Aktív témák

• upszilon

őstag

válasz FixY67 #20197 üzenetére

A cikeket azért kezdtem olvasni, mert nem tudtam, hogy miért nem látja a PQDI programom a winyókat. Ha nincs ez a tíz éve használt (2002-es az utolsó verziója amit használok) program használatban nálam, nem is nagyon jövök rá, hogy nekem ilyen vírusom van. Az eltávolítása -így utólag visszanézva- nem is nehéz. De azért nagyon ideges voltam miatta. Majdnem az egész napom ráment a dologra...

(#20198) body00: Már hogyafenébe ne lenne ok a pánikra?! Téged például nem érdekel, hogy esetleg egy zombihálózat részese a géped? Vagy hogy letöltik a dokumentumaidat és alkalmadtán majd zsarolnak vele, vagy ilyenek? Hamis biztonságérzeted van neked is? Egyébként sok cikket olvastam, a legtöbbet lefordíttattam magamnak a guglival. Egyiknél sem emlékszem, hogy azt írták volna, nincs ok a pánikra.

Egyébként a linuxnál csak annyi volt, hogy a szokásosnál lassabban állt le. Ebből még nem jöttem volna rá. Vírusírtó meg nem mutatta. Van egy oldal ahová be lehet küldeni a gyanús fájlokat vírusvizsgálatra. Én így ki is tudtam deríteni mi okozta. Egy windowszor sorszámbányász progi. meg sem vizsgálták, mert már ismerték, csak az adatokat küldték el. A mittudoménhány (40?) víruscégből kettő találta vírusosnak. Szóval ismerik, de az én windowszos víruskeresőm, az AVIRA sajnos nem ismerte.

Egyébként nem valami mags a realtime vírusfelismerő képességük még az élenjáróknak sem. Az ismert vírusok kb 70%-át mutatják ki. Winyószkennel meg 85-90%-ot. És ugye akkor még ez csak az ismertekre vonatkozik. Itt van egy érdekes vizsgálati eredmény. Hamis biztonságérzet helyett érdemes kicsit rácsodálkozni.

Aktív témák