-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Kis érdekesség. Hátha valaki nem akar extroot-ot használni, de mégis elég sok mindent szeretne telepíteni. Természetesen a csere megoldható más típusokon is (különösen USB nélküli routerek esetén jöhet jól).
-
-
K@riK@
csendes tag
Adott egy tp link 4300 Vargalex 1,1,7 tel és egy D link DNS 320l NAS.gyári legujabb firmmel
pc-n megosztva minden ok, látom irni tudok rá ....stb.
Van egy ASUS OPLAY lejátszó, amin csak akkor tudom lejátszani a NAS tartalmát ,ha megy a pc!
Ha nem megy akkor csak a NAS könyvtárakat látom, a bennük levő tartalmat nem !?!?
Hallott már valaki ilyet? Ha igen, akar beszélni róla?Hol keressem a hibát?
Köszi előre is.
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42592 üzenetére
a jó hír, hogy annyi wifi hálózatot üzemeltetsz az 1 db 2,4GHz-es wifivel is, amennyit csak akarsz
legalábbis OPENWRT alatt, tehát vargalex FW-vel is
viszont csak azért szétválasztani többre, hogy külön legyenek,azért kár
akkor van értelme, ha a külön wifire cstalakozott klienseket eltérően akarod szabályozni, pl belső háló elérés (guest wifi) vagy sebesség (QOS) tekintetében, vagy akár más tűzfalszabályok miattÉn a Realtek csippel szívtam (ha jól emlékszem), és az Intel csippesről rosszat nem hallottam, ez nekem is bejött.
-
mikrofon
veterán
Köszönöm az infókat most már minden világos. Igazából én olyasmire gondoltam, hogy két 2,4GHz-es WIFI hálózatot üzemeltetni és megosztani, hogy mondjuk az egyik hálózatra csak a mediabox kapcsolódik a többi a másikra...
A PC-mben G-s 54Mb-s alaplapi integrált WIFI van (ASUS). Ha már a routerem többet fog tudni, akkor beruháznék egy másik eszközre. Kérdés milyen típust vegyek, mire figyeljek?
-
válasz
mikrofon #42583 üzenetére
per default nem aktív egyik wifi rádiója sem a routernek, ahogy felbootol a vargalex-féle firmware első telepítése után, neked kell bekapcsolni. értelemszerűen ha nincsen 5GHz-s eszközöd (ha van okostelefonod, érdemes ránézni), nem tudod mire használni (bár csak 1 okostelefonért szvsz felesleges két wifit járatni). erősíteni nem fogod vele a 2.4GHz-s wifit, márcsak azért sem, mert ez a rádió értelemszerűen az 5GHz-s antennákra van rákötve.
hagyd úgy, ahogy van, kivéve ha pl. wifin akarod etetni a médialejátszódat.
-
-
mikrofon
veterán
még egy kérdés, bár ez csak részben kapcsolódik ide... de ha már itt beszélgetünk ...
Nézegettem a TP-LINK TL-WDR3600 routert és fórumot kicsit. Abban ugyebár két "független rádió egység" van.
Az egyik 2,4GHz-en, amásik 5GHz-en sugározz. Ha jól gondolom csak az újabb eszközök képesek kommunikálni a 5GHz-en, pl azt hiszem nekem egy ilyen eszközöm sincs. Akkor ezt érdemes lehet kikapcsolni, vagy át lehet állítani? egyáltalán ebben az esetben mire használható és hogyan a második rádiómodul? -
suste
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42579 üzenetére
valóban magam kreáltam. Hirtelen ez jutott róla eszembe...
Kb. én is úgy értelmeztem, hogy a másodiknál csak egy része kerül az USB-re, a harmadiknál pedig sokkal több!
Most már tiszta, köszönöm!
Az overlay-es megoldást fogom választani.Jah és bocs a pongyola fogalmazásért!
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42576 üzenetére
az egyiknél csak a változtatások lesznek elmentve a külső meghajtóra, a másikban pedig a teljes beállítás (ROM)
ha jól tudom, akkor olyan túl sok jelentősége nikncsen, hogy melyiket választod, csak kinek melyik szimpatikusazt is szoktuk mondani,hogy ha nem tudod a különbséget,akkor neked tökmindegy, hogy melyiket választod
Intruder2k5: pedig logikus megfogalmazás, igaz még én sem hallottam így, de egyértelmű
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #42577 üzenetére
-
-
-
suste
veterán
válasz
hódmaci #42573 üzenetére
nem igazán ismerem a gyárit, de olyat tudnék elképzelni, hogy beállítasz statikus DHCP-t a gyerkőc gépének, majd ezt az IP-t korlátozod hogy mikor netezhet és mikor nem
ha így nézem, akkor ez nem is csak a wifit állítgatja, hanem minden elérést, vagyis mindegy hogy kábelen lóg a gyerek gépe vagy wifin
arra azért oda kell figyelni, hogy a lankártyának és a wifi kártyának is van külön MAC címe, így mind a 2-t kell külön tiltaniszerk
megnéztem a tplink oldalán az emulátorban, és ott van külön parental control rész, simán MAC címre is megoldható -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van nekem is egy 1043nd-m
Szeretném a wifit időzíteni aprónép végett.
Gyári firmware van rajta,meg lehet ezt valahogyan oldani? -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42569 üzenetére
vissza tudod másolni gépen is
miután beüzemelted a rendszert, leállítod az összes szolgáltatást, áramtalanítod a routert
lehúzod és átdugod a vinyót a PC-dre, bebootolsz egy linuxlive-val, és visszamásolod a dolgokat
vagy win alá is van egy program ami kezeli, google:ext2fs
ha kész, visszarakod a routerre a vinyót és indítod a rendszert
a felmásolt fájlok kezeléséhez lehet majd kell jogokat adni, de ezt majd akkor megkérded hogy hogy kell.....2 parancs -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42565 üzenetére
egyszerű és bonyolult is ez:
bonyolult/problémás= le kell mentened róla az adatokat valahova
egyszerű1=a formázást elintézi neked a router vargalex fw alatt, ahogy már írták is (egyébként ext4-lesz)
egyszerű2=ha a routerrel formázol, akkor nem csak formázza, hanem fel is csatolja a megfelelő partíciókat a megfelelő helyre a routeren, így ezzel sem kell foglalkoznod, csak a klienseken kell felcsatolni mint hálózati meghajtóha marad az NTFS, akkor magadnak kell minden jogot és felcsatolást elintézned, ráadásul lassu lesz és megbízhatatlan a működés (hidd el, sokan próbálták már)
alternatív megoldás, hogy megosztoda vinyót pl win7 alatt, de ami marad NTFS-en, azt továbbra is lassan fogod elérni, de legalább a SAMBA, torrent és a többi nem fogja meg a rendszert a másik parttíción
viszont neked kell megintcsak mindent kézzel beállítaniugorj az elejére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
mikrofon #42565 üzenetére
úgy hogy adatod ne vesszen el nemhiszem,hogy megoldható
a routernek van egy belső formázó felülete a 192.168.1.1:8081 címen
és ott válaszd ki a neked megfelelőt a ényeg,hogy swap is legyen majd
én simán swap a többi meg ext particiót választottam annak idején
hogy ez most ext3 vagy ext4 az már nem oszt nem szoroz. -
mikrofon
veterán
válasz
Kicsirics77 #42564 üzenetére
király!
akkor márcsak két kérdés: Milyenre és hogyan?
Milyen fájlrendszert válasszak?
Hogyan alakítsam át úgy, hogy ne vesszen el az adat?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
mikrofon #42563 üzenetére
nálam simán hálózati meghajtóként van felcsatolva tc-ben
plussz tc-ben még ftp is van állítva
semmit nem kell állítani mert hálózati meghajtóként fogja kezelni"értem ezalatt, hogy a wines gép pont úgy fogja látni mintha ntfs fájl rendszer lenne?"
a válasz igen csak nem fogja olyan sebességgel olvasni mint mikor a gép usb portjára dugod rá
illetve ha ráteszed a routerre akkor nem célszerű lehúzogatni mert ha simán a gépre dugod utánna akkor a gép nemfogja látni viszont ha vissza akarod a routerre tenni akkor meg ujra kel majd csatolni
szóval ha egyszer ráteszed akkor hagyd is rajta
nálam lassan másfél éve megy így... -
mikrofon
veterán
válasz
Kicsirics77 #42559 üzenetére
és a win-es gépek rendesen látni fogják a tartalmat? vagy kell a gépeken valamit állítgatni?
értem ezalatt, hogy a wines gép pont úgy fogja látni mintha ntfs fájl rendszer lenne? -
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42557 üzenetére
Köszi, arra lettem volna kíváncsi, hogy itt is szükség lesz telneten vagy ssh-n keresztüli tosztatásra, hogy engedélyezzem a wifit, stb? A múltkor föltettem egy owrt-t és a wifi menüpontnál még az eszköz sem volt meg.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Amíg megjön a kábelem és újraélesztem e routeremet lenne egy alap kérdésem. Mégpedig a fájlrendszerekről.
Ugyebár HDD-t szeretnék csatlakoztatni a routerhez. A 500GB-s hdd-n jelenleg ntfs fájlrendszer van és van kb.250GB adat. (Azért ntfs, mert WIN környezetben használom és van rajta 4GB-nél nagyobb fájl). Van-e értelme a fájlrendszert alakítgatni (gondolok itt Ext-re, vagy bármi másra), egyáltalán lehet-e adatvesztés nélkül?! Ha azt szeretném, hogy az adatok elérése, olvasása, írása optimális legyen a hálózatomon, ill. a torrentezés is. A hálózaton 1 db WIN PC, 1db WIN laptop, 1db android(?) mediabox (és 2db android telefon) van. Mit javasoltok, hogyan járjak el? -
-
zotymo
csendes tag
Sziasztok,
konkrétan melyik Gargoyle verziót ajánljátok, amelyik atom stabil, és egyből lehet a webes felületről konfigurálni. A wifi-t se kelljen engedélyezni stb.. Csak az alap dolgokra lenne szükségem, max egy FTP szerverre.
Valamint lenne még egy kérdésem: Elvileg lehetséges-e ezzel a rúterrel wifi átjátszást megvalósítani? Nem ripíterre gondoltam, hanem egy olyan alkalmazásra, ahol két pont közti átjátszást kellene megoldani egy közbülső állomással. Ez lenne az a rúter, két külön irányított antennával. Ehhez két külön wifi kártya kellene, mert ez elvileg két bidge, melynek egy-egy végpontja ez az eszköz. Remélem érthetően írtam le mire gondolok..
-
skatebab
tag
sziasztok ha a ubisoft oldala nem jön be azt a routerben valahol be lehet állítani hogy ne blokkolja? dns,dmz vagy hasonlóaknál? minden más oldal bejön rendesen. portokat is nyitottam neki de továbbra sem jó!
telefonról sem jön be ugyanarról a wifiről,csak ha a modemre kötöttem a laptopot! köszi -
hhx
tag
Sziasztok!
1043ND routeremen jelenleg Vargalex v1.1.7 OpenWRT van. Nem nagyon használom ki a plusz funkciókat már, nem torrentezek vele stb.
Van értelme felrakni a Gargoyle-t? Csak a nyomtató megosztásra lenne szükségem (p910nd).
Egyébként beton stabil ami most rajta van, és semmi problémám nincs vele, pusztán a kíváncsiság hajt, hogy van-e értelme. (Tudom, hogy a Gargoyle is OpenWRT
)
hhx
-
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42549 üzenetére
Köszi.
Akkor csak töltsem le a firmet, aztán a router webes felületéről indítsam el az updatet... restart aztán lehet is konfigolni...?
-
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42547 üzenetére
ok, kipróbálom. MAC címet lehet vele klónozni?
-
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42543 üzenetére
Szia!
Megnéztem. Melyik kellene nekem pontosan? Flash után elérhető egyszerre a webes interface?
Milyen pozitív tulajdonságai vannak egy dd-wrt-hez képest?Az itthoni routereken dd-wrt van....
-
-
zotymo
csendes tag
válasz
Gyurka6 #42541 üzenetére
Szia,
elküldhetem a kapcsrajzot, de nem ajánlom neked utánépíteni. Nekem nem ehhez az alkalmazáshoz kellett, amúgy én sem ezt használnám erre a célra, de ha már kéznél volt.. Csak az optocsatolók bele ezres tétel, nem beszélve a DC/DC koverterről. Szintillesztéshez, ha nincs szükséged elválasztásra és nincs nagy sebesség, bőven megfelel egy 7407, vagy két tranzisztor. A végén meg úgyis ugyanazt a transzíver ícét használod (MAX232, 242). De ehhez a rúterhez tényleg a legköltséghatékonyabb megoldás a többiek által ajánlott mobil adatkábel. Ráadásul ahhoz még soros port sem kell.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
A cégnél 60Mb-es kapcsolathoz van egy ilyen routerünk, gyári firmwarerrel. Nem szeretnék semmi extrát, cak egy stabil jól működő routert. Milyen firmet javasotok? Elég lenne a legfrissebb DD-WRT?
A gyárival elég sokat szakad a kapcsolat... aztán lehet, hogy nem is a gyári firm hibája... majd meglátjuk.
Előre is köszi a válaszokat.
-
sto1911
veterán
Az "eldobalja a wifit" hiba miatt bekapcsoltam a logolast, es ilyenekkel talalkozom:
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 6!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 7!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 8!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 9!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 10!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 11!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 12!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 13!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 14!!!!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: rtl8366s_getEthernetPHY fail for 15!!!!Jul 8 22:43:10 home user.info kernel: ar5416LoadNF: delay for NF loading is not enough, usually rx in progress!
Jul 8 22:43:10 home user.warn kernel: Resetting (wifi0); Code: 03
Jul 8 22:43:10 home user.info syslog: ttraff : traffic counter daemon hanging, send SIGKILL
Jul 8 22:43:10 home user.info syslog: telnetd : telnet daemon hanging, send SIGKILL
Jul 8 22:43:10 home user.info syslog: telnetd : telnet daemon successfully stopped
Jul 8 22:43:10 home user.info syslog: ttraff : traffic counter daemon successfully started
Jul 8 22:43:10 home user.debug syslog: ttraff: data collection started
Jul 8 22:43:10 home user.info syslog: dropbear : ssh daemon hanging, send SIGKILL
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: dnsmasq : dnsmasq daemon hanging, send SIGKILL
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: dnsmasq : dnsmasq daemon successfully started
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: dropbear : ssh daemon successfully stopped
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: vpn modules : vpn modules successfully unloaded
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: telnetd : telnet daemon hanging, send SIGKILL
Jul 8 22:43:11 home user.info syslog: telnetd : telnet daemon successfully startedMi a jo turo ez? Normalis? Most nezem eloszor a router logjat, nem tudom mennyire normalis ez...
-
zotymo
csendes tag
válasz
vargalex #42536 üzenetére
Oké, este kiművelem magam a témában, de mindenek előtt a soros portot kellene megnézni, ha lesz egy kis időd. Utána belevágok. Az IC-t gondolom hőlégfúvóval szedted ki. A málnán ha jól emlékszem raspbian van, az elvileg jó lesz. Megnézem hogyan kell használni a flashrom és a dd programokat.
A rúterra milyen förmvert ajánlasz? Ha tényleg nincs soros portom, akkor a flesselés után nem nagyon akarok pattogni, újra frissítgetni..
Köszi. -
vargalex
Topikgazda
válasz
zotymo #42535 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy működik, mert én is írtam már így egy 1043ND flash-ét. És így is.
A flash tartalom beszerzése nem szükséges, mert megvan neked is.A flash layout:
1. 128 KB u-Boot
2. 8000 KB firmware
4. 64 KB ART partícióA 8000 KB firmware partíció helyett a gyári csak 7936 KB-osat fogad el, mert 64 KB-ot fenntart adattárolásra (valószínűleg NVRAM-ra). Ezért a letölthető OpenWrt factory image is 7936 KB.
Azaz, ha lemented a flash-rom-al a flash-en jelenleg található tartalmat, majd az első 128KB-ot kihagyva oda dd-zel egy OpenWrt firmware-t (vagy egy nem bootloader-es gyárit), akkor pont jó is lesz a felírandó flash tartalom (így a 3. és 4. terület érintetlen marad) és mehet is vissza a flashrom-al. -
zsolt501
nagyúr
válasz
lasarus1988 #42532 üzenetére
Köszi
-
zsolt501
nagyúr
Volt itt arról szó, hogy ki lehet kapcsolni a routerben, hogy ellenőrizze a csatornák telítettségét, vagyis hogy ne vegye vissza a sebességet wifin, ha a környékben több router is van.
Nos ezt a leírás nem találom sehol, valakinek megvan ez, vagy tudja hogy hogyan kell ezt csinálni?
-
zotymo
csendes tag
válasz
vargalex #42528 üzenetére
Szia,
ez nagyon jó hír, ha tényleg halott lenne a soros portom, akkor van málnám és a ki- beforrasztás sem okozna gondot. Egyedül a programozó foglalat kérdése tisztázatlan számomra. Ez elég húzós tétel, ha három rúterem lenne hasonló bajban, akkor sem érné meg szerintem. Vagy van valami más alternatíva erre? (vagy marad a disznózsírral kenegetés, jó vastagon..)
Köszi.
-
válasz
mikrofon #42526 üzenetére
Rendben! Tudod, a kábelt mindenképpen úgy vágd el, hogy a telefon felőli véget is lehessen mérni multiméterrel, szóval maradjon azon is néhány cm vezeték, mert volt már aki tőből levágta, és ezzel vége is a történetnek, mert így az életben nem tudod meg, hogy melyik kábel melyik lábhoz való!
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42525 üzenetére
Köszönöm, akkor neki is fogok!
-
válasz
mikrofon #42524 üzenetére
A kábel elvileg jó, a driver remélhetőleg szintén, bár én ezt innen nem fogom megítélni! Leírás van másik is ITT, és ITT is! A parancsokat PuTTY-ba kell beírnod, Serial módban csatlakozva! A COM port száma attól függ, hogy a gépeden milyen számon telepszik majd, ezt az eszközkezelőben meg tudod nézni telepítés után, a többi beállítás pedig itt...
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42523 üzenetére
az alábbit szándékozom tenni. kérlek ellenőrizd le és javítsd ki vagy hagyd jóvá:
1. Ennek a kábelnek a beszerzése
2. Ennek a drivernek a telepítése
3. Az itt található port összekötése az itt és itt található kiosztásnak megfelelően
4. Itt található parancsokat futtatom, gondolom a kábelhez tartozó szoftverből, vagy valahol máshonnan?4. ponthoz lehet, hogy szükségem lenne egy részletesebb leírásra?!
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42521 üzenetére
soros vagy USB-s változat kell?
multiméter meg van!
-
válasz
mikrofon #42520 üzenetére
Például a Nokia DKU-5 és a CA-42 kábelek megfelelőek! argep-en cirka ~700Ft-tól kezdődően kapható! De szerintem bármelyik GSM üzletben kapsz... A lényeg, hogy csak olyat vegyél meg, amihez van driver lemez is, mert ahány kábel annyi driver, és utólag megtalálni a megfelelőt egy turkált kábelhez, lehet, hogy nem fog sikerülni!
Ha megvetted, ne vagdald el vaktában, mindenképpen kérdezz itt előtte! Az elkészítéshez fog kelleni még egy multimeter is, ami ha nem lenne még, szintén ~1000Ft alatt kapsz bármelyik kínai piacon! Bár tudom ezek nem minőségi cuccok, de erre a célra a tökéletesen megfelel!
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42510 üzenetére
Tudnál nekem segíteni ilyen kábel szerzésében?
Igazából azt sem tudom milyen néven keressem,és melyik a jó ehhez a routerhez! -
-
zotymo
csendes tag
-
pivi.l
tag
válasz
zotymo #42513 üzenetére
Itt ezt írják :
Receive (RX) Disabled
Some revisions require a jumper between the RX serial pin and the resistor R362 to enable serial writes. See this post for details:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=176448#p176448
If you find that the serial console will not accept write commands, check with a multimeter that you have continuity between RX and R362.
If you don't have continuity you will need to jumper them, here is my working example:Hátha nálad is ez a baj.
-
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42514 üzenetére
Köszönöm. Akkor megvárom Alex guru válaszát, remélem Ő is olvassa a fórumot.
-
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42512 üzenetére
Akkor leírom mi történt. Ez a förmver volt rajta: openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin, és erre akartam frissíteni: gargoyle_1.5.6-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Az eredmény: bebútol egy darabig, aztán semmi, még pingelni sem lehet. A soros porton így néz ki a bútolás:U-Boot 1.1.4 (Aug 4 2010 - 20:06:51)
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environmentIn: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Linux version 2.6.32.27 (eric@Osiris) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #2
Thu Jul 26 19:25:58 EDT 2012
bootconsole [early0] enabled
CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)
Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:200.000 MHz, DDR:400.000
MHz
Determined physical RAM map:
memory: 02000000 @ 00000000 (usable)
Initrd not found or empty - disabling initrd
Zone PFN ranges:
Normal 0x00000000 -> 0x00002000
Movable zone start PFN for each node
early_node_map[1] active PFN ranges
0: 0x00000000 -> 0x00002000
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages:
8128
Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd consol
e=ttyS0,115200 board=TL-MR3420
PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)
Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.
Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 byt
es
Writing ErrCtl register=00000000
Readback ErrCtl register=00000000
Memory: 29348k/32768k available (2073k kernel code, 3420k reserved,
409k data, 152k init, 0k highmem)
SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes
=1
Hierarchical RCU implementation.
NR_IRQS:56
Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)
Mount-cache hash table entries: 512
NET: Registered protocol family 16
MIPS: machine is TP-LINK TL-MR3420
bio: create slab <bio-0> at 0
Switching to clocksource MIPS
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)
TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
TCP reno registered
NET: Registered protocol family 1
squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
Registering mini_fo version $Id$
JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) 2001-2006 Red Hat, Inc.
yaffs Jul 26 2012 19:25:26 Installing.
msgmni has been set to 57
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered (default)
Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4
m25p80 spi0.0: s25sl064a (8192 Kbytes)
Searching for RedBoot partition table in spi0.0 at offset 0x7e0000
Searching for RedBoot partition table in spi0.0 at offset 0x7f0000
No RedBoot partition table detected in spi0.0
spi0.0: no WRT160NL signature found
Creating 5 MTD partitions on "spi0.0":
0x000000000000-0x000000020000 : "u-boot"
0x000000020000-0x000000160000 : "kernel"
0x000000160000-0x0000003f0000 : "rootfs"
mtd: partition "rootfs" set to be root filesystem
mtd: partition "rootfs_data" created automatically, ofs=390000, len=
60000
0x000000390000-0x0000003f0000 : "rootfs_data"
0x0000003f0000-0x000000400000 : "art"
0x000000020000-0x0000003f0000 : "firmware"
ag71xx_mdio: probed
eth0: Atheros AG71xx at 0xba000000, irq 5
eth0: unsupported chip, ctrl=ffffffff
eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4
eth0: no PHY found with phy_mask=00000010
Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0
TCP westwood registered
NET: Registered protocol family 17
Bridge firewalling registered
802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:2.
Freeing unused kernel memory: 152k freed
Please be patient, while OpenWrt loads ...
input: gpio-buttons as /devices/platform/gpio-buttons/input/input0
Button Hotplug driver version 0.3.1
- preinit -
Registered led device: tl-mr3420:green:system
Registered led device: tl-mr3420:green:qss
Registered led device: tl-mr3420:green:3g
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
- regular preinit -
switching to jffs2
mini_fo: using base directory: /
mini_fo: using storage directory: /overlay
- init -Please press Enter to activate this console. Compat-wireless backpor
t release: compat-wireless-2011-11-29
Backport based on wireless-testing.git master-2011-12-01
cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
cfg80211: World regulatory domain updated:
cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain
, max_eirp)
cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
PPP generic driver version 2.4.2
ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
NET: Registered protocol family 24
nf_conntrack version 0.5.0 (460 buckets, 1840 max)
CONFIG_NF_CT_ACCT is deprecated and will be removed soon. Please use
nf_conntrack.acct=1 kernel parameter, acct=1 nf_conntrack module opt
ion or
sysctl net.netfilter.nf_conntrack_acct=1 to enable it.
xt_time: kernel timezone is -0000
Hooked IMQ after mangle on PREROUTING
Hooked IMQ after nat on POSTROUTING
IMQ driver loaded successfully.
ip_set version 4 loaded
Ebtables v2.0 registeredEddig jut, aztán semmi. Az Rx pedig jó eséllyel halott a soros porton, tehát maradna a failsafe mode, de ez sem megy. Nem tudom miért, hiszen egy darabig felbútol ez a mocsadék. Csak a power és az USB LED-ek világítanak. A bútolás elején még villog az USB LED, aztán már az is csak világít.
Ennyi. Nem szeretném kidobni, ha nem muszáj, bár sajnos nekem egyelőre menthetetlennek tűnik a dolog.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok.
Köszönöm. -
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42510 üzenetére
Ez biztosan így van, de én már előtte építettem magamnak egy ilyet. Ebbe eleve olyan optocsatolót raktam, ami bőven működik ezen az átviteli sebességen is. Teszteltem is, sőt a haver routerét is ezzel javítottuk. Szóval, mint említettem nem ez a hiba. Azért köszönöm a segítséget. Nekem tényleg csak egy igazoló mérés kellene, hogy nyugodt szívvel kenhessem be disznózsírral, majd dobhassam hátra a vállam fölött a kukába a kütyüt.
-
-
skatebab
tag
üdv ilyen routerem van és egyszerűen nem tudom megnyitni a ubisoft oldalait se a fórumot se az uplay-t és a játékok sem tudnak a szerverre csatlakozni,megnyitottam a megfelelő portokat de semmi változás,ez a dolog azután történ hogy csütörtökön a upc-nél hiba volt a vonalban és megcsinálták aznap,blokkolva lett vagy mi történt?
köszi a segítséget. -
zotymo
csendes tag
válasz
mikrofon #42506 üzenetére
Az átalakítómhoz 5V, és persze a tűsor miatt forrasztani kell a panelra. Persze meg lehetne oldani diszkrétebb módon is, ami nem járna garancia vesztéssel, de nem szívesen csinálnám úgy, hogy csak odanyomom, és vagy érintkezik, vagy nem. Amúgy sem szeretném más berendezését piszkálni, bár kizárt, hogy miattam ment volna tönkre. Csak a soros tűsor helyén a két nem szélső lyukhoz (2-es, 4-es kivezetés) kellene érintened a multimétert, és kimérni az ellenállást. Persze előtte ellenőrizd, hogy az R362-es ellenállás és a kettes láb között van-e átvezetés.
-
zotymo
csendes tag
Sziasztok
szerintem az én router-emnek halott a soros portja. Legalább is a bemenete (Rx). A soros kábelem biztosan jó. (Galvanikusan elválasztott transzíver, szintillesztővel 3.3V-ra) A lényeg, hogy a hiba nem külső okokban keresendő. A terminálon fossa az adatokat a kütyü, viszont nem vesz semmit. Az R362-es ellenállás és a bemenet (beforrasztott tűsor) között már kimértem az átvezetést, amúgy is 1.8-as verzió, tehát ez sem gond. De ha már úgyis ott tartottam, kimértem a GND és az Rx kontaktusok közti ellenállást, ami majdnem rövidzár. Olyan 0.8R körül van. A Tx és a GND között persze végtelent mértem. Úgy sejtem vége a dalnak, mert ez közvetlenül a processzorba lehet drótozva. Valaki legyen szíves ezt nekem igazolni azzal, hogy kiméri az Rx láb és a GND közti ellenállást egy kommunikációra képes darabon. Előre is köszönöm. További szép napot Mindenkinek!
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #42500 üzenetére
Hali!
Nos,igen a VA. féle firm van az 1043-on. Van ASUS WL-500-as is, de ott sem láttam a lehetőséget, ellentétben az Általad feltett képpel. Ez feltehető az 500-asra?
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42500 üzenetére
Igy mar mas.
Viszont ketlem (mivel rendkivul eroforrasigenyes, ezert DDoS sebezhetoseg), hogy minden beerkezo kapcsolatra feloldja a beirt domain nevet, ezert valoszinubb, hogy csak a beallitaskor ervenyes IP cimet helyettesiti be a szabalyba.A "csak egy cimre nyilo port" kerdesre a Port Knocking lehet a megoldas. knockd for DD-WRT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- iPad topik
- Futás, futópályák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest