- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Apple asztali gépek
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Egérpad topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20795 üzenetére
Ja értem!
Szóval az optimalizálandó gép:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3
Proci: C2D E7200 (jó tunning potenciállal Vid: 1,0875V)
A proci hűtés: MUGEN AM2 (SCINF-1000) (jó nagy kocka 5 db kétágú hőcsővel)
RAM: GeIL 2*2 GB DDR2 1066 (2,1 - 2,2V de 1,9V-on is stabil)
VGA: ATI Palit HD 4870 512 MB (kis tunninggal, kettős BIOS)
A táp: COOLINK AP-400DX, (középkategória)
A tápot tegnap néztük. Egyenlőre elmegy, de hamarosan cserélve lesz.... -
cool13
őstag
válasz
darál0w #20773 üzenetére
Az előző hozzászólásomban látható beállítás van, azzal a különbséggel hogy a CPU Vcore 1.2500V lett. Most beállítottam 1.26Vra CPU termination-t, mintha változott volna, de nem jó még. Még pattog a hang. Mintha szakadozna. Akkor most a vegyem vissza CPU termination-t és a MCH core-t emeljem fel?
-
cool13
őstag
válasz
darál0w #20771 üzenetére
Ilyet én nem találtam. CPU és DRAM termination van. Itt látható a bios
-
cool13
őstag
válasz
darál0w #20769 üzenetére
Tuning előtt nem tapasztaltam. A PCIe 100-ra van állítva.
Bios Default nem csinálja.
Csak a feszek a már tuning beállításra belőve, nem csinálja.
Minden beállítva a tuning értékekre, csak a proci 400fsb vissza 333-ra, akkor nem csinálja.
Mintha ezt nem bírná valami. Viszont így meg olyan lassú. Mert elképesztő gyors a tuning beállításokkal. És ez nagyon tetszik. Szóval nem tudom. Lehet hogy az alaplapi hangkártya a ludas. -
cool13
őstag
válasz
darál0w #20767 üzenetére
Nem tudom jobban elmondani. Oldal betöltéskor szakadozik a hang (szól egy internetes rádió) egy pillanatra. Olyan mintha belassulna a rendszer. De játék alatt nincs hang gondom. Nem tudom mi ez. Nem lehet sok a PCI freki? Csak találgatok. Cseréltem hang drivert. Ugyan az maradt.
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20738 üzenetére
Már itt is van:
(Ha van egy kis időd, fussuk végig egy konkrét példa alapján!)
Adott egy gép:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3
Proci: C2D E7200 (jó tunning potenciállal Vid: 1,0875V)
RAM: GeIL 2*2 GB DDR2 1066 (2,1 - 2,2V de 1,9V-on is stabil)(Remélem ez más olvasók számára is hasznos ismeret lesz!)
-
cool13
őstag
válasz
darál0w #20722 üzenetére
Lefutott simán.
TEST ELEJERAM ERRE ránéznél hogy jól látom a 2.2V feszkót?
Időzítéseit is így kell beállítani ahogy írják?
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #20698 üzenetére
Sajnos valamiért nem lehet tuningolni vagy én nem állítok be valamit jól. Eddig 3.3Ghz-t értem el amivel stabil volt 1600-as FSB-vel van hogy a BIOS is lefagy. Esetleg ha úgy leírnád hogy melyiket mire állitsam megköszönném.
AI Tuning: Manual
Nvidia GPU Ex: Disabled
LinkBoost: DisabledFSB - Memory Clock Mode: Auto
x FSB - Memory Ratio: Auto
FSB (QDR), Mhz: 1333
Actual FSB (QDR), Mhz:
MEM (DDR), Mhz: 800 (means 400mhz speeds)
Actual MEM (DDR), Mhz: 800Vcore Voltage: AUTO
Memory Voltage: AUTO
1.2v HT Voltage: AUTO
NB Core Voltage: AUTO
SB Core Voltage: AUTO
CPU VTT Voltage: AUTO
DDRII Controller Ref Voltage: AUTO
DDRII Channel A Ref Voltage: AUTO
DDRII Channel B Ref Voltage: AUTOtCL (CAS Latency): AUTO
tRCD: AUTO
tRP: AUTO
tRAS: AUTO
Command Per Clock (CMD):Advance Memory Settings
tRRD: AUTO
tRC: AUTO
tWR: AUTO
tWTR: AUTO
tREF: AUTO
Async Latency: AUTOCPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: AUTO
MCP PCIE Spread Spectrum: AUTO
SATA Spread Spectrum: AUTO
LDT Spread Spectrum: AUTOCPU Internal Thermal Control: Disabled
Limit CPUID MaxVal: Disabled
Enhanced C1 (C1E): Disabled
Execute Disable Bit: Enabled
Virtualization Technology:Enabled
Enhanced Intel Speedstep Tech: Disabled
LDT Frequency: 5xPCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100
PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100
SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: Auto -
Storms
őstag
válasz
darál0w #20694 üzenetére
Proci : kép minden alapon.
2db 2GB-os G.Skill 800/1000Mhz EPP modul 5-5-5-15
Most cseréltem lapot, és szeretném tudni hogy megy-e ebben a lapban is a tuning, mert a másikba simán ment 4.1Ghz-t is. Mert nemsokára kerül a gépbe egy erősebb vga.
Tápot nemrég vettem itt a PH!-n: Ultra Power 470W. Amikor vettem még Phenom 2 X4-em volt és aztmondta az eladó hogy ahhoz is elég mert 31A-t tud leadni 12V-on összesen. -
cool13
őstag
válasz
darál0w #20689 üzenetére
Mint a BIOS képeken látszik, mindent úgy állítottam ahogy mondtad. Az én értelmezésem szerint, persze.
Egy dolog nem tiszta, sehol nem látok arra lehetőséget, hogy a 2x szorzót beállítsam a ramnak. A BIOS képeken látható lehetőségek vannak csak. Feldobtam én is a coretemp progit ezt írta ki.
A cél. 5 GHz
Nekem jó a 3/3.5 max. A célom halk proci hűtés, ergó ne melegedjen. És a memókat kihajatani, amennyire lehet. Most az EVEREST azt írja 31 C a proci alapon terhelés nélkül. Egy Cooler Master TX2 hűti, 5v-al hajtva. Na meg hogy megtanuljam nagyjából mit hogyan ezen a téren. Most megyek nyomok neki PRIME-t. Majd jövök!
-
Storms
őstag
-
gooool
őstag
válasz
darál0w #20665 üzenetére
Marad ahogy volt,úgy látom ezek a ramok határai(1600@9-9-9-24)
Most a win hülyült be kicsit,mert resi után nem volt feladatkezelő,ezért nyomtam még egyet,ekkor már a gép sem indult,csak villogott a monitor ledje,erre kapott cmos cleart,de már meg a tálcaikonok(az óra melletti vmik) tűntek el)
Agyf@szt kapok komolyan. -
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20632 üzenetére
re most
12,5 szorzó 300fsb azaz 3750mhz a ram 2.66 multipiler igy 798mhz de windowsba 800mhz-t ir kiminden fesz normal kivéve az mch +0.2 , fsb +0.2 és 1,45 a cpu
coretemp nevü progival mérem a hőt
és akkor c1e és tm2 minde kettö enabled ?
ha igen akkor melyik mit is állit pontosan ?
mert a c1e elvilegazt ohgy a procit váltogatja az órajelét és csak akkor megy maxon ha kihajtja a játék vagy a progi amit hasznalok
ja és probaltam 4.0ghz et is meg vagy 500 verziót probáltam ugy ohgy a fentebb le irt 3.6ghz beállitás és csak a multpilert tettem feljebb 3.0 ra és ugy 999mhz és adtam a neki +0.2 ddr feszt de sehogy se akart ugy müxeni egyböl kikapcsolt a gép
nem értem miert :S akkor a ramot nem engedi csak 800mhz-n ?
még válaszolsz
és tanácsokat adsz futattok egy primet
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20621 üzenetére
na most nem fagy ki ujra indul és betölt a windows de cpuz azt irja hogy 1200mhz-n megy néha felugrik 2100mhz ra 6x szorzoról 10,5 re ugrik 200fsb ..
szóval ujra indul nem fagy ki de amit be álitok tuning eredményt nem lép életbe
és mielöt írnád hogy miert ugral a cpu clock tudom a c1e miatt
kikapcsolom de attol függetlenül 3500ghz en kéne lennie de nem szóval valami nagyon nem jó
egyébként 667mhz-n van igy elvileg a ram
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #20617 üzenetére
Olvasva ezt a hozzászólást felkeltette valami az érdeklődésem.
''FSB 333. így ramot be tudod lőni pont 800ra.''Ha az FSB 333 hogy jön ki a RAM-nak 800MHz? Lehet, hogy azért nem akar nekem sikerülni, mert ''ott'' valami nincs rendben? 3100MHz-en mindig kék halállal indul.233-nál egyébként már kék halál 13-as szorzóval, pedig az még nincs 3100. Most 231X13-on van, mer ugye 232-2-nál nem megy tovább.
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #20619 üzenetére
na ez nem müxik
a procinak 1,35 adtam a ramnak nem lehet 1,8v állitani sehol csak ddr voltaget 0.1 től 0.8 ig azt hiszem az az + voltaget jelent elvileg szóval normálra tettem igy elvileg az alap 1.8v ment
az fsb-t 333 ra tettem 10,5 szorzóval és igy igaz hogy 3,5ghz lett a proci óra jele de a memóriának nem 800 hanem 867 vagy 876 nem emlékszem már 2.66 szorzoval
ettöl lejebb tudom tenni 2.0 ra de ugy 645 vagy valami ilyesmi a memória óra jele ha meg nagyobbra teszem akkor 900 felett van
a ram idözitéseket elsönek autora tetem hogy magától configurálja utana 5-5-5-15 de egyik fajtán se volt jó meg nyomtam az f10 enter és a kurzor mozgot de nem csinalt semit a gép kb kifagyot mind2 fajtán ujra se indult vagy ki se kapscolt utana ki kapcsoltam a gépet be és 2,10 ghz en indul el a gép
szóval valami nem stim
-
dvd_R+
őstag
-
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #20586 üzenetére
Nem, nem és nem akarja a 3100MHz-et. Akkor csak marad 3000MHz-en, csak egyáltalán nem vettem észre fps növekedést.
BPFeri: Nekem akár milyen furcsán hangzik nincs ilyen. Pedig megnéztem a füzetben és a régebbi BIOS-ban volt olyan.Akkor marad minden így, csak nem biztos, hogy megéri.
Azért köszönöm. -
harry3
őstag
válasz
darál0w #20578 üzenetére
Feszek fixálva vannak.
Hogy a szemem ugorjon ki, hogy nem találom az NB-t. Elvileg ezeken a neveken fut: NB, CPU-NB, IMC nem? Nekem csak NB/SB voltage van, valamint a PCIE configuration-ön belül ASPM NB-SB itt a lehetőségek: L0 vagy L1 vagy L0,L1
Az én BIOS-omban nincs olyan, hogy RAMPU arány, tehát valamit a MHz-ekkel kell kezdeni gondolom és az időzítésekkel. Everest azt írja, hogy lehet 400, 266, 200MHz?
Állítsam be 266Mhz-re?
A múltkor sem volt tiszta ez a rész. -
benjamin
tag
válasz
darál0w #20554 üzenetére
Szia
Ezt én is tudom, melegszik is rendesen az NB, van rajta vagy plusz hűtő, gondolkodom vízhűtésen is, de lehet konfigot váltok, mert van vevő a gépre. Azonban neki nem kell a +2x2gb, tehát akkor a kérdés továbbá nem áll fent. Lehetséges, hogy a P35-DS4-es másik Rev. kell választanom, mert az 1.0 nagyon kezdetleges lapra sikeredett viszont jó tuningolni.
A problémára és reagálások az alábbiakra
A proci alapban 1,35V gyári, tehát 24/7 +0,1V nem is sok, max +0,2V mehet mindenre biztonságosan, amihez viszont stabil táp kell a táp pedig RS-620 Coolermaster.Az NB a +0,3V nagyon sok szerintem is, és ezért mindenképpen jobb lenne váltanom, mert a lap igenis elég rendesen meg van terhelve a memekkel.
Továbbá, ha nálam kibír még egy évet úgyis megy a süllyesztőbe.
Ez a lap már nagyon régi 2007-ben az elsők között vettem és megélt már pár újra élesztést is, amikor hamvaiból került vissza, miután túlélt egy vihart. Nyitva maradt az ablak és kicsit beázott a gép, mert ablak mellett volt, és lecsapta a bizit is. Szerencsére kisebb gondjai voltak csak, pár alkatrész csere után sikerült életet lehelni a lapba.
Videokártya elfüstölt benne táphiba miatt, na ekkor került bele a Coolermaster RS-620, azóta megy és jól bírja a tuningot.
Volt már BIOS chip cserélve sikertelen BIOS frissítés után mint kiderült a Backup Bios chip is meghalt a beázásos szitunál, ami persze e Bios frissítésnél derült ki.Úgyhogy nagyon nem kímélem.
Szerinted más megoldás szóba jöhet. Mostanában nem használom 24/7-ben, csak hétvégente megy éjjel nappal.
Köszi
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20547 üzenetére
Nah, ez a BIOS lesz gázas... F6C-vel semmi gond nem volt, ez a G meg egy bug tenger...
Sleep-ből úgy jött vissza, h abios fele resetelt: időzítések, riasztások és a merevlemezek beállításai defaultra álltak, mondjuk azt én választottam, amikor feljött az error-os képernyője...Korábbival alvásból a bekapcs gombra indult, bill vagy egérre nem... most is úgy gondoltam, h indítom, de frankón elszállt. Nah, ezt megírom a gigabyte-nak, hátha lesz egy patch.
Mivel a korábbiban jó volt, nem hiszem, h akkora kihívás nekik. -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20545 üzenetére
Háát indulás után, az első megnyitáskor lassú. azt láttam fórumban, h ha van hibás parancsikon, akkor az belassítja... mivel reinstall volt, így van még pár. Korábban nem is tűnt fel, tehát gondolom ez az oka. Majd kiderül. Prime 1,5 órája fűtős tesztet nyomja, hiba nélkül...
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20539 üzenetére
Most használom, nagyon gyors minden, legalábbis a korábbi installhoz képest.
Egy dolog lassú. Ált. nagy ikonokat használok, de azokat elég lassan tölti be... azon lehet gyorsítani? XP-n volt icon cache, gondolom itt is van vmi ilyesmi... majd rákeresek.
Köszönöm a segítséged!
Ezen használom, remélem stabil lesz amikor PS-el dolgozom. -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20536 üzenetére
15×209, NB ×10-en, Linx hibátlan, 19,45 GFlops/s ez tehát nőtt. HT-t is rakjam ×10-re?
Feszeket kivettem auto-ból, és ramnak meg az NB-nek adtam kicsit. CPU-t normálon hagytam, de CPU-Z szerint bizony feljebb van... Ahogy korábban is írtam. Mondjuk 1,4 V alatt marad, szerintem nem gond, nem is melegszik. Véleményed? -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20528 üzenetére
Háát próbálgattam.
16×200 LinX alatt 55s és hiba. 15,5×205-nél a 18. körben BSOD. Feszt auto-n hagytam, CPU-Z szerint 1,376 V-ot kap a proci. 15×210 is BSOD lett a felénél, nem tudom mi az oka, szerintem a ramokat kellene beállítani hozzá.Mindegy, mert 15×209-el @3135 MHz, 1,05-1,376 V fesszel LinX végig futott, teljesen stabil volt ×208-al, és így is
.
Valahol olvastam, hogy az NB-t is lehet emelni. Jelenleg ×9 az is és a HT is. Azt már tudom, hogy HT<=NB kell legyen. Próbáljam NB-t ×10-el szerinted? Van értelme?
Hőfok Coretemp szerint 45-47°C, a hűtő pörög azért rendesen
Köszönöm. -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20522 üzenetére
Szia Mester!
Nah, most eljött az idő... AMD 7750 ugye, jelenleg 15×208, atomstabil, Prime 2,5 órát futott, majd leállítottam, LinX is hibátlanul futott. CPU szinte deres, annyira nem melegszik.Feszek auto-n, de nem emeli az alaplap, ahogy néztem. Mellesleg ha auto-n hagyom, akkor az alaplap nem fogja túlfeszelni annyira, h meghaljon a CPU, ugye?
Tegnap este felraktam 15,5×208-ra, nem teszteltem, de játék alatt BSOD lett pálya betöltésnél. Mivel nem egy mai játék, és soha nem okozott még ilyesmit, visszavettem 15×-re, és minden OK.
Akkor mi legyen a következő lépés? Ezen az oldalon 3,3-ig húzták stabilan.
Rakjam 16×200-ra, és utána pöckölgessem felfelé az FSB-t?Én azt gondoltam, hogy a szorzó miatt kékült be, lehet, hogy az FSB-t ne piszkáljam?
A ram elvileg 1066-os, most 800-on van (jobb időzítésekkel), mert 3×2 GB került bele.Ha a jelenlegi ~3,1 GHz-ról 3,3-ra feltolom az érhet valamit gondolom. Amíg nem melegszik Prime főzős tesztje alatt, addig lehetek bátor? Mi a határ?
Köszönöm a türelmedet!
-
psycroptic
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest