren Hoek #17243 üzenetére
Na figyelj. Uj tap uj lappal ugyan azt csinalta. Kivettem az elemet par percre, visszatettem, mukodott!! (??) ez az elso kerdes.
Utana az uj tapot kiprobaltam a regi lappal, gondolvan hogy csak tap hiba volt es felesleges volt uj lapot venni. Minden venti porgott viszont se kep se hang. Arra jutottam h valszeg a lapnak (is) annyi. Aztan ujra osszetaktam az uj lapot az uj tappal, viszont most mar es sem mukodik elemkivetel utan sem. A regi lap tonkretehette az uj tap 12V reszet?! Viszont most porog minden venti csak se kep se hang.. Elvesztettem a fonalat
-
Ren Hoek
veterán
válasz
HurryUp #17240 üzenetére
Milyen jellegű sercegés?
Nekem játék alatt cicergett, inkább ciripelt mint egy halk motor változó frekivel. MSI 270x és Corsair CX400...
Aztán lecseréltem a tápot Antec Neo ECO 520C-re... a cirip megmaradt ugyan úgy, DE olyan halkká vált, hogy csak odahajolva 10 cm-re lehet hallani szerencsére. Ki kell nyomozni honnan jön, de át tudom érezni a helyzetedet... CX400-ból nekem úgy jött a ciripelés, hogy fejhallgatón keresztül is hallottam.
Vagy meg kell szokni valahogy. Esetleg kipróbálni egy haver tápjával. (... de azért valami jobbal, el ne vigye a gépet valami SuperDuperPower 900 W)
-
HurryUp
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy a pár napos tápom elkezdett sercegni terhelés alatt, de alapjáraton és netezés közben nem csinálja. Ahogy hallgattam úgy tűnt hogy a tápegység és a VGA is serceg egymással párhuzamosan játék közben. Az lenne a kérdésem hogy ezt mi okozhatja és van-e rá megoldás?
A konfigom:
Táp: FSP Raider 550W
CPU: Intel i5 4690
RAM: Kingston Hyperx Fury 2x4 GB 1600 Mhz
VGA GIGABYTE Radeon R9 280 Windforce 3 OC 3GB 384bit
Alap:GIGABYTE Z97-D3
Winch: Western Digital 1TB -
Dilikutya
félisten
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dilikutya #17233 üzenetére
Félreértettél. Nem a hűtőborda megléte a lényeg, hanem a hűtés biztosítása. Az AMD gyári hűtő megfelelő légáramlatot küld a NYÁK-ra. Amit tehetsz: nem használsz párhuzamos légáramlású toronyhűtőt, mert az a VRM-et nem látja el levegővel. Amit még tehetsz, hogy a megfelelő alaplapot választod a CPU alá, aminek a VRM-jét nem terheli túl. Én amúgy egy 8cm-es ventilátort támasztok oda.
(#17232) rznk1986: Kis eséllyel, de lehet táp. Keresztbe kell tesztelni. Kiszerelt alaplappal, tesztpadon megnézni, valamint másik táppal. A tápot másik géppel.
HGyu
-
-
rznk1986
tag
Sziasztok,
Szervaltam egy gepet amiben elvileg hibas volt az alaplap (bekapcsolas utan bekapcsol a tap, a ventik, de se kep se hang), ezert vettem egy masik lapot, de ugyan az a hiba. Erdekesseg, ha a 12V-os ATX csatlakozot kihuzom, felporog a CPU huto is, egyebkent nem. Tap hiba vagy sikerult hibas lapot vennem? Koszi
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dilikutya #17223 üzenetére
Most döntött úgy a VRM, hogy elég a túlterhelésből... Persze, amíg nincs letesztelve, mi a hiba, addig nem lehet 100% bizonyossággal megmondani. A tápot meg kell nézni másik konfiggal, a gépet pedig másik, biztosan jó táppal.
Az ATX12V-ot (CPU tápcsatlakozó) lehúzva megkísérelheted beindítani, hogy úgy több történik-e a ventimoccanásnál. Képet persze nem fog adni, de megmutatja, hogy a CPU 12V-on van a zárlat. Jah, amikor csak moccan a tápventi, akkor újra bekapcsolni csak áramtalanítás után lehet, ugye?
HGyu
-
Dilikutya
félisten
Asrock FM2A75M-DGS, AMD A10-6800K 4.1GHz, Cooler Master GX450W táp.
Használat közben kikapcsolt. Beindítva a táp venti megbillent egyet, és semmi. A ház elején a logó kék LED-je világít, és egy kis szintén LED-es karácsonyfa is működik USB-ről. A táp venti beindul ha mindent lehúzok és csak rövidremzárom az alaplapi 24 pines csatlakozót. Kicsit halknak tűnik, alapból sem hangos, de szerintem ennél jobban kéne pörögnie, de ebben nem vagyok biztos, magában sose hallgattam. Bár van egészen határozott elképzelésem, mi ment el, de azért kíváncsi vagyok. Tápot, gépet még nem volt alkalmam másik táppal, géppel kipróbálni, akkor már okosabb lennék. -
törölt tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyre írom ezt a kérdést: a bekapcsológomb megnyomásától kezdve az alaplapi logó megjelenéséig (általában egyáltalán kép megjelenéséig) mennyi másodperc eltelt idő a normális?
Feltételezem, hogy tápfüggő a dolog, ezért kérdezem itt. -
atenza
senior tag
válasz
04ahgy #17216 üzenetére
Igen, akkor mindenkinek légmentesen elzárt laboratóriumi körülmények között kellene tartania a gépét, hogy egy porszem se kerülhessen a gépezetbe. Ilyen alapon minden garancia fölösleges lenne mert mindenre lehet mondani hogy por miatt romlott el. Értem én hogy mire célzol, de rendszeresen takarított gép, a tápcsatlakozó nem volt egyszer sem kiszedve a táp üzemelése óta (1,5 év). Ráadásul egy normál nem sokat fogyasztó rendszer, 1 winyóval(semmi dvd olvasó stb), 1 videókártyával(alsó közép kat). Nehogy már egy 80+os 500W-os táp ne legyen elég neki. A táp felül van, egy 12-es venti van elől és még egy 12-es hátul. Szóval minden amit írtál egyszerűen nem igaz.
Arra esetleg nem gondolsz a csatlakozó volt rejtett hibás, nem jól érintkezett és ezért keletkezett ott nagyobb hő a kelleténél? -
04ahgy
nagyúr
válasz
atenza #17215 üzenetére
A csatlakozónak van egy terhelhetősége, amit nem szabad túllépni. A megfelelő légáramlatot biztosítani kell, valamint portalanított géppel kell elkerülni, hogy kontakthiba kialakulhasson. Ha mindezek be voltak tartva, akkor nem lenne ilyen a tápcsatid. Tipikusan akkor is előfordul ez, ha megfeszül a csati, vagy a vezeték (alsó tápos / kábelmenedzsmentes ház miatt meghajlított csatlakozó, vagy odakötegeled valahova, és megfeszül), és nem teljes a kontaktus. A szerviznek tehát részben igaza van, ez nem a táp hibája. A csatlakozódat meg max. méltányosságból cserélik, nem azért, mert garis (a jótállás a vásárlás előtt meglevő, rejtett, megbúvó, és később jelentkező hibákra terjed ki).
HGyu
-
atenza
senior tag
Sziasztok!
Röviden a lényeg, hogy a gépem elkezdett random lefagyni, olykor-olykor kikapcsolni. Miután nekiálltam megnézni a csatlakozókat, kiderült hogy a chieftec CTG-500-80P tápom az, ami elromlott, mert a csatlakozóján az a pin, ahol a 12V-ot adja meg van égve, természetesen ugyanott az alaplap is.Mivel még garis, visszavittem az aquába, ahonnan tovább küldték megvizsgálni szervizbe. 1 hónap után visszadobták azzal hogy szakértő megvizsgálta és hogy nem javítják mert nem magától romlott el.
Mit tudok ilyenkor tenni? Nyilván nem én égettem meg direkt, hogy aztán 1 hónapig ne legyen tápom, és értelme se lenne mert ugyanazt kapnám vissza ha javítanák. Ami nem is lenne nagy cucc nekik, hiszen csak a csatlakozó végét kellene cserélni. A vicc az hogy még örülhetek hogy a gépemet nem tette tönkre...
Ha pedig ilyen az Aqua garanciális szervize, akkor többet nem fogok náluk vásárolni az is tuti.
-
love
tag
Sziasztok.
Lenne egy gép amiben van egy Enermax eg425ax típusú táp. 2ventillátoros,de egyik sem pörög, fordulatszám szabályzós,de nem reagál rá semmit. Ki lett tisztítva a belseje,de még mindig semmi.
Táp csere lesz, vagy meglehet valahogyan csinálni?
A gép elindul amúgy. -
nyega
tag
válasz
sz.balazs.95 #17208 üzenetére
Ne haragudj, nem megbántani akartalak ezzel a jelzővel, de tényleg!
Köszi, hogy foglalkoztál egyáltalán a problémámmal!
Nem akarom piszkálni, inkább ki lesz cserélve a táp.
Ha kapargatom, akkor sem lesz jobb, valószínűleg mikroszkópikus lyukat találnék... -
sz.balazs.95
veterán
Akkor várd meg, hogy egy "szakértő" rangú tag válaszoljon!
Egyébként így kép alapján tényleg nem feltétlen egyszerű megmondani a tutit.
Ha a kondikon levő cuccost lepiszkálod valamivel, akkor azalatt mi látszik?
Olyanra gondolok, hogy látható méretű lyuk pl. van-e a közepén? -
tornas
őstag
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az egy Macron belsős táp. Nem egy vészes darab, nem fogja tönkretenni a gépet. Viszont az összes nagyobb kondenzátort kicserélném bennük (primer oldalon is), mert a Macron-ok rákfenéje az hogy rettenet pocsék minőségű kondikészlettel szerelik őket. Újrakondizás után a táp gyakorlatilag "új" lesz és ahhoz a géphez bőven meg is felelne.
-
fero02
nagyúr
Maga a netezés nem igazán jelent terhelést. Az meg, hogy ha annyira határon mozogna a táp, hogy egy USB eszköz csatlakoztatása kifingatja...szerintem hamarabb kellene reset-elnie magát, vagy lefagyni.
A táp biztosan nincs jó kondícióban, tehát ha lecseréled fölöslegesen nem fogsz kiadni pénzt, ellenben lehet megmentesz pár alkatrészt a haláltól, így spórolsz a gazdának.
Annyit még megtehetsz, hogy csinálsz egy komolyabb tesztet (cpu és vga). -
fero02
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #17199 üzenetére
Fölösleges kapacitást mérni, ezeknek a kondiknak meg vannak számlálva a perceik. nyega jól monda, a felpúposodott és kinyílt kondik tetején az elektrolit szivárog ki.
A fehér ragacs viszont gyári.
nyega: egyértelműen csere. Ez a táp így egy időzített bomba. Mihamarabb cseréld, mert ha elszáll, akkor lehet mást is magával fog vinni a sírba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Bundle topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest