- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan odacsapna készülő AI gyorsítóival a Meta
- HDD probléma (nem adatmentés)
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- E-book olvasók
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Miért, neked mit produkál a monitorod?

Én Erre az oldalra tévedtem, és megláttam, hogy ha a "Reduced Blanking mode"-ot használom, akkor jócskán lecsökken a "pixel clocks" értéke. Például 1920x1200 felbontáson normál módban 193.25 MHz, 'rb' (Reduced Blank) módban viszont csak 154.00 MHz!Ez nekem azért volt gyanús, mert a monitorom adatlapja szerint 119 MHz-nél nem bírhat többet 1680x1050 felbontáson a monitorom.
A cvt 1680 1050 parancs viszont 146.25 MHz-re nyomja fel az órajelet (mást is), ami ugye sokkal több a megengedettnél. És amikor beírtam az oldal szerinti parancssort ( cvt 1680 1050 -r ), pont 119 MHz-re jött ki az órajel!
Úgy látszik, hogy gyárilag is a Reduced Blanking módot használná a monitorom, csak mivel valami elszállhatott benne, és nem kommunikál a videókarival EDID adatokról, és nem ez a default mode a videókártyák szerint (úgy látszik), képet ugyan adott, de nem normálisat.Szóval te is írd be: cvt 1360 768 -r és tegyél egy próbát azokkal az értékekkel amit megad.
Egyébként én miután beírtam azt a sort a xorg.conf file-ba és elmentettem, a terminálba beírtam: aticonfig --initial
Ez szépen berendezte az általam beírt sort oda ahová kell, sortöréssel meg minden
Úgy vettem észre, hogy ha nem írom ezt be egy új sor megadása után, valamikor még fel sem áll a rendszer a következő indításkor.
Aktív témák
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Motoros topic
- Witcher topik
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan odacsapna készülő AI gyorsítóival a Meta
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest