Hirdetés
Aktív témák
-
Flow
senior tag
Hali! Kicsit egyből a közepébe szaga lesz a dolognak, de ez a módszer szokott nálam a legtöbbször célra vezetni...
jelenlegi hálózat: (net)---(kábelmodem)---(wifi router)----
1.asztali
2. wifin noti
3. wifin noti
Amit szeretnék megvalósítani (net)---(kábelmodem)--(ubuntu server)--(wifi router)----
1.asztali lan
2. wifin noti
3. wifin noti
Feladatok, melyekre a szerver gép (a jövőben) hivatott: Sávszél biztosítása msn portjának, http-nek, esetleges korlátozások a webre, letöltőgép funkció (főleg torrent) (esetleg: ftp szerver a hely hálóra, kezdetleges mail szerver).
Pár éve megoldottam win alatt ezt a dolgot, talán valami hídkapcsolat kellett a szerverben levő két hálókártya között, itt viszont kicsit tanácstalan vagyok. Azt se tudom igazából, mire googlézzak, vagy milyen tutorialokat, howtokat bújjak végig...
Milyen ip-t állítsak be a hálókártyákon? Átjáró? router beállításai? Gépeken mi legyen az átjáró? vagy ez a része sima liba, dhcp a felhasználókra, és kész?
A fent felsorolt funkciókhoz milyen programokat érdemes feltenni? esetleg létezik valami komplett megoldás is?Kicsit összetett a kérdésem, tudom, de már az is nagy segítség lenne, ha meg tudnám oldani, hogy "átfolyjon" a net a szerveren.
Bármi nemű segítséget köszönök!
Aktív témák
- Arc Raiders
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest