- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#20749568 #20291 üzenetére
Igen, lelkiismeret, a politikaban. Ha nem varjuk el es nem kerjuk szamon, akkor biztosan nem is lesz. Ha meg megtettunk mindent erte, amit tudtunk, de megse sikerult: legalabb a mi magunk lelke megnyugodhat.
#20293.Szerintem jol jon nekem mar az EB szunet, valoszinuleg megfaradtam az osszes meccs megnezesetol munka mellett.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#20749568 #20285 üzenetére
Ez azert nem teljesen igy volt. Kb. naponta valtozott egy idoben, hogy ennek kapcsan mi lesz. Plusz az, hogy ki melyik forgatokonyvet tartotta eselyesebbnek, s emelte ki, mar erosen fuggot az adott oldal esetleges politikai elkotelezodeserol. Itt Magyarorszagon szinte csak kormanykritikus organumokat olvasva se volt egyertelmu mindig, hogy a Szputnyik oltast nem fogjak elfogadni EU-szerte. Valoszinuleg az EU donteshozoiban sem volt errol nagzon sokaig konkret dontes.
A masik meg, hogy jarvanyhullam kozepen mas a dontesi helyzet. Ott lehet hozni ideiglenesen jo donteseket, de ha ezeknek hosszutavu negativ kovetkezmenyei vannak, azt orvosolni kell. A kormany mindig azt nyomta, hogy "minden oltas ugyanolyan jo". Aztan azota ez mind tudomanyos, mind jogi szempontbol megdolt. Szoval azert minimalis lelkiismeret meglete eseten kotelesek lennenek ezzel is kezdeni valamit. Adni masik oltast, kifizetni a miattuk kiadando zset, vagy legalabb maganegeszsegugyben engedni az oltasokkal seftelest. A harom kozul a ketto kozepsot tartanam a legkevesbe jonak. -
mozso
senior tag
Izrael update:
R0 2.24 (június 13-i adat)
10-19 éve korcsoport 39.2%-át teszi ki az új betegeknek
10-19 éves korcsoport beoltottsága:
1 oltást kapott: 25.9%
2 oltást kapott: 21.1% -
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #20280 üzenetére
Ja, egyetértek, szó szerint. Itt bizony nem felvilágosítás zajlik, hanem szándékos butítás, és ez a járványkommunikáció esetében különösen jól megfigyelhető.
-
Floyd80
addikt
Gulyás nem érti, miért kéne kompenzálni azokat, akik PCR tesztre kényszerülhetnek az Európában nem elfogadott oltásuk miatt
Kompenzálja-e a magyar állam a Szputnyikkal oltottakat, akiknek esetenként akár 19 ezer forintot is fizetniük kell a PCR-tesztekért, ha az EU tagállamaiba akarnak utazni, ahol nem ismerik el az orosz védőoltást. Gulyás szerint akit beoltottak, az örüljön, mert meg van védve a vírustól. Különben Gulyás azt reméli, hogy a legtöbb ország a Szputnyikot is el fogja fogadni. "Én biztos nem érzem azt, hogy engem kompenzálni kell" - mondta Gulyás, majd egy kis PR-t is tolt az orosz védőoltásnak, amely szerinte a magyar adatok alapján a legjobb. Csuhaj hiába ismételte meg a kérdését, hogy a PCR-tesztek árát megtérítik-e, Gulyás másodjára is kikerülte.
Ki kérte, hogy azzal oltsák magukat, mit képzeltek, he? -
én is remélem (1-2 hét és kiderül), hogy a kínai mit tolt bennem (remélem jó lesz az antitest eredményem) akkor viszont örülnék egy lightos delta átvonulásnak magamon mert akkor uptodate lenne a védelmem
szóval lehetne egy
- covid19 update
- covid19 upgrade
parancspárt futtatni az immunrendszeremen ... -
PuMbA
titán
Ősszel valószínű lesz még egy hullám, én is méretem az antitestet a kínai miatt és ha ok, akkor év végig felfegyverkezve vagyok
Jöhet a hullám, kivédeni csak nagyon szigorú lezárásokkal lehetne, de az sajnos nem lesz opció újra, úgyhogy marad az oltás + óvatosság. Az bőven elegendő tud lenni.
-
itt van (lesz) az ősz, itt van újra...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210623/egesz-europara-megerkezett-a-figyelmeztetes-a-delta-virusmutacio-miatt-489524viszont azért most már elég legyen, úgy értem, a delta végigmegy a maradék useren, aztán nyájimmunitás legyen, vagy mérges leszek!!
-
PuMbA
titán
válasz
UberMutant #20268 üzenetére
Miért én?
Nem én kezdem a szövegbe belelátást, amit le se írtam.
-
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #20266 üzenetére
Koncert fesztivál sport és zenés táncoshoz marad a védettségi.
Gulyás:
"Vakcinakoktél
Nem igaz az az állítás, hogy a határmentén a kínaival beoltott magyarok Romániába mennek Pfizer-vakcinát felvenni - válaszolta egy kérdésre.
Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a kormánynak a vakcinakoktélról, Gulyás Gergely úgy felelt, hogy Magyarországon azt a gyakorlatot követte, hogy ugyanazt az első és második oltást kapott mindenki. Ez eddig bevált, hogy ha a 3. oltást másból kéri és a virológusok véleménye alapján erre van lehetőség, akkor ennek sem lesz akadálya. De erről nincs még döntés - tette hozzá." -
UberMutant
őstag
válasz
andor80 #20265 üzenetére
főleg annak fényében borzasztó a kötözködése, hogy nem viszi előre a helyzetet.
a megoldás pedig kézenfekvő és olcsó. egy harmadik oltás másik vakcinával.
és akkor okafogyott, hogy milyen eséllyel védtelen akinek nincs antitestje.pumba lassan mehetnél viassz a konteós topikba.
-
PuMbA
titán
-
bigdady
nagyúr
5,5M oltottnál eltörlik a kötelező maszkot és a védettségi sem kell szállodákhoz éttermekhez fürdőkhöz. Kvázi védettségi igazolvány kuka
Lesz tüzijáték is mert nincs olyan vírus variáns ami ellen ne lenne jó az oltás
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ringman #20250 üzenetére
"csak akkor lehet sinosoknak újabb dózist adni, amikor mindenki másnak is, ellenkező esetben presztízsveszteség lenne a baráti diktatúrának, ill. a vezénylő tábornoknak is."
Szerintem is addig várnak a sinosok boosterelésével míg a többi oltást kapott boosterelési ideje el nem jön. Csak a sinosokat újraszúrni az beismerés lenne, hogy drága pénzért sem jött be a sino vakcina. Sőt a legdrágább sino így még drágább lenne. -
Z.É.T.
őstag
A törölt 47-esre akartam válaszolni, de akkor ide:
Nem, azért kritizálták az írásaid tartalmát, mert a rengeteg infó és tudományos vélemények alapján már nem ott tartottunk.
Nem tökéletes a hasonlat, csak próbálom érzékeltetni:
Random arc: világos nappaliba oldalról is nézve melyik jobb, a Samsung, vagy az LG tévé?
Random válaszoló1: mindegyik jó!
R2: csak a Samsung!
R3: dehogy, az LG jobb!Szakértő: mekkora méretben, milyen áron, mi a fontosabb, a felhősödés alacsony mértéke, a válaszidő, a kontraszt, a betekintési szög, a hangminőség, a csatlakozók száma és típusa, megbízhatóság, stb stb... ezek alapján tudunk típust ajánlani és nem gyártót.
R4: a gyárilag megadott paraméterek alapján a tesco value a legjobb tévé!Tesco value vs más típusok
1:10 vs 1:1000 a meghibásodási arány a tévészerelőm és az árukeresős vélemények alapján is."BuMPA": de mindegyik jó, a tesco újság is megírta, hogy semmivel nem rosszabb, mint a többi!
Na, minden rosszindulat nélkül, nagyjából így jött le, amit írtál.
-
PuMbA
titán
Persze, hogy lezárhatjuk. Ezekkel az állításokkal pontosítottuk az eddig a topikban lévő információkat visszamenőleg is
Nekem csak az a lényeg, hogy ha beírok egy bizonyítékot, az el legyen fogadva ugyanúgy, mint a ti bizonyítékaitok és ne kapjak leszúrást, hogy "na de az mégse úgy van" meg "kevésbé valószínű" és hasonlók. Ez a helyes és tisztességes.
-
PuMbA
titán
Igen, megmagyarázom. Az a hasznos a hozzászólásomban, hogy megtudtuk, hogy a nincs antitest nem jelenti azt biztosan, hogy nincs védelem
Így tisztábban látja a helyzetet az, aki betéved ide, hiszem erről is beszéltünk anno, hogy ez a célja a topiknak, hogy minél pontosabb információt kapjunk a dolgokról.
-
kezdődik a fingfűrészelés. tehát nem a témában fórumozni szeretnél, hanem sakkozni a milliliterekkel, mert van benned egy tüske valami régi akármiért, amire rajtad kívül senki sem emlékszik. szerinted ez hasznos? előre visz bármit, beleértve azt, amiért írtál?
mégegyszer: most sem biztos, hogy ha nincs antitest, nincs semmiféle védelem sem, de tekintettel arra, hogy egyrészt nagyon valószínű, másrészt eleve a kínai a leggyengébb az itthon használtak közül, jórészt eleve gyengébb immunrendszerű idősek kapták, jórészt a legrégebben, ezért szinte biztos, hogy megérné őket felüloltani, és olyasmivel, ami tuti kivált náluk is jó immunválaszt.
de mindez eléggé közmegegyezés a topikban, csak te most visszajöttél ezen lovagolni az első bekezdésbeli valami miatt.
ezzel a részrehajló moderációs toposszal pedig meg se próbálkozz légyszi, ha így fórumozol, nem más a hibás.
-
-
PuMbA
titán
Én nem akarok kaszinózni, ezt honnan vetted? Én csak leírtam egy tényt, ami úgy van. A tény következményeinek lehetőségére ne ugorjatok rá, amiről nincs szó. Azt sérelmezem, hogy tőlem mérvadó bizonyítékokat kértek és amikor én leírtam 3 hete, hogy x dolog nagyon valószínű, akkor az nektek nem volt elég és leírtátok, hogy nem mondok igazat, hol a 100%-os bizonyíték, mert ennek itt akkor helye nincs, ez a komoly topik, ahol adatok és számok vannak. Kettős mérce. Most tőletek viszont a "nagyon valószínű állítás" nem probléma?
Zavarjatok el megint, de itt eléggé látszik, hogy a topikban ki felé hajlik a szimpátia és a kéz.
-
igen, tényleg csak neked fura, ugyanis valamit, ami nagyon valószínű, ráadásul egy ennyire fontos helyzetben, egész nyugodtan lehet kiindulási alapnak venni. vagy te kaszinózni szeretnél a legidősebbek életével, tök fölöslegesen?
mivel ősszel feltehetően lesz járványka, így is, úgy is oltani kéne őket, addigra bőven fél éven túl lesz az összes az első oltásukkal. nem is értem, hogy mi a túrót lehet ezen ennyit pingpongozni.
már nem emlékszem, hogy mivel "lettél elzavarva", de nagyon valószínű, hogy okkal történt. és ahogy a mostani entrééd nézem, újra bekövetkezhet.
-
Z.É.T.
őstag
Azért az megvan, hogy a tudomány nem fogalmaz kijelentő módban bizonyítás nélkül, de az alábbi mondat kb úgy értelmezhető, hogy 99.9%-ig biztosra vehető?
"Mégis azt mondhatjuk, negatív eredmény esetén az immunválasz vélhetően nem indult be, vagy nem megfelelő mértékű.
Ennél többet hivatalosan lebonyolított kutatások eredményei híján nem mondhatunk"
-
PuMbA
titán
válasz
Ringman #20243 üzenetére
Amikor az adatok és a számok alapján nincs konklúzió, akkor marad az egyéni döntéshozatal
Csak nekem volt furcsa, hogy itt tényként van véve a topikban, hogy ha nincs antitest, akkor nincs védelem, miközben erre nincs bizonyíték, ami pont ebben a komoly topikban a legfontosabb.
Z.É.T.: ÖÖÖ, ezzel a 99,9% biztosra vehető feltevésemmel zavartak el pár hete a topikból, hogy márpedig bizonyíték kell.
-
PuMbA
titán
24.hu szerint sem lehet 100%-ra azt mondani, hogy ha nincs antitest, nincs védelem.
"Elméletben tehát teljesen logikus módon, amennyiben nincs kimutatható antitest, akkor feltételezhetően a sejtes immunitás sem alakult ki, az illető nem rendelkezik védelemmel a koronavírus ellen. A gyakorlatban viszont számtalan tesztmódszer létezik, ezek különböző, nehezen összehasonlítható eredményeket adnak.
Mégis azt mondhatjuk, negatív eredmény esetén az immunválasz vélhetően nem indult be, vagy nem megfelelő mértékű.
Ennél többet hivatalosan lebonyolított kutatások eredményei híján nem mondhatunk. Jön hát a kérdés, ez esetben indokolt-e harmadik dózis?"Akkor itt ez egy nem lezárt terület, tehát Merkely-nek akár még igaza is lehet.
-
bigdady
nagyúr
[link] Valoszinu-kapcsolat-van-a-pfizer-es-a-moderna-oltasok-valamint-egy-ritka-szivbetegseg-kozott-489534
-
Ringman
félisten
0,85*0,85 = 0,72 = (1-0,28)
szerk:
28% of the population at some risk
some risk: van akinél annyi a kockázat, hogy elkapja, elkapja és tünetes lesz, stb. (ez a 85%-os vakcinahatékonyságnál az oltottak 15%-a)
aki nem oltott, annál a kockázat jellemzően nagyobb (ugyanabban a kockázati csoportban - pl. korcsoport) -
Ringman
félisten
válasz
Sir Pocok #20229 üzenetére
If 85% of all adults are double vaccinated, and the vaccines are 85% effective, then the protection level is 72% (28% of the population at some risk)
na végre erről is van szó, az itthoni vakcináknál a sinoról konkrétan semmilyen adat nincs arról, hogy a delta ellen milyen számokat hoz (abban az esetben, ha egyáltalán van antitest a szervezetben), a szputnyikról meg mennyire hihetők a közölt számok. -
Ringman
félisten
válasz
kw3v865 #20231 üzenetére
Magyarországon a felnőtt lakosság kétharmada kapta meg a hat elérhető védőoltás valamelyikének első dózisát, Izlandon viszont már tízből nyolcan jutottak oltáshoz – ez annak fényében meglepő, hogy a három héttel korábbi állapotnál még előztük az északi országot (náluk a tizennyolc év felettiek hatvan százaléka, nálunk hatvanhárom százaléka kapta meg az első adagot).
A grafikonunkon égkékkel jelölt Málta vonala elkezdett kilapulni, ami azt jelenti, hogy (Magyarországhoz hasonlóan) lelohadt az oltakozási kedv, de még így is három százalékponttal több ember jutott vakcinához eddig ott, mint itthon. Belgium és Finnország előz még minket, mindkét országban 69 százalék körüli a legalább egy dózist kapó felnőttek aránya.Az ábránkon pirossal jelölt Magyarországot július közepére számításaink szerint már beelőzheti Ausztria, Ciprus, Németország, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Írország, Olaszország és Hollandia is.
nem tudom hogy itthon mennyi az alapból oltásszkeptikus illetve a nem oltottak milyen arányban oltatnának, ha tényleg rendes, célzott oltási kampányt csináltak volna (a kék plakát nem az). civileknek kicsiben sikerült: [link]
gondolok itt arra, hogy kisebb településeken a polgárjenő becsönget, nagyobbakban önkénteseket toboroz, közmunkások kopogtatnak, rendezvény szervez az oltási regisztrációra, stb. -
kw3v865
senior tag
Ferenci Tamás biostatisztikus elemzése a Covid okozta többlethalálozással kapcsolatban: [link]
Tehát nem igaz, hogy Európában nálunk volt a legmagasabb a járvány miatti halálozás.
Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Lettországban haltak meg többen Covid miatt, mint itthon. Ugyanakkor, még így is a legrosszabbak között vannak a magyar adatok EU-s viszonylatban, tehát sikeres járványkezelésről nem lehet beszélni. -
mpo
veterán
válasz
daneel_hu #20227 üzenetére
Lehet ezt optimistán, pesszimistán és objektíven nézni.
Nincs olyan szakértő, se szuperszámítógép, se algoritmus, amelyik pontosan meg tudja határozni bármelyik országban a következő hullám nagyságát és az azzal járó nehézségeket, veszteségeket.
A kiváló technikával rendelkező meteorológusok is csak 3 napra előre tudnak "biztosat" jelezni, pedig van benne régóta gyakorlatuk és még így is tévednek néha.
Senki nem jelezte előre, hogy lesz Delta nevű variáns, ami Indiából fog jönni és milyen tulajdonságai lesznek.
Azt, hogy nálunk mikor és mennyire fog elterjedni és mit fog okozni, azt senki nem tudja és azt sem, hogy lesz-e újabb mutáns. -
Sir Pocok
őstag
Tegnapi gyorsjelentés US & UK:
US
CDC, Rochelle Walensky:
Anticipates Delta will become dominant in next one to two months
Doubled every two weeks
May 8th, 1.2%
Now, 20.6 %
38.3% of 18 -29s
Fewer than 50 % of eligible population has received at least one doseMissouri, Arkansas, Nevada, Utah
Caseloads and hospitalizations are increasing
Delta spreading quickly
Infection of whole households
Prevention measures not workingExplaining UK problem
40 + 60 = 100% more transmissible
Lower inoculum combined with higher viral loadUK
First dose, 82.5%
Second dose, 60.3%
3 in 5 adults have had 2 doses
Interval for over 40s
Down to 8 weeksNadhim Zahawi
Vaccine Deployment minister
If 85% of all adults are double vaccinated,
and the vaccines are 85% effective,
then the protection level is 72%
(28% of the population at some risk)we have only seen 41 cases of the Delta Plus variant
K417N, (as in Beta, SA)
The so-called “delta plus” coronavirus variant has already infected at least 41 people in the UK, according to Public Health England.
Indian authorities, of concern and sweeping across India
First found in Nepal, evolved from Delta -
mpo
veterán
Már többször megkaptam, hogy logikát ne keressek az intézkedésekben.
Most jöttem rá, van benne logika, sőt cél is, de a vírus elleni védekezés a sokadik a sorban, vagy jut rá idő vagy nem.
Kezd a sakkjátszmához hasonlítani, a végén marad a táblán 5 bábú és valaki nyer és örül, a bábuk senkit nem érdekelnek. -
daneel_hu
addikt
"van itthon 5m duplán oltott, legyen még 1m, aki fertőzött volt és védett és nem oltott. az összesen 6m user. sajnos van még kb. 2,5m ember, akin át fog menni, akkor is, ha brit, akkor is, ha indiai. egyik hullámunkban sem volt ekkora fertőzött szám, szóval még lehet itt bármi. azért lassabban fog most már terjedni."
Ennyi, felesleges ebbe többet belelátni... és felesleges - nagyobb lesz mint a harmadik - hullámot vizionálni.
-
mpo
veterán
Az oltatlan és az egyszer oltott veszélyben van.
A kétszer oltottak a súlyos megbetegedéstől, kórházba kerüléstől védettek, de az sem 100%, sőt vakcinafüggő.
A kétszer oltott, védettségi igazolvánnyal rendelkező, de antitest nélküliek, az a "kit érdekelnek, menjenek Romániába Pfizerért" csoportba kerültek.
Mivel a kétszer oltott is megfertőződhet, arról egy árva szó nincs, hogy átadja-e, terjeszti-e, de igaz, hogy erre nem tanácsos kísérletet végezni.
A Delta fertőzőbb és több kórházi esetet okoz, kivéve nálunk, mert itt világszínonalú a védekezés, sok az operatív törzs, sok a hiteles szakértő és kiváló a tájékoztatás. -
Sped
aktív tag
válasz
Floyd80 #20192 üzenetére
Épp ideje. A maszkot nem lehetne mondjuk elfelejteni a BKV-n? Tegnap 9-es buszon nem ment a kondi csak a légkeverés és a dugóban állva délután 4-kor a teli csuklós nem volt épp kellemes. Pont oltásra mentünk... át is száltunk egy villamosra. Rohad le az ember fejéről a 40 fokban.
-
mpo
veterán
válasz
Sir Pocok #20201 üzenetére
A végén ott vannak a teendők, az utolsó kettővel itt nem foglalkoznak, sőt az ellenkezőjét csinálják.
Tegnapi nyilatkozat:
ECDC statement on the SARS-CoV-2 Delta variant in the EU/EEA
Dr. Andrea Ammon, ECDC Director
[link]
Valaki szólhatna a sok operatív törzsnek, hogy használjanak internetet információszerzésre a megfelelő forrásokból.
Az USA-ban is terjed a SARS-CoV-2 Delta, pedig az erősebb ország mint mi.
A helyzetnek megfelelően tájékoztatják a lakosságot és nem optimisták. -
-
Vesa
veterán
válasz
Z.É.T. #20217 üzenetére
"Közleményük szerint, lépéseket tettek a probléma megoldására...a Kreml szóvivője közölte, hogy minden szükséges korrekciót elvégeztek".
Aha, most, miután leszállítottak x millió vakcinát? És még én voltam itt 1 évvel ezelőtt kína/orosz fóbiás.
Kutyából nem lesz szalonna.
-
Z.É.T.
őstag
-
Nem a sarokban órák óta váró Szamo-ra gondoltam :)).
Sajna ahol sino-t toltak és beindult az indiai, pl Mongóliában, ott nem hiszem, hogy csúcs precizitással vezetnék a statisztikákat és pl tudnánk, milyen pl a dupla oltás ellenére súlyos eset páciensek koreloszlása.
#20210: király, Amszterdamban átállnak majd erre a sütiről
-
bigdady
nagyúr
Az új variáns hogyan veszélyeztetheti főleg az oltatlan fiatalokat? Hogy nézi az életkort a virus? Nehogy már az oltatlan időst kevésbé veszélyezteti
-
-
-
válasz
Sir Pocok #20202 üzenetére
van itthon 5m duplán oltott, legyen még 1m, aki fertőzött volt és védett és nem oltott. az összesen 6m user. sajnos van még kb. 2,5m ember, akin át fog menni, akkor is, ha brit, akkor is, ha indiai. egyik hullámunkban sem volt ekkora fertőzött szám, szóval még lehet itt bármi. azért lassabban fog most már terjedni.
-
-
Sir Pocok
őstag
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ se látja nagyon jónak a helyzetet a mai jelentése szerint. A delta befog robbanni, nincs még meg az az átoltottság ami mellett megúszhatnánk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest