- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paramparya
őstag
az apc túlfeszvédők, amikben van koax védelem, lekapcsolt állapotban is továbbítják a koax jelét? azt olvastam, hogy olyankor a csatlakozók fele tovább él, szóval valószínű, de sosem tudni
-
Én gondolkodom rajtad! Fizettek havi tegyük fel tíz ezret aztán nálatok gond van a villannyal? Nézzük máshogy a dolgot! Elszáll az Xbox ezért, be van jelentve a hiba, fizessék ki, nem nagy dolog bebizonyítani miért szállt el, főleg ha esetleg több dolog is elszáll. Pörkölj nekik oda!!!!! Mond el nekik, hogy fenn áll az anyagi kár, nem teljesítik azt amiért fizettek.
-
Én nem tudom mit érnek ezek a villámokkal szemben vagy a túlfesszel szemben, mert előbbiről tanultam az nem játék, ismerősömék házát betalálta egy és a lámpák lerobbantak a falról elégett a dvd lejátszó, de legalább megsültek a dolgok nagyobbik hányada. Kint a házon lévő lámpák vagy lerobbantak vagy összeégtek. A túlfesz meg mikor minősül annak? 250-nél? sajnos még nem értek ezekhez, idegen terep.
-
nofi
addikt
válasz
Kolondrum #144 üzenetére
Nem vagyok otthon az elektronikában, de ez igen logikusan hangzik
Nekem is a noname hangfalam sistergett, ami az még akkor is problémázik ha a konyhában üzemel a botturmix. A másik ludas meg az xbox, amit jobban féltek ilyenkor, hiszen agyon van zsúfolva és egy alaposan félretervezett konstrukció. Lehetséges, hogy a helyspóroloás miatt az általad említett esetleges kevesebb számú dióda végzi a dolgát és emiatt ha a csúcsrajáratott ventilátorok ingadozást észlelnek azonnal kiüti magát nehogy megsüljön a GPU... (ez mondjuk tényleg erősen találgatás részemről)
Akkor ezekszerint egy túlfesz elleni elosztó igazából nem sokat ér ilyen esetben. Én azért a nagy ijedségre vettem egy kisebb Belkint [link], mert ártani nem árthat más esetekben, de csodát nem várok tőle -
Van egy tippem miért nem kapcsol ki semmi! Pl a (mai)tv-kben, a telefon töltőkben kapcsoló üzemű tápegység van, röviden szólva sok kis elektronika végzi azt amit régen egy nagy trafó és pár dióda (nagyon leegyszerűsítve). Ezekben a tápokban kondik vannak (régen is voltak, de a lényeg h ezért tudják azt amit leírok) és át tudják hidalni a pillanatnyi kimaradást. Nálunk is volt ilyen vihar idején. Én három dolgot vettem észre, a sima izzós lámpa hunyorgott egy pillanatra, az akkor még CRT monitorom képe egy pillanatra összement** ÉS a rendes trafóval szerelt hangfalam kikapcsolt. Why? nem volt minek áthidalni a szünetet, az sima trafós, nem kapcsoló üzemű. Jelenleg két dolog van a szobámba ami rendes trafóval megy, a hifim és a hangfalam, vihar idején ezek nagyon egyértelműen jeleznek kimaradáskor. Más nem is tud mert az energiatakarékos izzó sem érzékeli a kis kimaradásokat és minden kapcsoló üzemű tápos nálam. (haragszom is ezekre, a trafósak sokkal tartósabbak)
**: az nagyfesszel dolgozik és annyi volt a kimaradás hogy a kondik éppen nem tudták áthidalni, így a monitor képe kezdett eltűnni, de mire elment volna belőle a nafta minden visszajött. -
Furky
őstag
Sziasztok!
Van egy APC PF8VNT3-GR tulfeszvedom, es az lenne a kerdesem, hogy mire jo az egyik gomb rajta. Megpedig az, ami nagyjabol az APC felirat magassagaban van az oldalan. Errol a gombrol sehol nem talaltam leirast.
Kep a cuccrolKoszi elore is!
Udv, Furky
-
nofi
addikt
válasz
Kolondrum #141 üzenetére
Be lett jelentve, de csak annyit mondtak, hogy az időnkénti túlterheltség miatt előfordulhat, dolgoznak az ügyön, elnézésünket kérik, kellemes ünnepeket...
Egyébként érdekes jelenség volt, ugyanis ilyenkor a lámpák pislákoltak egyet, apró sisetergés a hangfalaknál, monitoron, tv-n is egy pillanatra látni lehetett, hogy valami ingadozás van, de konkrétan semmi nem kapcsolta ki magát (kivéve az xbox produkált gyorsan egy 3LED-et, de azóta semmi baja). -
nofi
addikt
Sziasztok!
Most az ünnepek alatt nemegyszer fordul elő, hogy kissé akadozott itthon a világítás, azaz fél-egy másodpercekre minden elsötétült majd visszaállt, gondolom kissé ingadozik ilyenkor a túlterhelt hálózat. A környékünkön több ismerős is alátámasztotta, így nem nem csak egyedi eset. Ilyenkor sajnos eléggé féltem az elektronikai berendezéseket. A számítógépem ugyan túlfeszültség elleni hosszabítóba van dugva, de a TV, konzol csak úgy szimplán érintkezik a hálózattal és pl a konzolom már ettől a kis ingadozástól is teljesen kiakad. Az lenne a kérdésem, hogy vajon mennyire redukálják ezek a szuper elosztók a hálózati egyenletlenséget, vagyis ilyen apróbb feszültségingaodzásnál is számítanak, nem csak pl egy villám szintű túlfeszültségnél?
Szívesen fogadok tippet hosszabító-vétel ügyben -
Ja! A földelés minden egyéb teljesen rendben van, réz, új építésű ház.
-
Sziasztok! Imént kaptam: [link]
Én ezekhez még full süsü vagyok, érnek valamit? MAX 10A mehet át rajta. Komplett gép van rajta! router, ADSL modem, Genius HF-5000-es hangfal, a gépem, és az LCD moncsim. A túlfesz védő előtt (tehát ahol nincs védelem) oda van beiktatva a fogyasztás mérőm fázishelyesen bekötve ahogy kell, a fogyasztás mérőm után pedig van a túlfesz védő. Ahogy látom nem bántják egymást mér ahogy szokott! [link]
Ki mit mond van valami amire figyeljek? -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Olyan "gondom" van, hogy ha beindul a porszívó, vagy a potméteres lámpa felkapcsolódik akkor a táp elkezd "zizegni". Ez ellen mit lehet tenni? Mivel lehet kivédeni?
-
Zitike
csendes tag
Eddig ez viszi el a kábelhosszért járó pálmát a maga kb.(?!) 3,7m-es ígéretével (még "élőben" látni nem volt alkalmam). Van valakinek ilyen vagy hasonló? Ennél rövidebbnek nem tudom hasznát venni + még jobb lenne, ha ráadásul a dugójánál lenne egy 90°-os hajlítás (hogy ne álljon ki nagyon a falból, mert csak a szekrény mögött fér el).
-
Memora
senior tag
És tudnátok ajánlani valami tipust? pl: azt sem tudom, mekkora teljesítménykimenettel rendelkezőt kell vennem...(TV kb 300w + PC, CRT monitor, PS3, 5.1 hangfal)
Mindent rá szeretnék dugni + telefonkábel, ADSL, esetleg kábelTV)
Olyan szünetmentes/túlfeszvédő nincs, amiben van valamilyen feszültségkiegyenlítő?
Én valami ilyesmit néztem: http://www.argep.hu/product_436299.html -
nyunyu
félisten
Most egy másik szobából, hosszabbítóval átvezetve kapom az áramot, viszont sajnos már arról is elkezdett kicsit "pattogni" a hangfal)
Ez ellen a szunetmentes sem ved.
Nalam is pattog a hangfal amikor ki/bekapcsol a huto a szomszed szobaban, pedig egy SUA1000I van a gep meg az erosito elott.
-
Memora
senior tag
válasz
kételkedem #129 üzenetére
Sajna arra nincs pénzem, hogy a hálózatot rendbe tetessem, éppen e helyett szeretnék valamilyen eszközt vásárolni, ami megvédi azt a pár drága, és kényes elektromos szerkezetet, mint pl: a TV, PC, stb.
A "kis sercegés, és a csillár fénye" sajnos bejátszik, főleg, ha pl: egy másik szobában éppen lekapcsolják a lámpát, stb. A gond az, hogy ilyenkor a PC-re kötött hangszóró is kiad magából egy pillanatra egy pattanó hangot.
Szóval erre kéne valami megoldás, valami feszültségstabilizáló, vagy nem tudom.A konnektor megbontásával én inkább nem próbálkoznék, de éppen most cseréltettem ki valakivel a szobában lévő aljzatot, majd megkérdezem tőle, hogy földelt volt e (persze nem lett jobb, sőt, inkább roszabb)
Most egy másik szobából, hosszabbítóval átvezetve kapom az áramot, viszont sajnos már arról is elkezdett kicsit "pattogni" a hangfal)
Egyébként kb max 20000ft-ot szánnék rá, annyiból vajon ki lehet hozni megfelelő védelmet?
Nekem egyébként innen: http://www.argep.hu/main.asp?suche=tulfesz%FCltseg&sort=preis- az első 3 "tetszett" (külsőre), de nem tudom milyen paramétereket kell nézni, hogy pl elbírja a TV-t, PC-t, PS-3at, monitort, hangfalat, stb)
-
kételkedem
addikt
Vehetsz pl egy ilyet kb 10k HUF ért, ez nagy valószínűséggel sok mindentől megóvna.
DE!
Jó lenne először meggyőződni arról, hogy a házatokban milyen állapotban van az elektromos hálózat. Ha lekapcsolod a villanyóránál a biztosítékokat, tehát áramtalanítod a házatokat, akkor egy csavarhúzó segítségével meg tudod bontani a konnektort. Ha 3 vezeték van bele kötve, akkor az egyik a fázis, másik a 0, harmadik a föld. A vezetéken rögtön látod, hogy réz vagy alumínium.
Ha régebben épült a házatok ( 20+ ) akkor valószínű alumínium vezetéket használtak. Ha kis sercegéseket hallasz és esetleg a csillár fényereje is változik ilyenkor, akkor a kötéseknél is probléma van.
Ha ilyen alapvető problémád van, akkor a ház elektromos hálózatát kell legelőször rendbe hozni! -
Memora
senior tag
Sziasztok, sürgős tanács kellene nekem túlfeszültségvédő-villámvédelem-szünetmentes táp ügyében!
Olyat szeretnék, amire olyan 1 millió forintig vállal a gyártó garanciát, ha esetleg mégis elromlana valami rajta keresztül A legfontosabb az, hogy megvédjen egy kb 300w fogyasztású TV-t, egy PS3-at, egy PC-t, egy monitort, és ADSL-t, telefont (+ 5.1 hangfalszett), főleg áramingadozás és villámcsapás ellen.
Családi házban, falun lakom, ahol a ház kábelezése már elég régi (azt hiszem még aluminium vezeték van réz helyett), és néha hallani a hangszórón pattogást, stb pillanatokra. Azt sem tudom, hogy földelve vannak e az aljzatok (amit itt írtak páran, hogy elem, izzó, stb segítségével hogy lehet megállapítani, abból én egy mukkot sem értettem)
Remélem, ki lehet védeni az ilyen dolgokat egy ilyen szerkezettel, és a villámvédelem is nagyon fontos lenne.
Egyébként hogyan lehet érvényesíteni Magyarországon az ilyen 1mft, és hasonló garanciavállalásokat, amiket a gyártók igérnek? -
beeeeerka
tag
Szia,
Most kaptam az importőrtől ezt és ezt az adatlapot, hát nem valami bizalomgerjesztő. A levezetni képes energiamennyiség adata kapásból hiányzik belőle, ami a legfontosabb lenne. Uh. nem is töröm a fejem rajta tovább, inkább körülnézek valami kevésbé NÓNÉM kategóriában. Tkp olyan kellene, ami egycsatis és a gázcirkó elektronikáját kellene védje. A szüleimnek már egyszer bejött a Vili, és több 10k volt a panelcsere. Na ezt szeretném én megúszni. Tudsz -e vmit javasolni ? Előre is köszi.
Üdv: B.
-
beeeeerka
tag
-
sss
őstag
Hi!
Lanos túlfesz védőkkel kapcsolatban van vkinek tapasztalata? -
Xelo
addikt
sziasztok. szobámban nincs földelt konnektor, előszoba közel van és ott normális földelés van, oda kéne vmi szuper konnektor ahonnan szobámból meghosszabítanám. egyik jelölt Belkin 7-Socket SurgeMaster® GOLD Series:
The Gold Series offers top-level surge protection for your professional workstations, Home Cinema, DSS systems, Projection TVs, 2-line business phones, DSL/Cable modems, and more. This model boasts 3240 Joules, 90,000 Maximum Spike Amperage, 7-sockets and a lifetime £Unlimited Connected Equipment and Data Recovery Warranties. Product Bulletin
-
másik
APC Performance SurgeArrest 8 outlets with Phone, Coax & Network Protection 230V:
[link]melyiket vegyem? mindkettőt 10eFt körüli áron tudnám beszerezni. javaslat?
szerk: Belkin felé hajlok mert 3240 vs 2525 Joule -
Apollo17hu
őstag
Hali!
Néhány éve használok túlfeszültségvédőt. Német gyártmány (IVT GmbH), típusa ''130002 w''.
Rákerestem neten, de németül nem sokat értek, találat se nagyon volt rá.
Szóval nemrégiben elkezdett ciripelni, mint egy tücsök, ezért kihúztam a falból. A rajta levő szöveg azt írja, hangjelzés esetén a túlfeszültség-védelem nem aktív. Néhány hete már adott ki ilyen hangot magából, akkor azt hittem, a számítógép házából jön, és pár perc múlva abba is maradt.
A kérdésem az, h tönkrement-e a túlfeszültségvégő és ha igen meg lehet-e javítani? (Érdemes-e?) Egyáltalán mi okozhatja a túlfeszültség-védelem inaktivitását? -
Pero
senior tag
Hali, én mostanság tervezem egy ilyen készülék vásárlását, de olyat szeretnék ami véd a túlfesz ellen korigálja, a a feszültséget, ill az áram szinuszgörböjét is.
Tudtok nekem mondani egy két jó cuccot, mert nem szeretném h a gépem elszáljon, ennyit megér. -
lazydog
addikt
Addig jó, amíg nincs tapasztalatod az esetleges hasznosságukat illetően, viszont megnyugtatják kicsit az embert.
Tehát csodák nem várhatóak tőlük, villámcsapást nem fognak kivédeni. Viszont nyújt némi védelmet a villamos hálózaton megjelenő túlfeszültség, és egyéb hálózati zavarok (motorok, kapcsolók szikrázása) ellen. -
spety
csendes tag
Szeretnék tanácsot kérni, hogy a következő áramvédő milyen lehet:
http://www.ebolt.hu/product101011.html
Illetve tényleg van értelme ezeknek? Csak mert nincs teljes egyetértés. Van vkinek ilyennel tapasztalata? -
lazydog
addikt
-
Troy.
addikt
Annyia a gond, hogy nincs semmi magyar, angol leírás a cumóról, cas német
Miért van rajta reset gomb? Miért világít mindkét led? ( zöld sárga)
-
Troy.
addikt
Hello! Vettem egy túlfeszültég védőt. [link]
Jó ez? Csak simán rádugom a fogyasztókat ,és kész?
( ~7990 a m*dia marktban )
MOst nézem, hogy nem teljesen ilyen, mert az enyémen 7 dugó van . a 8. helyén , valami kábel rakható
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
.
[Szerkesztve] -
Zolesh
csendes tag
Sziasztok!
Nos a probléma az, hogy ezek a túlfesz-megoldások nem jók a villámlásból bekövetkező igencsak jelentős amplitúdójú, és kis homlokidejű tüskék ellen.
Ha a villámlás ellen védekezni akarsz, akkor mindenképpen kell túlfszültség-levezetőt elhelyezned legalább a fázisvezetékeknél (hiszen a 0 vezető a méretlen szakaszon, az utcán 300m-enként földelve van, csak néhány település hálózatán nem) (E-On specifikáció szerint a mérőóra előtt, tehát őt is be kell vonni az akcióba). Eztuán jöhet a következő fokozat. Ez már csak azt a túlfeszt vezeti le, amely már nem tartja begyújtva a ''szikraközt'', Ezt már a mért szakaszon kell elhelyezni. Amit a közepes fokozat sem véd már ki, arra jó a 3. fokozat a szuppressor-diódák (ezek nagoyn gyorsak, DE kis teljesítményt tudnak elvezetni).
Az elosztós, APC-s megoldások csupán a nagyfogyasztók által okozott kapcsolási túlfeszültségeket védik ki.
Szóval nem valódi megoldás, szédítés! De akit megnyugtat... vegye!
Edit: link: [link]
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
apcsmart-nal ujr akcuiosak a belkin dogok... a F9G726fr3M-GRY /adatopk, kepk lasd vissza/ 4900 ft /naker netto-t kerdesztem/, de eleht toluk kiskerketn is vasarolni.
Tovabbra is Papp Adam-ot kell keresni.
udv
neduddki
mod: [link]
[Szerkesztve] -
CSorBA
őstag
Huhh.. még annyi lenne a kérdésem, hogy mivel 4 dugalj van... Lehetne e olyat csinalnom, h. 1 kapcsolos hosszabbítot utána kötök, és ígyis csak összesen 3 at hasznalok... ' a gépem közvetlenül a cumoba, és a modem meg a router egy kapcsolos eloszton keresztül.. Ez csak azért, mert azt leszoktam kapcsolni éjjelre, de a gépet nem szeretném kihúzni... Ilyet gondolom szabad... (azaz nem plussz akarom még terhelni, csak a külön le/fel kapcsolgatási lehetőség miatt...)
-
lazydog
addikt
-
CSorBA
őstag
Hale all!
1, A földet úgynézki sikerül majd megoldani... A falon van egy lyuk, ahol jön be a tv... Nah ott kiviszem, és onnan már nincs messze a lenti villanyoradoboz, alatta megy a hivatalos föld... nah arra rá lesz kötve... szal zsíír
2, Viszont addigis vettem már egy túlfeszvédőt... Láttam írtatok már róla feljebb is, Belkin-SurgeMaster... Nah ehhez lenne kérdésem, Van rajta két lámpa, zöld és narancs, egyik ''protecte'' másik ''power on/off'' felirattal... Elvileg jelzi a földet, ha bent van... Nah, én akarmilyen földelt, földeletlen konnektorba raktam, mindig égett mind a kettő.. Nem csak akkor kellene, ha földelt a konnektor? Szal furcsállom....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest