-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
válasz
szabogabor10 #111984 üzenetére
És átállt.
Valamivel gyorsabb lett így a menüje és nem is akadozik annyira, de azért a smooth-tól messze van.
Van német Sky Q boxom, na az super smooth. De a magyaroknak persze jó a gyenge hardverű, laggolós box is… -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #111993 üzenetére
54Mbps nem csak a WPA-ra vonatkozik?
A WPA illetve TKIP megoldások nem csak biztonsági, hanem teljesítménybeli szempontok szerint sem kifizetődőek, ezek ugyanis lelassítják a hálózatot. Ahhoz, hogy a régebbi eszközökkel is kompatibilisek legyenek, 54mbps-ben maximalizálják a sebességet, ez pedig minden, csak nem gyors.
Fura, hogy a 2008 óta ismert sebezhetőséget meghagyták. Routeremben csak AES van. -
pinnacle
nagyúr
Nem mellesleg a TKIP limitálja a sebességet is 54Mbps-re.
Ez így nem lesz jó. Ubee modem módban sem tudja az 500Mbps-t? Inkább vennék hozzá egy routert vagy marad a 250Mbps. Úgysincs kihasználva.
-
xcvbn
csendes újonc
Sziasztok, két kérdésem lenne:
1) Sikerült bárkinek a Vodafone TV-n elindítania egyetlen műsort is PC-n vagy laptopon, tehát böngészőből? Nálam a talányos, semmilyen támpontot nem nyújtó "Videó lejátszási hiba. Kérjük, próbáld újra később (WT1807)" hibaüzenet a sláger.
2) Azt jól értem, hogy hamarosan a maradék analóg csatornákat is teljesen megszüntetik? Tehát régi tévén hamarosan nem lehet semmit nézni (se hdmi, se scart rajta). Erről esetleg van valami hivatalos tájékoztatásuk?
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
Már nem is adnak fehér CB-t, csak ez van? Jobb lenne fehér készüléket kapni.
-
ates2
senior tag
Masnal is szar a vodefone tv app mobilon?
-
0rsi81
friss újonc
Sziasztok, kb 3 éve vagyok UPC-s (most már Vodafone-os), az összeolvadás előtt soha nem volt semmilyen gondom. Mivel évek óta nincs tv-m, így mindig csak vezetékes netre fizettem elő. Idén július 1-én kötöttem meg az újabb 1 éves szerződésemet telefonon keresztül.
Nagyjából másfél-két héttel utána kezdődtek a gondok. Esténként sorozatosan elmegy a net, a connect boxom szó szerint csak pislog hol pirosan, hol zölden. Amikor végre abbahagyja a pislogást, akkor meg borzasztóan lassú a net. A telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen, ezért a honlapon keresztül reklamáltam, felhívtak, kaptam egy időpontot (08.23. délelőttre), hogy jön egy szerelő, nem jött, aznap délután felhívtak, hogy nem ért ide a szerelő (észrevettem), adnak egy új időpontot (másnap estére). Akkor sem sikerült, megint felhívtak, megint kaptam egy időpontot (09.07. délutánra), amikor megérkezett végre a fiatalember, leszedte az elosztót a kábel végéről, mert állítólag amiatt hülyül meg a net. Eltelt kb 24 óra, kezdődött elölről, újabb reklamáció, újabb időpont (más elfoglaltság miatt csak szeptember 27-én délelőtt volt megfelelő időpont), szerelő jött, a lakásban lévő kábel két végén lecserélte azt a tekerhető izét. Az eredmény továbbra sem jó, írtam újabb reklamációt, a beígért 48 órás reagálás elmaradt.
Közben a júliusban újrakötött szerződéshez megérkezett a "bekapcsolási értesítés" szeptember 18-án, utána pont addig volt hibamentes a net, amíg nem jött a szerelő, mert azóta megint olyan, mint a mesében, hol van, hol nincs.
Próbáltam már, hogy a torrent klienst nem indítom el, hátha az a baja, de akkor is sz@r. Ráadásul a régi UPC-s felület jön fel minden egyes alkalommal, hogy kattintsak egy nagy piros körre, mert akkor megjavul, nem mintha elhinném, de eddig legalább azt írta, hogy megjavítva, ma meg már közli, hogy nem sikerült megjavítani.
Esetleg valakinek van valami jó tanácsa, hogy azon kívül, hogy a szolgáltató egy kalap kaka, okozhatja-e valami más? Nem vagyok nagy pc guru, ezért kérem, hogy ha lehet, emberi nyelven válaszoljatok
Köszönöm
Orsi -
kezo0
addikt
válasz
asdf_ #111983 üzenetére
Ehhez képest Budapesten és sok környező településen aug. 31-re hirdették meg az analóg adás lekapcsolását, és még most is működik. Kérdeztem a technikust is, aki kint volt nálam boxot cserélni, meg a telefonos ügyintézők egyikét is, hogy miért nem kapcsolták le, ha meghirdették a lekapcsolást, de mindketten csak hümmögtek…
-
Csak érdekességképp, a voda boxomon (OTT) borzalmasan akadoznak a csatornák, ergo nem csak a visszanézőt érinti a probléma. Mindegy, úgyis visszaadom, és marad a mediacard.
Mostmár minden mindegy alapon átdugom a boxba éjjel a koaxot, hátha átáll DVB-C módba. -
kezo0
addikt
válasz
#72445440 #111978 üzenetére
Én csak egy kérésre betettem a linket, ahol ezt írták. Én is ott olvastam, és nálam működik – az meg, hogy másnál esetleg nem, itt teljesen indifferens. Ugyanis nekem van rá szükségem, hogy belépjek az anyámnál levő Ubee HGW-be, és ezt tanácsolták itt, ebben a topikban. Ezzel párhuzamosan rákerestem a neten is, és a legelső találatban is ezt írták!
Ha még kívánsz rá reagálni, tedd már OFF-ba a hsz-t te is, kérlek. Mivel ez a beszélgetés-szál nem tartozik a topik tárgyához. De mondom, én nem kívánom folytatni.
-
asdf_
veterán
válasz
-Ben- #111969 üzenetére
Aztán ezen települések egyikén laksz-e, mert gyanúsan egybeesel október hatodikával...
Hatályba lépés: 2021. október 6.
Az ÁSZF, 1. sz. Szolgáltatások leírása melléklet 1. sz. Csatornakiosztás függelékéből szolgáltatás megszüntetése miatt kivezetésre került az analóg bronze csomag az alábbi fejállomásokon és területeken:
• Szombathely fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Szombathely,
Táplánszentkereszt;
• a nagykanizsai fejállomáson;
• Szentes fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Szentes, Csongrád;
• Szigetszentmárton fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Kiskunlacháza, Makád,
Ráckeve, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu;
• Cegléd fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Cegléd, Csemő;
• Tápiószele fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Farmos, Újszilvás, Tápiógyörgye,
Tápiószőlős, Tápiószele;
• Bélapátfalva fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Mikófalva, Mónosbél, Egercsehi,
Szarvaskő, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Bükkszentmárton, Bekölce, Szúcs, Szúcs-Bányatelep,
Egerbocs, Hevesaranyos, Bátor, Balaton, Bélapátfalva;
• Bogács fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Cserépfalu, Cserépváralja, Bükkzsérc,
Tard, Noszvaj, Szomolya, Mezőkeresztes, Bogács;
• Mátraszőlős fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Mátraverebély, Tar,
Szurdokpüspöki, Mátraszőlős;
• Adács fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Adács, Atkár;
• a fegyverneki fejállomáson és
• Maklár fejállomáson a felsorolt területeket érintően: Nagytálya, Andornaktálya, Maklár. -
asdf_
veterán
TV Comfort, TV Premium és TV Start szolgáltatási csomagokra a Szolgáltató új Előfizetői szerződést, illetve szerződésmódosítást 2021. november 2-tól nem tesz lehetővé.
Tehát plusz egy STB agy kártya is HD csomagra váltással jár majd kötelezően, ha jól gondolom.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
atala #111966 üzenetére
Ez így nagy baromság, lengyeleknél meg szlovákoknál a mai napig van Horizon.
A Liberty Global ki akart szállni pár piacról és a Voda vette meg ezeket. -
-Ben-
veterán
Sziasztok...
Másnál sincs analógon RTL klub?
Mely frekvenciákon lehet most fogni a csatornákat? Nem találok semmit erről, az ügyfélszolgálat meg persze nem veszi fel...
-
atala
addikt
Nekem azt mondta a szerelő, hogy állítólag csak olyan országban vette meg a Voda a UPC-t, ahol Horizon boxok vannak. Ez nekik az üzlet, hogy kössél új szerződést, kicsit magasabb díjért, és kösd le magad egy évre.
De akkor neked azért nem kellett új szerződés, mert van hűséged. Nekem 2 éve lejárt.
-
goger83
csendes tag
Arról van bárkinek infója, hogy a net az valóban korlátlan-e?
Volt annó fair use policy még a UPC-nél, ilyet most nem találok, viszont eléggé megnőtt az adatforgalmam, nem szeretnék kikapcsolást vagy bármi hasonlót.
köszi! -
kezo0
addikt
válasz
vargalex #111942 üzenetére
Nem biztos, de remélem.
Legfeljebb tényleg nyomok majd rajta egy resetet.
Amúgy egy nappal a leírt történések előtt saját magamnak is csomagot módosíttattam, és az egész flottul ment. Addig variált az ügyintéző, amíg úgy sikerült a Premium helyett HD Plusra módosítani, és az egyik Cisco boxomat VTV boxra cseréltetni, hogy összességében még valami 200 Ft-tal kevesebbre is jött ki a havonta fizetendő díj, mint az eddigi. Csak aztán amikor mailben megkaptam az új szerződés dokumentumait, akkor láttam a bontásban, hogy mindez úgy jött ki, hogy egyes tételek ára csökkent, viszont a vezetékes telefonból az L-es csomagomat meg felemelték 2000-ről 3000 Ft-ra. Na, hét elején újból hívtam őket emiatt, és elkezdtem azon hisztizni, hogy én csak a tévés csomagot akartam módosítani, és ez meg is történt, és szuper, hogy még 200 Ft-tal kisebb is lett a végösszeg, de a vezetékes telefonról szó sem volt, azt miért kellett nekem 1000 Ft-tal drágítani? Persze megpróbáltak lepattintani, hogy örüljek a 200 Ft-os végösszegi csökkenésnek, és ne foglalkozzak vele, hogy azon belül egyes tételek mennyibe kerülnek. Én viszont addig ütöttem a vasat, míg a lemondásos ügyintézőhöz kapcsoltak, aki bedobta, hogy akkor ő most „beszél a főnökével”, és megkérdi, mit tehetnek… Zenehallgatás után visszatért, és végül az lett, hogy most 1500 Ft-tal fogok kevesebbet fizetni, mint eddig.
Szóval ez sem volt bonyodalmaktól mentes, és utálom is magamat, amikor lókupecként vagyok kénytelen alkudozni, de úgy tűnik, velük csak így lehet. -
pjen
félisten
-
atala
addikt
Volt kint a szerelő, aki nem tudta megjavítani a hibát. Mondtam, hogy akkor cserélje le az új boxra. Azt mondta, hogy azt nem lehet, mert ahhoz új szerződés kell. Ugyan ezt mondták a központban is. Ezért nem akartam újra kötni, mert drágább lett volna mint a mostani, de sikerült kialkudni ugyan ezt az árat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #111945 üzenetére
Lemondást, nem találtam, de lehet nem is kell, elég annyit mondani, hogy újrakötném ha tudnak jobbat ajánlani az eddiginél. Házban nincs is konkurencia. Ugyanennyit fizettünk eddig (200Ft-al többet), de a TV-n több HD csatorna lesz, eddig 35 volt, most 65 lesz, internet 150-ről 500, modemet CB-re cserélik Ubee-ról, kapunk + mediacardot. 250-es internettel 500Ft-al lett volna olcsóbb, de akkor nem cserélik a modemet.
Nálunk a bejövő koax ketté van osztva, ugye ez nem probléma, a másik szobában is lehet a teljes választékot fogni a mediacarddal?
Aktív témák
Hirdetés
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest