Hirdetés

2014. július 26., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-01-25 16:03:16

PROHARDVER!

TP-Link WR1043ND V1 és V2 router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51201) Intruder2k5 válasza Zwodkassy (#51200) üzenetére


Intruder2k5
(Szakértő)

És most mit csinál amikor áram alá helyezed? Ismétlődve egyszerre felvillannak a LED-ek?

ASUS RT-N66U & Tomato firmware | http://asusrouterforum.besaba.com/index.php

(#51202) suste válasza Zwodkassy (#51200) üzenetére


suste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de gondolom annak utánaolvastál, hogy a backfire az újabb verziójú 1043v1-ekre nem jó....ugye???
minimum AA!

(#51203) Dawe24


Dawe24
(lelkes újonc)

sziasztok!

nem nagyon akaródzik bejönni a http://192.168.1.1 Luci alatt... bejön a fekee képernyő, kiírja, hogy LuCI - Lua Configuration Interface, aztán Bad Gateway.

mi lehet a problem?

(#51204) Macipalika válasza siddis (#50827) üzenetére


Macipalika
(újonc)

Hali!
Bocs hogy még csak most érdeklődök ismét.
A routerba ne tudok jelentkezni ha arra a felhasználó és jelszóra gondolsz.
A total commanderrel hálózaton keresztül is bele tudok menni és onnan le tudok másolni bármit.
Felmásolni viszont már nem a transmission se tud rá írni de törölni se tudok róla semmit.
Valami nagyon levédte a vinyót, pedig nem piszkáltam semmit mert jól működött.A dlna is megy rajta.
Az az érdekes minthogy már írtam próbáltam frissíteni a Poli27 1.3.2 r39208 -ről 1.3.3 -ra de nem fogadja el, vagyis végigcsinálja de nem változik semmi.
Hol és hogyan lehet állítani a hozzáférés jogát, ha a routerbe van bedugva a vinyó.
Köszi ha esetleg tudnál segíteni.
Üdv. Pali

Nokia 3220, Sonyericsson w580i, w760i, Lg gt500, Samsung Omnia II, Nokia E7, Concorde Speed tablet, Samsung Galaxy Advance,

(#51205) n_atsi válasza vargalex (#51197) üzenetére


n_atsi
(lelkes újonc)

Igen a scriptben elvileg nem volt más, a tartalmát másoltam, tehát nem kerülhetett bele más.

Viszont meg is lett a hatás, a v2-es routerből tégla lett! Újraindítás után már nem működött.
A sysled ütemesen villog a lan portok működnek, mégsem tudom elérni telnet-en sem.
:O

Hát kár volt szórakoznom az -mtime opcióval, de ki a fene gondolta....

A reset-re sem csinált semmit.

A Factory reset sem megy, bár a sysled úgy villog, mintha abban a módban lenne.

(A v2-nél is gondolom 192.1681.1 az ip telneten?!)

[ Szerkesztve ]

(#51206) SteveBeard válasza n_atsi (#51205) üzenetére


SteveBeard
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Én még megpróbálnám a 192.168.0.1 -et ...

Steve

(#51207) Dawe24


Dawe24
(lelkes újonc)

na a problémám megoldódott, de probléma problémát szül. most például a külső vinyóból a legkevesebb particiót mutatja... milyen kódot kell beírni puttyba, hogy ne a legkisebb particiót lássam?

(#51208) Zwodkassy


Zwodkassy
(újonc)

"És most mit csinál amikor áram alá helyezed? Ismétlődve egyszerre felvillannak a LED-ek?"

Ha bedugom akkor világít a "Power" LED, és annal a LAN portnak a LED-je, amibe bedugom az ethernet kábelt :-(

(#51209) betyarr válasza n_atsi (#51205) üzenetére


betyarr
(PH! addikt)

hacsak nem állítottad át akkor 192.168.0.1.

(#51210) Iginotus válasza Iginotus (#51180) üzenetére


Iginotus
(őstag)

Esetleg erre tipeket? Ezeket próbáltam már beállítgatni: Client
Client-bridged

Semmi eredmény.
Gyári FW-wel működhet a dolog?
Vagy bármilyen másikkal?

Plug and Pray...

(#51211) Zwodkassy válasza suste (#51202) üzenetére


Zwodkassy
(újonc)

"de gondolom annak utánaolvastál, hogy a backfire az újabb verziójú 1043v1-ekre nem jó....ugye???
minimum AA!"

Tehát akkor ezek nem ehhez a típushoz jók:
- openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
- openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin ?

(#51212) szaszapi válasza Zwodkassy (#51211) üzenetére


szaszapi
(senior tag)

Hello!

Van egy WR1043ND v2 routerem.Elég stabil minden működik ami kell.Raktam au usb részre egy külső vinyót amit szépen megosztva el tudok érni belső hákón.Viszont az ftp kapcsolódással illetve más gépről nem tudom elérni a tartalmat.Lehetséges ez a gyári firm-mel vagy openwrt-t kell felraknom?

(#51213) yodee_


yodee_
(senior tag)

Üdv!

Nem tudom van e valakinek tapasztalata USB-s mobilnettel kapcsolatban, ha van kérem segítsen valahogyan :) Addig jutottam hogy felismeri a modemet és fel is csatlakozna, de állandóan a log-ban valami baja van a connection script-el.

ul 25 12:58:18 OpenWrt daemon.notice pppd[1390]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: abort on (BUSY)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: abort on (NO CARRIER)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: abort on (ERROR)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: report (CONNECT)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: timeout set to 10 seconds
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: send (AT&F^M)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: expect (OK)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: AT&F^M^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: OK
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: -- got it
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: send (ATE1^M)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt kern.info kernel: [ 50.580000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: expect (OK)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: ^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: ATE1^M^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: OK
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: -- got it
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: send (AT+CGDCONT=1,"IP","vitamax.internet.vodafone.net"^M)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: timeout set to 30 seconds
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: expect (OK)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: ^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: AT+CGDCONT=1,"IP","vitamax.internet.vodafone.net"^M^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: OK
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: -- got it
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: send (ATD*99***1#^M)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: expect (CONNECT)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: ^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: ATD*99***1#^M^M
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: NO CARRIER
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: -- failed
Jul 25 12:58:20 OpenWrt local2.info chat[1409]: Failed (NO CARRIER)
Jul 25 12:58:20 OpenWrt daemon.err pppd[1390]: Connect script failed
Jul 25 12:58:21 OpenWrt daemon.info pppd[1390]: Exit.

Valakinek ötlet?

HTC One | Lenovo Thinkpad X230 - Intel Core i5-3210M@2.50GHz ; 8GB DDR3 SO-DIMM ; A-DATA SX300 mSATA 128GB ; 500 GB Hitachi HDD

(#51214) Intruder2k5 válasza szaszapi (#51212) üzenetére


Intruder2k5
(Szakértő)

Szia!

Az USB Settings menüben ott van FTP Server, állítsd be, és működnie kell távolról is!

ASUS RT-N66U & Tomato firmware | http://asusrouterforum.besaba.com/index.php

(#51215) yodee_


yodee_
(senior tag)

Közben nagy nehezen sikerült. Tökéletesen működik!

HTC One | Lenovo Thinkpad X230 - Intel Core i5-3210M@2.50GHz ; 8GB DDR3 SO-DIMM ; A-DATA SX300 mSATA 128GB ; 500 GB Hitachi HDD

(#51216) vzoli1987 válasza vargalex (#51193) üzenetére


vzoli1987
(kvázi-tag)

hihetetlen de egy apró trükk van benne

igy kell kinézni 192.168.000.000 formailag, haver jött rá, na és itt hogy kell tovább adnom a routerre? van egy port amit meg kellene nyitni a 192.168.1.122 címen... openwrt-n keresztül ami lanon van összedugva a routerből

(#51217) siddis válasza yodee_ (#51215) üzenetére


siddis
(tag)

És mi volt a probléma.?

(#51218) yodee_ válasza siddis (#51217) üzenetére


yodee_
(senior tag)

a /etc/chatscripts/3g.chat config így nézett ki:

ABORT BUSY
ABORT 'NO CARRIER'
ABORT ERROR
REPORT CONNECT
TIMEOUT 12
"" "AT&F"
OK "ATE1"
OK 'AT+CGDCONT=1,"IP","$USE_APN"'
ABORT 'NO CARRIER'
TIMEOUT 15
OK "ATD*99***1#"
CONNECT ' '

Az "ATD*99***1#" rész átírtam "ATD*99#"-re és a gcom -d /dev/ttyUSBxx paranccsal végignéztem hogy a 3 USB eszköz közül melyik ami válaszol és már kész is volt.

HTC One | Lenovo Thinkpad X230 - Intel Core i5-3210M@2.50GHz ; 8GB DDR3 SO-DIMM ; A-DATA SX300 mSATA 128GB ; 500 GB Hitachi HDD

(#51219) siddis válasza yodee_ (#51218) üzenetére


siddis
(tag)

Nekem is az USB lett volna az egyik tippem..

(#51220) KonzolKartel


KonzolKartel
(őstag)

Ma vettem egy 1043nd v2-t. Fel is tettem a luci féle fw-t. Digim van, PPPoE. Hiába írom be a felhasz/jelszavam a WAN-hoz nem csatlakozik. Volt egy WAN6 interfész is, de azt már kitöröltem. Mit csinálok rosszúl?

Xbox 360 HDD FLASH + Új 4GB 65k, Új 250GB 78k, Phat 60GB LT3 50k, Phat LT3 45k - Budapest

(#51221) siddis válasza KonzolKartel (#51220) üzenetére


siddis
(tag)

Ez esetleg.?

[ Szerkesztve ]

(#51222) KonzolKartel válasza siddis (#51221) üzenetére


KonzolKartel
(őstag)

Sajnos nem oldotta meg. Most vissza raktam a gyári FW-t, majd ha lesz időm, akkor jobban belevetem magam.

Xbox 360 HDD FLASH + Új 4GB 65k, Új 250GB 78k, Phat 60GB LT3 50k, Phat LT3 45k - Budapest

(#51223) shark300


shark300
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Digis vagyok, nőtt a sávszélességem 40/20-ról 100/50-re. Viszont csak akkor mérhető ekkora sebesség, ha közvetlenül a gépbe dugom. Egy 1043ND v1.8-asom van OpenWRT-vel. Eddig még nem tapasztaltam azt, hogy ez a router nem lenne valamire elég, és az a furcsa, hogy pontosan annyi maradt a sávszélességem, mint eddig, ha rajta keresztül mérem.
Valaki tapasztalt már hasonlót, vagy vegyek új routert?

Üdv.:
shark

Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.

(#51224) Intruder2k5 válasza shark300 (#51223) üzenetére


Intruder2k5
(Szakértő)

Szia!

A QoS nincs bekapcsolva, beállítva esetleg a régi paraméterekhez? Ha nincs, akkor javaslom csinálj egy reset-et (LuCI-ban), mert a 100Mbps-t kellene, hogy vigye a router!

ASUS RT-N66U & Tomato firmware | http://asusrouterforum.besaba.com/index.php

(#51225) qqcqqc válasza shark300 (#51223) üzenetére


qqcqqc
(fanatikus tag)

Nekem v1-es dd-wrt és 93-98/49-51 a mérések eredménye.
szóval bírnia kéne.

(#51226) Flashget válasza shark300 (#51223) üzenetére


Flashget
(PH! félisten)

pedig gyári fw-vel is simán hoznia kell a 100-as netet (nálam cupra annyit mért akár router vagy gépbe volt a kábel dugva)
V2-es csak a 200-as nettől kell.

[ Szerkesztve ]

Samsung 40F6640 + Pioneer BDP-150

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.