- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ringman #39175 üzenetére
Ebben a cikkben mond egy szakember valamit, ami mögött nem látunk alátámasztást (az ellenkezőjéről sem még). A cikk szerintem annyit akar mondan, hogy az oltásszkeptikusok szeretik hangoztatni, hogy elhallgattatják őket - itt az FDA közleménnyel együtt leadták Dr. Rubin véleményét is.
-
UberMutant
őstag
válasz
venember83 #39196 üzenetére
utóbbi, de már az alusipkásban írta
-
grizlisandor
veterán
A második pfizerrel 5 hónapra rá kapott pfizer booster első éjszaka, nem vettem észre semmi különöset.
A hónalj nyirokcsomómat éreztem már tegnap kora este, meg még most is. Az első oltásnál háziorvos által ajánlott Alsol kenőcsből a kenést. Az oltás helye az első kettőnél nem, de most a harmadiknál kellemetlen, pedig nem nagyon éreztem mikor a menyecske belémdöfte. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerős (35, nő, 2x oltott pfizer vagy astra, nem emlékszem) elkapta a covidot , és láz, fejfájás, mellkasi fájdalom, ízületi fájdalom, szaglás- és ízlelés elvesztése eddig a tünetei. Olvasgatok cikkeket különösen a mellkasi fájdalommal kapcsolatban. Pl itt van ez: [link] itt a kórházi eseteknél 25%-ban jelentkezett. Amit nem tudok eldönteni, hogy a fejfájás, ízületi fájdalom, mellkasi fájdalom mennyire gyakori tünetek, mert az összes fertőzöttre vonatkozóan viszont nincs adat. Azért lenne érdekes, mert az alapján talán meg lehetne ítélni, hogy mennyire súlyos az ő esete, és hogy lehet e számítani kórházba kerülésre pl ha ritkák ezek a tünetek úgy általában de gyakoriak azoknál, akik kórházba kerültek. Egyelőre csak fb-on értekezünk, mert messze lakik, de aggódok érte. Így az elmondottak alapján az a benyomásom, hogy nem annyira enyhe esetről van szó, de még nem olvastam eleget a témában.
-
válasz
realist #39190 üzenetére
(Nem tudom mi az az SZTV...) EESZT-n foglaláskor nem lehet oltóanyagot választani előre. Esetleg a kinézett oltóponton lehet előre érdeklődni a megadott telefonszámon, hogy mi van/lesz. (Ezt nehezíti, ha az oltóponthoz nincs telefonszám, csak email cím.) A tapasztalatok szerint általában lehet alkudozni, és Pfizer szokott is lenni a legtöbb helyen. (Neked eleve kínait vagy mRNS-t kell, hogy felajánljanak a protokoll szerint.)
-
realist
őstag
Aki SZTV-n foglalt időpontot Budapesti oltópontra 3. oltásra az tudod variálni, hogy milyen oltást szeretne kapni?
Még áprilisban kaptam a 2. Astrazeneca oltást amitől volt problémám rendesen és most 3. nekifutásra nem mennék másnak neki mint a Pfizer... -
Cs1csó
titán
Ha jól emlékszem májusban megvolt az 5 milliomodik beoltott azóta eltelt fél év és még +1 milliót sikerült beoltani? Elég kínos...
-
válasz
viharhozo #39171 üzenetére
Pl. ezt kellene melléolvasni:
Long COVID in kids is worrying the experts: ‘It affects everybody differently and at different timescales’
(Nem mintha ez eldöntene bármit is, csak néha úgy érzem, hogy az emberek időnként a covid miatt is aggódhatnának kicsit, nem csak az oltások miatt.)
Ez itt egy a cikkből elérhető link, de kiemelném:
Child Specific COVID-19 Data, Graphs & Statistics -
syberia
veterán
Dr. John Campbell - Az új Pfizer vírusellenes gyógyszer farmakodinamikai elemzése.
-
Most, hogy Parci felhívta a figyelmemet erre a fórumra, gondoltam beköszönök! SBO műszak Pécs, sajnos a COVID részlegünk ma is zsúfolt
.
-
válasz
viharhozo #39163 üzenetére
Nem az a korosztály vagyunk, csak fél füllel láttam, hogy a britek egy dózis Pfizerrel próbálkoznak a tiniknél. A myocarditises tanulmány ugyanis nagy többségében a MÁSODIK dózis utánra tette a problémákat, és bár nem reprezentatív, az eddigi összes "meghalt a gyerekem a spájzertől" sajtóhír mindegyike MÁSODIK dózis utáni eseményekről szólt.
Bár egy dózis soványka, egy igencsak aktív fiatal szervezetben olyankor indítva, amikor akció van, megmentheti az alanyt a legrosszabbaktól. -
Soulfly842
addikt
Nekem amikor tényleg xarul vagyok és nyűglődök (alszok, mint a tej - tőlem házat is lehetne bontani), de akkor horkolás kíséri...
Így hasonló eredményre nagy ritkán néha
(szerencsére nálam gyengén mennek le a betegségek, s töredéke annyi idő alatt, mint másoknál); legalább ő aludjon ilyenkor...
-
válasz
Soulfly842 #39180 üzenetére
komoly. mi 14 éve vagyunk együtt, ez már így marad erre a maradék 40 évre
, és ugyanúgy együtt vagyunk a bármiben is. azért volt már, hogy betegen kihúztam a másik szobába, leginkább azért, hogy ne ott forgolódjak, hörögjek, prüszköljek mellette, tök idegesítő
-
Ringman
félisten
nyilván nehéz kiszűrni a myocarditist ilyen létszámú trialnál, ezért az 5-11 év közöttiek kötelező oltását elhamarkodottnak vélem.
a myocarditis viszont gyógyítható és konkrétan várható, hogy előkerül, a longcovid meg tök random és gyak nincs protokoll a kezelésére.a dózisokon biztosan finomhangolnak, vsz. már most is mennek kísérletek ezzel kapcsolatban.
-
válasz
Soulfly842 #39177 üzenetére
hmm, a külön alvás, mint próbatétel brutalitását
olvasva valahogy egy halál szerelmes 27 éves ugrott be. két gyerek után én már örülök, ha egyben alszom végig az éjszakát, hogy hol, azt leszarom
-
Soulfly842
addikt
37. A zasszonypajtás 36. Ő bár letagadhat vagy 10 évet, de törékenyebb, jobb így (mindezek mellett tavaly március 16 óta home office-ban dolgozik kizárólagosan... ami kevésbé tette ki a szervezetét bárminek..)
Nekem egyébként figyelnem kell. Anyai ágon édeseanyám és nagymamám is a szíve miatt halt meg (azt meg tudjuk, hogy ez a vacak kardiológiai problémákat is kiélezheti). Nekem idejekorán kiderült, hogy a genetikai hajlamot én is örököltem (az egyik pitvar kitágulása okán a szív összehúzó ereje gyengébb volt), gyógyszeres kezeléssel -korai szakaszban felismerve ezt - tavaly előtt év végi állapot szerint: már jobb állapotban volt a szívem minden paraméter szempontjából, mint egy átlag embernek, de egy szokatlan 'zörejt' felismertek. Azóta - kovid/munka miatt is nem voltam a kardiológusomnál (nemzetközileg elismert kardiológus, Debereceni kardiológiai osztály vezetője). Így nem tudom, hogy változott-e valami. Mindenesetre óvatos vagyok. Ez szerintem érthető is. (bár az immunrendszerem elivileg erős, hamar kijövök mindenből, de azért az évek telnek
)
-
válasz
Ringman #39175 üzenetére
annyi biztos, hogy a gyerekeknél kevésbé súlyos a covid és erősebb a myocarditis esélye a szuritól. a harmadolt adag amúgy "jól hangzik" (ezt nyilván nem ilyen szinten kell megítélni, de akkor is), egyben picit fura is, 11 évesen harmadoltat kapsz, egy évvel később fullos felnőttet.
-
válasz
Soulfly842 #39172 üzenetére
te tök fiatal vagy, nem?
-
Soulfly842
addikt
Főleg az, hogy az immunitás az antitestek, stb szempontjából minden nap aranyat ér: most eldöntöttem; félredobok mindent és külön alszok.
Remélem holnap tesztelik faterom. du. hívom, hogy tud-e valamit.
S ha az asszonypajtás már jobban van, akkor úgy is tudni fogom, hogy dolgozott a szervezete. Most félre kell dobnom az önzést, vagy a kényelmet - ennyit kíbírunk mindketten.
Köszi egyébként mindenkinek!
-
Ezekiell
veterán
-
válasz
S e t h #39156 üzenetére
úgy érted, hogy memmaaót betámadták?
(azt leszarom, hogy engem ott savaznak, de ha a mentős dokit ott szekálják, akkor simán szétzavarom őket. a gond csak az, hogy ha nincs szelep, ahol leengedhetik a hülyeségeiket, akkor elkezdenek szétszórva baromkodni, így legalább egy helyre megy a szemét)
-
tisn
addikt
válasz
Soulfly842 #39147 üzenetére
asszonynak valoszinuleg nem lesz baja
faternak meg drukkolok, hogy ne legyen. -
válasz
ha tegnap elkaptad tőle és az, lesz még egy-két nap, mire nálad is felszaporodik és vacakabbul leszel. szóval szerintem érdemes külön aludnod, meg főleg orrmosás, torokfertőtlenítés, allergodil (legjobb ilyen kontakt után azonnal, ahogy hazaérsz, mert simán kipucolod az egész vírust akár).
de mindezt csak/épp mostanra javaslom, ezt is csak akkor, ha biztosra akarsz menni. ha aztán az asszony is immunizálva lesz (azért a bika szint innen két hét), akkor nyilván nem bohóckodnék ilyesmivel.
faterodnak jobbulást!
-
tisn
addikt
https://telex.hu/kulfold/2021/11/09/sokkolo-kepekkel-probalja-az-oltas-felvetelere-osztonozni-az-cseheket-a-kormany
ez volt mar linkelve? nem tetszik, adjunk mar valami tiszteletet a halottaknak
-
S e t h
nagyúr
Annak a konzekvens színfoltnak, plusz a megoldásnak látszatát keltő másik topik nyitásának köszönhetően kezdtek el koncentráltabb formában megjelenni az alusipkások, a topik ahol már ott tartanak, hogy az egyetlen orvost, aki időnként itt még megnyilvánul és az első vonalban áll helyt oktatják ki és hozzák őt olyan helyzetbe, hogy őt fenyegeti a szankció veszélye, plusz a te itteni "rettegő tevékenységed" is ott van már analizálva.
Szóval igen, csodálatos hely........ -
Floyd80
addikt
Csigaevőknél 65 felett csak akkor maradsz oltott, ha megkaptad a boostert.
France To Make COVID-19 Booster Shot Mandatory For Over 65 Year Olds (ndtv.com)
-
Soulfly842
addikt
válasz
bigdady #39151 üzenetére
2. 5-6 napot azért durva lenne így kiíbírni ... de ha gyors a tesztelés és kimennek pl. holnap tesztelni fateromat és holnaputánra kiderülne pl (idili állapotot feltételezve), akkor azért szűkülne az időtartalom.
4. április 14; május 5.
7, igaz, de egy ágyban pl. egymással szembe fordulva, úgy hogy enyhén megfáztam (alapban lezseren mászkálok mínusz fokokban is, így valószínűleg csak ez) azért jobb az esély átadásraKöszi a tippet...
Orrspray-n én is gondolkodtam, a másikat már nézem is, hogy azmiaz...
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Soulfly842 #39149 üzenetére
Én annyit javasolnék, hogy pár napig Allergodil és Mebucain (cetilpiridinium-klorid miatt) vagy listerin.
Többet nem tudsz tenni.
-
bigdady
nagyúr
válasz
2: 5-6 nap kell a boosternek állítólag amíg hatni kezd
4. 2 Sputnik csak védi azért pláne ha nem
volt annyira rég pl 6-8 hónap
7. 3 oltással azért jó a helyzet át nem adás szempontjából nézve -
válasz
Fire/SOUL/CD #39129 üzenetére
Az a baj, hogy a delta a gyerekeket is megviseli, sőt. UK-ben többtízezres a több mint 3 hónapja longcoviddal élő gyerekek száma. Extrém eset, 12éves kislány szívátültetésével végződött covid történetet sajnos Magyarországról is ismerünk.
Őszintén a v1.0 oltásokat én is megkésettnek tartom már - bár a mutánstérkép alapján kell a koktélba.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy én kevésbé aggódok: mert két szputnyikra nekem már szeptember elején meg volt a pfizer.
Mellette lehet, hogy korábban már átfutott rajtam.
-
-
Soulfly842
addikt
Segítsetek pls.
A zasszonypajtás tegnap du 5 óra körül kapta meg két szputnyikra a pfizert (végre, már így is mondtam neki, hogy xyx nap: választhat adon napon, amikor szabad napos, hogy hány órára....).
Ma este hidegrázás és tényleg xarul van.
Viszont:
Faterom nagy értékben vásárolt prémium bútorokat (nem nagy áruházas) és mondtam neki, hogy segítek pakolni, ill összerakni ma, emiatt ne fizessen (s még az árakat is lealkudtam neki...), összerakás közepén szól, hogy felhívja a házi orvost, kér pár nap táppénzt (wtf? pár nap nyugi nyugdíj előtt pár hónappal?) vonul félre... telefonál a házi orvossal..
Erre kiderült, hogy tegnap rohadt xarul volt. Tegnap reggel volt vérvétele is. Doki mondta neki, hogy a vérvizsgálat alapján a vérkép nagyon zavaros (a vérkép könnyen utalhat kovidra (?), de abból még nem biztos ki biztosra a kovid pozitvitás, csak a teszttel), s ma - amikor jelezni akarta neki, hogy xarul volt - már mindenképpen ragaszkodott a házi orvos a kovid teszthez. Mert jó esély van rá...
Kérdések (fontosnak érzem, köszi előre is a választ
):
1, Vérkép alapján láthatott a doki tényleg olyat, ami pluszban a kovidra utalhat (főleg, hogy vérvétel után még erre utaló tünetekkel is jelentkezett be édesapám)??
2, Párom ugyebár tegnap kapta az oltást... most dolgozik ezerrel az immunrendszere az antitestek termelődnek... most egy-egy nap is rengeteget jelenthet...3, Próbáltam hazaérkezve elszepeálni magamat... szerintetek inkább 1 vagy 2 napig aludjak inkább külön, ha megoldható? (ma késő du egyeztett faterom, mennek ki hozzá tesztelni) Elvileg minden nap most rengeteget jelenthet..
4, Vagy a dupla sokkhatás - ha faterom tényleg kovidos lenne - az túl sok lehetne a kedvesem szervezetének? Egyébként is nehezen kerüljük el úgyis egymást? (fürdőszoba, konyha, stb-stb... a külön alvás mégcsak meg is oldható, még akkor is ha nekem nem túl komfortos pár napig... KIBÍROM, nem kérdés)
5, Egyáltalán most hány nap után mennek tesztelni, ha körzeti doki kéri? tavaly téli időszakban/tavasszal lehetett csúnya időintervallumokról hallani (gondolom a teszteredmény utána már gyorsan meg van... (vagy nem?))
6 (inkább informális), fateromért egyébként aggódom, mert a tüdeje kva gyenge 12 éves kora óta cigizik, nagyon durván, most 64 éves. Alapjáraton is néha kell neki inhalátor, a tüdeje alapon 89%-os véroxigént 'tud'. És ma elmondta, hogy április eleje körül volt neki a második pfizer és az antitestestek jelenléte = 0.
Mit javasoltok? Kicsit tanácstalan vagyok
-
válasz
Sir Pocok #39137 üzenetére
Laca se érti meg....
Az a gond, hogy sokan beveszik/példának tekintik az ilyen felelőtlen emberek szövegeit, aztán meg a kórházban/temetőben kötnek ki/szenvednek a long covidtól. A hülyeséget terjesztők meg hallgatnak, mint szar a fűben/esetleg nem is tud róla, hogy mi történt később.
-
válasz
-
válasz
Floyd80 #39067 üzenetére
"A kötelezéssel indokolatlanul aránytalanabb a magánszemélynél keletkező kockázat, azzal, hogy utólag változtatták meg már egy betöltött pozíció feltételeit, vagy hogy nem ellentételez a munkáltató hasonló mértékben vagy nem is gondol rá."
A helyzet pontosan az, mint minden szerződés esetében.
A szerződés megkötésekor nem lehetséges minden, a szerződés érvényessége alatt előforduló dologra, előre megegyezni. (Földrengés, tűzvész, UFO támadás, napszél, háború, ,,,) Ebbe a körbe tartozik a pandémia is.
Ezen esetekben a kormányzati döntések módosítják a szerződéseket, A fennálló probléma időtartamára.
Ha a kormányzat előírja a munkáltató számára, a kötelező oltás alkalmazásának lehetőségét, akkor szabadon dönthet a munkáltató a kötelezésről.Aki az oltás vagy oltások mellékhatásaitól alapos okkal fél, annak annyi esélye sincs élesben a vírus ellen, mint piros szemű elefántot cseresznyefán találni.
-
válasz
Ringman #39136 üzenetére
gyerekekről van szó. nyilván segít valamit, de azzal ne érveljünk, hogy ez állítja meg ott a járványt. az persze megállítaná, ha mindenki oltott lenne, de a delta megjelenésével már az sem azonnal, hanem egyszerűen végre lassítási spirálba tenné az egészet (és így nem kéne fél évente vakcina sem -- ami pont azért kell, mert túlságosan terjed még a vírus, amin nyilván az oltatlanok nem segítenek...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ringman #39135 üzenetére
sajnos ennyit jelentenek az oltasellenesek. egyebkent norvegoknal es danoknal meg jobb a helyzet, igaz danoknal sokkal kemenyebb lezarasok voltak, nyaron konkretan mindenhol kertek a vakcinacios igazolast kb es a 74oras PCR tesztre mar nagyon csunyan neztek. svedeknel ez annyira nem volt indokolt, igaz itt joval kisebb a nepsuruseg.
egyebkent beindult a negyedik hullam, de a 18+osok masodik oltasa kb szept vege-okt kozepe kozott tortent meg. latszik a gorben.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Mindegy ez egy nagyon messzire vezető elvi vita.
Akkor lenne, igazad ha az oltások 100-os védelmet nyújtanának a haláltól és a maradandó károsodásoktól, de ezt egyelőre egyik se tudja, szóval azzal tudunk segíteni, ha populáció minél nagyobb hányada immunizálásra kerül, ezzel csökkentve a rossz immunrendszerű emberek megbetegedésének az esélyét.
Laca se érti meg, hogy nem szabad ennyire individualistának lenni. Megoldja a szervezetem, erős vagyok stb stb. Igen csak ameddig beteg vagy másokat is bajba sodorhatsz.
-
Ringman
félisten
hiszen nem gátolják a megfertőződőst az oltások
azért ez így ebben a formában nem igaz: [link]
Another Delta transmission in household study: "Effectiveness of full vaccination against transmission to unvaccinated household contacts was 63% (95% CI 46-75%)" among 7,771 contacts of 4,921 index cases.szerk:
ez booster előtti -
kolopele
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #39125 üzenetére
Két Moderna, pénteken jön rá a Pfizer 3. - nak. A gyerekeknek nyilván két-két Pfizer. Nem kóstolgattalak, csak megalapozatlanul igen durván fogalmaztál. Kell oltani a 11 év alattiakat, nekem viszont van róla tudományos infóm is, az imént felvázoltam honnan.
-
válasz
Sir Pocok #39128 üzenetére
ez az érv egyébként jelen helyzetben annyira tényleg nem áll meg: hiába oltod be őket, fertőzési gócok maradnak (hiszen nem gátolják a megfertőződőst az oltások)
én a lonkovíd miatt lennék nyugodtabb, ha oltott lenne a nagyobbik. oltás után meg nyilván figyelünk a szívizomgyuszira, és ha van tünet, lépünk, mert kezelhető
-
mozso
senior tag
válasz
Sir Pocok #39128 üzenetére
Gyerekeknél is kockázat a covid, mind maga a fertőzés, mind a sokszervi gyulladás, mind egyéb long covid szövődmény.
Tök jó, hogy náluk erre mind alacsonyabb az esély, de tudjuk, hogy messze nem nulla.
A vonat elől is ügyesebben el tud ugrani a fiatal, mint az idős, de ettől még nem megyünk direkt át a síneken a gyerekekkel, mert úgyis szerencséjük van / lesz.
-
AMD Power
titán
válasz
Ezt majd a szüleik eldöntik.
-
válasz
daneel_hu #39122 üzenetére
covid oltásellenes azért, amennyiben nem adatja be, mert nem. de ő vállalt immunmacsó.
amúgy meg nálam nagyobb immunmacsó úgy sincs
, érted, lábon, gyógyszer nélkül kihordtam egy vírusos agyhártyagyulladást, az azért többnyire minimum rokkantat, de leginkább halottat csinál a usereiből.
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Nem érted.
A gyereket azért kell oltani, mert fertőzési gócok a gyerek közösségek. Én személy szerint nagy részt csak olyanokat ismerek, akik a saját gyereküktől kapták el a betegséget.
Ez szolidaritási kérdés.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ringman #39123 üzenetére
svedeknel is most nyitottunk majdnem teljesen par hete es kb kilapult a gorbe.
jo, nincs vege, egyertelmuen latszik, hogy a biztonsagi intezkedesek velunk maradtak (mindenhol kint a kezfertotlenito es hasznaljak), de boven nincs az mint tavaly ilyenkor, amikor par het alatt megint zaras lett a vege.
-
mozso
senior tag
Vízválasztó lesz az idei és a tavaszi hullám. Már most látom micsoda feszkót szül a 2 vs 3 oltás. Viszont azt is látszik már, hogy a 2 szurisak durcisan szenvednek inkább heteket és még inkább 3 szuri ellenesek lettek. Erre jön majd a gyerekek oltása, ami minimum 3x ekkora feszkó lesz.
Szelektálnom kell az ismerősök körét, ez van. Tavasszal pedig kiderül ki okoskodott.
-
válasz
kolopele #39108 üzenetére
Gyerekeket (11 év alatt) nem kell oltani. PONT. (Ha tetszik, ha nem, ez a véleményem
)
Lehet, hogy nem nekem van igazam (elfogadom), de "zsigerből" rossz érzésem van ezzel kapcsolatban, és ennyi. (tényleg nem tudom megmagyarázni, semmi tudományos info nincs róla, de akkor is rossz érzésem van ezzel kapcsolatban)UI: Nem vagyok 1 bites, konteós, stb. Ha az lennék, akkor 2 Sputnik-V után nem venném fel most pénteken a 3.-ra a Pfizer-t..
HA már kóstolgatsz, akkor Neked mi van? -
proci985
MODERÁTOR
nem csak te, de ha jelzik az userek, hogy baj van akkor altalaban be szoktam nezni adott topikba. velemenyre nem moderalunk, de remhirterjesztes ott is szigoruan tiltott.
btw egyebkent 75-80% koruli atoltottsag eseten mar nyitasrol lehetne beszelni. szoval varhato volt a predikciokat elnezve, hogy most el fog fogyni a turelem. en is ideges lennek, ha az oltasellenes kisebbseg miatt megint zarnanak itt, marpedig Magyarországon kb ez tortenik eppen.
-
válasz
Ringman #39117 üzenetére
itt-ott azért kezdenek ráfordulni, de a gond az, hogy lesz politikai erő, aki felkarolja ezeket az idiótákat, élezi a konfllikust és azzal az egészet átemelik egy másik dimenzióba. az elején közölni kellett volna, hogy kötelező, most már valamelyest elment ez a hajó, a kényszerítés szerintem egyre nagyobb feszültséget szül, szóval én most épp ezzel szimpatizálok, a sor végére tenném őket az alapellátásban. úgy sem lesz rá szükségük, igaz, hiszen egészségesen élnek... mi baj lehet?
-
-
válasz
kolopele #39114 üzenetére
laca mellesleg tényleg konzekvens, a világ pénzéért nem állna neki ivermectint rágcsálni... szemben azokkal, akik az oltást elutasítják, mert "mesterséges", de egy full mesterséges, kétségesen hatásos gyógyszert igen, mert azzal ők kicselezik a "bigpharmát" (miközben bigpharma gyógyszer az is, csak már generikus).
-
AMD Power
titán
-
válasz
Ringman #39111 üzenetére
én már rég elvesztettem a fonalat. miért jobb a végtelenségig feszíteni a húrt a társadalomban, szemben azzal, hogy kötelező és kész? így csak egymás ellen hergelik az oltáspárti és -ellenes usereket, míg ha kötelező, azért az oltásellenesek használható hányada beletörődik.
b verzió, hogy szintén nem hergelünk, de kiesik az alapellátásból és deklaráltan a sorok végére kerül, ha bármi baja van. nem csak covid, bármi. (ugye nálunk éppen most kezdik el megint halasztani a műtéteket... tök fasza dolog a megfejtők miatt lebénulni egy elhalasztott műtét miatt. inkább meg kéne fordítani a dolgot)
-
Ringman
félisten
Brutálisan sokkoló plakátkampánnyal üzen az oltáselleneseknek a cseh kormány
hát lehet ez hatásosabb mint a bélásplakát.
meg azt is lehetne kommunikálni, hogy egy intenzíves kovidos kezelése 10+ elmaradt műtétet jelent (valami angol adatot olvastam erről)
szerk, ez lesz az: [link]
48553 cases today. 100 more patients in ICU with covid19 than 5days ago. No one talking about covid length of stay so I will.
Median ICU stay:-
Heart/major cancer surgery 1-2d
Covid (not ventilated) 5d
Covid (ventilated) 20d
Covid (kidney support) 32d
Do the maths
So when ICU is full, 1 patient with severe covid19 requiring invasive ventilation (which up till now has been about 60% of the 37500 ppl admitted to England, Wales & NI) cancels 10-20 heart/major cancer surgeries.
We need to clearly communicate this -
válasz
kolopele #39108 üzenetére
szegény lacát b.sztatjátok állandóan, pedig ő szerintem egy konzekvens színfolt ott, aki mellesleg adja alátok a lovat és egy csomó mindenre rá is játszik. eközben tele van az a topik valóban... szellemileg nem a világűrt ostromló
, ám roppant meggyőződéses, immunmacsó (boldogkői dumája, loptam) userrel.
nekem sosem volt bajom lacával, nem az ő tanácsait kérem, ha biológiáról van szó
, ennyi
-
kolopele
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #39095 üzenetére
Csak hogy tisztában legyél azzal, amit már leírtam nem egyszer, sőt kitettem a linkeket is anno: Két rokonom többek között ezekkel foglalkozik: immunológia, mikrobiológia, rákkutatás, mégpedig igen magas szinten, azaz nem kell semmiféle külföldi megmondó. Nem véletlen hagytam ott a laza topikot amikor megtudtam, hogy komolyabb is van. Neked viszont ott lenne a helyed, laca tárt karokkal fogadna. Egyébként meg azt gondolod, te nem kaptál gyerekkorodban egy csomó kötelező oltást? Akkor te is telibe lettél verve sok XARRAL, amelyek megvédtek a fertőzésektől, nem gondolod?
-
Freddy76
addikt
Többször előkerült itt ma a "laza topik", most átmentem megnézni. Nem kellett volna...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest