Új hozzászólás Aktív témák
-
att88ila
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy LG HT305SU 5.1 házimozit.[link]Nekem van egy VIVAX 2909 tv ém.És azt szeretném kérdezni,hogy rá lehetne e kötni a házimozit a tv re?Meg azt szeretném még kérdezni ha rá lenne kötve a tv re a házimozi a tv műsort is lehetne rajta hallgatni vagy csak ami a lejátszóba van dvd film? -
torma1981
veterán
Sziasztok!
Denon AVR-1311 vagy a Pioneer VSX-520 éri meg jobban?
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2496 üzenetére
Esetleg még egy olcsóbb hangfalszett a NAD mellé:
Denon SC-M37 40k helyett most csak 30kKicsit szerényebb specifikációkkal, de még mindig megmarad a jó minőség.
-
shouryuken
senior tag
Amúgy őt akartam, csak a nagyobb tesó sikerült véletlenül belinkelni...
Ami a nad+s30 mellett szól a későbbi bővíthetőség nagyobb hangfalakra, és a bemenetek váltása már ugye megoldott...
Gondolom az s30-at nem véletlenül ajánlottad, ennyi pénzért milyen más opció lehet?Azért kíváncsi lennék melyik szól szebben.
Amúgy már írtam a srácnak a nad-ra, és nagyon köszönöm az eddigi segítséget, leköteleztek! -
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2493 üzenetére
Szerintem nagyon érdemes ennyiért lecsapni arra a NAD erősítőre.
Itt egy kis teszt-leírás róla:[link]
E cikk szerint újonnan 55k-ba kerül(t). Komolyan még Én is elgondolkodtam rajta, hogy érdemes lenne lecsapni rá.
Akár még azt is mondhatom, hogy a távirányító is mellette szól.
Sztereó hangfalat meg más milyet is választhatsz, mint amit Én linkeltem. Csak egy ajánlás a sok közül.
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2493 üzenetére
Szerintem az általad linkelt aktív hangfal ára 1 darabra vonatkozik, nem pedig egy párra!
Így megint ugyanott vagyunk árban. Kettő ebből még drágább is
-
shouryuken
senior tag
Egy ilyen nagy eretnekség lenne, ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni a dolgokat NAD+S3 helyett?
Tényleg fogalmam sincs milyen különbségre számíthatok a két megoldás között hangzás terén. -
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2485 üzenetére
Kácsa-Audio-t nyugodt szívvel merem ajánlani kábel ügyben. Nagy a választékuk és a készletük is, az alap, de jó minőségű, de mégis olcsó kábelektől kezdve egészen a high-end-ig kínálnak tyúkbelet.
Összekötéshez ezt a listát ajánlom:
Hangfalkábel-választék:
[link]Hangszórókábelből szerintem legalább 2 x 1.5 négyzetmiliméterest vegyél, vagy ahogy a pénztárcád engedi, ill. amit fogadni tud az erősítő és a hangfal csatlakozója.
-
torma1981
veterán
http://digibest.hu-ról mit tudtok mondani?
Megbízható bolt?
-
shouryuken
senior tag
Köszönöm!
Nem hinném, hogy egy jó ideig több pénzt szánnék hangfalakra attól függetlenül, hogy drágábbat is megendgedhetnék magamnak, nálam ez a határ életem ezen részéreA következő kérdés, milyen kábeleket érdemes venni ha a stereo rendszer mellett döntök
. A hangfalakhoz gondolom nem járnak
Illetve az erősítő és az eszközök közé. Persze ne szálljunk nagyon el -
torma1981
veterán
Na akkor másképp kérdezem.
Most csak gondoltam a JBL SCS 178 hangfalszettet venném meg + hozzá a kölcsön erősítőm. Milyen kábelek kellenek az összekötéshez? Hogy rendesen rá tudjam kötni a hangkártyámra.
A kérdés mennyire gyenge lenne a hang pl a
Pioneer VSX-520 és JBL SCS 178 kombohóz .
130k lenne így kb.
vagy netán Onkyo HT-S5405-hoz viszonyítva.
135k-ért.
Melyik szól tisztábban,jobban?
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Van egy Technics SA-AX730 erősítőm amit kölcsönbe kaptam.
Ezt a hangfalszettet JBL SCS 178 rá lehet kötni hogy normálisan szóljon?
-
BBéci
legenda
válasz
shouryuken #2475 üzenetére
Nem csak egyetértek, számtalanszor leírtam ugyanezt.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Onkyo HT-S5305 szett még passzív mélynyomós?
100k-t megér vagy érdemes 5430-ötöt venni 135k-ért?
-
proci985
MODERÁTOR
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2475 üzenetére
Szűkösebb keretből igen. Hosszabb távon is megéri egy külön sztereó rendszerre költeni. Később akár egy minőségi CD játszóval is kiegészíthető. Használtak közt is találni egész olcsón régebbi modelleket, egy megkímélt állapotú megfontolható.
Az Onkyo-t azért mertem ajánlani, mert az erősítő áráért már egy nagyon alap kis hangszórórendszert is kap mellé az ember, ami tényleg nem tud sokat nyújtani. ezért is írtam, hogy később akár kiegészíthető egy komolyabb hangfalszettel, mert még azokat is képes meghajtani az erősítő. Így jobb minőség is érhető el vele csak hát ugye a minőséget meg kell fizetni. Nagyobb/jobb hangalakra és jobb/vastagabb kábelekre is kell költeni, ha az ember jó minőségű rendszert akar. Viszont így simán átléphető a 200k-s keret is nagyon könnyedén. Nem muszáj egyszerre beruházni, szép lassan lehet haladni.
Pár nagy műszaki áruház is például szokott kínálni akciósan vagy "ingyen hitelre" hangfalszetteket vagy erősítőt ezeket is érdemes figyelemmel követni.
Vagy kimondottan házimozival foglalkozó üzletekben a kifutó modellek.
Nem szaporítom tovább a szót. Ha most nem igényled az 5.1-et, akkor a TV mellé vagy egy DVD lejátszóhoz is nagyon jó választás a sztereó rendszer.
-
BBéci
legenda
válasz
shouryuken #2473 üzenetére
Sztereóhoz minek a szub???
Igen, annak a szettnek a hangdobozai rémesen gyérek.
A linkelt NAD 315 még az Onkyo 608-at is lemossa sztereó zenén. -
shouryuken
senior tag
Hú, köszönöm!
Szép kis kínálat, hogy őszinte legyek, nagyon szemezgetek a stereo 2.0 setuppal, a jó térhangzáshoz amin még zenét is szeretnél hallgatni nem árt a tér, és a vastag pénztárca..., akkor inkább a fentmaradó pénzt egy kis minőségre költöm, minthogy valami rossz 5.1..Miért ilyen "drágák" amúgy ezek a stereo erősítők? (pl az onkyo 5.1 set 80k, és abban 5.1 hangfal ára+egy jónak kinéző erősítő van, akkor a hangfalak lennének ennyire gyérek?)
A stereo erősítő csak 2.0, semmiképp sem tud 2.1-et?
Esetleg ha később bővíteni szeretném egy s90-es subbal? túl sok lenne / értelme lenne?Köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #2455 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
50-60k pont az a tartomány árban, ami egy PC-hez szánt aktív rendszerre sok, egy komolyabb házimozira, vagy sztereó rendszerre meg kevés.
Esetleg egy picit drágább összeállítás:
Használt erősítő:
NAD C315BEE titanium 35kHangfalpár újonnan:
Cambridge Audio Sirocco S30 37kVagy egy kis egybeházimozi:
Pioneer DCS-202 (Itt viszont megjegyezném, hogy a termék adatlapján elég nevetséges a teljesítményfelvétele: 50W).Vagy marad még jóval olcsóbb áron egy Genius 6000-es 30k körül. De ebben az esetben sok kompromisszumot kell kötnöd. Hangerő az lesz, de minőségben azért messze áll egy igazi házi-mozitól.
-
Patice
nagyúr
válasz
proci985 #2463 üzenetére
A mélynyomó specifikációit megnézve szerintem nem is annyira túlzás az az 1200-as Velodyne. Az ember sokkal halkabbnak hallja az ugyan olyan intenzitású mélyhangokat, mint középtartományban, ezért a szub-basszus tartományban sokkal nagyobb intenzitású hangot szükséges előállítani. Ehhez 20-30 Hz között tekintélyes membránfelület és erősítőteljesítmény kell, hogy pölö a THX szabványban előírt 105 dB-es hangnyomás meglegyen.
Erről beszél BBéci is. Tuti, hogy nem max.-on hajtja, de ilyen frekvenciákon kell a kakaó és még tartaléknak is kell lennie, hogy dinamikában se legyen szűk a teljesítmény. Így képes csak a mélynyomó minden részletet megmutatni. (A hozzá tartozó nagyon jó minőségű elektronikáról nem is beszélve)
-
Patice
nagyúr
válasz
torma1981 #2462 üzenetére
Ez is sajna még passzív mélynyomós. Az Onkyo kínálatában ebben a szériában az első, ami már nem passzívos az a Onkyo HT-S5405, ami meg már sajna 135k.
-
BBéci
legenda
válasz
proci985 #2463 üzenetére
Cseppet sem erős, volt nálam DD15 is.
Ezzel az erővel az Arcam P1000 is soknak lenne nevezhető, pedig nem az. Valóban lead (ha szükséges) egyszerre, egy időben, mind a 7 csatornán 135 wattot, amit a kb. 2 kilowattos áramfelvétel igazol.
Mozizás közben nem szoktam a saját beszédemet hallgatni. -
torma1981
veterán
Onkyo AVX-380
Ez jobb? Ennek nem passzív a ládája?
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #2459 üzenetére
A házimozis használatra szánt szubládák saját erősítővel (végfokkal) rendelkeznek. Ez összehasonlíthatatlanul jobb, mint amikor az AV erősítő hajtja a mélynyomót is. Nem véletlenül csak a legalsó kategóriában, ott is elvétve fordul elő ilyen.
(#2460) shouryuken
Egy biztos: ugyanannyi pénzért jobb minőségű sztereót kapsz, mint 5.1-et.
Csak a viszonyítás kedvéért, 22,5 négyzetméteres szobámban 1200/2400 wattos mélynyomó dolgozik, a Velodyne SPL1200 Ultra személyében. A többit nem is említem. -
shouryuken
senior tag
köszi a válaszokat.
Nincs ám olyan nagy távolság, a kanapé kb 3-3,5m-re van a tv-től a nappali kialakítása miatt, és ahol a kanapé van, odáig fal is tart, ergo egy filmkucko
Nyilván a legjobb opció az lenne, ha vennék valami fasza erősítőt, +hangfalakat, de most ezt sajnos ennyi pénzből kellene megoldani, túl sok minden másra kell most költenem... -
BBéci
legenda
válasz
Azok a komplett, lejátszós, erősítős cuccok, amik 60000-be kerülnek, nem sokat érnek.
A PC-s aktív szettek nem egy egész szoba hangosítására valók, ahhoz házimozi erősítő és tisztességes méretű hangdobozok kellenek. -
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
50-60k körül milyen megoldást javasoltok egy kisebb nappali helyiség behangosítására?
Tv mellé menne, főleg játék és filmnézés lenne, kanapé távolságból.
Nem fontos 5.1, eddig egy Logitech z2300 volt, végülis azzal is elégedett voltam...
Lehet, hogy érdemesebb házimozit venni ennyiért? Bár furcsa, hogy abban helyet foglal ugye mindenféle dekóder is, és mégis csak annyi, mint egy jobb pc-s aktív hangfal... -
Patice
nagyúr
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Van egy Creative X-fi xtreme gamer hangkártyám. Ezt szeretném összekötni egy LOGITECH Z-5500 vagy egy GENIUS SW-HF 5.1 6000-rel. Milyen kábel kellene hogy optikain össze tudjam kötni? Mennyivel jobb minőség az optikai kábel mint a sima? Z-5500 filmre(HD mkv),játékra megéri a felárat a 6000-rel szembe?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest