Hirdetés
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kenand
veterán
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz stopperos #7381 üzenetére
beepitett.
Amugy eszrevettem, hogy a touchpad erintos feluletenek a jobb szelet egy savban lehet hasznalni gorgetonek!
Ez linuxos feature, vagy hardveres?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz stopperos #7377 üzenetére
Az elonezeti kepe megjelenik a kameranak rendesen.
Viszont ha a teszt fiokot felhivom, ott nem tudom bekapcsolni alul a kamerat...[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
válasz stopperos #7331 üzenetére
Pedig a betáp nélkülin inkább olyasmit érdemes, aminek van saját áramforrása (nyomi).
Az USB port lead 5V, 500mA -t. A HUB is fogyaszt, így a HUB 4 portjára már csak 450mA jut esetleg (és az oszlik négyfelé), és az egyik legtöbbet meg pont az egér eszi...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz stopperos #7201 üzenetére
Okés, server kernel esetében nem olvastam elég figyelmesen, csak az első (fél-)mondatot. Szoftverkészlet esetén meg tán nem tettem elég világossá, mit értek alatta.
A server iso-ban, amiről telepítesz, más a csomaggyűjtemény, mint az alternate, a mini, vagy a desktop iso-ban. Igen, ugyanazok a szoftverek elérhetők repókból, de az iso-kban más van.
rigo88: ennyi újratelepítés tényleg sok, de talán nem kellett volna - az a másik OS-nél divat. Felrakod a mini iso-ról a rendszert, meg ami még kell és csinálsz róla egy image-et és akkor nem kell újra meg újra letölteni a csomagokat, visszahúzhatod image-ből.
https://www.coreinfinity.tech
-
quailstorm
nagyúr
válasz stopperos #7192 üzenetére
Jajj de sajnálom a kis radeonosokat Pedig anno HD5770, most meg HD7770 is idegesít rendszersen. Az ára miatt. De nem éri meg.
Nekem 180FPS van, 3.7-es kernellel(élsimítás 32x) 12.10 x64-en, és atomstabilan. Jahogy GeForce 400... Mondjuk azon nem múlik hogy új, mert FX5200-zal is elment 4x simítás mellett 80-90-nel anno igaz XP-n de OpenGL-lel. A D3D portjuk rondább szerintem.
(#7193) McSzaby: deluge, qBittorrent[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz stopperos #6841 üzenetére
Meggyőztetek. 32bites marad. (meg nem is élvezet nekem más gépét újra telepíteni:-)
Viszont másik kérdésem is volna.
A saját gépemben (Szintén Dell D630) 4Gb-Ram T9300-as proci, és egy 60GB-os SSD van benne. 30GB Ext4 és 30GB NTFS
Megy szépen.
Van egy caddy amiben egy 750-es wincsi szokót előfordulni.
Ide mentésként beszoktam tenni egy 80-as wincsit, aminek az elején van egy 30-as rész amire mindig áthúzom Drive Copyval az SSD első EXT4 partíciójának teljes másolatát. (többször mentette meg a gépemet a mentés) A többi részen Win XP van (nekem is kell a melóhoz). Ha ezt a gépet indítom a Bios választó menüből, akkor bejön a Grub, és látja az XP-t is és maga is megy tökéletesen.
Namost azt vettem észre, hogy ha véletlenül bent felejtem ezt a mentő wincsit és úgy indítok (SSD-röl) akkor is a betöltés során egyszer csak (kb az Ubuntu felirat 2. pöttyénél) áttér a caddyben lévőre és arról tölt be tovább. Ezt vajon miért csinálja és hogy tudom Leszoktatni erről?
Remélem elég szakszerűtlenül írtam, hogy lássátok milyen szintű választ várnék2. A gépben egy Nvidia Quadro video van Mindkét drivert kipróbáltam és mégis csak 2D-ben indul az Unity. (win7 kn 4 pontot adott az Aero felületre, meg a játékra. Tudom öreg a gép, nem is biztos, hogy használnám 3d-ben, csak kíváncsi vagyok miért.
Asztali gépemen kb hasonló hw-van Egy alaplapi videóval és az meg 3d-felülettel is.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
válasz stopperos #6837 üzenetére
4 GB ramnál meg szerintem tök mindegy, hogy mennyit fogyaszt. 64 bitnél ha vannak olyan alkalmazások, ami szintén 64 bitesek, akkor gyorsabban futnak, mint a 32 bites társaik. Persze ettől lehetnek eltérések is. Persze nem csak a ram miatt lehet használni, hanem a processzor is ha tudja a 64 bites utasításokat, akkor már miért ne használná. De a pae-s módszer is tökéletes lehet, ha nem akarjuk újra tenni a rendszert.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen videókártyát?
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest