Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Nemtudom hogy jó helyen járok-e, ha nem irányítsatok át
Szóval, adott egy St-lab Tv/Av tuner, philips 7130 chip van rajt(tudom nem a legjobb, de ez van na
) és ehez kötöttem be egy t-home sat digit beltérit. A bekötés egy scart-svideo átalakító, valamint egy svideo kábellal történt. Minden szép és jó, csak az a probléma, hogy "csíkozik" a kép. Hogy érthetőbb legyen:
Na most ezek a csikok, hol rövidebbek hol hosszabbak, és egy pillanatra megjelennek, majd eltűnnek, majd máshol jelenik meg, hol több, hol kevesebb..
Mikor még simán a tunerjával befogott adókat néztem, nem volt ilyen, de próbáltam egy dvd lejátszóval, amit rca kábellal kötöttem rá, ott ugyan ez a szitu. Fogadjam el hogy szar a kártya, vagy van erre valami megoldás/magyarázat? -
Matyó83
tag
válasz
#65675776 #498 üzenetére
nah beállitva... tesztelem még, mert 5 perc alatt nem hibázik most... veszek fel kb 1órányi cuccot aztán kiderül... a pvr2 nél már nem tom mi volt a gond csak azt tudom hogy akkor sem tudtam felvenni vele rendesen... sajnos...
majd jövök aztán mondom mi a szitu.. köszi addig is..
-
törölt tag
Mi az, hogy nem engedi beállítani? Amikor kiválasztod a profilt, és a Capture Profile Settings-re katintasz, akkor ott az Add... gombra katintva csinálsz róla egy másolatot, és azt állítasz benne amit csak akarsz.
És mi volt a konkrét probléma a PVR2-vel? Ha a hangvezérlés, akkor az nem a PVR2, hanem az X-Fi driverének az ismert hibája.
-
Matyó83
tag
most CSAK az ffdshow van fennt, semmi más... a többivel tény, hogy win reinstall volt a szabadulás záloga, de azok mellözve vannak!!! igazándiból csak ti ketten mondjátok ezt hogy nem kell semmi extra cucc, de a többi 10 akit kérdeztem vagy ezt vagy azt mondja... az utolsó az ffdshow-t mondta azóta az van fennt és jól müködik, csak ezzel nem... ha viszont filmeznék csak akkor meg szerintem kell hozzá ez is....
-
törölt tag
Na látod ez a probléma. Felraktál egy halom akármit, és ennek ellenére azt sem tudod, hogy mit használsz.
Egyébként leírtam: a PVR2 beépített MPEG2 encodere tipikusan jó eredményt ad, és nem eszi a gépet.
De ha tuti megoldást akarsz: PICVideo vagy HuffYUV. Szép nagy gyengén tömörített file-okat fogsz kapni, 5-8% prociterhelés mellett. Hangot mellé szigorúan PCM wav-ba, semmiféle tömörítéssel.
MOD: Az ffdshow az egyetlen, amit érdemes lehet felrakni. De csak és kizárólag dekódolni! Tömörítésre gyakorlatilag alkalmatlan. Arra használd a már fent említett beépített MPEG2 codec-et.
Egyébként nyilván én vagyok hülye, hogy egy darab DivX elég ahhoz, hogy meg tudjak nézni szinte bármit (ami MPEG4 ASP, azt le tudja játszani). Ha nagyon extrém (ergo létjogosultség nélküli) codec-kel tömörített cuccal futok össze, akkor meg beizzítom a rendszerbe semmilyen szinten sem belenyúló VLC-t. Vagy leginkább kidobom az adott videot a búbánatba, és beszerzem egy normális formátumban. VC-1 és AVC lejátszásra meg megint ott a VLC. Illetve ha van az ember gépén PDVD 8, akkor akár az is. Nem ezernyi idióta codec, vagy codecpack.
-
bzoley
veterán
-
törölt tag
ffdshow tömörítésre szinte alkalmatlan. Dekódolásra tényleg jó lehet.
AceMegaFosPack... Na ezt pl már felrakni sem lett volna szabad. Megszabadulni gyakorlatilag csak Win újrarakással lehet tőle. Esetleg visszaállítási ponttal.
K-Lite. Áhh, nem is folytatom. codecpack-et szigorúan tilos felrakni ha tunered van! Meg egyébként sincs értelme, csak azokat a codec-eket kell felrakni, amiket használ is az ember. (Nálam spec egy azaz egy darab DivX van fent, és csákány.)
Viszont a kérdésre nem kaptunk konkrét választ. Melyik codec? DivX, XviD, 3ivx, avc...
Egyébként MPEG4 codec-ekkel nem érdemes foglalkozni még ha négymagos procid lenne sem. Egyszerűen minőségileg nem képesek értelmes szintet hozni realtime felvételkor. Inkább próbáld meg a PVR2 beépített MPEG2 encoder-ét, egész korrekt. Persze utófeldolgozást igényel, de ha a minőség fontos, akkor ígyis-úgyis szükséged van rá.
-
Matyó83
tag
válasz
#65675776 #487 üzenetére
ffdshow, van most fennt, de acemegával is lett nézve, meg k-lite kidekkel is... ezzel a 3-mal.... de sehogy nem jó... a minöségröl nem is beszélve... minden lehetséges felvételi beállitást kipróbáltam, és elcsúszik mindig a kép és a hang egymástól illetve darabos lesz...
-
Matyó83
tag
Szasztok!
olyan gondom van, hogy a tunerkarim, "winfast tv2000 xp expert" szeretnék felvenni vele... a bibi az, hogy kb 5-10 perc után elcsúszik a kép meg a hang egymástól, meg beszaggat a felvétel és az adás is...
elöre is köszi a helpet!!!!
-
illusiON
őstag
helloó
már megemlítettem egy topicban, de hátha itt több szerencsével járok:
adott egy pixelview tv tuner, és egy 80040154 error, valami cannot create vidoe filter vagy miféle hibaüzenet. Erről valakinek van fogalma, hogy mi lehet a megoldás? -
törölt tag
válasz
#65755648 #483 üzenetére
Esetleg próbáld meg egy olyan programmal, amiben állítható a renderelő felület. Gondolom ehhez PCinema járt, abban meg tudtommal nincs ilyen lehetőség. Vista alatt Overlay okozhat problémát, VMR(9) és EVR viszont működik rendesen.
Igazából valahol azért minősíti az Asus-t, hogy nem képesek maguk írni egy épkézláb sw-t a tunereikhez, hanem mindenféle hoki frontendeket adnak hozzájuk. A legújabb tunerjeik is egész komolyak lehetnének, de nem TotalMedia-val, ami gyakorlatilag semmit sem tud, csak a nagyon alap dolgokat.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #482 üzenetére
Azért valamennyit segített, ugyanis a 7135ös driverrel lett hang és megtalálja a csatornákat. De a kép fekete marad mindig úgyhogy valszeg downgradelek xp-re
Az Asus meg a csodás terméktámogatásuk elmehet a jó édes... Tőlük se veszek semmit a következő néhány évtizedben
Vagy talán veszek egy külső tunert, akkor többet nem lesz ilyen gondom.
Nem érdekel valakit egy jó képminőségű, tökéletes állapotú Asus tuner? -
törölt tag
válasz
Csakénvagyok #481 üzenetére
Ezzel csak az a probléma, hogy a nevezett Asus tunercsalád esetén a típusszám egy az egyben a dekóderchip típusszáma.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
#65755648 #480 üzenetére
Egyertelmu driver problema, de mivel nincs hozza driver kulon rakerestem az ASUS honlapjan, max WinXp-re van sokat nem tudsz csinalni. Esteleg az egyel frisseb verzio (7135) driverevel probalhatod meg, viheti, de nem biztos hogy minden funkcio mukodni fog. Az is meglehet hogy maga a Vista is annak latja vegul is chip ritkan valtozik.
-
törölt tag
Üdv!
Sikerült már valakinek Asus 7134-es, vagy hasonló típusú Tv tunert Vistával működésre bírni? Nem találok hozzá drivert a neten,
viszont állítólag a Vista felrakott magának valamit amikor beraktam a tunert. Ennek ellenére nem működik semmilyen Tv tuner programmal, legalábbis én nem találtam olyat (mind a tunerhez adott Home Theater nevű progival, mind a ChrisTV-vel és minden mással is különböző hibákat ad).
Előre is kösz bármilyen segítséget!
-
bikmakk
tag
válasz
attilla84 #476 üzenetére
Szia! Úgy látom még mindig nem oldódott meg a problémád, pedig visszaolvasva jó sok tanácsot kaptál már.
Összefoglalom, ezeket kell tenned:
1. A monitort a DVI-OUT csatlakozóba dugd. A PC-t a DVI-IN csatlakozóba dugd. (Ha jól értettem ezek eddig is így voltak.) Egyforma kábelek legyenek, vagy mindkettő DVI vagy mindkettő D-SUB + adapter (lásd Manual 6. oldal teteje).
2. A távirányító AV/PC gombjával állítsd a tuner kimenetét PC-re. (Mivel nem írtad hogy TV készülékre is rádugnád, ezen később sem kell változtatnod.)
3. A távirányító SOURCE gombjával állítsd a tuner bemenetét TV-re ha TV-t szeretnél nézni a monitoron, PC-re, ha a számítógép képét szeretnéd látni a monitoron.A./ Próbáld ki úgy is, hogy először a számítógéped kapcsolod be, és csak akkor kapcsolod be a tunert, ha már elindult a Windows is.
B./ Próbáld ki úgy is, hogy bekapcsolod a tunert, és csak azután kapcsolod be a számítógépedet, ha a fentebb leírt 3. lépésben a SOURCE a PC-re van állítva.
Ha egyik megoldás sem működik, akkor vidd vissza a boltba, és mondd, hogy rossz. Ha szerintük nem az, akkor mondd, hogy mutassák meg működés közben, hogy ők hogy csinálták.
Remélem elég érthetően írtam le mindent, ennél többet biztosan nem tudunk tenni érted így fórumon keresztül.
Szerk: Azt sem ártana kizárni, hogy a számítógép és a tuner közé dugott kábel hibás. Ha nincs "hozzánőve" a monitor kábele a monitorhoz, akkor cseréld fel a két kábelt; ha ezt nem lehet akkor lehetőség szerint próbáld ki másnál akinél lehet.
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Van egy Asus 7131-es Tv tunerem, amihez aszem a Cyberlink tunerprogiját adják. Ez sajnos elég lassú, és körülményes progi, és képjavítókat,meg semmit sem tartalmaz. Eddig a ChrisTV-t használtam, de az meg nem támogatja a rádióját és a távirányítóját, és felvenni sem lehet. Milyen programot ajánlanátok,ami alatt minden megy aminek kell, és egyszerű, gyors?
-
attilla84
tag
Sziasztok!!! B.U.E.K!!!
Kb mar 1 honapja irtam errol de meg mostanaig sem sikerult uzenbe helyezni az """AVerMedia - AVerTV Hybrid STB 1080i""" tunelemet!!!
Kerem valaki segitsen msn-en eggy annyit hogy tudjam meg hogy a tunel-el van-e a baj vagy mi??? hogy akkor intezkedjek mert garanciaban van(2 honapja vettem)
Koszi szepen elore is!!!
-
HS 2142
őstag
Sziasztok! Vettem egy Leadtek WinFast PxTV1200-as Tv tunert beraktam a gépbe rákötöttem az alaplapra (Gigabyte GA-P35-DS3L) ahogy a leírásban is szerepelt és eddig minden rendben. Látom a tv adásokat, de amikor felveszem azt akkor nincs hang. Megpróbáltam a legújabb verziót felrakni, nem azt ami a cd-n rajt volt de továbbra sem működik.
Mi lehet a probléma?
Kérlek titeket segítsetek mihamarabbi válaszotokkal. -
nike_
addikt
Elhamarkodott döntés volt az előző hozzászólás írása, vagy csak pont szerencsénk volt, ugyanis olvasgattuk itt a hsz-eket, és megtaláltuk a DScaler nevű progit, amivel találja a csatornákat, már csak az alábbi gondok vannak:
1. nincs hang
2. nem talál annyi csatornát mint az ugyanerre a kábelre kötött TVmit lehet tenni?
köszi
-
nike_
addikt
Sziasztok!
a testvérem problémájára keresünk megoldást:
van egy Hauppauge winTV TV tunerünk, és sehogy sem bírjuk működésre bírni. Sajnos driver CD nincs hozzá, a kártya típusára meg nem igazán jöttünk még rá. Mondom ami rá van írva, hátha valaki tud segíteni ennyiből:
Van rajta egy nagy TV alatta WinTV felirattal, és ezek mellett a következők szerepelnek:
PAL - B/G - I
44354 REV C221Assembled in Hungary
Aki tudja, hogy ezt milyen driverrel, illetve programmal lehet működésre bírni az kérem jelezzen. Neten eddig semmi kézzelfoghatót nem találtunk!
Köszi előre is
-
v.tom
őstag
Nah, némi fejlemény. Kipróbáltam más házban, más gépben is a karit. Semmi. Miután bettettem a gépembe, az eszközkezelő fel sem ismerte rendesen. Próbálkoztam újratelepíteni a drivert, de az sem segítettt. Valószínűleg hibás a kártya. Remélem sikerül gariztatnom, elvégre 2 napja vettem.
-
v.tom
őstag
Á, köszi a választ. Sajnos nem tudom átrakni másik slot-ba, mert nincs távolabbi pci-e csati a lapon. A képzavarást azota sikerult megoldanom, egy csatlakozási hiba okozta, de a tv vevő azota sem hajlando semmilyen jelent befogni. Körbeprobáltam a ház összes lehetséges csatlakozoját, de semmi. Nem értem, mi okozhatja.
-
bikmakk
tag
válasz
jozsikka #461 üzenetére
A hang megfelelően össze van dugva az alaplappal? (abba a csalakozóba ami a két PCI slot között van a lapon) Ha igen, azt választottad hangbemeneti forrásnak? (Más PVR programoknál lehet ilyet állítgatni, gondolom ennél is, de ezt nem ismerem. Mondjuk a képek alapján azt jónak tippelném.)
Illetve egyéb hangot ugye kiad a géped?
Más ötletem sajnos nincs. -
v.tom
őstag
Sehol senki a topicban?
-
v.tom
őstag
Hello!
Remélem tud nekem segíteni valaki. Vettem egy Pinnacle PCTV dual hybrid pro karit a gépembe, amit a vista felismer, hibátlanul, de ahogy a kártyára rádugom az antennacsatlakozót, vagy a beltéri egységen keresztül az rca-t, azonnal csíkozni kezd a kép a monitoromon. Valószínűleg valamivel összegerjed, de nem tudtam kideríteni az okát. Arra is gondoltam, hogy amiatt lehet, hogy mivel a kari pci-e foglalatos, esetleg a vga-nak zavar be, mert sajnos elég közel van hozzá. Azt észrevettem, hogy amikor a csatlakozók hozzáérnek a házhoz, akkor szépen szikrát vernek. Lehet, hogy valamit le kéne földelnem?
-
BenQ17
csendes tag
HY!
Segítsetek Pls!
Lenne egy Pinnacle PCTV 110i-m és csak netes rádióállomásokat talál a média center.
Én hárdver hibára gyanakszom.... úgyanis régebben még működött a kártya.. csak egyszer kiscsúszott a slotból menet közben. Nos azóta új gépem van és a behejezés után elindítom a gépet. felismeri meg minden,de amikor a drivert telepíteném nem talál semmit .ezt végül sikerült megoldanom. De ahogy írtam, a media center nem talált semmien tv csatornát.
olyan mintha nem lenne fent a driver v nem lenne bent kártya pedig igen
PLS help! -
jozsikka
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Pinnacle PCTV110i tv tunerem! Már pár éve megvan és xp alatt semmi gond nem volt vele dscaler is christv is szépen ment!
Erre a nyáron vistát raktam fel és mostanában próbálkoztam a tv kártyát beüzemelni de ez sehogysem ment!Próbáltam a gyári progival de semmi, Dscaler-rel is de nem volt hang! Most megint megpróbálkoztam a Christv-vel és a kép itt is jó de hang egyáltalán nincs
Nem tudom mit kéne már állítani próbáltam így is úgy is de sehogy sem! Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék! Leírok egy két alkatrészt és teszek fel egy-két képet is hogy könnyebben tudjatok segíteni!
Köszönöm szépen a segítséget előre is!Alaplap: Gigabyte GA - MA69G-S3H
Tv Tuner: Pinnacle PCTV110i
Christv verzio: 5.25 -
lacqa
tag
Daa-raa hoz lenne egy kérdésem! Egy Gigabyte alaplapom van és probáltunk Tuner kártyát betteni de kiderült hogy a CD in-em halott,hangot nem tudtunk kreálni! Létezik-e más hang összekötési variáció esetleg?Mert csak végszükség esetén szeretnék külső tunert venni,maradnék ha lehet a belsőnél inkább! Egy Leadtek Global kártyám volt most szeretnék valami Hybrid kártyát olyasmi minőségben és árban elfogadhatót venni ezért kérem a segítségedet!! Köszönöm!!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Egy kis segítségre van szükségem.Van egy asus tv/fm saa7135hl tunerkarim amit régóta nem használtam mert nem igazán tv-zek.Most viszont szükségem volna rá de hiába telepítem fel egyszerűen nincs kép csak fekete képernyő.A hang az tökéletes.Régen amikor megvettem simán ment telepítés után a saját cuccával.Azóta is a gépben van csak már egy jó ideje nem telepítettem fel.Uninstaláltam a kodekpackot,kipróbáltam másik driverekkel,másik tv-s progikkal de mindegyiknél ugyanaz hogy hang van de kép az nincs.Valakinek valami ötlet mert én már kifogytam.
-
bikmakk
tag
Ha feltételezzük, hogy a távirányító működik, akkor valószínűleg driver probléma lehet. Próbáld meg esetleg újratelepíteni, esetleg egy másik (régebbi/újabb) verziót kipróbálni. Nekem is voltak kisebb problémáim a távirányítóval amikor megvettem a kártyám és addig próbálgattam a drivereket míg egyel már majdnem tökéletesen működött. (Az, hogy csak majdnem, csak most derült ki amikor két év után újratelepítettem, mostmár be is tudja kapcsolni a gépet, eddig egyszerűen azt hittem ilyet nem tud
)
-
Klemens
őstag
Ismét sziasztok!
Nemrég voltam itt egy problémával. A gond megoldódott, de most jött egy másik.
A kari ki lett cserélve. Mostmár van kép, hang, minden.
De...a távirányítóval csak bekapcsolni tudom, de hangot állítani vagy ilyen azt már nem.
Valami ötlet?Előre is köszi!
-
s200
tag
válasz
#65675776 #451 üzenetére
Próbáld úgy, hogy előbb kapcsolod be a gépet, és utána a tunert.
Fordítva kellene. Ahogy én írtam.
Olyan ritkán fordul elő, hogy egy megjelenítő nem érzékel bemeneti jelet.
Max. akkor, ha tényleg nincs.
Ellenberger a VGA kártyák gyakran csinálnak olyat, hogy ha nem érzékelnek megjelenítőt vmelyik kimenetükön, akkor nem is tesznek oda ki jelet. -
attilla84
tag
A kabel neve pontosan: DVI (DVI-D)
A videokartyam Geforce 9600GT es csak egyhely van ahova ezt ra lehet kotni,az ahonnat levettem a monitor kabalat.
De amikor megy a tv a monitoron es nyomom az AV/PC -gombot akkor nem csinal semmit,hanem a jobb-felso sarkaban a kepernyonek egy "piros" karika jelenik meg ,athuzva kozepen
De a a baj fiuk( ) hogy en nem nagyon ertek hozza es nem took mindent jol kiprobalni...sajnos
-
attilla84
tag
O igen bocs...
Eloszor is En azt akarnam elerni hogy a tv-tunert ugy tudjam hasznalni a monitoromonn hogy egy gombnyomassal vagy ilyensmi tudjam valtani a szamitogeppel...
Az osszekotest igy csinalom es nem mukodik az atvaltas,csak a tv tuner megy a monitoromonn.:
A monitor kabelat kihuztam a videokartyarbol es betettem a DVI-out -ba.! A DVI-IN-t es a videokartyamat osszekottem egy DVI-VGA kabellel.
A tv-tuner a jelet egy beltero egysegbol kapja amit az AV-in -re kottem.
Es igy tokeletesenn mukodik,a monitoronn a tv nezes.Es most jon a baj:elinditom a szamotogepet es hogy lehet atvaltani hogy a gep is megjelenjen a monitoromonn,es ismet egy visszavaltassal a tv menjen???
Probaltam nyomni az AV/PC gombot.a "source" gombot ami valtja a kulonbozo modokat de a szamitogep eggyik modban sem jon elo...Kerem irjatok ha valami mas otletet vagy mas megodast tudtok az oszeszerelesehez!!!
KOSZI !!!
-
attilla84
tag
Sziasztok!!! Kerlek aki ert a Tuner TV Avermedia AVerTV-Hybrid-STB1080i (kulso) beszerelesehez az szanjon ram 10 -percet mert nem tudom hangolni osssze hogy a PC-n tudjam mindkettot hasznalni!!! KOSZI!!!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy tv tuner karit, de nem gondja van vele.
Típus: pinnacle pctv nano stick 73eA probléma a következő: Kábel ráduga, driver fent, de csatórnát nem talál.
Valakinek ötlet?
Előre is köszi!
-
attilla84
tag
Kerem segitsen valaki priviben megoldani a Tuner TV Avermedia AVerTV-Hybrid-STB1080i (kulso) osszekoteset a szamitogeppel hogy a monitoromonn mindkettot tudjam hasznalni!!
KOSZI!!
-
attilla84
tag
Megkerlek nagyon szepen segitessz nekem MSN- vagy Yahoo mert enkem nem akar jonni ossze,meg valamijen kabelt is vettem de nem tudtam megoldani...
-
attilla84
tag
Igen ugy akarnam hogy kossem ossze a geppel a tunelt es egy gombnyomassal tudjam valatani a tv-t es szamitogepet...
En rakottem a DVI-in re es a masik felit a videokartyara es nem adja at a szamitogep jelet hogy tudjam valtani... mi lehet a gond??? vagy kellene a gepen valamit megoldani??? kerlek segely mert 1 honapja nem tudok tv-t nezni
KOSZI!!!
-
attilla84
tag
Sziasztok!!! Kerem segitsetek!!!!
Kb egy honapja vettem egy
Tuner TV Avermedia AVerTV-Hybrid-STB1080i (kulso) Tv-tunert es azota sem tudom megoldani a problemat.Azt szeretnem hogy ossze tudjam kotni a szamitogeppel es 1 monitoron tv-is tudjak nezni es szamitogepezni is. Ez lehetseges-e valamilyen kabelokkal??? koszonom elore is a segitseget!!!
-
DM43
őstag
Sziasztok!
A következő gondom van: Adott egy P4 3GHz gép, MSI NX7600GS TD512 AGS-s videókártyával, Vista-val. Vettek bele egy WinFast TV2000 XP Globál tuner-t. Betéve a gépbe, a rendszer átmegy 4 színűbe, a Vista közli, hogy nincs elég erőforrás a videókártyához.
Találkozott-e már valaki ilyen problémával, illetve esetleges megoldási javaslatot nagyon megköszönnék.Előre is köszi: DM
-
iref-h
tag
Még annyit az előző soraimhoz, hogy MSI VR600X 240HU géppel használnám a tunerkártyát.
Üdv.: iref-h -
iref-h
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy AVerTV Hybrid + FM Cardbus Tunert, azzal a reménnyel hogy a mostanában induló digitáli TV adást is nézni tudjam. Szentesen a Duna és a Duna Autonómia jött be. A probléma az, hogy szinte másodperces szaggatással, változással jön a kép. Tudnátok e segíteni a hiba kiküszöbölésében?
Üdv.: iref-h -
oris
aktív tag
Ki lehet menteni a listát, itt tárolja a program:
c:\Users\User\Documents\AVerTV\PI_21442620080332.xml
c:\Users\User\Documents\AVerTV\PI_22592520080332_Group.xml
c:\Users\User\Documents\AVerTV\PI_23012520080330.xml
c:\Users\User\Documents\AVerTV\User.ini
c:\Users\User\Documents\AVerTV\User.xml -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
Látom probléma sok válasz szinte semmi, de azért bepróbálkozok...
Nekem is ilyen Aver TV USBm van, a gond az hogy a távirányitóm nem müxik... egy hétig működött aztán se kép se hang... mivel a csati listát ennél a proginál nem lehet exprotálni importálni ezért nem igazán szeretném ujra telepiteni hogy aztán megint szöszöljek két napig mig behangolok mindent aztán vagy jó lesz egy hét után a távirányitó vagy nem... valahol biztos lehet állitani rajta winben, de ötletem nincs merre kotorásszak... Ha valakinek van valami ötlete, vagy megesett már vele hasonló és orvosolni tudta a problémát, megköszönném ha megosztaná velem a tapasztalatait...Előre is köszönöm!
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
a következő lenne a problémám. Van egy 16:10-es képarányú monitorom, és egy AverTV Hyrid Volar FM+ usb-s tunerkártyám, amit az alap szoftverével használok analóg módban. Így (a torzítás elkerülése végett) levágott, elfeketített oldalakkal vagyok kénytelen használni, ami nem is probléma, de az utóbbi időben egyre gyakoribb (spekrum, nat geo, discovery főleg) a belső 4:3-as tartalom "gyári" levágása 16:9-re. Így már egy elég vaskos fekete keret veszi körül a hasznos tartalmat úgy, hogy sehol sem éri el a monitor belső káváját. Az alap szoftverrel sehogy sem sikerült bővítenem a hasznos látható felületet, így kénytelen vagyok egy apró adást nézni, amit minden irányból fekete káva vesz körül. Olyan, mint ha egy sokkal kisebb monitorom lenne. Erre létezik valamilyen megoldás?
Előre is köszönöm.
-
Tottika
tag
Sziasztok!A problémám nem egyedüli ahogy olvasgattam a fórumokat.
Adott egy pinnacle pctv/pro sztereo tuner.64bites Vista alá egyszerüen nem találok drivert.Valakinek sikerült már összehozni?Bármit teszek fel hibakóddal nem indul el
Köszi! -
bzoley
veterán
Ilyen régi típusnál talán a kártya is okozhatja a pukkanást.
Sehol nem szerkeszthető. Nekem is van ilyen távirányítóm. Lényegében kuka, nem is használom. Amelyik nem működik, arra egyáltalán nem reagál semmit?
Tölts le egy WF_RemCtrl-t, indítsd el, az ikonja minden gombnyomásra villog. Esetleg a távirányítót is ellenőrizheted, hogy egyáltalán ad-e jelet a "rossz" gomb(LCD teszt - kamerába irányítva nyomd a gombot, látnod kell az infra fényét, ha működik). -
sirdond
őstag
na kirpróbáltam két másik hangkártyán is,live 51. digital, meg az alaplapi realtek, és hát az alaplapi eddig a legjobb,mert valami csinálja ezeket durranó hangokat csatorna váltásnál,valamikor nem.
bzoley: pvr2-ben hol tudom szerkeszteni a távirányító beállításokat? nem igazán működik, illetve csak 1-2 gombot ismer fel.ez lehet azért,mert nem volt bedugva a távirányító érzékelője amikor telepítettem a pvr2-t?van rá külön driver?
-
cudar07
senior tag
sziasztok
van egy haupptage TV-tuneremén a csatornákat akarom behozni!
nem talál meg mindent
pl RTL, meg TV2
mit és hogy kell beállítani?
nem találok magyarország
meg PAL-... mit kell választani??
előre is kösz -
sirdond
őstag
valamelyik nap unatkoztam és gondoltam beizzítom a régi winfast tv2000 xp deluxe kártyámat. sikerült is, és most már a pvr2 is támogatja (eddig nem volt ilyen), úgyhogy dscalerrel sem kell kínlódni
régi kártyához képest elég jó képet ad, egy gondom azonban van, mikor a csatornákat váltom ilyen "durranó" hangot ad ki. na ez mitől lehet? lehet,hogy valami egyszerű dolog, de nekem nem sikerült eddig rájönnöm. földhurok nemhiszem, galvanikus leválasztót is használok. ötletek? -
Kori2
csendes tag
Van egy AVerMedia Hybrid Volar HX USB tunerem. Elég jó a cucc, de van egy kis hiba szoftverében. A hang néha szaggat Vista 64 alatt. XP32 alatt minden jó. ChrisTV alatt jó a hang de képe rosszabb emiatt szeretnék az AverTV6 mellett maradni. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet ez? Esetleg egy új codec pakk segítene? Most Vista Codecs van fent (bár lehet hogy az avertv6 minden esetben a saját codecjeit használja)
Ha bekapcsolom a timeshiftet, akkor megszűnik a gond (ilyenkor a mentett, rosszabb minőségű felvételt látjuk).
Kipróbáltam Overlay Mixer, VMR és Enhanced Video Renderer módban is, de nem volt hozzá köze. FM rádió is beszaggat. A CPU Core2Duo @ 1,66Mhz, bírnia kellene, 15-25% a terhelés analóg tv módban. Esetleg ha volna valakinek ötlete megköszönném.
Üdv!
-
Széll Ernő
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni egy Philips SAA713x drivert keresek a google-ba ha beírom sok hülyeséget meg reklámot dob ki megkérek mindenkit akinek ilyen karija van az írjon ide vagy küljön egy pü-t! ELŐRE IS MINDENT KÖSZÖNÖK !!!!!! -
Gabesz87
veterán
Egyrészt, mi a fene az a galvanikus leválasztó?
Másrészt, minden frekvencián kerestem, szóval úgy csináltam ahogy írtad! -
DrGonzo22
őstag
válasz
Gabesz87 #403 üzenetére
"Egyes adókat be sem fogott, de egy csomó meg tök szar minőségű (pl. RTLKLUB). Ez miért van???"
Nekem nem teljesen ez a tunerem van, de eléggé hasonló. Az első kereső menüben van egy keresés/alkalmaz/tovább hármas, vagy valami ilyesmi, ott válaszd a tovább-ot, megnyílik egy külön ablak, ahol van egy keresés minden frekvencián opció, azzal befogja az összeset.
DVB-T-vel ma volt egy kisebb sikerem, a tunerhez csomagolt antennával befogtam az m1-m2-duna-duna aut adókat, igaz, csak olyan rövid időre, hogy képet már nem kaptam, ill. többször sikerült befognia őket, de akkor már nem volt ideje a beazonosításra. Holnap kipróbálom notebook-kal Budán, közelről, közvetlen rálátással a toronyra, szerintem úgy szépen menni fog.
-
Gabesz87
veterán
Üdv
Nemrég vettem egy TV tunert: AverTV Hybrid Volar HX, bedugtam a kábelt (nem az antennát, hanem az otthoni kábelt!!) arra számítottam hogy majd olyan képet kapok mint TV-n, és nagyot csalódtam. Egyes adókat be sem fogott, de egy csomó meg tök szar minőségű (pl. RTLKLUB). Ez miért van???
DrGonzzo: én sem tudom fogni a DVB-T adásokat, pedig vettem egy elég nagy antennát (persze olyat ami fogja a DVB-T-t)
-
proki79
csendes tag
Hali!
Egyik ismerősömnek van egy ilyen TV Tunere: http://www.elmisria.com/images/USB%20TV%20BOX.jpg
Újra kellett rakni nála a rendszert, de a tuner drivere meg nincs meg neki, neten meg sehol nem találok megfelelőt. Valaki tudna segíteni, hogy hol keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Biliárd és snooker topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest