Hirdetés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Mini-ITX
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire #21805 üzenetére
Már működik.
-
válasz
Speeedfire #21805 üzenetére
Használom egy ideje már a kernelét Karmicon, mert U100-as netbookon több bugot is javított. Eleddig semmilyen problémával nem találtam szemben magam, ami miatta lenne. Sőt, probléma sem volt, kopp-kopp.
-
válasz
Speeedfire #21803 üzenetére
Meg főleg dany27:
Most kerestem rá, van pár bug report ilyen inteles ALC882-vel, de nem igazodtam ki rajtuk annyira, pláne megoldást nem találtam. Ez is valszeg valamilyen kernel bug lehet, érdemes lenne egy live Lucydot is kipróbálni, hogy ott van-e hang (úgy is most jelent meg az alpha 2), vagy felnyomni annak a kernelét és azzal megnézni, hogy mit mutat (bár tiszta rendszerre kellene ha kókányoltál a driverrel). Ha kell adok hozzá letöltési linket, úgyis már itt jó pár hozzászólással ezelőtt linkeltem. -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #21791 üzenetére
Basszus ebből ne legyen már probléma. Azt használsz ami tetszik.
Na írd le csak szépen mi az!
suse? -
válasz
Mért nem jó neked az Ubuntu? Mért kell az ellenséghez csapódni, mikor senki sem használja azt? Maximum a Debiant engedélyezem számodra, semmi mást!
-
válasz
UHU?
GoboLinux?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Speeedfire #21789 üzenetére
Milyen disztron kene megoldani?
-
válasz
Speeedfire #21787 üzenetére
gnome-language-selector a neve (bár KDE-s progikhoz is jó), úgy tom csak Ubuntu specialitás, de leszedheted a deb fájlokat a tárolóból (language-selector, language-selector-common, plusz pár függőség) és megpróbálhatod feltenni más rendszerre is ami ilyen csomagkezelést használ. Bár, hogy működni fog-e az igencsak kérdéses.
Major Major: bake, tényleg ma volt itt az ideje, én meg elfelejtettem, aztán szedtem le a hétvégi mókához a daily buildeket, és csodálkoztam is, hogy alternate csak tegnapi, live meg tegnap előtti. Hát akkor ezért volt. No nem baj, már jön lefele az alpha 2 is.
-
válasz
Speeedfire #21784 üzenetére
Ez egy külön program csak erre. De, hogy ne menüből keljen elérned, egyszerűen az ikonját húzd ki valamelyik panelra, dokkra vagy az asztalra. Utána már ezekről a helyekről is eléred, két kattintásra indul is. Amúgy nem értem, hogy mi a baj a menüs eléréssel, nem kell percenként futtatni ezt. Max egyszer telepítés után, ha nem volt net telepítés közben, meg max azután miután minden progit felrakott az ember. Meg maximum akkor, ha nyelvet akar valaki váltani, de az sem mindennapos dolog. Vagy van valami speciális igényed?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21767 üzenetére
Most ezzel a módszerrel töröltem, le is zúzta, aztán most Mozillán keresztül raktam fel az Adobe Flash Plugint, és ismét ugyanúgy nem akar működni, nem reagál a kattyogásra... Pontosabban azt érzékeli, hogy rákattintok, mert kattintáskor van is egy animáció, de nem megy a megadott linkre.
Fogalmam sincs már, mit kellene tenni...Majd még holnap megpróbálok utánanézni, mi lehet a para, mert most ötletem sincs.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21669 üzenetére
a 8.10 vagy 9.04-nél volt egy határozott ugrás lefelé ram használatban. igen-igen rá is csodálkoztam. most egy alap telepítés 130-140MB-t használ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21756 üzenetére
Hát igen, ez így normális
Mondjuk én van, amikor először úgy használom a programot, ahogy adja magát, aztán ha tényleg kell valami, csak akkor kezdek kotorni. Pl. én így kezdtem az ismerkedést a Mozillával...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21753 üzenetére
Hehh, igazad van, ott is megtalálható.
Mondjuk nekem Opera miatt így volt "triviális", hogy a szövegmezőbe jobb klikkel el lehet ezt is érni. (Pl. Operában ha egy keresőmezőre ráklikkelsz jobb gombbal, akkor az egyik menüponttal simán hozzá lehet adni egy gombnyomással egy plusz keresőmotort is.)
De eleve ez a "motorháztető alatt" mekkora egy baromság már...Elvileg ide a "hülyebiztos" beállításokat pakolják, de pont a helyesírás-ellenőrző nem egy olyan dolog, amivel túl sok mindent el lehet kutyulni, ezt nyugodtan rakhatták volna akár egy külön fülre is a fő beállításoknál. Érdekes egy gondolatmenetük volt azoknak, akik így tervezték, az is biztos.
-
alex73
tag
válasz
Speeedfire #21707 üzenetére
Köszönöm!
próbálkozom
maximum baltával konfigolom
Angolal meg meg közdögetek, igaz fan amikor fogalmam nincs mit miért kell beírni.
De hát ez egyéni hiányosság.Ücv. És Köszönet
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21748 üzenetére
Kiderült, hogy "ikonizálva" (vagy hogy is mondjam) a "tálcán" ott volt egy ablak, a Java környezet telepítéséhez el kellett fogadni a szokásos EULA-t, amivel a halálos ítéletedet írod alá.
A sok ablak bezárásakor végre látható volt.
"de ha már ennyire vágod a php-t akkor miért nem írsz egy ciklust ami egy táblázatot készít ?
"
Hát talán azé', mert 1. nem biztos, hogy ismétlődő elemek lesznek a táblázatban, 2. az egyes cellák egyesítését (ahol szükséges) kicsit nehézkes lenne ciklussal megoldani, hogy hol legyen, bár persze nem lenne lehetetlen, de totál értelmetlen3. az egyes cellákba kerülő eltérő szövegeket is kissé nehézkes lenne ciklussal megoldani, persze ez se lehetetlen, de megint csak tök értelmetlen, míg egy ilyen ciklust megírnék, addig kb. már kézzel is háromszor megcsinálnám
4. ezenkívül a statikus HTML-elemek legyenek csak HTML-ben megírva, ne kelljen minden alkalommal lefutnia egy scriptnek, mert azzal - lehet, hogy elhanyagolható, de - felesleges időtöbbletet teszünk hozzá az oldal megjelenítéséhez.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #21744 üzenetére
illetve gentoo
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21743 üzenetére
Hű, király vagy, ez az egysoros futtatható parancsfájl készítése a /usr/bin könyvtárba megoldotta.
Így már a "gib" szót beírva a Terminálba előjön a wine-os cucc, amit szerettem volna.
Köszi.
Mondjuk kíváncsi lennék, mi a fenéért nem működik az alias...
Az a megoldás is érdekelne.
Az Ubuntu szoftverközpontnál a "korlátozott extrák" telepítése most valamiért megállt 50%-nál, lehet, hogy azért, mert nyitva van a böngésző...
Úgyhogy most bezárom.
De azért bírom, hogy egy szót se szól, hogy mi a baja...
A Dreamweavert meg ehhez hasonlókat mondjuk max. kezdőknek érdemes használni szerintem, hogy megnézzék, hogy egy elem berakásával mit hoztak létre a kódban, mert legalább a Dreamweaver nem gány kódot készít, hanem valami értelmeset. Vagy legfeljebb akkor érdemes használni, ha valaki mondjuk nem akar tökölni nagy táblázatok elkészítésével úgy, hogy minden sort ő pötyög be. Meg egyes folyamatokat le lehet vele rövidíteni.
De én annak a híve vagyok, hogy minden egyes sort én írok meg, ha honlapot szerkesztek.Így legfeljebb a saját gányolásom lehet benne, nem a programé.
Persze nagyobb táblázatok elkészítésénél kivételt teszek, mert minek írogassak 10 percig, ha pl. Dreamweaver elkészíthetem rohadt gyorsan is.
-
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21724 üzenetére
nah felraktam a drivert de most sem szóls semmi és színt úgy nem jelenik ott meg! Pedig hiba nélkül felment
Ez van a modules.conf-ban
# --- BEGIN: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
# --- ALSACONF verion 0.4.3b ---
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-card-x
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
options snd snd_major=116 snd_cards_limit=1 snd_device_mode=0660 snd_device_gid=29 snd_device_uid=0
options snd-card-x snd_index=0 snd_id=CARD_0 snd_mpu_port=0x300 snd_joystick=0x300 snd_pbk_frame_size=128 snd_cap_frame_size=128
# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-xxxx
# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0
# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
# --- END: Generated by ALSACONF, do not edit. ---Mi a bánat lehet a gond?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21734 üzenetére
Pont ezt kezdtem el telepítem épp, mielőtt olvastam a hsz.-edet, gondolatolvasó voltam.
Ez a csomag sok cuccot feltelepít, de amúgy enélkül nem megy, vagy mi?
A Flash oldalán is látszik, hogy maga a Flash jól megjelenik, de valamiért használni nem tudom a linkeket pl...
"Telepíthető" alatt mit értesz? Mert a Flash oldalán olyan van, hogy YUM for Linux, .tar.gz for Linux, .rpm for Linux, .deb for Ubuntu 8.04+, meg APT for Ubuntu 9.04+. -
válasz
Speeedfire #21732 üzenetére
Mindenféle komponens magyarítása: Rendszer -> Adminisztráció-> Nyelvi támogatás
Ha hiányosság van akkor azt megtalálja és letölti auto, utána magyar lesz.
Jah, lassú voltam, na nem baj. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21732 üzenetére
Ja, majd megpróbálom lefordítani Linuxra, de nem nagyon értem, miért nem csinálnak a programból eleve Linuxos változatot...
Ennyire sok pluszmunka lenne?
(nyilván a nagyobb célközönségre koncentrálnak, dehát csesszék meg
)
De most nézem a Notepad++ hivatalos oldalán, wine-os megoldást kínálnak, hát elég ratyi: How to install Notepad++ on Linux
A TC-t FileZillával szemben azért preferálom, mert a sok TC-s billentyűkombináció miatt számomra jóval gyorsabb a használata.
Szerkesztőből már kipróbáltam: SciTE, BlueFish, Screem, gedit, Krusader beépítettje, de még mindig a Windows-os Notepad++ tetszett a legjobban.
Nyelvvel kapcsolatban: én pont visszafelé akartam megcsinálni, hogy magyarból angolt készítsek, és sikerült:
Rendszer>Adminisztráció>Nyelvi támogatás>Nyelvek telepítése vagy eltávolítása... (neked ugyanez angolul) menüpont alatt telepítettem a nyelvet, és megvolt. Ki- majd visszajelentkezéskor már megváltozik a nyelv. -
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21724 üzenetére
hmmm eddig sosem kellet nekem uborkához hangkártya driver... mindíg ment magától! Eddig abba voltam h realtek oldalán csak windózhot van
Köszi! Remélem ez megoldja majd
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21722 üzenetére
Hát biztos van jó szótárprogi Linux alá is, de ez még nagyon régről egy legális GIB 3.2 szótárprogi, amiben van angol-magyar (Országh-féle), német-magyar (Halász-féle), spanyol-magyar, (és fordítva), Helyesírási kéziszótár, Idegen szavak szótára, stb., ilyen "all-in-one" meg kétlem, hogy lenne Linux alá, ami fasza, de mutassatok, ha van.
Amúgy miért olyan gáz, hogy Wine-nal használom?"már jó ideje csak a google meg a webfordítást használom" Hát az igencsak pontatlan, számomra az nem alternatíva...
Most az általad említett .bashrc-be raktam be azt a sort, amit írtam korábban, de valamiért még mindig nem fogadja el...
Mi lehet a para?
Nem kell hozzá sudo, mert anélkül is működik.
Tehát így raktam be:
alias gib = "wine /host/Program\ Files/GIB\ 3.2\ szótárak/GIB30_32.exe"------
Az FTP-kezelőkből már sokat kipróbáltam, mondjuk FileZillát még Linuxra nem pakoltam fel, de akkor majd az lesz. Bár az se olyan kényelmes, mint pl. a TC.
Ugyanígy nem találtam jó alternatívát a Notepad++ szövegszerkesztő sokoldalúságára, és többek közt FTP-szinkronizációjára - bár biztos van, de még eddig nem leltem rá.Ja, egy fontos kérdés: az "Ubuntu szoftverközpont"-on keresztül letöltött progiknak amennyiben van 64 bites verziója, akkor automatikusan azt tölti le?
Alapból az Ubi 64 bites, de vajon az ilyen módon telepített progikból is 64 bitest rak fel, ha elérhető?
Mert választani nem lehet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21717 üzenetére
Köszi a választ.
Kiderült, hogy csak totál hülye vagyok ma isRájöttem, hogy az index.php fájlomba bekerült egy base tag, pl. <base href="http://www.oldalam.hu" />, amitől meg ugye alapértelmezettként az oldalam.hu tárhelyén keresgéli a szükséges fájlokat, és ezen az oldalam.hu-n valóban volt egy .htaccess fájl, ami a felhasználónév-jelszó párost kérte. Én meg a jelszókérés miatt azt gondoltam, hogy átmásoltam a .htaccess fájlt is, emiatt jogosan kérte a jelszót (de valójában jogosan kérte a <base> tag miatt), de a lényeg, hogy a .htaccess nem került át, így nyilván nem is láthattam fájlkezelőben...
De a lényeg, hogy megoldódott, sorry.A fájlkezelő témával kapcsolatban: még mindig nem találtam megfelelő Total Commander-alternatívát, ami olyan funkciógazdag és mégis egyszerű lenne, mint az. FTP-kezelés is túl kényelmetlen mindegyik programban, amit eddig láttam.
"amúgy meg minek a biztosnság?
"
Ezt a rejtett fájlokra értetted?Hát én nem is igazán komálom, ha el vannak előlem rejtve a fájlok, ha bele akarok gányolni valamibe, akkor hadd gányoljak, ha elrontok valamit, akkor úgyis csak magamat sz×patom meg...
Dehát hibáiból tanul az ember. Okos ember meg mások hibájából...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Ez az mc nagyon komoly!Tényleg Norton Commander feeling, de rég is volt...
Köszi, ez hasznos proginak látszik.Mondjuk az -y paramétert nem tettem hozzá. Az mire is való?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21664 üzenetére
Közben rájöttem, nem is tudom, miért nem jutott eszembe korábban, köszi.
Amúgy a Kubuntu igencsak bugos, pl. F2-re elő kéne jönnie az adott helyről a Terminálnak, de szarik rá. Ráadásul az Eszközök>Terminál indítás se működik. Ezenkívül a "Krusader indítása rendszergazda módban" SEM. És még pár hibát felfedeztem, ami ezenkívül most nem jut eszembe. De azért ezek feltűnőek, és gázosak.
Persze lehet, hogy azért, mert én alapból ugye Gnome-ot használok, ez meg KDE-s, de lehet, hogy semmi köze, nem tudom.Egy igen fontos kérdés fájlkezelőkkel kapcsolatban: hogy a fenébe' lehetne rávenni az Ubuntut, hogy megjelenítse nekem a .htaccess fájlokat? Hiába nyomok Ctrl+H-t a fájlkezelőkben, vagy jelenítem meg más módon a rejtett fájlokat, egyszerűen semmi módon nem látszik. Honlapszerkesztésnél meg igen fontos lenne elérnem ezt a fájlt, de nem mutatja. Rendszergazda módban kilistázva (dir) Terminálban az elérhető fájlokat SZINTÉN nem mutatja. Pedig tudom, hogy ott van, Windows alatt, Total Commanderben látszik.
"ha meg valamit elrontasz terminálban nyomd meg a felfelé nyilat és újra kiírja neked az utolsó bejegyzést és már csak módosítani kell rajta"
Ja, ezt még DOS-os emlékeimből vágom. -
alex73
tag
válasz
Speeedfire #21673 üzenetére
Köszönöm.
Dorgálást is meg értem. (google használat)
Viszont az a helyzet, hogy kifejezetten magyar nyelvű leírást kerestem, keresek részletes magyarázattal és példával. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21703 üzenetére
Nem merem feltenni, nehogy szétgányolja a rendszerem.
Egy virtuális gépben kéne kipróbálni. -
válasz
Speeedfire #21683 üzenetére
Kb. az én gépem is olyasmi mint a tied (csak AMD, + több ram, erősebb vga...). Ha dolgozok a vbox-on (corel draw), majdnem olyan mintha natív win-en lennék. Én most VGA-t kihasználó dolgokról kérdeztem. Pontosan azt, h lehet-e rátenni normális drivert, de ezek szerint nem nagyon.
gyurman: igazából a vmware-t egyszer néztem, de nem igazán jutottam el odáig, h valamilyen os el is induljon rajta...
-
válasz
Speeedfire #21677 üzenetére
A több video ram gyorsított rendesen, csak annyira visszafogja a rendszert egy kis mozgolódás a win-en, h be szürkül a vbox ablaka (mint win-en, a nem válaszol dolog...)
De emellett teljesen használható a gazda rendszer. Ha mondjuk egy erősebb procival próbálnám (4 core, 3+ Ghz), adhatnék neki 2 magot, akkor vajon folyamatos lenne? Vagyis úgy kérdem, h nem fogná meg ennyire a gazda gépet? Nem szürkülne be a vbox?
-
válasz
Speeedfire #21677 üzenetére
Na meg a legfőbb akadály ilyenkor az, hogy a vendég oprendszerre kell kompatibilis meghajtó, és Windowsal eddig nem működött, viszont annak idején Win alól gyönyörűen ment az Ubi vendéggel a compiz, még ha kicsit bugos is volt. Most Ubi alól nem megy az Ubiban a 3D, gondolom a gazda rendszer 3D meghajtója sem mindegy, hogy milyen, egyelőre még nem elég kiforrott a dolog.
-
ntomka
nagyúr
válasz
A minimalt úgy értettem, hogy utána még nyomsz egy install gdm és társai parancsot. Nekem ezek után indítás után desktoppal együtt kb 150MB körül alakul a memória használat. Az xp indítás után egyébként 300-400MB környékén fogyaszt, szóval pont fordítva találtad el szerintem. És érdekes, mert a win7 meg ehhez képest alig fogyaszt sokkal többet.
És ebben már tényleg benne van minden. Az xp ezt nem csinálja utána. A desktop-cd telepítőben sok kutyvalék van, amire pont egy asztali gépen nincs szükség.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21666 üzenetére
Dehogy eszik annyit, mint az xp! Max a sok folyamat ami fut a háttérben feleslegesen! Rakd fel minimal-cd-ből. Fele annyit eszik alapjáraton, mint az xp.
Én az Elementary OS disztribet várom, hogy elkészüljön. Ígéretesnek tűnik. Itt egy mockup róla, valami ilyesmi lesz.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21664 üzenetére
Azért csak csínnyán bánjunk a "mindent rootként" jellegű tanácsokkal. Sok probléma származhat belőle.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21655 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nekem ez az első linux rendszerem, amin nem szenvedek.
Csak a webkamerával nem tudok mit kezdeni, de ez általános probléma minden rendszeren.
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #21655 üzenetére
Érdekesnek érdekes és nem kevés igazság van benne, de viszonylag távol áll az én nyavajgásaimtól. Ugyanis én még mindig az intrepidnél tartok Ubuntuban.
Persze az is igaz, hogy kizárólag a VirtualBox-ot futtató hostomon használok Ubuntut a virtuális gépeken nem jellemző... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21627 üzenetére
Köszi, majd olvasgatok.
Valahogy rá lehet venni a különböző fájlkezelőket, hogy root (admin) jogosultságokkal férjenek hozzá a fájlokhoz, ha külön engedélyezem neki? Biztos van erre valami parancs Terminálban, hogy eleve úgy indítsam a progit - vagy valami más módja.
Sokszor nagyon macerás bepötyögni parancssorba egyes fájlok áthelyezését/másolását, ráadásul egy karaktert elcseszek az elérési útban, és akkor plusz egy szarakodás... ezért lenne jobb inkább fájlkezelőből elintézni ezeket a dolgokat.
GNOME Commandert és Krusadert használok felváltva, ha ez számít.Most konkrétan azért kellene, mert az Apache alapértelmezett könyvtárába (tudom, át lehet állítani, de most minek) szeretném bepakolni a honlap file-jait, de a hozzáféréshez jogosultság kell.
VAGY azt hogy lehet megcsinálni, hogy adott könyvtárhoz sose kelljen külön jogosultság? Néha idegesítő, hogy magamnak kell engedélyt adnom arra, hogy valamit csináljak, tudom, hogy ez biztonsági okból van így, de akkor is... -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21653 üzenetére
A gnome-nak nagy a memória igénye? Én így is ámuldozok, hogy fele annyi memóriából megoldom azt, amit windows alatt.
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #21628 üzenetére
Nekem is barátságosabbnak tűnik, és érzésre gyorsabb is. Anno az xfce-t nem éreztem gyorsabbnak a gnome-nál, meg valahogy nyomasztó volt a kinézete, ezért kezdtem el más/könnyebb ablakozókkal játszani. No meg akkor még egy PIII 933 MHz-es gépen laktam
Persze alapból az LXDE is viszonylag fapados, de ha az ember tudja, hogy mit akar, akkor ki lehet egészítgetni. Nekem jelenleg az egyetlen problémámat a kedvenc pcmanfm fájlkezelő okozza, azzal hogy nem érti a mime adatbázist, nem ismeri fel az egyes fájltípusokat, ezért nem működnek a fájl-alkalmazás hozzárendelések.
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #21621 üzenetére
Valóban, sielok.hu
. De úgy látom, nagyon zavar, hogy egyesek síelnek, míg te a vizsgáidra készülsz
Feltettem az update-notifier csomagot az LXDE-s minimal rendszeremen, gondolom be kéne tenni az autostartba, de az LXDE-nél ezt úgy oldották meg, hogy az alkalmazás .desktop fájlját kell az /usr/share/applications-ből bemásolni a /home/user/config/autostart könyvtárba, persze az update-notifier démon ilyennel nem rendelkezik. Tegyem be inkább az init.d-be?
-
VIC20
őstag
válasz
Speeedfire #21621 üzenetére
Bocs, legközelebb az általad javasolt módot próbálom.
Akkor kapcsoljak ki pár effektust?
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #21613 üzenetére
a win háló a legkülönfélébb perverziókra képes tapasztalataim szerint. már vagy 10 éve használom helyi hálón a mindenkori gépemet, és a kezdetektől, win alatt is folyamatosan hibajelenség volt a random hálózati timeout. ip cím beírása minden esetben megoldotta a problémát.
egyszer olvastam valami olyasmit, hogy smb hálón a résztvevő gépek lemeccselik egymás közt hogy melyik legyen a névszolgáltató, és általában ez okozza a különböző anomáliákat -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21604 üzenetére
Na, ezeket nem is ismerem, valahogy elkerülte a figyelmem, hogy is vannak ezek?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21602 üzenetére
De biztos van valami háttértörténete, na majd rákeresek...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21598 üzenetére
Már az elején kiírta ezt a lock-os dolgot, amikor az apt-gettel installálni akartam valamit, na de ha majd még egyszer előfordul, akkor bemásolom ide a hibaüzit.
Már annyi mindent csináltam előtte, hogy nem is tudom, mi volt a közvetlen előzmény...
Más:
apt-get --help
"[...]
Ez az APT a SzuperTehén Hatalmával rendelkezik."Ez meg mi?
Jót röhögtem rajta.
Meg még egyet mutatott haverom:
apt-get moo(__)
(oo)
/------\/
/ | ||
* /\---/\
~~ ~~
...."Have you mooed today?"...Ez honnan származik?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21565 üzenetére
Na, majd ha egy kicsit több időm lesz - pl. ha véget ér a vizsgaidőszak
-, kipróbálgatok mindenféle oprendszert, csak sok idő kéne hozzá, hogy kitapasztaljam...
Egyelőre örülök, ha az Ubuntu terminálos parancsaival megismerkedem.
Aztán ha már nagyjából vágom a dolgokat, jöhet a többi.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21572 üzenetére
melyik process? esetleg iowait?
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21570 üzenetére
a gepre v a geprol lassu?
ftp-zel v esetleg mc-ben nyitottal shell-t? ha nem ftp-t hasznalsz, probald ki azzal.
ha mindenhogy lassu, nezz top-ot. esetleg a vinyodat is kezelheti lassan, nezd meg hdparm-mal. -
gyurman
tag
válasz
Speeedfire #21536 üzenetére
Hát gondolom nyitva szinte semmi nincs, csak a 80 hisz natol a gép.
Na még keresünk.
Kérdés:
1. Hogyan adom meg a tűzfalnak, milyen hálózatból jöhet befele adat IP-vel? (#21509) gyurman
2. Mi az a protokol ami a tűzfalakon áthatol és elérhetővé teszi az asztalt és a fájlokat. (Winpajtin: teamviewer, logmein)? (#21521) gyurman -
gyurman
tag
válasz
Speeedfire #21525 üzenetére
Drága Speeedfire. Sajnos nem olvastál el engem kellően. Ezeket ismerem, és azért írtam, hogy 3 router, mert a srácom nem ért hozzá, és nem is akar, meg nem is nála vannak a routerek. Tehát azok állítgatásához fegyver, betörő, feszítővas és hacker kell. Vállalkozol rá? Én inkább más megoldást választanék. De mit?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #21523 üzenetére
Elég durva is lenne.
A flash player gyarlatilag egy fájl: libflashplayer.so ezt a csomagok tipikusan a
/usr/lib/flash valami könyvtárba tesznek, aztán innen linkeli tovább a böngészőknek.Egy időben én is szenvedtem opera+flash kombóval. Próbálgatni kell a verziókat, illetve más böngészőket.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21523 üzenetére
Ugyanaz a szitu.
(#21526) FixY67: De annak fel is kell lennie csatolva megfelelően. Amit linkeltem neked, az megcsinálja neked, a grubban indítónak meg csinál opciót: live módban is indíthatsz vagy perzisztens módban is. Az utóbbinál tuti megmaradnak a dolgok, mert nekem úgy van a pendriveon egy 9.10.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21515 üzenetére
A böngészőtől én is 100% közeli proc használatot várnék lejátszás alatt, de nem, sőt, az egész rendszer nem terheli meg teljesen a gépet. Ez viszont bosszantó, mert látszik, hogy bírna többet még a proci is, mégsem hozza ki belőle a lejátszáshoz. Persze lehet nem is kell hozzá több tőle, viszont akkor meg az a kérdés, hol veszlik el a teljesítmény, hogy a flash lejátszás ilyen lassú?!
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21508 üzenetére
Jah, hogy úgy kérded a memória használatot? 50% sincs.
De itt egy képernyő lejátszás közben:Amúgy Chrome alatt próbálom.
Próbáltam vele a YouTube HTML5-ifiert is, de az meg nem működik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21503 üzenetére
A top megfelelt. De mi a lényeg?
A böngésző 70% körül használ lejátszás alatt, az xorg 15% körül, a compiz ezalatt is 5% körül, a többi megoszlik a maradék folyamatokon. A memória használat az stabil.
-
válasz
Speeedfire #21503 üzenetére
gnome-system-monitor?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21500 üzenetére
Mit is kell nézzek topban?
-
harry
veterán
válasz
Speeedfire #21474 üzenetére
Tudom mi az. De pont az a gond, hogy nem érem el a gépet, így nem igen tudok ssh-val nézelődni.
De most kipróbáltam, másoltam a szerverről (két klienssel is), majd elérhetetlenné vált. Megnéztem a szerverről is (helyileg, raktam rá billt-monitort), ez sem látott ki netre. Terheltség nem mutatkozott sem ram sem cpu sem process szinten, semmi különös. Syslogban ezeket találtam:
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000030] ------------[ cut here ]------------
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000039] WARNING: at /build/buildd/linux-2.6.28/net/sched/sch_generic.c:226 dev_watchdog+0x219/0x230()
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000045] NETDEV WATCHDOG: eth0 (r8169): transmit timed out
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000048] Modules linked in: binfmt_misc i915 drm ppdev bridge stp bnep lirc_serial lirc_dev nfsd auth_rpcgss exportfs nfs lockd nfs_acl sunrpc smsc47m1 smsc47m192 hwmon_vid i2c_i801 lp parport snd_hda_intel snd_pcm_oss snd_mixer_oss snd_pcm snd_seq_dummy snd_seq_oss snd_seq_midi snd_rawmidi snd_seq_midi_event snd_seq snd_timer snd_seq_device iTCO_wdt iTCO_vendor_support snd psmouse intel_agp agpgart soundcore serio_raw pcspkr snd_page_alloc joydev usbhid r8169 mii fbcon tileblit font bitblit softcursor
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000129] Pid: 0, comm: swapper Tainted: G W 2.6.28-15-generic #52-Ubuntu
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000134] Call Trace:
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000145] [<c0139ba0>] warn_slowpath+0x60/0x80
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000154] [<c012c71c>] ? enqueue_entity+0x13c/0x360
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000161] [<c0132211>] ? enqueue_task_fair+0x31/0x70
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000167] [<c01287c7>] ? enqueue_task+0x57/0x70
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000173] [<c0133c54>] ? try_to_wake_up+0x104/0x290
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000180] [<c02cbaed>] ? strlcpy+0x1d/0x60
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000188] [<c042e402>] ? netdev_drivername+0x32/0x40
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000194] [<c0442fd9>] dev_watchdog+0x219/0x230
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000202] [<c014b8b1>] ? __queue_work+0x31/0x40
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000209] [<c0143bf0>] run_timer_softirq+0x130/0x200
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000215] [<c0442dc0>] ? dev_watchdog+0x0/0x230
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000221] [<c0442dc0>] ? dev_watchdog+0x0/0x230
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000228] [<c013f297>] __do_softirq+0x97/0x170
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000235] [<c0152de6>] ? hrtimer_interrupt+0x186/0x1b0
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000242] [<c013f3cd>] do_softirq+0x5d/0x60
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000248] [<c013f545>] irq_exit+0x55/0x90
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000255] [<c011a07b>] smp_apic_timer_interrupt+0x5b/0x90
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000263] [<c0105318>] apic_timer_interrupt+0x28/0x30
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000269] [<c010b012>] ? mwait_idle+0x42/0x50
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000275] [<c010285d>] cpu_idle+0x6d/0xd0
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000282] [<c04ee7ae>] rest_init+0x4e/0x60
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.000287] ---[ end trace aaa9c4bde5ef0609 ]---
Jan 10 23:13:48 mythubuntu kernel: [ 2621.017732] r8169: eth0: link up -
harry
veterán
válasz
Speeedfire #21471 üzenetére
Hmm... memória?
Eddig elég nehéz volt vizsgálni, mert helyileg nincs rákötve bill/egér, se monitor (tv van, de arról nem nagyon tuidok olvasni), de majd megnézem.Ezt a postot láttam még, ami talán idevág [link], bár ugye a kimenetet nem láttam, a logokat meg lehet nem is néztem még
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #21468 üzenetére
Bevallom, pl. nyaralás alatt is be-be nézek, telefonról (thanx to OperaMini), de most Szlovákiából drága lett volna, így kihagytam.
Mea Culpa
-
válasz
Speeedfire #21464 üzenetére
Egy csomó hasznos szolgáltatása van, de szerintem jobban meglátod, hogy miről van szó, ha a linkemre kattintasz és feldobod.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
Speeedfire #21460 üzenetére
Szerintem ez szándékos...vegyen 1 új nyomtatót a szerencsétlen user
-
csibor
addikt
válasz
Speeedfire #21455 üzenetére
Hát már csak ez a lenne a problémám
Ezért is tanuljatok ne közel 40 éves fejjel üljetek megint iskolapadba -
csibor
addikt
válasz
Speeedfire #21452 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
KAlgebra-t felraktam.Olyat nem tudtok ami a deriválást letudom ellenőrizni?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21444 üzenetére
Én is kipróbáltam, mert nagyon kíváncsi voltam. De még mindig nem látom szükségét gmail-hez használni, annyira eltalálták az online felületet.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21442 üzenetére
Amikor megkérdezi, hogy a szerveren talált verzió jó-e neked, akkor n-t nyomsz, majd manuálisan beírhatsz egy verziószámot, pl: 3.6rc1, és akkor azt a verziót szedi le neked.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21438 üzenetére
Ennek segítségével a legegyszerűbben. Épp gondolkoztam egy logout cikket írni a használatáról, mert a segítségével a hivatalos alfa, béta és rc verziókat is lehet telepíteni.
Én is problémáztam, hogy az új, stabil verziókat a mozilla termékeiből nem teszik bele a tárolóba, így örültem, mikor erre a scriptre rátaláltam. Egyébként pofon egyszerű használni. De ha van igény rá, akkor tényleg összedobok róla egy cikket.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Speeedfire #21428 üzenetére
Majd megbarátkozom vele.
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #21431 üzenetére
aMSN szerintem bűn ronda, úgyhogy nálam számításba sem jön
szerk: emesene-hez van dbus plugin, tehát ha a kávéfőződ rá van kötve a gépre, elviekben megoldható, hogy a csvegési ablakból vezéreld
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #21424 üzenetére
tedd fel az emesene 1.6-ot innen.
nekem teljesen jól megjeleníti a plus-os színezett neveket. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #21427 üzenetére
semmit sem kellett csinálnom vele
feltelepítettem és rendesen írja a neveket -
válasz
Speeedfire #21424 üzenetére
Éppen nemrég írtam 30z.Samu-nak róla. Asszem pont ezekhez a nevekhez jó, de nézd meg, hogy mire mész vele, én nagyon nem használtam. Illetve annyit tok még tanácsolni, hogy kézzel írd át azoknak az emberkéknek a nevét, akiknek ilyen krix-kraxok jelennek meg.
-
válasz
Speeedfire #21370 üzenetére
Na, de szerintem itt csak rajtad múlik, hogy akkor melyiket választod. Ez a tényező csak egy a sok közül. Például ha az embernek nincs nagyon pénze Winre, akkor nem fog azt használni. Ha meg amúgy is van feleslegbe annyi zséd, akkor meg nyugodtan megveheted. Persze ha Te fanatikus Ubi (Linux) használó vagy, akkor úgysem érdekel a Win7, nem fogod feltenni, mert nem mennének a kedvenc alkalmazásaid (java részük), de fordítva is igaz a dolog. Szal ha neked az üzemidő a mindened, akkor válassz és fizess, de akkor ne csodálkozz, hogy a SuperTux nem megy, csak a SuperMario (fordítva persze ez nem igaz), és le kell mondanod egy csomó effektről meg csicsáról, amiket én már nagyon megkedveltem a magam szolid módján.
Meg aztán ha belegondolsz, ugyanott vagy pénzügyileg, ha veszel egy nagyobb kapacitású akkumulátort a notidba és Ubuntuval használod, mintha Win7-et vennél. -
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21344 üzenetére
hali
ezt írja hibának mikor elszeretném indítani a pure-ftpd:
Starting ftp server: /usr/sbin/pure-ftpd-wrapper: Invalid configuration file /etc/pure-ftpd/conf/CreateHomeDir~: No corresponding directiveEz a konfigja:
MYSQLSocket /var/run/mysqld/mysqld.sock
#MYSQLServer localhost
#MYSQLPort 3306
MYSQLUser root
MYSQLPassword daniel91
MYSQLDatabase pureftpd
#MYSQLCrypt md5, cleartext, crypt() or password() - md5 is VERY RECOMMENDABLE uppon cleartext
MYSQLCrypt md5
MYSQLGetPW SELECT Password FROM ftpd WHERE User="\L" AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetUID SELECT Uid FROM ftpd WHERE User="\L" AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetGID SELECT Gid FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MYSQLGetDir SELECT Dir FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetBandwidthUL SELECT ULBandwidth FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetBandwidthDL SELECT DLBandwidth FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetQTASZ SELECT QuotaSize FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")
MySQLGetQTAFS SELECT QuotaFiles FROM ftpd WHERE User="\L"AND status="1" AND (ipaccess = "*" OR ipaccess LIKE "\R")Mi lehet a gond??
Előre is köszi
-
dany27
őstag
válasz
Speeedfire #21344 üzenetére
mármint a mysql.conf-ot??
a Createhomedirben valamint a chrooteveryoneban csak annyi van hogy yes.am másik kérdés az mitől lehet h amikor gépelek néha neki áll oszt kitöröli az egészet(mintha folyamatosan nyomnám a backspacet) vagy az utcsó leütött betüt írja tovább...??
Előre is köszi!
-
válasz
Speeedfire #21334 üzenetére
Nos, érdemes lenne ránézni, hogy a proci "Ondemand"-ra van-e állítva mikor teszteled, hogy mit bír a noti Luciddal. Ugyanis a kernelben a governor alapértelmezetten "Performance"-ra van állítva, ami azt jelenti, hogy a proci nem vált alacsonyabb órajelre és a feszt sem szabályozza olyankor. És bár kis idő múltán, mikor felállt a rendszer, átvált normál esetben Ondemandra, ez nem mindig történik meg, illetve a Live rendszernél előfordulhat, hogy egyáltalán nem is működik ez.
Ezért a panelhoz add hozzá a CPU órajelváltozás-figyelő ikont, majd arra rákattintva balegérgombbal ellenőrizd le, hogy hol áll, és ha kell, állítsad át.
Az összehasonlítást pedig legalábbis ne a megjósolt időtartamra bízd, hanem azonos körülmények között meríttessed le mindkét renszerrel az aksit (idle állapotban természetesen), így igazságos. -
válasz
Speeedfire #21325 üzenetére
A Rendszer -> Adminisztráción (főmenüből értve) belül megtalálod az USB indítólemez-készítő alkalmazást. Egyszerűen betallózod a LiveCD ISO képét, meg kijelölöd, hogy melyik pendrive-ra rakja fel. Alatta még találsz egy olyan csúszkát, hogy "Tárolás a fenntartott szabad helyen", na azt beállítod akkorára amekkorára gondolod, meg amekkorára lehet természetesen. Aztán rákattintasz az indítólemez készítése gombra.
Jah és ha nincs telepített rendszered, akkor úgy tudod megoldani, ahogy body007 írta. -
válasz
Speeedfire #21325 üzenetére
ha be boot-olsz live-ról, a menüben ott van, h live pen készítés
-
válasz
Speeedfire #21322 üzenetére
A kipróbáláshoz azért nem kell feltétlen telepíteni, elég ha csinálsz egy live pendrive-ot, és hagysz a beállításoknak szabad helyet, akár több gigát is (csak méretes legyen a pen). Aztán beállítgatod ahogy számodra jó, azt elmenti aztán egy fájlba, mikor legközelebb indítod nem kell előröl kezdeni mindent. Mert hát ebben a stádiumban még úgysem igazán alkalmas éles használatra.
Persze mondjuk ehhez csak az Alpha 1 kiadás jó, mert a Daily Live-okra kér felhasználó nevet, én nem jöttem rá, hogy mit kellene oda írni, bár utána nem néztem. De lehet frissíteni a rendszert is. -
válasz
Speeedfire #21310 üzenetére
Persze, hogy van. Egyszerűen vársz még pár hónapot, amíg kiadnak egy Windows-os telepítővel rendelkező változatot és kész, máris telepítheted.
Egyébként javaslom az alternate Daily kiadásokat szedjétek, mert a Live-okat néha egyszerűen fel sem lehet tenni. Meg aztán mikor alternate-et raktam fel, egyből megszűnt valahogy több bug is a telepített rendszerben, amik elég idegesítőek voltak. Ugyanakkor a legfőbb probléma még mindig nem szűnt meg, egyfolytában csökkentett grafikus módban akar indulni ha pár effekteket is akarok meg esetleg megy a Screenlets meg stb. Érdekes mód még Intel GPU-val sem megy jól, hát de csak megjavul idővel. -
GD
őstag
válasz
Speeedfire #21277 üzenetére
hm, és miért? milyen fs? ext2-őt javasolnak google túrás alapján, swap nélkül, így nem gyepálódik a CF kártya, vagy egy ilyen distro-t ami csak ramból fut (puppy, DSL)
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #21241 üzenetére
Régebben is figyelmetlen voltam, az elmúlt pár napban egyszerűen katasztrofális amit művelek.
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #21239 üzenetére
Gyakorlatilag igen, de ha elég erős géped van (mondjuk core2duo proci v. az amd-s megfelelője és legalább 2giga memória), akkor érdemes az csinálni, hogy felraksz egy alap linuxot, arra valamilyen virtualizációs szoftvert (virtualbox, vmware, kvm stb.) és virtuális gépekbe telepíted a kísérleti rendszereket. Főként azért, mert kisebb az esélye a véletlen károkozásnak.
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #21235 üzenetére
Ezt nézd meg. Én az arch linuxszal játszadozom, s valószínűleg át is fogok térni előbb-utóbb az ubunturól. Persze csak akkor, ha mindent be tudtam üzemelni, ami kell. Itt tényleg rá van kényszerítve az ember, hogy belemélyedjen a témába.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Fedora. Ha szereted az ubit, akkor azzal is meg fogsz barátkozni. A támogatottsága van akkora, mint az ubinak (igaz, nem magyar téren). Csak az rpm alapú csomagkezelést kell megszoknod, de nem ördöngösség, mert ott nem apt-get/aptitude van, hanem yum.
-
FixY67
senior tag
válasz
Ha az a freedsb valójában freebsd akart lenni, azt mindenképpen ajánlanám, de az nem linux! És sokat kell hozzá olvasni, mert sokmindenben eltér a linuxos környezettől.
-
válasz
Speeedfire #21206 üzenetére
Nem az igazi a dolog...
VLC-t rendeltem hozza de az se jatszik mindent.
Masik, milyen reklam blockolo van FF-hez? A flash block-ot feltettem de a reklamok meg mennek... -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #20413 üzenetére
már majdnem jó
ha kirakom nagyképernyőre akkor jó
viszont ha teljes képernyőre rakom akkor elvan csúszva a kép és nem reagál az egérre
az egér mozog de ha valamire rá akarok kattintatni akkor semmi reakció -
törölt tag
válasz
Speeedfire #20407 üzenetére
guest additions fent van?
-
upszilon
őstag
válasz
Speeedfire #20407 üzenetére
Én ugyanígy jártam, de aztán odaadtam neki a saját windowszos driverét és minden megváltozott...
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Speeedfire #19723 üzenetére
Ez érdekes mert 9.04-el 2-2,5 óra volt az üzemidó (Centrino) és XP-vel kb. 1 az alapbeállításokkal. De most lehúzom és megnézem mennyit bír ezzel a procival (Pentium M 1.7) Karmic alatt.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Speeedfire #19720 üzenetére
Én most is egy laptopról nyomom mert a szerveremben éppen nincs táp. Pad, wifi, kártyaolvasó és minden remekül működik.
-
válasz
Speeedfire #19681 üzenetére
sudo ufw allow 49151
már ha a 49151-es portot szeretnéd nyitni
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire #19679 üzenetére
Visszaolvasva találsz pár linket, amelyeken érdemes elindulni.
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire #19677 üzenetére
Elvileg meg tudod oldani. Gyakorlatilag Laca 012 kolléga is ezzel szenved.
Atheros+madwifi talán a legígéretesebb. (A FON-nak sikerült., sőt RaLink-kel is megoldották.)
-
dr_strange
senior tag
válasz
Speeedfire #19573 üzenetére
csinalj egy aliast
alias rt = "sudo /etc/init.d/rtorrent"
ezt a sort szurd be a ~/.bashrc file-ba, azontul az rt parancs kiadasakor igazabol a sudo /etc/init.d/rtorrent parancs fog vegrehajtodni
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19573 üzenetére
most azt akarod elérni, hogy rendszerindulásnál induljon, vagy azt, hogy ne kelljen kiírni mindig a teljes elérési utat?
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #19467 üzenetére
Van Vladi tollából származó leírás is, csak hogy ne kelljen angolozni
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19465 üzenetére
-
yolan
őstag
válasz
Speeedfire #19443 üzenetére
erről tudnál írni bővebben? hogyan működik? honnan tudom beszerezni?
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest