-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoli1987
aktív tag
nem tudjátok miért nem akar működni az aktív mód a miniupnp opcióval openwrt-n? ki is irja pedig a tcp/udp portokat de az istennek sem keres a dc++ keresője, megjegyzem a Vargalex féle legutóbbi firm van fent
-
suste
veterán
1: ha a klienseknek amelyikeknek tiltanád a DLNA-t, azoknak elég a net (tehát belsőháló nem kell), akkor én csinálnék egy vendég interfészt, és oda raknám őket, így akár a le/feltöltési sebességszabályozásuk is megoldódna, és természetesen a vinyóra sem látnának rá
2: ha kell a belső háló mindenkinek, akkor tűzfalszabályokkal tilthatod a 8200-as portot feléjük, és így nem látják a listát, viszont samba-n elérik így is (ez nem tudom gond-e), már ha aktív a sambaegyébként pontosan mi a cél, miért akarod tiltani egyes gépeken?
-
aky01
tag
Sziasztok!
Olyan kéredésem lenne, hogy hogyan tudnám úgy beállítani a minidlna-t, hogy csak egy adott IP vagy MAC címről lehessen elérni. Jelenleg minden eszköz látja ami a hálózatra csatlakozik.
Előre is köszi a segítséget.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts #43788 üzenetére
Szia!
Megpróbálhatod teljesen kapcsolt QOS-el is (reboot sem árt utána). Bár, ahogy az UPC topicban mostanában írják, elég sok embernek ingadozik a sebesség 120, illetve 240 Mbps-es netnél.
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Openwrt alatt hogyan tudok megnyit egy portot a torrentnek? A tűzfal forgalmi szabályoknál próbáltam hozzáadni de ahogy rányomok a mentés és alkalmazásra utána eltűnik -
válasz
Neil Watts #43788 üzenetére
11MB/s átlagosan a torrentes sebesség, az gondolom jó, feltételezem az elméleti maximum 15 Mbitet lehetetlenség elérni...
Üdv. core2
-
Jim76
aktív tag
válasz
vargalex #43427 üzenetére
Szia!
Mit ajánlanál a legegyszerűbb megoldásnak, hogy a OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 --en használt 160-as hdd-met kicseréljem egy másik meglévő 320-asra?
Tökéletes a konfig, ahogy van, ezért leginkább klónoznám, de nem tudom mivel lenne érdemes. Acronis azt mondják az ext4-et nem kezeli, csináltam az előbb egy clonezilla live usb-t, de nem tudom érdemes-e próbálkozzak azzal. Előbb kikérném a véleményed, illetve, hogy Te mivel szoktad csinálni?Köszi előre is.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts #43785 üzenetére
Szia!
Qos nincs helytelen configgal engedélyezve?
-
-
krealon
veterán
válasz
Neil Watts #43782 üzenetére
http://www.tp-link.com/ca/article/?faqid=465
Model: TL-WR1043ND
Hardware Version: v1
Transfer Velocity between WAN and LAN (Mbit/s):
Dynamic IP (DHCP): 126
Static IP: 123
PPPoE: 74
L2TP: 60
PPTP: 64 -
adam3577
csendes tag
Sziasztok,
Wr1043-ra feltelepítettem a Vargalex féle fw-t.
Próbálkozom egy pendrive mountolásával de több problémába ütközöm:1. Nem látom a pendrive tartalmát
2. Vélhetően nincs írásjogom, nem tudok hálózaton keresztül a /mnt mappába írni.A beállításokról a print screenek:
Mit csinálok rosszul?
szerk.: ha kiveszem a pipát a vendég hozzáféréstől akkor meg egyáltalán nem enged a mappába.
-
Sziasztok!
Erre esetleg bárkinek bármi építőjellegű javaslata lenne? Elméletileg 200++ Mbiteknek is át kellene jönni az 1043ND-n.
Üdv. core2
-
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel/kéréssel fordulnék hozzátok, hogy van egy tp link tl sg1016 switch-em, s abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan is tudnám letiltani rajta, hogy egyáltalán ne lehessen torrentezni... ?
12 gép osztozik 20 megabit neten, egy könyvtárban, s azért eléggé sokan szoktak torrentezni. :/
Előre is köszönöm!
-
Macisajt3
tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban furcsa dolgot vettem észre a wifim működésében. A laptopommal a kapcsolatot szabálytalan időközönként pár másodpercre megszakítja a router.
Jelenleg helyi hálón másolok wifin keresztül NAS-ra és a sebesség a szokásos 2-2,5Mb/secről időnként lemegy 100kb/sec alá majd ismét fel.A routeren a gyári firmware van fent, piszkálva egyedül port forward lett az elmúlt időszakban. A routerre LAN-on csatlakozik egy dvd lejátszó, egy NAS (synology, ami médiaszerverként illetve torrentkliensként is üzemel), és egy asztali gép. A routerre a net közvetlenül a fali lan csatlakozóból érkezik, külön router nincs.
Amikor NAS-ról a routeren keresztül játszok valamilyen média tartalmat ott a kapcsolat nem szakad meg folyamatos.
A laptopomnak statikus ip van beállítva, mindig ugyanazt kapom meg a hálózaton.
Mi lehet a probléma? Érdemes lenne esetleg feltennem a routerre valami alternatív fw-t?
Előre is köszönöm, ha bármilyen kérdés van, igyekszem válaszolni.
Üdv
-
barpi61
csendes tag
válasz
hudyfiu #43662 üzenetére
Hi! Még egyszer leírom ( képet nem tudom, hogyan lehet betenni :-( )
A TPLINK routeremben meg tudom adni a Service port-ot, az Internal port-ot, IP címet, stb.
A service port-ba azt írok amit akarok, de az internal-hoz már nem veszi be ugyanazt. pl. az alapértelmezett 3389-et (távoli asztalhoz). Tehát pl.Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3389 192.168.0.41EZT NEM VESZI BE. A belső port ismétlődése miatt.
Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3390 192.168.0.41EZT MÁR BEVESZI. De ehhez át kell írni egy segédprogival a távasztal alapértelmezett portját (3390-re) a célszámítógépen, hogy működjön is.
Nem tom, más rútereknél hogy van, de nálam így.
-
glocker
tag
válasz
devil2k #40036 üzenetére
Szia(sztok)!
1043ND-m van és azt szeretném használni.. a nagyon király űber f*sza Cisco EPC3925 helyett...
Kaptam egy linket ahol bride módba lehet tenni a Cisco eszközt... (hogy sima kábelmodemként működjön)
Sajnos nekem nem sikerül ez alapján átírni a forráskódot
Odáig eljutok, hogy Operával megnyitom az eszköz Adminisztration/Management oldalát, de azután a jobb klikk-re előugrik a menü és itt kiválasztom az oldal forrásának megtekintése menüpontot...
De a megjelenő forráskód nem módosítható
Vajon mit rontok el?!
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #43765 üzenetére
azóta meg volt, de ugyanazt csinálja.
Gondoltam hogy beteszem a jó öreg 604-es D-link-et és ő lesz a DSL felöl... -
-
törölt tag
Sziasztok!
Adódott egy olyan problémám, hogy kb 8 percenként a router (1043, OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) megszakítja az ADSL kapcsolatot. Talán összefüggésbe hozható a terheléssel?! Swap természetesen van.
Gondolom nem én vagyok az első aki ilyennel találkozik...
Kérlek segítsetek..
Köszönöm!V.
-
DuDieHUN
aktív tag
arra jutottam a routerrel kapcsolatban, hogy bármilyen fw-vel, factory resetek után is lekorlátozza a net sebességét pontosan 10mbit-re bármit is csinálok.
lehet hw hiba van a dologban?
-
sziku69
őstag
válasz
Intruder2k5 #43757 üzenetére
Nem tudom most mi lehet, mert ubuntu alatt is próbáltam az admin, admi jelszót. egyszer belépett a menübe. Utána valamiért ki kellett lépnem belőle. Mikor ismét vissza akartam lépni megint nem fogadta el. Ja gyári firmware van rajta a legfrissebb.
Még annyi, hogy még nincs internetre kötve a router, csak próbálgatom éppen. (ismerkedem vele)
-
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Az mitől van, hogy a router, ha böngészőn keresztül be akarok lépni, és beírom az admin, admin párost, akkor nem lép be? Hogyan lehet teljesen alaphelyzetbe állítani ? Tudom hogy resetelni kell, de meddig kell nyomni, vagy hogyan?
-
suste
veterán
válasz
DJ. Ru$y #43753 üzenetére
a 3500 akkor lett volna alternatíva, ha nem kellett volna mindenképpen a gigabit, mert egyébként ua mint a 3600
de 1000ft-ot nagyon megérte volna az erősebb proci, 4X akkora ram, +1db USB....
persze a felhasználástól is függ, sima gigabites routernek a 1043 is elég.... -
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43748 üzenetére
köszönöm, és ha felteszek egy ilyet, utána már simán mehet a gyári oldalról letöltött is?
-
stanazol
csendes tag
Hi!
Valaki mondja már meg, miért nem elég az OpenVPN-nek egy portforwardolást beállítani?
Vargalex 1.1.7 van fent... -
válasz
DuDieHUN #43747 üzenetére
Igen, de csakis olyat, aminek a nevében eredetileg sincs benne a boot szó! Ha nincs ilyen fw-d, akkor találsz itt a fórumon is!
-
DuDieHUN
aktív tag
ha vargalex romom van arra is simán csak betallózom a gyári fw-t és frissítem?
-
Mano66
senior tag
Ne tedd fell!!
2 honapig fent volt nálam.Állandó hálozat eldobálás.Random kifagyás.Ha gyárit akarsz inkább ami fenn van vagy az elötte lévő(TL-WR1043ND_V1_120405).Nekem ez a legstabilabb.1 év alatt nem volt vele hálozati problémám.A zip.-pet kicsomagolod, betallozod és frissít
-
boken
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43741 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Sikerült!
frissítésnél találtam egy ilyet:wr1043nv1_en_3_13_13_up_boot(130428)
nekem még 3.13.12 van
ezt simán betallózóm a weboldalon a frissítés alá és ennyi?vagy ennyire nem egyszerű? -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #43736 üzenetére
pont ezt akartam ajánlani, nekem bejött...
-
-
boken
senior tag
Sziasztok,párnapja kaptam egy TP-LINK TL-WR1043ND routert és a webes felületére szeretnék bejutni de nem talál semmit sem a 192.168.0.1,192.168.1.1 alatt sem pedig a tplinklogin.net alatt.
mi lehet a probléma?
előre is köszönöm. -
DuDieHUN
aktív tag
-
zeus26
csendes tag
Vállal valaki TP-link 1043ND unbricket? PÜ pls.
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Ha engedélyezem a Bandwidth Control-t akkor a maximális letöltési sebességem 84 Mbps-re csökken, de kikapcsolva hozza a papírformát. Ez ellen lehet tenni valamit esetleg, hogy az asztali gépemen meglegyen a teljes letöltési sebesség, de a wifi kapcsolatoknál tudjam szabályozni a sebességet -
stanazol
csendes tag
válasz
SteveBeard #43730 üzenetére
ConnectBot-ot használom, de biztos létezik jobb is..
-
hudyfiu
senior tag
válasz
SteveBeard #43730 üzenetére
ConnectBot
-
poli27
veterán
Vargalex, észleltem egy hibát a buildedben (vajon mikor jön az új
) Ha kliensként csatlakozok egy routerhez, úgy hogy új hálózatot hozok létre, hogy a régi wifi megmaradjon, rákattolok a régi wifire hogy letiltás (nem kell pl) erre átállítja a beállításait a cliens wifire :S A felső egy Pocok nevű wifi volt a letiltás pillanatáig!
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Androidos telefonra keresek egy programot, amivel SSH-n keresztül be lehet lépni a routerre. -
Pr3s
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #43727 üzenetére
Szia!
Sokan azért választanak 3rd party(főként vargalex által létrehozott) firmware-t, mert a legújabb gyári firmware is sok helyen hibát kreál, leakad a net, fagy a router, stb.
A vargalex firmware ráadásul magyar nyelvű is, és ugye benne van pár olyan dolog ami a gyáriban hiába van, nehezen beállítható, vagy macerás, esetleg nincs is benne.
DLNA, FTP, SAMBA, Transmission(torrent kliens).
Ha a router esetleg elhalálozna, akkor nem kell félned garanciába cserélik, mert el sem indul ugyebár, mert mondjuk megfáradt a hardver, ha meg a software-el van bajod akkor bármikor visszatudsz térni a gyári firmware-re, vagy más alternatív firmre. Ha még csak most van úton a router akkor nem a 1043ND ellen beszélve de lehet érdemesebb lenne egy WDR-3600-ast esetleg 4300-ast kérned, mert ezek azért erősebbek is RAMBAN, némileg prociban is, és az 5GHz-es sávot is tudják a 2,4GHz-el párhuzamosan szórni. -
decoco
csendes tag
Sziasztok!
Tp router jelszó változtatásakor hibaüzenetet ír, valamiért nem fogadja el a régi felhasználónevet.
error code 17002
köszönöm a segítséget -
DJ. Ru$y
nagyúr
Kedden jön az új routerem, első körben amíg garis nem nagyon akarnám 3rd party fw-vel tuningolni, viszont gyáriból van frissebb szoftver és ha azt frissítem az nem jár garanciavesztéssel ugye?
-
trec12
addikt
válasz
zsolt501 #43724 üzenetére
Köszi a választ de úgy tűnik megoldódott a probléma. A kapcsolat tulajdonságainál a Win7-ben a wi-fi hardverében az értéket - itt
"gyárilag" 20 Mhz volt - és a routerben a channel width-t auto-ra állítottam. (a channel is auto-n van).
Így most majdnem jön a 40 Mega (33-36 között van)....bár Win8-on 40 fölött pörgött állandóan! Szóval itt valóban még a driver is bejátszhat a dologba.... -
trec12
addikt
Adott egy Dell noti és egy 1043ND. Win8-ról átálltam Win7-re (64bit). A Win8-on fullon jött wi-fi-vel a 40 Megás net (Digi). Win7-el meg csak 20-al megy fölé csak igen ritkán!? A router és a noti természetesen ugyan azon a helyen van. A feltöltés az okés. Elvileg minden progi rendben (driver, firmware).
Mi a fene okozza ezt? -
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #43713 üzenetére
Régen mikor még 4 megás T..-s netem volt a házba 3 emberke is korlátozva volt rendszerese. Akkoriba még volt a T..-nek egy jól működő fóruma és ott úgynevezett angyalok segítették a laikus felhasználókat sokszor még a munkaadójukkal szemben is. Azok pont azt mondták mikor faggattuk őket, hogy miért "pofára" megy a korlátozás. Ha bírja a hálózat nem foglalkoznak vele. Ha akadozik, túlterhelt akkor az úgynevezett nagy letöltőket bekorlátozzák. Mikor elérhető lett az optikai net a környéken ezek az urak is átváltottak és ott nem sikerült nekik korlátozást elérni.
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43716 üzenetére
De nem találom az alap menüt, ami a gyári. Csak a vargalexes jön be 192.168.1.1-re
Abba hol kell? Mert az alap nem jön be
köszi
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43713 üzenetére
Nekem 1x se jött semmilyen értesítő és 2-3 terrák mennek fel és le is!
-
válasz
mackosajt #43711 üzenetére
1x jött 80%-os figyelmeztető levél, talán valamikor május, júniusban, aztán azóta se, meg előtte semmi!
jozsef8, azért mindent nem kell elhinni nekik sem, másik topikban van olyan ember, aki szinte folyamatosan korlátozva van! Ez több dologtól is függ, leginkább a helyi adottságoktól, hogy konkrétan ott mekkora tartalék van a hálózatban, és esetleg rajtad kívül még hány ember csinálja ugyanezt a környéken, stb...
Ezzel persze biztos nem szívesen dicsekednek ők sem nyilvános fórumokon, mert rossz fényt vetne rájuk, így praktikusabb azt kommunikálni, hogy nincs korlátozás már régen!
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #43708 üzenetére
Nem parázok, csak nem vagyok extrém letöltő. Nekem csupán arra kell, hogy ne órákig töltsek le valamit, és sajnos itt, az utcánkban monopol helyzetben vannak. Vagy gagyi adsl, vagy űber fájberpóver. Digi 300 méteren belül, de ide nem jönnek, sajnos.
Így marad a upc, és akkor már a gyors net. Eddig nekem sem szóltak 1x sem, de mondom, max. ha szólnak, akkor lassítok.
Bár a te forgalmadat nézve, nálad már rég le kellett volna tiltsanak mindent.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43705 üzenetére
Már átmegy. 22 MB/s-al jön torrenten 28 MB/s helyett. Most néztem. A speedtest meg nem tudom miket mér.
-
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #43700 üzenetére
Nekem az kell, hogy amikor valamit leszedek, akkor jöjjön fullon, meg felfelé is tudja tolni utána, ha kell.
Nem akarom én állandóan 240-es tempón hajtani, hisz a 300 gigás havi értéket a mostani, 120-as nettel is tudom produkálni, ha nekifeszülök. Ez pedig sajnos júpícínél még mindig él elvileg, és ha folyamatosan, jelentősen (itt most nem a pár gigás túllépést értem) átléped, akkor biza szólnak, hogy ejnye-bejnye. Ha nem veszel vissza, akkor ők vesznek vissza.Szóval ehhez is kevés lenne? Nem akarok seed szerver szolgáltatásba kezdeni.
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43703 üzenetére
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43700 üzenetére
Nekem a 240 mb/s meg se kottyant neki. 28,5 MB/s-al töltöttem torrenten (modemmel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest