Hirdetés
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok

Csak néhány gyors kérdésem lenne: Ubuntu 8.10 telepítésekor (a Desktop lemezről) lesz lehetőségem külön boot partíciót létrehozni a GRUB-nak, manuálisan megadott mérettel? Windows XP-re telepítenék, és szeretnék egy külön boot partíciót, ahol elhelyeznék később egy SystemRescueCd-t vagy valamilyen más helyreállító csomagot is.
El tudom majd rejteni a GRUB beállításaival ezt a boot partíciót úgy, hogy ne lehessen elrontani Windows-ból? Tudom, hogy létezik ilyen lehetőség, illetve hogy alapból a Windows nem is látja a Linuxos partíciókat; csak nem tudom, hogy ez gyakorlatban több vagy kevesebb védettséget nyújt-e a partíciónak, ha valaki babrálni kezd a Windows lemezkezelőjével.
Illetve, a GRUB-ot USB-meghajtóról indítva olyan furcsaságot tapasztaltam, hogy a parancssorban Tab-os kereséskor a GRUB minden meghajtótípusból 12 darabot jelzett ki, 0–11-ig. Ez valami hiba?
(Egy Lenovo Ideapad S10e netbookról van szó; erre kezdek majd mindent frissen telepítgetni, ha megérkezett hozzá az új merevlemez.)
Aktív témák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Amazon Fire TV stick/box
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Konteó topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1 év Garancia)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest