Új hozzászólás Aktív témák
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Grga_Pitic #8121 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat.
Meglesem amiket ajánlottál Godoxtól, a nagy ár különbséget meg Ebay, Kínából érkezőkre értettem.
Ropi: Tervbe van véve egy D7200 majd a jövőben, ezért úgy gondoltam érdemesebb olyat aminek 1-2 funkcióját most nem tudom kihasználni de a jövőben nem kell újat vennem csak emiatt.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
-Perko- #8120 üzenetére
Godoxból a TT685N, vagy ha számít a kis méret, akkor a TT350N (van belőlük lítiumos is, V860II vagy V350). Kioldó X1T-N vagy XPro-N.
Hamisított vakuktól nem kell tartanod, durva lenne, ha már a teljesen kínai cuccokat is hamisítanák.
Honnan rendelnéd eBay-ről? Mert ha Európán kívülről, akkor az áfa hiánya elég sokat megmagyaráz az 50%-ból, a maradék meg az itthoni after-sales (garancia) és a hazai kereskedő költsége-haszna. Európán belülről rendelés esetén én nem láttam ekkora különbséget, inkább 25-33%-kal olcsóbb árakat mint itthoni kereskedőtől. -
-Perko-
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 2 rendszervakus szettet össze állítani ebben kérném a segítségeteket.
Egy Nikon D5300-as vázzal használnám így első körben egy Yongnuo YN 968N és/vagy 685N-t néztem ki hozzá pedig egy YN 622 N TX kioldót amit több helyen is ajánlottak.Jelenleg egy megörökölt SB600-t használok. Megéri ezt ideiglenesen másodiknak bekötni a rendszerbe a YN 622 vevő egységével?
Mostanában inkább ajánlják a Godox márkát, mivel nem ismerem ha tudtok onnan is ajánlani azt megköszönöm.
Ebay-es vásárlás esetén mennyire kell tartani hamisított vakuktól? (közel 50%-al olcsóbb mint itthon)
-
*Ropi*
félisten
válasz
shubert1988 #8118 üzenetére
Ez a normális működése:
-
shubert1988
újonc
Sziasztok!
Van egy Speedlight 430EXIII-RT vakum. Minden perfekt, ám optikai elsütésnél bajom van. Egy 70D-vel használom, azzal működik is szépen, viszont semmi mással nem. Se másik Canon géppel, se rendszer-, se stúdióvakuval.
Találkozott valaki ilyesmivel? -
rajmi97
csendes tag
A Godox jelenlegi legnagyobb rendszervakuja van nekem, tehát bízok benne hogy a kivilágítással nem lesz gond 😅😅 1/1 ben ellő 500m-et. Kivancsi leszek mennyire lesz hasznalható a dolog. Mindenesetre köszönöm a segítséget, lesz két percem beleásom magam a témába aztán lehet még lesznek kerdéseim 😁👍🏼
-
_seth_
veterán
De jó
A pár és a lovak egyszerre volt ott vagy csupán délibáb a két jelenség együttállása?
Szerinted egy 50-es milyen felhasználásra lehet elég 1 db 600ex vakuval(van két 600-as is, de csak egyet lehet felfogatni erre a boxra)? Leginkább párok megvilágítására kellene mindössze pár méteres távolsággal számolva.
-
_seth_
veterán
válasz
rajmi97 #8107 üzenetére
Én most készülök venni egy Aurora Firefly II 50 cm-es octobox/softbox/beauty dish megoldást szintén rendszervakuhoz, még nem használtam ilyesmit, de érdekel, hogy mit tud. Egy 600EX fényét kellene terelgetnie, talán értékelhető fénye van a szabadban is. Létezik belőle nagyobb változat is, sőt ebayen vannak 80 centisek is rendszervakuhoz, de azoknál attól félek, hogy nem elég a rendszervaku fényereje még 1/1-en sem.
-
rajmi97
csendes tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani valami jó softboxot rendszervakuhoz? Lehetőleg olyan nagy méretben mint amilyenek a stúdióvakus softboxok..
-
*Ropi*
félisten
válasz
McSzaby #8105 üzenetére
Szia!
Kezdésként ajánlom figyelmedbe ezt az írásomat: utána majd konkrétabb kérdéseket is fel tudsz tenni.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
hobbi szinten szeretnék videózni/fotózni, de leginkább a világítás, ami kicsit nehézzé teszi a dolgot, mivel egy garázs lenne a helyszín. Tudom, hogy lehet venni softboxokat kellemesen alacsony összegért már, de van esetleg valakinek "budget" tippje értelmes megvilágításra?
-
dzz
aktív tag
válasz
Haffeybu #8101 üzenetére
Ropinál a pont! Mondanám, hogy használj azonos gyártmányú vezérlőt és vakut, de ugye olyan kalappal köszönünk amilyen van. Hónapokig kínlódtam a vegyesvágott rendszeremmel, pedig csak manuálban akartam használni, aztán több hónap alatt adtam el mindent, hogy egységes Godox legyen minden. Így mostanra már nincs problémám. Ha nem ragaszkodsz a vakudhoz, cseréld le vagy átmenetileg szerezz be egy kábelt hozzá, hogy kissé messzebb tehesd a fényképezőtől és apránként térj át homogén rendszerre. Jobb ötletem nincsen sajnos.
-
dzz
aktív tag
Na ugye mondtam, hogy nem tudok keresni
Találtam azért infókat és kiderült, hogy a 8 elemesek között is van, amiben csak egy áramkör van, tehát nevesebb kínai gyártók termékeit kell megvenni, nem a név nélkülieket. A DP-n volt pár szétszedve/lefotózva. Neewer, Godox, Yongnuo, JJC rendben van!
-
*Ropi*
félisten
Ami 8 elemes, az mind 2 körben tölt (ezért kell bele a 2x4 elem).
-
dzz
aktív tag
válasz
Haffeybu #8094 üzenetére
Mivel nem tud Pana/Oly nyelven beszélni a kioldód (a vakudnak is kompatibilisnek kell lennie), én lépésről lépésre végigpróbálnám ezt:
A vezérlő a gépre, a papucsba bele a vaku és elvileg megy TTL-ben, már ha amúgy Pana/Oly rendszerű.
Ha megy, akkor legalább a TTL-t átengedi magán, ami ugyanaz, mintha nélküle lenne a gépen csak el tudsz sütni vele messzi manuálist.
Ha nem megy, elővennék egy kis celluxot, mert azonos protokoll hiányában ütközés van (ugyanazon a porton megy a kommunikáció csak nem azonos nyelven és a canon érintkezőkkel van kontakt, míg a nikonnal nincs, így nincs vele baj sem). Leragasztanám az összes érintkezőt a középső kivételével és akkor talán a fényképezőn minden marad ahogy volt, mert észre se veszi, hogy rajta van.
Ekkor megy az első/második szinkron, de nem tudsz a gépről mást állítani, mindent a vakun kell. Ezzel már együtt lehet élni!Egyébként semmi értelmes leírás nincs róla sehol a neten, még rendes fényképet is alig találtam. Ha még időn belül vagy, vidd vissza és vásárold le az árát, a Panádhoz ha távoli vakuzni akarsz vegyél egy Godox (TTL-ben nyomott áron nincs más alternatíva) szettet vagy ha megelégszel az optikai távvezérléssel, akkor Pana/Oly vakut.
-
dzz
aktív tag
Amit néztem az 8 elemes, de honnan tudhatom, hogy 2 körben tölt? Van a Godox CP-80 és valami Neewer több tipusszámmal, gondolom a csatlakozás miatt, mert a kép mind ugyan az. (a Neewer MK-SD8A csak 6 elemes és 12€) amit hirtelen kinéztem. Mindkettő 20-25€ körül van, de igazán rendes leírást nem találok róluk. (vagy csak bénán keresem, mint a csatlakozót és 10 perc múlva sikítok, hogy megvan, mint az előző hozzászólásnál
)
-
Haffeybu
csendes újonc
-
dzz
aktív tag
Godox TT600-hoz szeretnék külső nagyfeszültségű egységet rendelni. A kérdés, hogy milyen csatlakozása van? Canon kompatibilis?
-
Haffeybu
csendes újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Panasonic G7 fényképezőm, hozzá egy mecablitz 36 AF-5 vakum. Fényképezőn tökéletesen működik.
Beszereztem hozzá egy Allacax Lumox 520 rádiós kioldót(adó+vevő is van).De sajnos sehogy se tudom működésre bírni. Próbáltam már többféleképpen. Ha az adón és vevőn Flash-re állítom 1x kioldja a vakut, de utána egyszer sem.
Valaki tudna segíteni, hogy mit csinálhatok rosszul?
Előre is köszi! -
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Dilemmában vagyok .
Makró fotózáshoz érdemes lenne venni körvakut vagy szerezzek be a külső vakumhoz egy rádiós kioldó szettet és azzal oldjam meg a világítást ? -
McDuglas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Godox TT685s vakum, amit alapvetően megelégedéssel használtam, de egy fotózás közben kijött (kihúzás közben a kezemben maradt, szakadás és törés nélkül) a kis fehér derítőlapkája. Valakinek van tapasztalata, hogyan lehet visszatenni?
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ami még szóba jöhet, az Olympus FL-36 használtan, kb. 20 ezerért. Jó vaku, de azért a Godox sokoldalúbb.
Meikét én nem választanám a TT350o-val szemben. -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat! Nem lényeges az USB töltés.Tulajdonképpen a kis gépemhez egy megfelelő ár-értékarányú vakut keresek. Először a gyári, panasonic vakukat kezdtem el nézegetni, de itt a fórumon azokat senki nem ajánlotta. A Godox-ra érkezett egy ajánlás, és már egy kicsit kiokosítva nekem is jó választásnak tűnik. Úgy látom, hogy a gyári vakuk túlárazottak. Nekem elsődleges szempont, hogy ,,felhasználóbarát" legyen a készülék, mivel teljesen amatőr vagyok.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Vladislav #8076 üzenetére
Szerintem a Meike Mk320 tölt USB-ről, a Godox talán nem. Viszont én emiatt nem venném a Meike-t, a Godox drágább, de lényegesen többet tud (A Meike ugyanakkor zseniálisan kicsi a kulcsszámhoz képest, baromi kényelmes egy kicsi vázon). Talán a m4/3ad topikban is volt róla szó, m4/3hoz sokszor ajánlják, kicsit olvass vissza.
(nem akarok beleszóéni, de nagyon fontos az USB-ről tölthetőség? Elég jó, nem túl drága kínai töltőket tudsz venni + Ladda akkuk hozzá és rugalmasabb vagy, mintha a vakut töltenéd...)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Vladislav #8076 üzenetére
Egyetlen olyan vakut sem ismerek ami USB-ről töltene, ennél sem írnak sehol ilyen funkcióról.
"Szerinted, hasonló ár-értékarányban van jobb vaku a piacon? Ezt a márkát nem ismerem, sőt egyetlen vaku márkát sem ismerek a gyáriakat (pl.: Panasonic) kivéve. Megbízható a Godox gyártó vagy célszerűbb Panasonic vakut vásárolni? Ár-érték arányban esetleg tudsz javasolni jobb készüléket?"
Erre nem tudom a választ: majd valaki segít, aki jártasabb a m4/3 témában.
-
Vladislav
tag
Szia!
Köszi az infókat!
Ez alapján Godox TT350O elég sok követelményt kielégít. A TTL, a forgatható fej.
Azt viszont nem tudom megállapítani, hogy usb-ről tölthető-e az akkumulátora vagy usb-ről csak a szoftvert lehet frissíteni?
Szerinted, hasonló ár-értékarányban van jobb vaku a piacon? Ezt a márkát nem ismerem, sőt egyetlen vaku márkát sem ismerek a gyáriakat (pl.: Panasonic) kivéve. Megbízható a Godox gyártó vagy célszerűbb Panasonic vakut vásárolni?
Ár-érték arányban esetleg tudsz javasolni jobb készüléket?
Üdv:
Laci
-
*Ropi*
félisten
válasz
Vladislav #8074 üzenetére
"A TTL funkció automata vaku állítást jelent? Magyarul a kamerán keresztül a vaku önmaga állítja be a fényerősséget?"
Igen.
"Vaku vásárlásnál egyáltalán mire kell odafigyelni?"
Minél nagyobb kulcsszám és ezzel párhuzamosan minél nagyobb leszabályozhatóság, a fej ne csak dönthető de forgatható is legyen, ha 360 fokban nem is, de 270-ben. Ne betekerős leszorítós saruja legyen viszont fém talpa, meg jól érintkező lábai. Li akku igény szerint, de pótolhatóbb az AA.
"A rádiós vezérlésnek van értelme?"
Persze: megbízhatóbban működik, mint az infra fénnyel történő.
"Gondolom wifi-vel nem lehet a készüléket irányítani."
Nem, valóban nem lehet (bár általában ugyanazokat a frekvenciasávokat használják, csak más kódolással).
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Egy másik topikban a panasonic gx7 gépemhez ezt a vakut ajánlották:
Hobbifotós vagyok, kérdésem az lenne, hogy ár-értékarányban tudnátok-e jobb vakut ajánlani?
A TTL funkció automata vaku állítást jelent? Magyarul a kamerán keresztül a vaku önmaga állítja be a fényerősséget?
Vaku vásárlásnál egyáltalán mire kell odafigyelni? A rádiós vezérlésnek van értelme? Gondolom wifi-vel nem lehet a készüléket irányítani.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv:
Laci
-
dzz
aktív tag
A jövőben minden újabb fordítás itt lesz elérhető.
-
dzz
aktív tag
-
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic #8069 üzenetére
Nekem nem sürgős, én beszélek, írok, olvasok németül, angolul és kicsit még oroszul a magyaron kívül. (12 évig tanultam oroszt, de hasznát nem vettem 8 évvel ezelőttig. Amikor ide jöttem először dolgozni, megkérdezték, hogy tudok-e oroszul vagy törökül, mert úgy olcsóbb a villamosjegy, akkor nevettem, de nem sokáig, mert majdnem igaz.) Ezt csak úgy mindenki javára gondoltam, esetleg összedobhatunk neki egy weblapot aztán elfelejtjük, hogy van
vagy oda adjuk Godoxéknak és kérünk támogatást a többi doksi fordításához, stb. A többit privátban.
-
Grga_Pitic
aktív tag
-
dzz
aktív tag
Elkeztdtem a Godox TT350O 20171012 kézikönyv fordítását, van kedve valakinek segíteni? Egyedül lassan haladok
-
dzz
aktív tag
A kioldókat eddig is arról járattam és amikor megjött a Godox 350-ese, azt kapott ő is. Valószínűleg ezért nem tűnt fel a „hiba”. Aztán később az eneloopokkal néha segített az aksi ki-be játék, néha nem. Érdekes, hogy más nem panaszkodik rá, csak az „O” tulajdonos
Sajnos nekem nincs módomban más verziót kipróbálni.
A korábban linkelt fórumon is gyengének tartották a HSS lehetőségeit itt
-
*Ropi*
félisten
Annak a javítása kétesélyes, mert az eséstől valahol megszakadt a panelen a fólia, ami az elektromosságot vezeti (ezek több rétegű panelek, így ha egy belső ponton van a szakadás, akkor nem javítható). Egyelőre csak kontakt hibás, de lehet, hogy egy szétszedéstől rosszabb lesz, sőt mi több: további pontokon is megszakad, amit megint csak nem biztos, hogy meg lehet csinálni (lukgalvánban pl.). Szóval úgy add be szervizbe, hogy ha jó lesz jó lesz, de lehet rosszabb is: pl. soha többet nem kapcsol be.
Mikrosat vakuszerviz pl.
-
Tatter
csendes tag
Sziasztok! Tavaly leesett az állványról a yongnuo 600 EX RT vakum, az lett a baja, hogy mozgatásra újraindul a vaku. Ha nem nyúlok hozzá képes működni. Érdemes javíttatni, ha igen Budapesten hol, kivel érdemes?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Godox Xpro vezérlővel vannak itt tapasztalatok? Az enyém kb 3 óra alatt lemeríti az akksikat (Eneloop), illetve kikapcsolt állapotban is ha benne hagyom, pár hét után már be sem kapcsol. Több akksival is próbáltam, ugyanaz... Illetve amikor beteszem a teletöltött akksikat, akkor már nem telinek jelzi.
Interneten alig találni még valamit erről a tipusról, egyetlen helyen olvastam olyan kritikát, hogy "újratölthető akksival szinte használhatatlan".
Ez normális így, vagy hibás, küldjem vissza gariban?
Köszi!
Laci -
*Ropi*
félisten
Ez nem pörög-forog, de attól még érdekes: Cactus RQ250.
-
_seth_
veterán
A legjobb, hogy a videóban ugyanonnan fotózva is mozog össze-vissza...
-
kopi120
tag
válasz
bandhajon@ #8051 üzenetére
Nekem is X1T van, sok tapasztalatom nincs mert kb 4 napja jött, de müxik
-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@ #8051 üzenetére
X1T, nekem ilyen van, frankó,vagy XPRO ami egy 10-essel drágább itthon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest