Hirdetés
- Computex 2026: hűtések és fejlett monitorozás a Montech műhelyéből
- Tízéves az ASRock Taichi, hologramos vízhűtéssel ünnepelnek – Computex 2026
- Computex 2026: hűtési megoldások és ízléses házak a Jonsbo fémjelzésével
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Computex 2026: FSP gépházak professzionális és otthoni környezetbe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Computex 2026: művészi notebookok az MSI-nél
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe
senior tag
Jogos a felvetésed, és beletrafáltál, a munkám során jól jönne a fizikailag nagy méretű és egyszerre nagy képpont sűrűségű monitor, mondjuk 43-48” 8K.
Például adatmodell diagramok áttekintéséhez, vagy egy monitoron több alkalmazás (mindnél sok szöveg/infó) egymás melletti megjelenítéséhez, de ez így szerintem réteg igény, nem nagyon lenne még nagy piaci kereslet rá.
-
BerserkGuts
addikt
Értem én h téged nem érdekel a CS (én se játszottam vele évek óta), de ne írjunk már olyat a Steam toplistát évek óta vezető játékról, h rétegjáték.
Évek óta milliók nézik a CS versenyeket, stream oldalakon toplistás nézettségek, offline rendezvények folyamatosan... ezek nem egy rétegjáték jellemzői.
rengeteg réteg van másik fele a varázslók meg ilyenek... de azért hívom rétegnek mert most már sok ingyenes van aztán rétegződtek pubg, warzone, fortnite stb... egyikbe beletartozok azt akkor semmi nincs még és az indokát a magas számoknak már leírtam.
BF6-ra kíváncsi leszek mert az fizetős lesz de megcélozták a kenyérpirító szintjét is érdekes lesz.
(kinyomták a ray tracing-et meg lumen nanit stb... már sokszor kötelező baromságot ami nem kell egy multi lövöldébe.) -
Franklin
addikt
kettő között azért gondolom tudod mi a különbség AC shadows vs multi lövöldék
engem meg nem érdekel egy 20éves játék
ami szintén egy réteget képvisel de ingyenesség miatt játszanak vele
na meg hogy kenyérpirítón elfut csak az miatt vannak annyianÉrtem én h téged nem érdekel a CS (én se játszottam vele évek óta), de ne írjunk már olyat a Steam toplistát évek óta vezető játékról, h rétegjáték.
Évek óta milliók nézik a CS versenyeket, stream oldalakon toplistás nézettségek, offline rendezvények folyamatosan... ezek nem egy rétegjáték jellemzői.
-
-Skylake-
addikt
de a GZW (lol az mi) az nem retegjatek am...annyi rajta az osszes review 1,5 ev alatt, mint amennyien source-al jatszottak a screenshotodon "current"

-
BerserkGuts
addikt
kettő között azért gondolom tudod mi a különbség AC shadows vs multi lövöldék
engem meg nem érdekel egy 20éves játék
ami szintén egy réteget képvisel de ingyenesség miatt játszanak vele
na meg hogy kenyérpirítón elfut csak az miatt vannak annyian -
Franklin
addikt
Csak counter strike-ra van 1000fps. Próbáld meg az új Unreal Engine 5 játékokkal GZW Gray Zone Warfare.
Vagy Delta Force nagyon messze lesz az 500 is előbbinél a100fps full lowon is nehéz mert minimum FPS-t 60-on alig birja tartani.Már 20éve meguntam a cs-t nem tudom ki játszik vele még de réteg játék kevés emberrel.
"nem tudom ki játszik vele még de réteg játék kevés emberrel"
Rétegjáték, persze, persze...

Még a 20 éves Source-szal is több ember játszik, mint egy fél éve megjelent AC Shadows-zal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csandi
addikt
Csak counter strike-ra van 1000fps. Próbáld meg az új Unreal Engine 5 játékokkal GZW Gray Zone Warfare.
Vagy Delta Force nagyon messze lesz az 500 is előbbinél a100fps full lowon is nehéz mert minimum FPS-t 60-on alig birja tartani.Már 20éve meguntam a cs-t nem tudom ki játszik vele még de réteg játék kevés emberrel.
Ja bocs a jatek neve kimaradt, Valorantra gondoltam.
De igen ez a 2 tudja jelenleg. CS mai napig sokak által jatszott game, egyik legnagyobb esport is.
-
KROK640
félisten
Na, pont ezért vagyok el tök jól a 60Hz-en

A francnak se hiányzik, hogy utána 240-360FPS-t kelljen hajszolnom az újabb címekben is, kb mindent is CPU, VGA stb. upgradere költve.
Ha belegondolok, 640×480-on kezdtem, ahol már 18-20FPS-nek is örültünk és folyamatosank láttuk. Ehhez képest az FHD 60Hz is űrugrás...
A monitorom tudna 144Hz-et, csak nem sok játék lenne, ami FHDban tartani tudná ezt a 10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB kombón úgy, hogy közben a gép se legyen helikopter mellettem. -
KROK640
félisten
-
BerserkGuts
addikt
-
brabbitz
senior tag
Ez igaz, de szerintem aki kicsiket is ert hozza az tudja hogy találni fog olyan játékot ahol 3 számegyu FPS számot sem fogja meghaladni, nem hogy négyet.
Akik nem meg nem tudjak..... na hat azoknak mindegy
-
spect80
őstag
Szerintem van vevője ennek a dolognak. Vannak játékok ahol szükséges a több száz FPS. Ha meg a 9800X3D egy 5090D mellett kihajta az 1000FPS-t.... akkor miért ne reklámozhatnák így? Régi CoD-okban sem jött rosszul de 125/250/333Fps triumvirátus, habár ott a motor hibáit használtad ki, de értelme volt, nem csak epénisz növekedés. Ha a profi játékosok látják értelmét ennek, akkor nem tudom mi a baj, nem neked szánják ezt.
Én 5600X+RX 6800 kombó mellett R6ozok, 144Hzes monitorral, bizony én is megérzem ha csak 80-100Fpsel menne a játék, pedig közel sem vagyok profi.
Nem mondtam hogy baj. Csak egy újabb, a konzumiditimzust erősítő marketingfogás az arra fogékonyak számára, semmi több.
-
BerserkGuts
addikt
Másik hír alá pont írtam, hogy nekem 9800X3D + 5080-al a practice range-ben megvan az 1000 FPS 1440p-ben, rendes online meccs közben "csak"" 500-700. Szóval eltudom képzelni, hogy lassan rendes meccseken is meglesz az 1000.
1440p-ben pedig ugye már elérhetők az 500+ hz-es OLED monitorok szóval mondjuk, hogy értelme is van, valamennyire már ki lehet haszálni
-
RobbyJr
addikt
-
brabbitz
senior tag
-
gejala
őstag
Szerintem van vevője ennek a dolognak. Vannak játékok ahol szükséges a több száz FPS. Ha meg a 9800X3D egy 5090D mellett kihajta az 1000FPS-t.... akkor miért ne reklámozhatnák így? Régi CoD-okban sem jött rosszul de 125/250/333Fps triumvirátus, habár ott a motor hibáit használtad ki, de értelme volt, nem csak epénisz növekedés. Ha a profi játékosok látják értelmét ennek, akkor nem tudom mi a baj, nem neked szánják ezt.
Én 5600X+RX 6800 kombó mellett R6ozok, 144Hzes monitorral, bizony én is megérzem ha csak 80-100Fpsel menne a játék, pedig közel sem vagyok profi.
1000 fps pff, én azt a procit várom, ami Cities Skylines 2-ben tud 60-at.
Talán majd AM7-en lesz olyan. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brabbitz
senior tag
-
gejala
őstag
"Egy 24-25" 5K monitor is tűéles már és lehet rajta 4K videót is vágni normálisan, minek ehhez 8K?"
ehhez semminek. de 24-es kijelzoert maximum akkor adnek penzt, ha az uj ipad pro-ban lenne. ezzel pedig nemigen vagyok egyedul, tekitnve hogy gyakorlatilag nem is letezik komolyan veheto 24-es monitor. amit amugy meg is ertek, mert pont akkora piaca lenne mint ebbol a beszelgetesbol kovetkezik.
27"-on is jó az 5K, ott már van bőven profi minőségű választék is.
-
Csandi
addikt
"Egy 24-25" 5K monitor is tűéles már és lehet rajta 4K videót is vágni normálisan, minek ehhez 8K?"
ehhez semminek. de 24-es kijelzoert maximum akkor adnek penzt, ha az uj ipad pro-ban lenne. ezzel pedig nemigen vagyok egyedul, tekitnve hogy gyakorlatilag nem is letezik komolyan veheto 24-es monitor. amit amugy meg is ertek, mert pont akkora piaca lenne mint ebbol a beszelgetesbol kovetkezik.
Elég sok komolyan vehető 24-es monitor van de mind csak esportra.
-
-Skylake-
addikt
-
gejala
őstag
Egy 24-25" 5K monitor is tűéles már és lehet rajta 4K videót is vágni normálisan, minek ehhez 8K?
Hacsak nem 40"-t akarsz 60 cm-ről nézni. -
BenJoe
senior tag
Nem kell bajnoknak lenni, de vannak játékok amik háklisak egyes hardverekre, a CS ezer éve ilyen, pl. 20 éve sem láttál senkit AMD (akkor ati) kártyán CS-zni már a magyar középmezőnyben sem, mert egy ótvar volt rajta ahogy futott az összes OpenGL játék, és az ilyen dolgok járulnak hozzá ahhoz hogy évtizedes rosszhírből kell kimásznia az AMD-nek.
Amint látod proci fronton sikerült a beléjük vetett hitben a fordítás, és most az évi 7%-os piacvesztés után kapálózhat az Intel azzal, hogy olcsóbban árulják a cumót..
Én üdvözlöm a kilohertzes érát, egy olcsó 6-8K 240Hz kijelzővel beérném (tűéles karaktermegjelenítés, fluid görgetés, DLSS Ultra Performance alkalmi játékra). De ez még lesz vagy 5 év.
-
wjbhbdux
veterán
Nem kell bajnoknak lenni, de vannak játékok amik háklisak egyes hardverekre, a CS ezer éve ilyen, pl. 20 éve sem láttál senkit AMD (akkor ati) kártyán CS-zni már a magyar középmezőnyben sem, mert egy ótvar volt rajta ahogy futott az összes OpenGL játék, és az ilyen dolgok járulnak hozzá ahhoz hogy évtizedes rosszhírből kell kimásznia az AMD-nek.
Amint látod proci fronton sikerült a beléjük vetett hitben a fordítás, és most az évi 7%-os piacvesztés után kapálózhat az Intel azzal, hogy olcsóbban árulják a cumót..
-
Csandi
addikt
Másik hír alá pont írtam, hogy nekem 9800X3D + 5080-al a practice range-ben megvan az 1000 FPS 1440p-ben, rendes online meccs közben "csak"" 500-700. Szóval eltudom képzelni, hogy lassan rendes meccseken is meglesz az 1000.
1440p-ben pedig ugye már elérhetők az 500+ hz-es OLED monitorok szóval mondjuk, hogy értelme is van, valamennyire már ki lehet haszálni
-
Dragon3000
nagyúr
Amelyik bejegyzésből lett idézve a cikkben, ott annyi volt, hogy akár 100fps is lehet a különbség, nem mindegy, hol az a 100fps különbség, illetve az se mindegy, hogy a min fps hogy alakul a két platform esetében, ha ott is nagy különbségek vannak, az azért zavaró lehet. Amúgy az egyiknél van is linkelve egy kép intel cpu és 4080 mellett 126fps, ami elég messze van a 300-tól...
-
ViZion
félisten
Nekünk (magamfajtának, aki még CRT meg Hercules monokróm monitoron kezdett) ez csak jó, mi beérjük a vacak 120 Hz-el ócón
-
Kaiku
senior tag
-
GreatL
őstag
A költségek miatt 165 Hz-ről lejöttem 120 Hz-re már jópár éve. Már csak azért nem megyek vissza 75 Hz-re a továbbiakban, mert minden eszköz 120 Hz-es belépővel van 60 felett

-
spect80
őstag
Ez kinek szól a macskának? Talán azoknak van ilyen látása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Renault, Dacia topik
- Cyberpunk 2077
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Búcsúzóul itt a fekete Apple Vision Pro
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Computex 2026: művészi notebookok az MSI-nél
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Eladó AMD Ryzen 5 9600X. 33 hónap Alza Garanciával.
- Intel Core i5 14600KF (Garancia)
- bontatlan Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 Box processzor
- ELADÓ: AMD Ryzen 5 3600X 6mag/12szál AM4 processzor ajándék pasztával (+gari/számlás)
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- AKCIÓ! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li Vector V100R 650W
- Akció! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Hacsak nem 40"-t akarsz 60 cm-ről nézni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

így van