Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Egér probléma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Ugye a horizon box előnye a kártyával szemben összesen a visszanéző funkció?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
LouiS22 #71888 üzenetére
Nem érdemes hisztizned úgy gondolom. Mihez hiányzik az a 150mbit? 100%-os an biztos vagy benne hogy a hardvered bírna többet? Az 500Mbit-hez azért kell egy nagyon gyors ssd is.. (gondolok itt a professional ssd-s sorozatra. ) Az otthoni névleges 500/500-as ssd-k közel sem biztos hogy kihajtják az 500-as internetedet, hisz fut rajta az oprendszert meg egyéb szolgáltatások.
Mellesleg a 350Mbit amit mértél az bőven meghaladja az ászf-ben írt garantált minimum értéket nem!? -
LouiS22
veterán
válasz
kabelmania27 #71878 üzenetére
Na, UPC FBon jeleztem a hibát, fél óra múlva újraindult a modem majd írtak ,hogy szerintük megoldódott. Valóban le is jött az 500as konfigfájl, speedtest viszont "csak" 350et dob. Érdemes még hisztiznem a maradék 150ért? Szerintem a környéknek tudnia kell, legalábbis nem rémlik, hogy a szomszédok oylat mondtak volna, hogy az 500 nincsen meg.
-
Orgi
addikt
válasz
4Grider #71884 üzenetére
Mivel nincs problémám a mostani modememmel, jeleztem hogy örülnék ha megtarthatnám, de azt mondták hogy ezeket csak 240-ig adják, többet nem bírnak és a 300-as csomaghoz már mindenképpen a CB kell. Nem tudtam, hogy még mindig aktuálisak ezek a régebben olvasott problémái... De ha ezek komoly gondok, akár egy saját router beszerzésén is elgondolkodhatok...
-
-
4Grider
félisten
Mivel már elfogadtad az ajánlatot, mire mennénk azzal, ha jelezzük, hogy a Compal GW-ek biztonsági problémáit az elmúlt két évben senki nem javította ki, azaz ez idő alatt semmi nem változott. A wlna-ja jobb, ha ez vigasztal.
Amúgy nem értem miért ragaszkodnak 300 Mbps esetén ehhez a hulladékhoz, mert a régi modemek is simán tudnák kezelni ezt a sávszélességet. Gondolom ki van adva, hogy ezt az ipari hulladékot ki kell szórják... -
Orgi
addikt
Sziasztok,
ma hívtak, hogy átalakítják a csomagjaikat és ugyanezen az áron (3300 ft) a 240-es netem helyett 300-ast ajánlottak végül, miután elfogadták, hogy semmilyen más szolgáltatásukra nincs szükségem. Viszont ez modemcserével jár, a mostnai TC helyett CB-t kapnék. Rosszabb ugye nem lesz ezzel a helyzet, régebben mintha elég sok rosszat olvastam volna erről a modemről? (nincs saját routerem)
A másik kérdésem, hogy saját beszerelést/postai kiküldést kértem, mert elég nehéz mostanában időpontra haza érnem, ez kb kihúzom a kábelt és bedugom az újba? Vagy van vmi más is?
Előre is köszi! -
csibor
addikt
Apró kérdés. Anyám kezébe a távirányító kezd használhatatlan lenni. Nem szereti a zsíros kezet, nem értem miért
Lehet valahogy kipucolni, vagy cseréltetni?
-
LouiS22
veterán
válasz
kabelmania27 #71878 üzenetére
A 1221en a mesemondó kislány azt mondta, hogy holnap ilyenkor már jó lesz, mert kell 24 óra... Ami szeirntem bullshit, szeptember 24-re volt ütemezve a váltás, ma rakták ki a CB-t, szerintem szeptember 24. ma 00:00-kor kezdődött... Kiv leszek, mi történik holnap (szerintem megint zenét hallgatok majd 20 percig).
-
LouiS22
veterán
Jól sejtem, hogy 500as net esetén a ConnectBox konfigfájl neve nem Konfigurációs fájl fiberpower240_v4-sip.cfg kell legyen? A sebesség is "csak" 240...
-
tomp
félisten
válasz
blakey #71873 üzenetére
Én nyáron kerestem fel őket, hogy októberben lejár a hűség. Gold TV+HD+Cisco HD DVR+HD kártya+240-es net+alap telefon+MyPrime összeállításért fizettem 11.142Ft-ot. Ha 10alá tudunk menni akkor aláírok újra.
Ők mondtak egy Gold TV+HD+Cisco HD DVR+HD kártya+500-as net+alap telefon+HBO Pak összeállítást 9589Ft-ért 1évvel. Megtetszett így elfogadtam. -
blakey
titán
válasz
Intruder2k5 #71874 üzenetére
Cisco3925
Nem tudom, hogy kérik-e vagy sem. Meglátjuk. Ha lehet akkor megtartom tartaléknak. -
-
blakey
titán
Ma megint felhívtak, hogy 1 hét múlva lejár a hűségem, ajánlanak egy új árat, hosszas számolgatás után a jelenleg 14693 Ft helyett ajánlottak egy 14399Ft-os árat, megköszöntem és mondtam, hogy ez nem lesz jó, ez sok a másik ajánlathoz képest. Negyed órával ezelőtt felhívtam őket és a lemondás opciót választottam, egyből miért és ez valóban sok, számolnak. Kijött egy elfogadható ajánlat, minden marad ahogy volt, Full (Prémium) TV csomag, M-es telefon, 300-as net, Filmbox csomag, 3 HD kártya, az utolsó box is megy a házból. A lényeg, hogy 8999Ft, egy picit gondolkodtam
, nem ment lejjebb így elfogadtam, jön a CB ha minden igaz, remélem nem lesz vele gond. Szóval nem szeretném elkiabálni de lehet, hogy sikerült egy jó árat kapnom.
-
Apaxp
senior tag
válasz
norberto_th #71870 üzenetére
Két ötlet: 1 drasztikus, de kapcsold ki a 2,4-es wifit, csak az 5-ös szórjon.
2, haladó beállítások/biztonság lapon a hálózati nevek végére írd be hogy 2,4GHz és 5GHz.
Így megkülönböztethető hogy melyikre kapcsolódsz.
A 2.4GHz-n ne számíts 60-70-nél nagyobb sebességre. -
válasz
norberto_th #71870 üzenetére
Milyen szolgáltatói eszköz van nálad?
Saját router használatával talán jobb volna? -
norberto_th
aktív tag
Igen engedélyezve van. Csinaltam egy modem restartot és ez az eredmény:
[kép] -
válasz
norberto_th #71868 üzenetére
Minden eszközöd kezeli az 5 GHz (AC) szabványt és ha igen, akkor engedélyezve is van?
-
norberto_th
aktív tag
Érdekes mert sok eszközt nem is jelez hogy 5Ghz, csak 2,4, pedig a modem mellett vagyok.
Csatornát váltottam de akkor sincs változás. Próbálok egy modem resetet. -
norberto_th
aktív tag
Xboxon ilyen:
[kép]Előző hez-em szerkesztettem, mit tehetnék hogy jobb legyen?
-
válasz
norberto_th #71863 üzenetére
Az elég sovány ahhoz képest, túlterhelt lehet az a környék/hálózat.
Nekem csak 120/10 Mbps van, de mindig felette mérek, legyen szó bármilyen csúcsidőről, jellemzően ennyit: Link
Ja, hogy nem kábelen mérsz, akkor az más tészta, a wifi is lehet problémásabb, amikor nagyobb forgalmat nyomnak rajta. -
norberto_th
aktív tag
Igen. Most nézek kábelest is.
Hm, kábelen megvan, akkor a wifivel van a gond? Az jó lesz így, mert lényegében csak azzal használjuk már manapság a netet, telefonok, tablet, óra, okosotthoni cuccok, xbox van kábelen meg laptop, bár xboxhoz se nagyon akarok kábelt, mert támogatja az 5Ghz-t.
-
Apaxp
senior tag
válasz
norberto_th #71863 üzenetére
Ez wifi mérés?
-
norberto_th
aktív tag
240-es csomagunk van egyébként.
Itt is ugyanaz, de szélessáv.net-en is. Minden hétvégén ilyen. Holnap majd mutatok újabb mérést, nemtudom miért ilyen hétvégente.
-
válasz
norberto_th #71861 üzenetére
Itt is mérj rá: Link
-
norberto_th
aktív tag
Hétvégente ilyen jó a net:
[kép]Modem értékek jók, hetek óta ilyen, hétköznap jobb, nemtudom hogy pontosabb mérést hol tudnék csinálni, vagy csak a speedtest szerverek túlterheltek?
-
PioDVD
senior tag
válasz
4Grider #71859 üzenetére
Szerintem nem kértem, a számla email-ek elkóboroltak.
Ahogy nézem, bő 2 e lenne tv premium, plusz (majdnem?) 1 e a plusz kártya, úgyhogy talán maradok, ahogy vagyok. Januárban vagy februárban úgyis lejár a hűség, akkor valószínűleg megkínálnak valamivel (vagy már előtte, utoljára nem várták meg).
Ja, köszönöm ismét!
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Most csak telefonon tudok netezni és az istennek sem találom:
Mennyibe kerül egy plusz smart card bérlése? A csomag digital gold, egy beltéri benne van az árban, de most kellene még 1 kártya egy másik full-hd tévéhez.
Láttam, hogy 6 éve 1000 ft/hó volt, de frisset nem találtam. -
Livius
őstag
Sziasztok!
Ma neki álltam az új UPC-s e-mail címünket beállítani egy windowsos levelező progiban. Tudtok arról valamit, hogy létezik-e IMAP-os kiszolgáló a UPC-nél? Eddig csak POP3-ra találtam friss leírást, de ha lenne IMAP, inkább azt használnám. -
cigam
titán
válasz
Toth_Jani #71837 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
- nem tv-re, hanem a horizon box-ra van dugva
- a boxal formáztam, szóval olyan a fájlrendszer, amit szeret(ext4?)
- nem a sebességgel van gondja, a helyre panaszkodik, nem a sebességre (a timeshift megy rendben).Mivel a idő eltolás alapból lefoglal magának x területet, már nem marad hely a felvételeknek. Ezek szerint senki nem próbálta 64GB-os pendrive-al.
-
LouiS22
veterán
Szerintem nem a hellyel van a problémája, hanem azzal, hogy nem USB3-as a pendrive. De nézd meg a kézikönyvet, plusz mintha ki is írna valamit, amikor bedugod. Amúgy vegyél egy kisebb SSD-t + fillérekért kapható USB3-as ház hozzá. Nekem is az van bedugva a tévébe a felvételek miatt (igaz, szinte sosem használjuk
).
-
válasz
4Grider #71844 üzenetére
A minősítés már nézőpont kérdése...
Kíváncsiságból visszakeresem majd, hogy az általunk használt előfizetésre mit, illetve mennyit írtak korábban, mert itt speciális csomag van, amin régen lejárt már a hűség.
Egyszer hívtak is, hogy 500-as net lenne nagyon kedvező áron, csak alá kellene írni újabb hűséget - nem mondta ki persze így, jött a terelés, hogy 2 évig változatlan ár...stb. -, de mondtam, hogy nem hűségezünk, azóta nem kerestek. -
4Grider
félisten
A törvény egyértelműen fogalmaz:
Az Eht. 134. § (14) ...A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal köteles az előfizetőt a számlalevél mellékletében, számlalevél hiányában írásban, postai úton vagy a szolgáltatás jellegéhez igazodó elektronikus úton tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásának időpontjáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie a szerződés átalakulásával beálló változásokra, továbbá be kell mutatnia az előfizető részére a szolgáltatónál elérhető, az előfizető jelenlegi határozott idejű szerződéséhez hasonló szolgáltatási tartalommal bíró határozott időtartamú előfizetői szerződési ajánlatokat...Szóval ez a 19000 Ft a szolgáltatót minősíti.
-
Csabee.
nagyúr
UPC-től kaptam levelet hogy lejár a hűségem és hogy ugyan annyi marad az áram mint hűség idő alatt. Megjegyzik ugyanakkor hogy a meglévő csomagom amúgy meg 19.000ft lenne ha most fizetném elő. (jelenleg 11.500 Ft) . Ilyen hülyeséget..
Dwatti: Az szívás.. sajnos akkor nem biztos hogy tudsz mit tenni.
szerk:
Kali: Igen utána megnéztem én is. Ha ilyenkor hozzányúlnék a csomaghoz, akkor litstaárat akarnának adni? :S -
cigam
titán
Tudom, hogy nem tesz jót a pendrive-nak, de mekkora méret amire már felvételeket is enged? Egy 32GB-ossal próbálkoztam, de csak a timeshift működött, a felvételt nem engedte, azt írta kevés a hely.
-
Dwatti
addikt
Sziasztok ! Adott egy LG smart tv magic remote táviránytóval
Amii UPC Set top boxot felismerte , részben kezeli is.
Kérdésem a következő azokhoz akik szintén használják.
- UPC ST Box
Kikapcsolja a tv távirányítója. De be már nem tudom csak külön külön
- Programokat is csak léptetni tudom a szám gombok nem aktívak.
van erre megoldás ? -
cigam
titán
válasz
kabelmania27 #71830 üzenetére
Kalandos úton, letapétázott kábelcsatornában, szóval nem nézném meg az osztókat (kettő is van mire ideér)
-
kabelmania27
félisten
válasz
Livius #71831 üzenetére
Nem mert ez nem kettes splitter hanem leágazó (tap) a felső kimenet 16dB-t csillapít az a tap, alul baloldalt 0,8dB körül az az out, ezt az osztót jelenleg nem kell használnod. Ahol a két kimenet nem egymás mellett van az általában tap way, ahol egymás mellett van a két kimenet az splitter.
Ilyen tap osztót akkor érdemes használni ha nagyon erős a bejövő és szobáról szobára megy a kábel ilyenkor első osztónak belehet kötni tapkimenetre egy tévét vagy ha pl földi antenna jön le padlásról lakásról lakásra és az első lakás előtt van egy erősítő. -
Livius
őstag
válasz
kabelmania27 #71830 üzenetére
Azt jól látom, hogy ennél a bal alsó az input, és a felső meg a jobb alsó lenne a két-két output?
-
Livius
őstag
Valaki tud infót adni arról, hogy ez a Hirschmann AFC 1611 osztónak kinéző "osztó" milyen funkcióra van? Találtam egy ilyet itthon, ugyan ilyen típus számokkal, viszont érdekes módon, nálam valami régebbi van, mert amúgy csak 5-862 MHz van rá írva átvitelnek, nem 5-1000 MHz mint a jelenlegieken a neten.
-
dombila
őstag
válasz
Kicsirics77 #71821 üzenetére
Van rá egy másik megoldás is!
Samsung TV-n a csatorna beállításoknál ki lehet exportálni a csatorna listát USB drive-ra - egy .scm kiterjesztésű file-t fog készíteni.
Ha letöltöd a SamsChannelEditor nevű ingyenes kis alkalmazást ([link]), akkor azzal megnyitva drag and drop módszerrel át lehet rendezni a csatornákat. Az elmentett file-t pedig csak importálni kell a TV-ben a csatorna lista import-ban. Ezután a TV újraindul magától és kész. Az EPG is az új sorrendben mutatja a műsort. -
cigam
titán
Ma lecserélték a ubee-t cb-re
Feltöltés (csatorna(frekvencia), ubee jelszint, cb jelszint)
08 (400), 46, 45
09 (466), 46, 45
10 (532), 47, 44
11 (266), 46, 46 (ez a cb-n már a 12-es csartorna)+ a cb-n van még a
07 (332), 46
11 (598), 44Letöltés (csatorna(frekvencia), ubee jelszint, cb jelszint, ubee jel/zaj, cb jel/zaj
01 (354), 3, 3, 38, 40
02 (362), 2, 2, 38, 40
03 (370), 2, 2, 38, 40
04 (378), 2, 2, 38, 40
05 (386), 2, 2, 38, 40
06 (394), 2, 2, 38, 40
07 (402), 2, 2, 38, 40
08 (410), 2, 2, 38, 40+ a cb-n van még 8 további csatorna
09 (418), 3, 40
10 (426), 3, 40
11 (434), 3, 40
12 (442), 3, 40
13 (450), 4, 40
14 (458), 4, 40
15 (466), 4, 40 -
Gigant20
tag
válasz
kabelmania27 #71806 üzenetére
Most már megvárom ,hogy holnap kijöjjenek.
De szerintem ebből modem csere lesz.
Addig kibírom már a mobil nettel... -
ztsoft
őstag
válasz
Kicsirics77 #71821 üzenetére
Igen, a számozás marad az eredeti, az nem módosítható.
(#71822) kabelmania27
Nincs ilyen a 2014-esben, csak a kereséskor módosítható, utána már nem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77 #71818 üzenetére
Elvileg kilehet kapcsolni az auto csatornafrissítést valahol a menüben.
hoffman_: Nincsmit, ha leírod az értékeket meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod. -
ztsoft
őstag
válasz
Kicsirics77 #71813 üzenetére
Szia!
2014-es Samsung-nál csak akkor lehet csatorna sorrendet állítani, ha kereséskor nem a UPC-re állítod, viszont az EPG-ben ilyenkor hibás karakterek jelennek meg.
A kedvencek viszont tökéletesen működik, sorrend is, én is így használom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kabelmania27 #71817 üzenetére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27 #71814 üzenetére
Auto csatornafrissítés.az hol van.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kabelmania27 #71814 üzenetére
jó kérdés, azt sem tudom, hol kell nézzem. az "új" kombi modem-routert kaptam és rögtön mögé löktem egy Archer C7-et.
net sebesség és késleltetés rendben van úgy nagyjából.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77 #71813 üzenetére
Ha kikapcsolod az auto csatornafrissítést nem engedi?
hoffman_ : Modemértékek rendben vannak? -
Kicsirics77
veterán
Összefoglalóban nem találtam választ.
Hogyan lehet sorba rakni nekem tetszőleges módon a csatornákat CI cardnál samu smart tévén,ami menü eddig aktív volt a csatorna szerkesztésnél ott most a szám módosítása nem választható.
Válaszokat előre is köszönöm. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
11. kerületben vagy a környékén tapasztal valaki teljes kiesést? (csak internetem van) üfsz szerint központi a hiba - nem szokott ilyen black out lenni szerencsére, van valami standard, amin belül elhárítanak vagy ahány nap, annyi féle? jó volna nem vasárnap netet kapni...
köszi
-
cstibi73
tag
válasz
ger15xxhcker #71807 üzenetére
Ezt upc mobilneten írom. 😁
-
ger15xxhcker
tag
Sziasztok!
Van valaki akinek UPC mobilnete van? A mai nap egyáltalán nem megy a mobilnet. Gondolkozom, hogy nálam van a hiba vagy másnál is fennáll ez a hiba?
Köszi
Gergő -
Gigant20
tag
válasz
kabelmania27 #71804 üzenetére
Nincs semmi! Hangyák háborúja!
-
Gigant20
tag
válasz
kabelmania27 #71802 üzenetére
Egy UPC doboz van a házban, és azon lakat van...
-
Gigant20
tag
válasz
kabelmania27 #71800 üzenetére
Ez megtörtént... Szombat délután jönnek ki. De ugye 2 napig net nélkül nem túl COOL.
TV sincs.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen széket vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó JBL charge 5 !
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest