- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Házimozi belépő szinten
- Állvány topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topik
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Az alábbit értem el alapfeszen a masinámon:
Ez már jó eredménynek számít vagy lehet még kihoznom belőle valamit?
mert innenstől kezdve nem tudom kerekre visszaosztani a ramokat vagy felfele vagy lefele de túllóg az adott értéken.
Feszt emelni majd csak akkor fogok ha vettem új hűtőt, meg normális tápot.Üdv.:
psycroptic -
psycroptic
őstag
-
psycroptic
őstag
válasz
darál0w #20455 üzenetére
Szia!
Igazad lett! Kaptam kölcsönbe 2*2GB Geil BlackDragon 800MHZ CL4-est és azzal működött egészen 1600FSB-ig fel tudtam rángatni a processzort.
A sajátommal pedig csak külön-külön sikerült eredményt elérnem, mint ahogyan Te említetted.
Köszönet érte!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyikkel járnék jobban tuning szempontjából ha vennék CL4 800MHZ-s ramot vagy 1066MHZ CL5-s ramot, melyikkel tudnám jobban kiaknázni a processzor működését? Ugyebár az E7500-as alapjáraton 1066FSB-vel működik. Tudom, hogy próbálkozni kell, de az fsb emelésével vagy az órajel szorzójának emelésével tudnék alapfeszen többet kicsikarni belőle?
Köszi előre is!
psycroptic
-
psycroptic
őstag
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam több hozzászólást, de nekem akkor sem akar összejönni a tuning.
A gépem:
alaplap: gigabyte EP43-S3L, processzor: Intel Core 2 TM Duo E7500, memória 3X1GB 800MHZ vegyesen (Kingstone, Corsair), vga: Galaxy Geforce GTS250 512DDR3,BIOS-ban a következekőet csináltam egy lépésben: cpu szorzót 266*11-ről felemeltem 300*11-re, PCI beállítottam 100-ra, C.I.A. 2. kilőttem (disable), performance: standard, az összes cpu feszültséget beállítottam normálra, a híd feszt. I/O feszt normálra, memória feszt. normálra, memóriát visszaosztottam, hogy 800MHZ-n üzemeljen, alapból CL5-ösök, de beállítottam azokat is manuálon 5-5-5-18-ra.
És a BIOS-ból való kilépés után az induláskor annál a képernyőnél, amikor az eszközöket keresi (HDD és hasonlók), akkor ott megfagy nem is ismer fel semmit és újraindítja magát az alapbeállításokkal és kész.
Próbáltam a memóriák feszültségén emelni 1,8-ról 2,0-ra, de nem történt változás.
CPU-Z progival megnéztem terhelés alatt mennyi voltot emészt a processzor 1,248-at ezt beállítottam a BIOS-ban, de ekkor sem volt változás. (lefagyott és újraindult az alapbeállításokkal)A célom az lenne, hogy feszültség emelés nélkül kihozni belőle a maximumot.
Ha van valakinek ötlete azt szivesen elolvasnám, mert kezdem feladni a harcot.
Ha valami adatot kihagytam, amire sszükség lehet, akkor szóljatok és pótolom.Köszönettel:
psycroptic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- Anime filmek és sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest