Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
leslieke
üzenetére
Esetleg próbáld ki a Linux Mintet.
Én azt (LXDE) raktam most fel Ubuntu helyett. Történt ugyanis, hogy van egy főként netezésre használt gép anyámnál, amiben egy HT-s Pentium4 2.6 van, 1 giga rammal.
Eddig Ubuntu volt rajta, 10.10. Gondoltam felrakom a 12.04-et, tekintve, hogy lejár a 10.10 frissítése.
Csalódtam - ismét -, főként ezt a Unityt nem bírom megszokni, hiába próbálgattam már 11.04 óta VM-en, de emelett olyan érzésem IS volt, mintha egy p3-ra cserélték volna a gépet, belassult, az 1 giga ramból 600-700 kellett a gnome desktopnak (és ez nem a cachelt érték, hanem a tényleges használat). Ég veled Unity, gondoltam kipróbálom anélkül, csomagkezelőből felraktam a Lubuntu desktopot, de még azzal is lassúnak éreztem a gépet, bár a helyzet jobb volt.
Így próbáltam ki a Linux Mintet, annak is az lxde változatát, ami az Ubi 11.10 alapjaira épül. Ezzel újra olyan lett a gép, mint az Ubuntu 10.10 alatt: gyors és használható, az 1 giga ramból ténylegesen 200 megát használ.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest