- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
syberia #15699 üzenetére
Tényleg hasonló a helyzet. Igaz nálam a PNR csinálja a jelenséget, de itt is így van. Furmark + prime95 viszonlag halk, de elindul egy játék, egyből elkezd "zenélni" valami a gépben, ha a PNF visszamegy, egyből csendes lesz a játék.
Mivel ideiglenesen lesz benne a PNR, annyira végül is nem fog sokáig zavarni, csak kérdés, hogy ez a sercegés van e káros hatással valamilyen alkatrészre? -
syberia
veterán
válasz
Dr. Romano #15698 üzenetére
Én ugyanezt a jelenséget tapasztaltam a 350PNF-el hogy játék alatt elektromos zajt okoz, de prime+furmark terhelésre némán teszi a dolgát, a gép stabilan üzemel vele.
-
Dr. Romano
veterán
Van itthon két tápom. Mindkettő FSP; 350PNF és 350PNF. A PNR tartalékban van, már vagy 5 éve a PNF-et használom. Utóbbit most akarom harisnyázni így kivettem a gépből és ideiglenesen betettem a PNR-t, azonban furcsa dolgot tapasztalok vele. Ha ráengedek egy játékot valami elkezd viszonylag hangosan sercegni a gépből -nem biztos hogy a tápból- (intenzitása terhelés (fps) függvényében változik). Ha visszateszem a PNF-et, akkor ez a jelenség megszűnik (csak vga terhelés alatt jön elő, prime95 alatt nem).
Szerintetek ezt mi okozza és miért csak ezzel a táppal? -
Oligovit
csendes tag
válasz
04ahgy #15694 üzenetére
Kösz a reagálást.
Picit játszadoztam a dologgal: ha gép leállitása után nem a tápot kapcsolom ki hanem a hosszabitót (surge arrest) akkor nem villog. Ez nem azt jelenti, hogy a táp átenged valamennyi áramot?
Néha a hangszórót is 'megbuffantja' kicsit (az a hang mint mikor bekapcsolod a hangszórókat, csak halkabb) -
Oligovit
csendes tag
Üdvözlet!
Adott a következő szituáció:
Szépen szabályosan leállitom a gépet, majd hátul lekapcsolom a tápot. 10-15 másodperc múlva kialszik az onboard-led az alaplapon. Eddig minden tökéletes. Viszont! kb. 30 másodperc múlva a led újra felvillan 1 pillanatra, majd rögtön ki is alszik! Ismétlem a táp kikapcsolva! A led-villanás random időközönként megismétlődik (általában percenként vagy gyakrabban). Nem tudom, hogy a végtelenségig csinálná-e, általában az ötödik felkapcsolás után ráunok bámulni.
Kérdésem, hogy ez normális?A táp ctg-500-80p, a lap pedig m5a97 evo r2.0. Egyik sem egy gagyi vacak.
Egy nagyon-nagyon halk hang is kiszűrődik ilyenkor a tápból, ha elég közel hajolok akkor hallani. Olyan mintha egy hűtőbordán húzgálnám a körmömet, csak nagyon halk.
A gép zsirúj. Kb. 2 hete megy szinte megállás nélkül, semmi gond vele, leszámitva ezt az anomáliát, már ha ez gond egyáltalán. Szerintetek? Ez valami táphiba lenne? Elméletileg ez egy jó széria.
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Már több, mint fél éve szenved a gépem a játékoktól, pedig a nyers erejénél fogva ez nem lenne lehetséges.
Egy Intel i5 3450-es proci, ATI HD7700 videokártyával, 8 giga RAM-al, és ami a lényeg, egy Chieftec iArena GPA-500 táppal. Aminek ugyebár nem túl jó a híre, de amikor a gép meg lett véve a Computer Imperiumtól, erről még mit sem tudtam.
Tök alap játékok közben fagy le/áll le a gép, olyanok közt mint pl a Far Cry 1 (!) vagy a Race 07 és a WoT. Mindegyik kompatibilis Win7-el tehát nem szoftveres a gond. A 3D Mark futtatásánál az első két másodperben fagy le, sőt, már kékhalál is volt. Ebből a videokártyára gyanakodtam, de ennek szerintem nincs baja. Az AMD Catalyst driver topikból javasolták, hogy ide nézzek be, merthogy valószínűleg a táp a bűnös, főleg miután a típusát megtudták. Így aztán egy tippet kérhetnék, hogy hogyan bizonyosodhatnék meg róla, hogy valóban hibás-e a táp? Szét lett már szedve, sérülés, szakadás, kiégett kondenzátor nincs, tehát külsőleg rendben van a cucc. De hogyan tudhatnám meg, hogy valóban ő okozza-e a bosszúságot?Švejk
-
PAUBEN
tag
Sziasztok!
Adott 1 Fsp raider 650W táp.
Csak annyi lenne a kérdésem ,hogy a 24pin es csatlakozón 1 kis kockában nincs semmi.
Ez direkt van így vagy hibás? Bocsánat a hülye kérdésért. -
Ha a tapnak a feszultseg leadassal van problemaja, letezhet, hogy a gep nem fagy le, de ettol meg alltalanosagban teljesitmenyben lassulas erezheto? Pl 4770k alapon a win betoltes is szaggat, tuningolva beallitva, mar nemszaggat, de teljesitmenyben meg mindig alul marad a vartnal, nagyobb fps drope, nincs meg a max fpsbol az elvart stb.`A cicerges nemreg jott elo, egy lapom szerivbe kerult, feszultseg alatt van de a biosig se jut el a lap. Akarhogy hangolom a mostani lappal a biost egyszeruen erthetetlen mitol megy viszonylag rosszul a gep.
-
Deapimp
csendes tag
Sajnos nem tudom milyen feszeket kell állítani. :S
-
Deapimp
csendes tag
Remélem nem, mert nem igazán tudom ,hogy kellene ezt orvosolnom.
-
Deapimp
csendes tag
nekem minden auto feszen van elm magának álltja. csak nem az a baja.
-
Deapimp
csendes tag
válasz
ThodEE #15674 üzenetére
Igen a bios-bejön utána ha abból kilépek akkor csak újra indul..a gép folyamatosan. De ha pl amikor indul a gép
f11-indítom el akkor boot menübe kiválasztom a ssd-t akkor el indult nagy nehezen. De ha kikapcsolom a gépet akkor utána nem indul el a gép csak ha kihúzom a gépet a konnektorból. Szóval elég bonyolult ,hogy nem igazán értem volt bios reset cmos reset stb 1 rammal próbáltam 1 ssd-vel másik winyó másik vga, tápot kéne ezekszerint akkor kitesztelni egy másik táppal jelenleg nincs másik de megpróbálok majd szerezni remélem nem az alaplap lesz a probléma mert az kicsit drágább lenne. -
ThodEE
őstag
válasz
Deapimp #15670 üzenetére
Ha default biossal is ezt csinálja akkor első körben próbáld ki másik táppal vagy kérdezz rá a nem induló gépek topikba
-
válasz
moha21 #15669 üzenetére
Hát kevertem a szezonkát a fazonkával.
Amire az én jelenségemet "ráhúztam", mert hogy kapacitív-kapacitív az ezen a videón látszik.
Rosszul tettem,hogy a primer oldali kapacitás jelenségét ráhúztam a szekunder oldal kapacitivitására.
Gondolom azok a "bomszlik" a szekunder oldali kábelek végén "valamiféle" "cicergésszerű" jelenségek "ellen" vannak.
(De lehet, hogy csak "koskodok")
-
Deapimp
csendes tag
Sziasztok szeretnék tanácsot kérdeni.
Van egy SHARKOON WPM power supply series 500W tápom.
Olyan dolgokat produkál ,hogy folyamatosan próbálja indítani a gépet.
El indítom a gépet, 3 másodperc és leáll, utána megint próbálja indítani.
Én a tápra gyanakszom/alaplap de először szeretnék itt tanácsot kérni ,hogy esetleg másnak volt e már hasonló problémája. -
válasz
syberia #15667 üzenetére
Par evvel ezelott meg csinaltam ilyet. Ugygondolom ilyen szintu tapoknal ha mar molex kabeles megoldassal kell orvosolni ezt, akkor inkabb atterek egy hkc ra es ott tudom miert nem fizettem ki a tobbletet. Amugy a vicc hogy sok dragabb tipusu tapom volt, de most ez viszi a primit ezzel a szintu zajkibocsatassal. Nem csodalkoznek, ha az elozo lapom emiatt kerult volna szervizbe...
-
válasz
04ahgy #15659 üzenetére
Elmetileg seasonic belso van benne, bar akkor ezek szerint az sem minoseg
A masik, hogy ezt nem ugy hallom hogy odagugolok a taphoz es hallgatozok, hanem konkretan a leghangosabb egyseg jelen pillanatban a gepben. Megnyugtato a tudat, hogy nem kell az egerhez nyulnom, mert most alaphelyzetben is hangosan kerreg.
-
Sziasztok.
Szeretnék egy gondolatot "megforgatni".
Van ez az antec truepower quattro 1200W-s tápom.
Azért, hogy az induktív "cicergések"-et csökkentse kapacitásokat épített az áram körök vezetékei köré.
Így a lakás hálózatán megjelent a kapacitív "medő" és az én kismegszakítóm ezt nem bírja.
De a teljesítmény mérő enercy check 3000 is "megbolondul" tőle, a számítógép üres járatában 0W fogyasztást jelez.Ha ez így van, szeretnék egy "szakit" találni aki kiméri ezt a kapacitivitás, ellensúlyozná megfelelő induktivitással és egy pofás dobozkába szerelné ami egyik oldalán a táp csatlakozót fogadná, másik oldalon a konnektorba helyezhető.
Járható ez az út?
-
Thx, mondjuk egy par honapos corsair tx850m v2 nem ezt varja az ember
-
didyman
őstag
válasz
HoReSz1975 #15647 üzenetére
Ha nem bírja el, akkor elégeti? Ez nem logikus. :-)
-
Udv, nemtudom meg biztosan, de nagyon ugynezki, higy egermozgataskir a tap fura hangot ad ki, ez letezhet? Nagyon zavaro egy hangja van, es a vga t kizarnam a processzornak gondolom nincs hangja. Ha mozgaton az egert akkir kerreg valami. Emiatt lehet gariztatni tapot?
-
HoReSz1975
őstag
válasz
fero02 #15646 üzenetére
nem lehet az, hogy a Seasonic M12II 620 nem tudta kiszolgálni a Palit GTX670 Jetstreamot és az miatt szállt el
Más kérdés, a mostani Seasonic M12II 750W táp PCI-E csatin hogyhogy egy kábelen van dupla 6+2 csati, akkor ilyenkor elég ezt az egy kábelt bedugnom a VGA -ba 6+6 -al, mármint egy kimenetről ellátni
-
fero02
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #15645 üzenetére
Nem olyan biztos az!
Ez a vezetősáv nem véletlen hiccent el. Itt valami nagy áramot akart felvenni és ez volt a gyenge pont. Ezt a hibát simán lehet javítani, csak kérdéses, hogy más nem ment-e tönkre. Javítás után egy legolcsóbb vga kártyával tennék egy próbát, addig a mostanit félre raknám.
-
HoReSz1975
őstag
Úgy néz ki a Seasonic M12II 6320 táp, amit vettem hazavágta a lapomat, most megjött a Seasonic M12II 750W Evo Edition és a hiba maradt MSI Z77 MPower Dr.Mos led pirosan ég, kép nincs VGA -val , csak a beépített VGA -val, most vettem észre ezt:
Így most már biztos szerintem hogy nem a VGA -t vágta haza a táp, hanem a lapomat b@sszus
-
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Aryon87 #15635 üzenetére
Szerintem írj ebbe a topikba, linkeld a hirdetést és figyeld meg hogy hamarosan fog reagálni
-
04ahgy
nagyúr
válasz
didyman #15636 üzenetére
Szia!
Nálunk 25A-es volt a méretlenen a kismegszakíító, és négyszer 10A a körökre (egyf fázisunk van csak). Egy kör a szivattyú (fúrt kút is van nálunk), egy kör a világítás, két kör a konnektorok irányába, míg a vezérelt (éjszakai) kör a villanybojlernek 16A a méretlenen és szintén 16A a mérőóra után. Ugyanakkor a vezetékezés 1,5-ös rézhuzallal készült, melyre a szabvány is megengedi a 16A-es kismegszakítós túláramvédelmet. Anno mégis 10A lett beépítve, az oka ismeretlen.
Anno a mikrohullámú sütő sem a méretlen betáp egy szem 25A-es kismegszakítóját csapkodta le előszeretettel, hanem a szűk keresztmetszetet jelentő 10A-est, a megfelelő konnektoros körhöz tartozóan.
Tehát vannak olyan helyzetek, amikor nem kell a mérőóra előtti, plombált kismegszakítót feltétlen cserélni, csak valamely nála kisebbet, mely már a vételezési pont tulajdonát képezi.
Az újraminősítésről, és hozzá kapcsolódó procedúráról nincs infóm, de az elektromos tervrajzra nálunk is szükség volt anno a cserekor (10A-est 16-osra cseréltünk a két konnektoros körön). Hálistennek van ismerős az önkormányzatnál is és a DÉMÁSZ-nál is, így talán csak valami minimális költséget jelentett az egész.
HGyu
-
válasz
didyman #15637 üzenetére
Köszönöm. Utánna járok és ha az nálam végleges megoldás, meglépem.
Mindenkinek köszönöm az építő gondolatokat
Az építő gondolatok és az iskola jó fizika tanára összehozott bennem egy kósza ötletet.
Mi lenne ha beindítanám először a porszívómat és aztán a tápot.A táp nem verte le a kismegszakítót. Ideiglenesen ez is megteszi.
Még egyszer köszönöm, hogy segítettetek. Így legalább kapcsiból nem ugattam le a táp eladójának fejét.
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #15630 üzenetére
Eladó nem reagál arra a kérdésemre hogy visszaveszi-e a tápot, így ezt nemleges válasznak tekintem. Kérdésem időpontjától számítva többször be volt jelentkezve, így egyértelmű hogy nem szándékozik visszavenni. Bebuktam, 1700Ft bánja "csak".. Vagy megcsináltatom duplájáért és akkor ott a kérdés hogy fog-e működni vagy sem, vagy eladom alkatrészként, ami esetben meg kérdés hogy ki veszi meg?.. Na ez az amit nem tudok eldönteni hogy mivel járok jobban..
-
moha21
veterán
válasz
tornas #15629 üzenetére
Én első körben megnézném, hogy nem -e a kismegszakító szarakodik ( gyári újakkal is van gond néha ). Utána megnézni magát a hálózatot, kötéseket nem -e ott van gond. Ha ilyen általános dolgok rendben, akkor ha lehetséges akkor csere eggyel nagyobb kismegszakítóra. Ennél olcsóbb, jobb megoldás aligha van.
Amúgy vannak ilyen "kapacitív " megszakítók is, amiken fel van tüntetve kvar-ban mekkora meddőt tudnak elviselni, hasonlít a mezei megszakítóra csak valami induktivitások ülnek körülötte.
-
Aryon87
félisten
válasz
syberia #15626 üzenetére
Hát nem biztos hogy megveszi. Ha meg tudná csinálni akkor jóformán az élettartalma is javulna, így míg egy vadiúj garis tápot nem veszek pl a Gigabyte-t. addig "elvan" a gépben. Javítsatok ki ha rosszul gondolkodom. Most nem tudok venni új tápot. Talán decemberben mikor jön az új konfig megpróbálok egy "óccó" tápot is mellépréselni...
-
-
-
válasz
04ahgy #15621 üzenetére
Jó hír, hogy gépre rakhatom.
Nincs olyan kimondottan külön szerelt "fő"kapcsolója, csak be kell dugnom.
Ezért ha bedugom és úgy hagyom amikor elmegyek itthonról, feszültség kimaradás lesz a hálózaton, vissza jön a feszkó és "automatikusan" lemegy a kis megszakító és az a kör áram nélkül marad.( ha a hűtőgép is rajta van, kiolvad)Lehet olyan "kütyü" ami ezt a hibát a táp közvetlen közelében orvosolná?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kolja58 #15620 üzenetére
Olyan nagy a primer puffer, hogy a hálózatod, amely meg gyenge, nem bírja el a bekapcsolási áramlökést, ami a táp fő kondenzátorának feltöltéséhez kell. Nem a táp hibája, gépre rákötheted, és ne nagyon kapcsolgasd a főkapcsolóját, ha sikerült bekapcsolni.
(#15619) Aryon87: az alaplapra dugott 24 tűs ATX csati mellett mérj kéziműszerrel feszültséget a lila és valamelyik fekete között. Valószínűleg 5V-nál kevesebb lesz, az lesz a gond.
HGyu
-
Sziasztok.
Vettem egy antec truepower quattro 1200W tápot, néhány hónapig hanyagoltam.
Most beakartam szerelni.
Előtte kipróbálom, bedugom a konektorba és leveri a kis megszakítot, újpróba (merész gyerek vagyok), nem veri le.
Zöld-fekete összekötve, venti megy.Új próba ki-be kapcsolgatom, nem veri a kis megszakítót.
Kikapcs, várok, elalszik táp ellátást mutató piros led.Újra bekapcsolom, veri kis megszakítót.
Ha a piros led világít ki-be kapcsolhatom, ha nem, bekapcsoláskor veri a tápot, de felvillan a piros led és mivel "lassan" alszik ki be tudom kapcsolni (fali dugaj kapcsolható) a tápot.
Még gépbe nem szereltem be.
Külföldi vásárlásból származik, itthon szerintem garanciával nem tudok operálni.
Szerintetek mit tehetek?
-
Aryon87
félisten
Sziasztok!
A tegnap vettem Hardver aprón egy tápegységet (be quiet bqt l6-ua-300w), ami nem hajlandó elindítani 2 gépet. Először a sajátomba szereltem be, mivel nekem van rá szükségem, előtte kitakarítottam, a ventit "megmostam" és szárítottam (igen jól értitek, nem először csinálom, minden venti tökéletesen teszi a dolgát évek óta és még tiszták is
) a csapágyat gépolajjal megolajoztam, majd összeraktam és beszereltem a gépbe. A tulaj működő gépből vette ki, amit használt ezzel a táppal,majd átvétel után kb 1-2 órával már a gépembe volt.
Na itt jött a pofára esés, hogy bekapcsoláskor nem reagál a gép.
Alaplapon a piros led világít, sőt kicsit pulzál is, de nem szakad meg a fényforrás, de egyik venti sem moccan meg.
Átraktam anyámék gépébe, ami kisebb teljesítményű, de ott se csinált semmit.
Gugli segítségével találtam egy infót és az eladó is írta hogy a zöld vezetéket kössem össze a mellette lévő feketével, úgy meg tudok bizonyosodni róla hogy mi van. A venti felpörög zajmentesen.
De kérdem én, akkor miért nem indít el ez a táp 2 gépet?
Nem először cserélek tápot a gépben, tehát mindent jól kötöttem be.
Jól jönne egy kis segítség, mert szerintem ennek a tápnak mennie kellene..
Az én konfigom:
ABIT Fatal1ty F-I90HD
E7300 - ez húzva van 2,66ról 3,33ra
4GB ram
3 sata vinyó, dvd író és 3 házventi + kis chipsetventi
Az M-tech 450W-os tápom szerettem volna lecserélni veleAnyámék konfigja:
QDI márkájú alaplap (LGA478)
P4 3Ghz HT
2Gb ram
2 vinyó, dvd író
2 házventiEhh, bocs a sok szóismétlésért (táp) de késő van egy normális megfogalmazáshoz, a lényeg érthető)
-
Cargo
aktív tag
Minden alapértéken fut, és a hőmérséklet eddig maximum 50 fokra ment fel (prime 95) alatt.
Erős a gyanúm, hogy a táp volt egy hibás darab, mert később teljesen leállt. Visszavittem és cseréltetem egy Chieftec ctg 500-asra, úgyhogy szerdán kiderül. Remélem így már jó lesz.
-
-
Cargo
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kellett szembesülnöm:
A gép:
AMD FX-6300 processzor
Asus M5A97 R2.0 alaplap
FSP HEXA 400W tápegység
Gigabyte HD7770 1GB GDDR5 R7770C-1GD videokártya
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
XDL Happy-31B fekete számítógép ház (két ventivel)Az alábbi nem túl kellemes jelenség lépet fel:
Bizonyos időközönként a gép teljesen leáll mindenféle jelzés nélkül. (Annyira, hogy csak teljes áramtalanítás után indítható újra táp kábel kihúz-bedug). A hiba nem igazán függ attól, hogy játszok, vagy csak böngészek a neten.
Az alkatrészek teljesen újak, minden gyári értéken fut.
Az alábbi tippjeim vannak:
Gyenge a táp: Több helyen is olvasgattam, hogy elég lesz-e ez a táp ehhez a géphez, nem igazán éreztem, hogy túl szűkös lenne. Lehet, hogy tévedtem?
Valamit rosszul szereltem össze: Az alaplapon van egy 8 pines tápcsatlakozó (processzor mellett), melyhez nincs elég csatlakozó a tápon ezért az alaplap leírásának megfelelően egy 4-est dugtam rá.
Valamelyik alkatrész hibás: Ennek kis esélyt adok, mivel 4-5 órán keresztül (windows telepítés, és egyéb telepítések hiba nélkül mentek, és nem csak játék közben jön elő a probléma) az előlapi USB megszakadásán kívül semmi problémát nem vettem észre, és ennek kikötése után is fennmaradt a probléma.
A segítségeteket kérem, mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
-
HoReSz1975
őstag
Vettem egy Seasonic M12 620w tapot, az elso bekapcsolasnal budos szagot adott, vartam egy kicsit, majd bekapcsoltam, ment a gepem 2 napig, de most nem bootol be, bekapcsolja az alaplapot, msi z77 mpower a led 8 hibat ir ki, nem tudom ez mit jelent, akkor csak szar a tap?
Most irtam az ecodiginek, hogy 750w cseret kerek.
-
-
tornas
őstag
Ha rendesen müxik az XFX tápod, akkor semmi baja, ha cicereg - ha kattog.
Milliónyian kérdezik ezt a cicergés, kattogás témát és csak itt ebben a topikban is milliószor le lett írva, hogy nemigazán lehet ellene tenni. Szóba jöhet még az energiatakarékossági funkciók kikapcsolása az alaplapon a BIOS-ban.
Tulajdonképpen az alaplapi és a VGA-n lévő VRM-ek interferálnak a táppal, mert azok a VRM-ek kapcsolási frekije közel azonos is lehet a táp kapcsolási frekijével. Pl. egy adott táp lehet, hogy kevésbé cicereghet egy másik alaplappal és még kevésbé ha ehhez még egy másik VGA is jön mellé. De ugyanez lehet az ellenkezője is...
Ami pedig a kattogást illeti, azt legtöbbször egy relé okozza, ami a tápban van és lényegében a hatásfok növelése miatt a bekapcsolás után rövidrezárja a termisztort. Hogy addig se fűtsön még az is. Kikapcsoláskor meg elenged és ekkor is kattanhat.
-
kop8
őstag
cicereg vagy kattog az xfx 550-es tápom de nem a ventilátor adja ki a hangot..
mi lehet a baja?
ért hozzá valaki? -
kop8
őstag
Üdv!
Van olyan ember itt Ph-n aki komolyabban ért a táp javításhoz?
-
kop8
őstag
válasz
Mákosmetélt #15604 üzenetére
Szerintem haldoklik a vga-d, ha az van a mi a leirásban az ventilátor nélküli, akkor nagyon gyanus....
Szerez egy másik kártyát és próbáld azzal hátha kiderül valami.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
igazából nem tudtam hova írjam ezt a kérdést, beírom hát ide, mert szerintem vagy táp gond vagy VGA vagy alaplap
Szóval most fejlesztettem a gépemet, új alaplap (Gigabyte GA-F2A88X-D3H (rev. 3.0)), új cpu (AMD X4 740), új ramok (2x2 GB CSX 1333).
A ház, táp (FSP Blue Storm II - 350W), vga vinyók maradtak a régiek.
Mióta az új cuccok vannak benne, azóta serceg valami néha, én a tápra gondolok, de nem tudtam a hang forrását pontosan behatárolni. Inkább táp mint alaplap.
De nem mindig serceg, néha magától, de néha meg akkor ha valami mozgás van a képernyőn, mondjuk görgetek lefelé vagy elindítok egy játékot. Néha pl itt a fórum olvasásakor is így összekuszálódnak a betűk pár másodpercre, aztán magától kitisztulnak a karakterek:Az a fura, hogy mint a képen is látszik, nem mindenhol néznek ki így a karakterek csak 1-2 részén a képernyőnek.
Nem tudom hogy a sercegésnek és ennek a grafikai dolognak van-e köze egymáshoz. A régi gépemnél nem csinál ilyet, pedig a VGA ugyan az maradt. Az új gép még kevesebbet eszik (mértem , van fogy. mérőm: 110w terhelve játék közben) , tehát a táp sem lehet kevés neki. Van valakinek valami ötlete?
Amúgy stabil a gép, nem fagyott még ki egyszer sem.Köszi, Üdv!
-
oba
addikt
válasz
tornas #15602 üzenetére
Hát igen, én is gondolkodom a cserén
Ajándékba kaptam a gépet és ez a táp volt benne... akkor nem is figyeltem oda rá, mert tette a dolgát, annyira nem is volt zajos. De most hogy gond van vele utána néztem a márkának és hát sehol sem olvastam róla jókat
Thx. Akkor valszeg nem szenvedek a ventivel, hanem cserélem a tápot úgy ahogy van.
-
tornas
őstag
Hi!
Az egész Akyga tápot kidobnám, mint macskát sz@rni...
Egyébként valszeg a venti adja ki a hangot, de erről 100%-os bizonyossággal csak a táp kiszerelésével és natúrban történő elindításával győződhetsz meg.
A ventivel max azt tudod kezdeni, hogy szétszeded, kipucolod és megzsírozod a siklócsapágyát. Ha ennek ellenére sem csendesedne el, akkor jöhet a csere. Ha mégis golyós lenne benne, akkor az egész venti kuka.
-
oba
addikt
Üdv!
Van egy kb. 2 éves Akyga LPK12-30 500W -os tápom. Kb 2 hónapja eléggé hangos lett. Ma szétszedtem, kiporszívóztam (volt benne kosz rendesen), hátha az a baja. De sajnos ugyanolyan hangos. Honnan tudnám meg, hogy mi okozza a zajt? Nagy valószínűséggel a ventilátor gondolom. Mit lehet azzal kezdeni? Csak a csere jöhet szóba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gumi és felni topik
- Warhammer 40.000
- Automobilista 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest