Hirdetés

Aktív témák

• floatr
    veterán

Nálad a tetszik/nem tetszik kérdése mindig nyers érveken alapul? Elég rossz lehet. :)

Én már korábban is próbálkoztam hasonló elrendezésekkel, volt bal oldalon a panelom, állítottam be mindenféle fancy menüket, stb. Megnéztem én ezt a unity-t is, de én nem tudnám megszokni és hatékonyan használni. Totál kontraproduktív számomra. De folyamatosan hangoztatom, hogy számomra, és én meg azt nem értem még mindig, hogy miért kell ezt huszadjára is leírnom.

De azzal sem mondtam hazugságot, hogy eléggé bughalmaz a compiz 0.9 alatta. Nagyon optimalizálatlan és lassú. Idővel biztos jó lesz, de egy stabilnak nevezett kiadásba nem kellett volna beletenni így. Oké, hogy nem LTS, de az emberek felé ez ilyen élesen nincs kommunikálva.

A tetszik/nem tetszik egyáltalán nem az. Nekem pl nem tetszik az apple-féle design, és mivel erre hajazott kezdetben a kde4, az sem tetszik még ma sem. Bár ezekkel szemben érveim is vannak :)

A lassúsággal kapcsolatban én a vsyncben találtam meg a megoldást. Érdekes h eddig mindig ki volt kapcsolva alapból, most nem, és erős teljesítményromlást okozott. Ami a bugokat illeti, én eddig egyet találtam érdemben, de azt már javították.

A produktivitással kapcsolatban meg el nem tudom mondani, hogy hányszor futottam bele megszokások okozta problémákba, kezdve az enterprise/spectrum/c64/XT-s korszaktól, a különféle windowsokon át egész a bubity-ig. Kontraproduktív ( :P ) volt az egész binugz is önmagában, amikor a kontraproduktív vista helyett kezdtem használni inkább. Aztán a kde4 is az volt, meg a gnome, miután átszoktam. A gs is az, de így akkor elmondhatom, hogy az informatikus élete folyamatosan egyre hatékonytalanabb, és lassabbabb.

(#36700) aag már csak arra akartam kilukadni, hogy biztos van valami alapja is a véleményednek.

(#36701) sheratan hát a notification area valóban hiányzó elem. Nekem eddig egy alkalommal volt vele görcsöm, amikor az exaile-t lecseréltem a klementine-ra, aztán rájöttem h az meg bekúszik a hang menübe, merhogy az is támogatja :) mondjuk ide valóban befejlesztenék egy close gombot, bár őszintén... nem annyira érdekel, hogy lázadozzak.
    A kuszaság rendbetételére is csak várni kell egy kicsit. Elmondták pár helyen h most egyfajta közönségteszt zajlik e téren, bármennyire is fájhat ez egyeseknek: figyelik, hogy az elérhető indicatorokból mit mennyire használnak, aztán rántanak egyet ezeken is. Ahhoz hogy érdemben hozzá tudjak szólni a különbséghez, át kéne rágni magamat az api-n, amit nem fogok megtenni, bár van egy olyan érzésem, hogy annyira Shuttleworth sem hülye mint fejlesztéshez közel álló ember, hogy teljesen feleslegesen pocsékolja az erőforrásokat a kerék újrafeltalálására.

Aktív témák