Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
polonic
félisten
Az lehet, hogy meghalt a modem?
A power lámpa kivételével az összes világít. De semmi villogás. Újraindítás nem segít. -
Livius
őstag
Azt esetleg tudja valaki, hogy a Film4 csatorna milyen csomagban lenne fogható? Nálunk Digital Gold van, és azt írja nincs hozzáférésünk a csatornához.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok, upc 500-as netem van, mik a normális jelerősség értékei? Mert látom szépen kiírja a router, de nekem kínai.
Holnap jön szerelő, mert a központ szerint látni hogy nem jó a jelerősség, csak kíváncsi lennék mennyire rossz.
Jelenleg ezt látom:Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) SNR (dB) Moduláció Csatorna azonosító
1 362000000 -10 31 256qam 2
2 354000000 -10 31 256qam 1
3 370000000 -10 31 256qam 3
4 378000000 -11 31 256qam 4
5 386000000 -11 31 256qam 5
6 394000000 -11 31 256qam 6
7 402000000 -11 31 256qam 7
8 410000000 -11 31 256qam 8
9 418000000 -11 31 256qam 9
10 426000000 -11 31 256qam 10
11 434000000 -11 31 256qam 11
12 442000000 -10 32 256qam 12
13 450000000 -10 32 256qam 25
14 458000000 -9 32 256qam 26
15 466000000 -7 33 256qam 27Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) Jelsebesség (ksps) Moduláció Csatorna azonosító
1 59800000 42 5.120 64qam 12
2 40000000 42 5.120 64qam 9
3 33200000 41 5.120 64qam 8
4 26600000 40 5.120 64qam 7 -
polonic
félisten
Csepelen jó a net? Reggel óta nincs semmi. Tv adás van.
-
la_cc
addikt
Külső Zugló környékén másnak nem szar a net? Konkrétan össze vissza ugrál a pingem és delay-es minden OW-ben...
A sávszél is csak 100 mbps környékén van 500/22-es netnél...
-
-
Apa+Fia
aktív tag
Sziasztok! Navon N32TX279HD tv +mediacard epg nem igazán szereti a ékezetes betűket. Mi a teendő?
-
Fred23
nagyúr
válasz
kabelmania27 #72159 üzenetére
Már megint jó, én is túlterhelésre gyanakszom. Egyébként egy Technicolor TC7200.U-ról van szó, szerintem semmi baja.
Barátnőm is netezik éppen wifiről, de most már ezt kapom:
-
Robi_73
őstag
válasz
csabi63 #72172 üzenetére
Persze hogy elég és nem is kopogtattam náluk emiatt, de a korábbi 240-es net mindig max közeli értékeket hozott. Az én esetemben néha jó ha megvan a 100 MB/s. Az oldalukon és a reklámokban is úgy lenne korrekt a szolgáltatásuk reklámozása, hogy akár 500 MB/s-re is képes otthoni internet elérés. Ja és wifire garantált 0/0 MB/s sebességet sem hagyatnám ki velük a reklámokból!
-
blakey
titán
válasz
sabrinho #72168 üzenetére
Igen, egy vastagabb papír vagy egy sima félbehajtva is segítség lehet. Egyszer én is alkalmaztam, méretre vágtam és szépen becsúsztattam. De volt nekem is kártya problémám, bementem az üfsz-re és kértem egy kártyát, tehát plusz előfizut, mert csak úgy nem cserélik. Hazavittem a kártyát és kicseréltem a régivel, minden oké volt, 1 hét múlva leadtam a régit (elállta az új előfizutól) ami nem volt jó és kb. ennyi volt a történet. Technikus semmit nem tud tenni az ügy érdekében és nem TV-szerelő, nem is engedem, hogy hozzá nyúljon.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
A következő a problémám. Van két tv-m, mindegyik CI-s kártya olvasóval. Egy ideig mennek az adók, aztán hibaüzenetet ír ki a tv, miszerint smart card is not inserted. A probléma megjelenésének kezdete lehet egy óra, de egy hét is. A két olvasót cserélgetve a tv-k között néha ideig-óráig jó. Már volt kint egy technikus, az egyikkel csinált valamit, az kb. egy hétig jó volt utána. Jövő pénteken megint jön, azért érdeklődöm, mi lehet ez, mire figyeljek, nehogy megint semmi eredmény ne legyen a kiszállás után.
-
Fred23
nagyúr
válasz
kabelmania27 #72157 üzenetére
Ez egy vezetékes mérés volt.
120-as net csak, talán megemelik ingyen majd 150-re; ma viszont valami nagyon nincs rendben. Mindig 120+ szokott lenni, ma meg, hogy végre jobb, még mindig csak ennyi:
Modem is rendben van, tegnap még 120+ volt. Egyetlen dolog változott, feltettem az új Windows frissítést.
-
Apa+Fia
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, most már minden ok.
-
blakey
titán
válasz
Apa+Fia #72148 üzenetére
1. ellenőrízni kell, hogy a kártya nincs-e fordítva a modulban.
2. végig kell menni a beálítási procedurán amit a kártya igényel, nagyjából 10 perc az automatikus aktiválás
3. ha minden rendben, tehát a kártya és a modul jól van behelyezve és ezek után sem mennek a kódolt csatornák akkor 1221/hibabejelentés, aktiválni fogják néhány percen belül. -
Apa+Fia
aktív tag
Üdv! Ma delelőt bekötött kábeltv komfort csomagba csak a közszolgálati HD k mennek,mi a teendő, Médiacard.
-
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, UPC alkalmas arra hogy 2 TB-nyi adatot felhő alapú backupon tároljak? Eleinte kellene feltölteni, aztán utána csak napi pár giga lenne a különbség. Az eredeti feltöltésre hogy reagálnak, lelassítanak vagy letiltanak?
-
törölt tag
Erről a szolgáltatásról valakinek van róla információja?
Pontosan, milyen célból lehet igénybe venni?
Konkrétan mik a határok.
Van ennek valami plusz költsége? És ha igen, akkor mi a tarifa? -
törölt tag
válasz
headhunter #72141 üzenetére
Nem volt UPC-s net, bejelentettem, én voltam az ötödik a városban, aki lejelentette. Központi hiba volt.
-
hypno skate
senior tag
Ami te otthon a TV-den tapasztalsz, az a Philips Tv tudása, nem a sugárzási sorrend.
Kötelezően a kormánypárti hírharangokat kell azokon a programhelyeken sugározni, amik az 1-9 számozott gombokkal elérhetők.
Ez akkor lett így, amikor az RTL Klubot próbálták sikertelenül kicsinálni. És azért duzzasztották fel a piárcsatornák számát, hogy minden számozott gombra egy királyi csatorna jusson.
Rájöttek ugyanis, hogy az egybites felhasználók többsége lusta és buta is ahhoz, hogy a kétszámjegyű programhelyeket begépelje a távirányítón, vagy hogy addig léptessen amíg megtalálja a neki tetsző adót.A szolgáltatónak meg az számít hogy előfizess a csomagokra, aztán őket nem igazán érdekli mit nézel.
-
headhunter
addikt
Berettyóújfaluban másnál sem volt net és telefon? (kb. 19 órától 02-ig.)
-
törölt tag
válasz
LouiS22 #72137 üzenetére
T3 időtúllépés:
A modem/HGW ranging üzeneteire a CMTS-nek (fejállomásnak) 200 ms belül választ kell küldenie, ha ez nem történik meg, akkor lesz egy ilyen bejegyzés a naplóban, illetve a a számláló ugrik egyet, ezt te is láthatod a feltöltési jelszinteknél.
DHCP figyelmeztetés meg arra utal hogy 24 óránként próbálja megújítani az IP címet, nincs köze a bridge módhoz, router módban is szerepelni fog ez a bejegyzés.
-
LouiS22
veterán
válasz
LouiS22 #72136 üzenetére
Közben megkaptam a UPC-től a választ:
A logok hibát is fognak mindaddig mutatni, amíg a modem nem talál új szoftvert (No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=dc:53:7c:e9:b3:aa;CMTS-MAC=00:01:5c:7a:c2:66;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0
valamint a címzést nem tudja megújítani (DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=dc:53:7c:e9:b3:aa;CMTS-MAC=00:01:5c:7a:c2:66;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; - bridge mód miatt),
-
Miska0330
tag
Sziasztok!
Lejárt a 2 év hűségem. A következő ajánlatot kaptam 1 év hűséggel:
- Kábelt TV Prémium - 3500 Ft
- Internet 500 MBit - 5499 Ft
- Nonstop S - 100 FtePack Kedvezmény: 600 Ft
Összesen: 8499 Ft
Eddig 8617 Ft -ot fizettem.
A környékemen nincs DIGI, csak Telekom Koax.
Az ajánlatot elfogadtam. Lassan az utolsó 1 év lesz, hogy TV -re is előfizetek. A külföldi TV csatornák miatt hagytam a TV -t.
-
sznandi77
csendes tag
válasz
4Grider #72130 üzenetére
Hihetetlen! Sikerült, végre újra modem módban van 1 óra 44 perc és egy értelmes ügyintéző kellett. Ugyanis nekik ipv4 modem mód látszott, de a valóságban nem, így volt. Valami frissítés ment félre azért került ebbe az állapotba. Újra húzva, többször újra indítva távolról, s már jó is lett. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Hihetetlen, hogy mennyire nem mindegy kihez kerül az ügyfélszolgálatnál az ember.
-
csabi63
senior tag
válasz
Kicsirics77 #72123 üzenetére
A Samu nekem is visszabeszél. PC-n csatornalista szerkesztővel kidobtam, amit sosem nézek. Tévére rátoltam, teljes siker. Öröm volt nézni, hogy pörög az EPG 12 csatornával. Sokáig sajnos nem tartott az élmény. Másnap reggel bekapcsolom, újra ott a száz akárhány csatorna. Pozitívum, hogy azok mégé pakolta vissza őket, amiket meghagytam. Megfelel így is, de se az LG, se a Philips nem írta még felül a parancsomat. Ez a Samu túl okos már.
-
mlinus
őstag
Már harmadjára jelentem le a folyamatos CB magától-újraindulást hibára, de továbbra is "nem találtunk semmi problémát, minden renden van!" választ kapom. Hogy a f...szomba van minden rendben ha a logba is látszik hogy naponta 2-3 alkalommal eldobja a netet a modem, sokszor full nyugalmi helyzetben?
Nagyon kezd elegem lenni. 500 mbit ide vagy oda, ilyen stabilitás mellett egyre csábítóbb a telekom lassabb de biztosabb nete.. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Toth_Jani #72122 üzenetére
samsung tv-m van kb 2 éves,eddig az invitelnél voltam ci cardal és ott simán lehetett rendezgetni a csatornákat szabadon,most upc ci card van ott sajnos inaktív az opció mindkét samu tévén,csak kedvencekkel lehet variálni.
esetleg régió váltás Észtországra segíthet ezen a problémán? -
-
törölt tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
ArthurShelby #72118 üzenetére
Elolvastad a hozzászólása második felét is?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Watercolour #72117 üzenetére
Ezt tudom, azért is írtam a válaszomban, hogy nem vagy-vagy, mert én még nem találkoztam olyan upc-s ipv4-gyel, ami natolva lett volna.
(szóval értem, hogy nem jár együtt általában a 2, de a upc-nél igen)
-
Watercolour
aktív tag
válasz
ArthurShelby #72115 üzenetére
A UPCnél Dual Stack Lite implementáció van, tehát ha valakinél ezt bekapcsolják (köznyelven "átteszik IPv6-ra"), akkor a HGW natív IPv6 kapcsolatot kap a szolgáltató felé, és az IPv4 forgalom IPv6 csomagokba kódolva utazik a HGW és a UPC LSN-je között.
Tehát igen, ha valakinek van UPC-nél van IPv6 címe, akkor szükségszerűen NAT-olva lesz az IPv4. Fordítva tapasztalatom szerint ez nem feltétlen igaz, láttam olyan UPC business előfizetést, ahol nem volt IPv6, viszont mégis NAT-olva volt az IPv4. Az okát nem tudom, különösebben nem foglalkoztam vele.
-
4Grider
nagyúr
válasz
ArthurShelby #72115 üzenetére
Mivel lehet NAT ipv4-en, nem zárnám ki a lehetőséget. Persze lehet, hogy a UPC ezzel nem él.
-
sznandi77
csendes tag
Sehol nem látszik, ügyfélszolgálat hibabejelentő látja, hogy modem módba van, nekem szimpla routernek tűnik, csak kivan kapcsolva a wifi alapbeállításban reset után is. Kellene nyitott port, ezért DMZ-be tettem egyenlőre a upc-s eszközön a routerem ip-jét, ettől még a noip megőrül.De legalább a p2p elérésű eszközeim működnek.
-
Apjuk micsodája kötött! Egész egyszerűen balfékek programozták le, vagy adták le a specben a programozóknak.
Ha annyira kötött, akkor hogyan lehetséges, hogy a Philips TV-m az 1. programhelyre a SpectrumHD-t teszi, míg a HorizonBox-on az M1 jön ott?!
Már volt egy csörtém ez ügyben a UPC-vel és a Philips-el is. Természetesen eredmény nélkül.
Talán csak az segít, hogy beüzemeléskor nem választasz szolgáltatót, hanem kézzel keresteted le a csatornákat, de ez sem 100%, mert ahogy írták, a "készenléti keresés" bekavarhat(Tán még a CI+ modul is beleszól ebbe?).Az esetek többségében a kedvencek szolgáltatás elfedi a problémát, de ez nagyon esetleges. Attól függ melyik gyártó hogyan oldotta meg+ a TV kategóriája is befolyásolja.
sznandi77
Most mi hova van kötve? Ha belépsz a modembe, fotózd le ott ahol látszik, hogy modem üzemmódban van. -
4Grider
nagyúr
-
gg72
veterán
válasz
kabelmania27 #72096 üzenetére
Köszönöm, holnap délután lesz rá legközelebb időm, majd beszámolok.
-
gduck
addikt
Ebben a TV szoftvere a ludas!
Samsung TV? Ha igen, ezt próbáljad ki:
"Engedje meg, hogy tájékoztassuk, az Ön által említett jelenség azzal magyarázható, hogy Magyarországon a csatornák sorrendje kötött, ezáltal a szerkesztés illetve a törlés funkció inaktívan jelenik vagy nem elérhető. Ügyfeleink visszajelzése illetve technikusaink hasonló célú tesztjei alapján megoldást jelenthet, ha a régióbeállításoknál az Országot megváltoztatja Észtországra. Ezt követően szükséges elindítani egy automatikus hangolást a Menü-Adás-Automatikus hangolás útvonalon."
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest