Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #10905 üzenetére
Nekem még mindig RT-N18U van. Nem is érzem a késztetést a cserére.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Neil Watts #10710 üzenetére
A csomagkezelők közül már csak az Entware-t fejlesztik.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
RT-N18U topikban kevés mozgás van, ezért kérdezem itt, hátha.
Két telekom iptv stb-nk van. Nemrég az egyiket át kellett kötnöm, most a saját N18U-ból kapja a netet. Beállítottam az IGMP Proxy-t, csatolt képnek megfelelően.
[kép]
Elsőre úgy tűnt, hogy minden hibátlanul működik. Kis idő elteltével viszont előjött és többször vissza is tért egy érdekes hiba. A tv képernyője sötét, nincs kép. De ha csatornát váltok az stb-n akkor látszik a csatorna váltás ténye, mert alul kiírja, de kép továbbra sincs. Gyanítom, hogy valami még nem kerek a beállítással a routerben. Van ötlet, hogy mit csinálhatnék?
Köszi. -
mobilizmo
addikt
RT-N18U-n van fent 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP. Elég az IGMP snooping-ot bekapcsolni, vagy kell még más is, hogy működjön a Telekom féle IPTV?
-
mobilizmo
addikt
"erre nem is gondoltam, hogy a szolgáltatói eszközben állítom be a ddns-t"
Lehet azért van ez így, mert régebben nem kápráztattak el minket a választás lehetőségével. Emlékeim szerint a telekomnál már docsys rendszer volt, de egyedül a DynDNS akkoriban már fizetős (és nem is túl olcsó) szolgáltatását lehetett csak "választani". Bridge mód ugye meg IP TV esetén nincs, így maradt az External IP checker. Mostanában nem néztem miket lehet választani.Update: megnéztem és van benne No-Ip és DNSExit is
de csak egyet lehet beállítani
Bár én még 2020.2 verzión vagyok és itt nincs frissítési probléma, lehet kipróbálom a HGW-n. -
mobilizmo
addikt
válasz
Lasersailing #9846 üzenetére
Szerintem még ezzel is inkább csak esélyes, hogy működni fog. Nekem is volt ilyen próbálkozásom. Nem jött be.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Lasersailing #9834 üzenetére
Egyszerű, annyi példányban kell akarnod ahányban nyomtatja.
Viccet félre téve, régebben nekem is így volt az akkori legegyszerűbb HP nyomtatóm hálózatosítva. De nagyon megbízhatatlan volt a működése, majd egy költözés után ahol tényleg semmi nem változott csak a postai cím (az is kb. légvonalban 1 km-el került csak arrébb) már nem is tudtam normálisan installálni, nekem is ez volt a problémám. Inkább elajándékoztam és vettem egy legegyszerűbb hálózati lézer AIO nyomtatót.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Tav-Csoves #9831 üzenetére
Köszi, akkor ez meg is oldódott.
Valószínűleg ha elolvasom is a change log-ot akkor sem tűnt volna fel, hogy ezért nem megy. -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9828 üzenetére
Nem volt kedvem felmenni a padlásra, az ssh meg nem jutott eszembe. Most meg (napközben) nem alkalmas ugye, megöl a család. De este megpróbálom.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9826 üzenetére
root@RT-N18U:/tmp/home/root# netstat -lpn | grep httpd
tcp 0 0 192.168.1.1:80 0.0.0.0:* LISTEN 1120/httpd
root@RT-N18U:/tmp/home/root# -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9818 üzenetére
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9409 üzenetére
-
mobilizmo
addikt
Szerintem túl beszéljük ezt a dolgot. Nem csináltam, hisz nem is volt ilyenre okom. Mint írtam, sima (verzió) upgrade-nél (erre vonatkozott az eredeti kérdés is) megtartom a beállításokat. Tapasztalatom szerint eddig ez mindig működött hibátlanul. Minden más esetben beállítom (from scratch) az eszközt.
-
mobilizmo
addikt
A beállítások nem törlődnek és alapesetben nem is szükséges visszaállni alapra. Ha frissítés után valami esetleg nem kerek akkor az az első amire gondolok, hogy akkor visszaállok alapra és újra beállítom. De nem nagyon emlékszem ilyenre. Egy eset van amikor tényleg kötelező az NVRam törlés, ha váltasz rendszert. Mondjuk a gyári rendszerről átállsz a shibby féle tomato-ra vagy a shibby-ről a fresh-re. Emberemlékezet óta így működik az enyém.
-
mobilizmo
addikt
és Intruder
Megnézem este, de azzal nem hiszem, hogy gond van. Ahogy feljebb írtam is a telefonon amikor connecting van nézem a logot és látom, hogy eljutott az ip címig, ami megegyezik azzal amit a routerben is kiír a DDNS update-nél, vagy akár a No-ip is (egyébként 86.59.242.12).Lehet a filtered miatt van a hiba, csak tudnám az mit jelent.
-
-
mobilizmo
addikt
Akinek van tapasztalata a vpn kapcsolat telefon és otthoni hálózat közötti kiépítésében, tudna segíteni nekem?
N18U-n bekonfiguráltam a szervert, látszólag jól működik. A konfigurációs fájlt átmásoltam a telefonra és OpenVPN for Android és OpenVPN Connect-el is próbáltam kapcsolódni. Azt lehet látni a logban, hogy az IP-ig eljut (No-ip-t használok), de kapcsolódni nem tud. A szerver oldalon nem is látszódik semmi ebből. És itt meg is állt a tudományom. Ha valaki tud segíteni, kérem ne tartsa magában. Előre is köszönöm. -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Van valakinek egy jó útmutatója vpn beállítására? Mobilról szeretném vpn-en keresztül elérni az otthoni hálózatot. Valamikor régen jó néhány éve meg tudtam csinálni munkahelyi gépről otthonra, de most nem találok olyan leírást ami aktuális lenne. Már a szerver key fájlokat sem tudom legenerálni, mert a win10-es openvpn-be már nincsenek a cmd-ből elérhető build-ca, build-dh, stb parancsok.
Köszi.Á, most látom, hogy már routeren lehet generálni?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Lasersailing #9167 üzenetére
A zavarmentes környezet azt is jelenti gondolom, hogy egyébként a sivatag közepén vagy.
Lehet ennél jobb sebességeket is elérni természetesen, de az egész bizonytalan és állandóan változik a környezeti feltételek függvényében. Ez egy fájl másolásánál annyira nem zavaró, de film nézésnél, vagy zenehallgatásnál eléggé az lehet. Szóval én erre nem bíznám. Egyébként én jóval korábban még nagyjából hasonló eszközökkel kábelen nyomultam és volt olyan amikor a letöltést és a seed-et le kellett állítani egy 720p film nézése közben. Egy nem atomerőmű routert már néhány aktív torrent is leterhelheti annyira, hogy a fájl másolás lassabban megy, mint a 720p bitráta megkívánná.
A következő kérdéseddel kapcsolatban meg szinte ugyanaz a helyzet. Nagyjából mindegy hol van a wifi a kapcsolati sorban.
Egyébként kérdésed nem pont ebbe a topikba való, ezért írtam off-ba. -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9111 üzenetére
Üres a mappa.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9032 üzenetére
Igen én is azt próbáltam, de elsőre nem tűnt jónak.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9030 üzenetére
Én a link alatt megtalálható script-re gondoltam. Azt hittem az is megoldja a problémát, de ha az ment akkor nem is lehetett csatlakozni a transmission-hoz.
Egyébként 1 órája csináltam meg sztanozs változatát és egyelőre jónak tűnik. -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9026 üzenetére
Este megpróbálom elég égető a probléma. Már próbáltam rtorrent-et is felrakni, amit még annó a te segítségeddel telepítettem wl-500gp-re, de aztán Nas-on nem volt elérhető. És most sem tudtam telepíteni Entware-Ng-ből.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9024 üzenetére
Beleolvastam, de nem látom, hogy lett-e valami megoldás, mert én is ezzel küzdök.
Lehet, hogy vissza kell tenni a shibby-t: -
mobilizmo
addikt
válasz
Atlantisz48 #8820 üzenetére
Ha a "mag"ról van szó, akkor ott hetek óta problémák vannak a trackerrel.
-
mobilizmo
addikt
válasz
mr.perfect #8287 üzenetére
és nahaggyámár
Összefoglalóban benne találtatik a kille féle shibby fork, amit többen is használnak itt nagy megelégedéssel (én is). Más kérdés mi az ami olyan baromira hiányzik ami miatt feltétlenül frissíteni kellene.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #8194 üzenetére
A bétával néhány óra után megrogyott, majd teljesen lehalt a router. Áramtalanítás segített csak. Ment fel rá a 2017.2 stabil, remélem az jobban beválik.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #8194 üzenetére
Köszi, kipróbálom a bétát. És a hálózaton keresztüli upgrade (tomato saját felületéről)?
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
ARM-ből (N18U-ra) még mindig a 132-es az ajánlott verzió, vagy van esetleg újabb ami már probléma mentes? Nagyon gáz szerintetek, ha megpróbálom az upgradet hálózaton keresztül?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Lizingrider #5589 üzenetére
és OldAkita
nem a router biztos nem gyenge erre a célra, bizonyos megkötésekkel. Anno én még WL-500GP-vel is használtam így. Igaz ha HD-s tartalomat akartam nézni akkor jobb volt, ha leállítottam mind a letöltést, mind a seedelést és kábeles kapcsolat volt. Plusz akkoriban még nem volt lejátszó a TV-kben, külön média lejátszóm volt (most is megvan, csak már nem használom) ezért nem kellett DLNA (vagyis az sem terhelte a routert) mert tudta a Samba-t. Ez a vas sokkal, de sokkal erősebb, szerintem ezzel is mennie kell, de ha nagy a mozgás torrent téren, akkor az azért bezavarhat, igényesebb tartalmak lejátszásánál. Konklúzió, egyáltalán nem felesleges beruházás egy normális, de olcsó NAS. Legalább egy szintet ugrasz minőségben felfelé, persze nem a képre gondolok itt, hanem hálózati architektúrában. A router csak azt teszi ami az ő feladata, a torrentre meg a DLNA-ra meg ott aMasterCardNAS, ami történetesen arra van kitalálva.
Még egy kis adalék info, WL-500GP és N18U között N16-ot használtam (most is megvan, switchként üzemel szegényke), azzal már mentek a HD-s tartalmak is torrent tiltás nélkül. Aztán jött a NAS, majd költözéskor az N18U.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest