- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok!
egy hónapja raktam fel nagyjából a 7.10-es kiadást a gépemre, de sajnos akadt vele több bosszantó, bár nem kritikus gondom is.
egy Dell Latitude D630-on használom, és eleinte nem látta a hangkártyát. ezt viszonylag hamar sikerült megoldani, de még most sem kezeli például a külső mikrofont, csak a belsőt (skype alatt).
illetve hogy bizonyos dolgokat nem tudok telepíteni, mert valami hiányzik neki... például szerettem volna felrakni az Audacious médialejátszó újabb verzióját, de azt mondja nem találja a GTK+ 2.0-t. leszedtem egy GTK forráskódot, telepíteném, erre hiányolja a glib-et (amúgy mindkettő fel van telepítve a csomagkezelő szerint). szedtem azt is, feltettem, de a GTK továbbra is hiányolja a glib-et...
hasonló volt a helyzet, amikor szintén az Audacious alá akartam betenni APE plugint, ugyanis csak forráskódot találtam neten, de a compiler nem találja, hogy fel van telepítve a lejátszó, ezért leáll...
illetve ezeken kívül még amit nem sikerült megoldani az a nyelvi támogatás: szükségem van ugyanis kínai nyelvi támogatásra, de amikor a language support menüben kijelölöm, akkor csak az UTF8 kódlapokat teszi fel, de így egy csomó helyen rosszul (vagy egyáltalán nem) jelennek meg a karakterek, mert van olyan szoftver, ami még GB2310-es vagy BIG5 kódlapot használ...mivel egészen kezdő vagyok Linuxhoz, így szinte biztos, hoyg valamit én csináok rosszul, de nem tudom mit...
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs