Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem vagyok ilyen vájtfülü (remélem jól írom) nekem megteszi, és sok hasonló ember gondolja így. Aki pedig a minőségre megy, az úgy gondolom max. a típusra kérdezz rá, hogy melyiket vegye.
(
)
Egyébként abba a szobába megtenné egy Genius 5.1-es (fentebb linkeltem) és nem költ rá sok 10 ezret (kivéve aki a minőségre megy (ahogyan írod is), mert annak tényleg nem mindegy mit vesz)
MOD: Most nézem mély hang nagyon fontos neki, így azt gondolom inkább próbálja ki a Geniust (igaz több mint 20, de van olcsóban is) mielőtt venne egyet, mert olvastam panaszokat a mély hang minőségi hiányairól. -
zene sztereó, tehát nem kell hozzá 5.1 úgyse fog szólni mind Hát ez így nem igaz, mert pl. a Genius 5.1-es hangrendszerek tuti átteszik 5.1-be (legalábbis az első 2 biztos)
Otthon a Genius 3600W-os hangrendszer van (kb. 3,5 éves) és azon is szól az összes hang 5.1-ben (akár a TV hangja is)
Pont amit ajánlsz 5.1-es (24 ropiért) az erre képes. -
fradi81
veterán
Szia, a zene sztereó, tehát nem kell hozzá 5.1 úgyse fog szólni mind, dvd filmekhez találták ki a térhangzást. Jobban jársz egy sztereo cuccal ha zenehallgatásra kell.
Nézd meg ezt nagyon dicsérik: [link]
Vagy ha számít a brutál mély mert döngetni akarod akkor egy 2.1-es logit, hallottam egy olyat, a magas hangok felejtősek szinte csak mélyet hallani. Vagy 24-ért van a fadobozos 5.1-es Genius az még jó lehet. -
boldi_
csendes tag
Ja igen és a zenehallgatásnál nem a nagy hangerő a lényeg hanem a minőség, szépen szóljanak a mélyek. A különféle dub, acides tripmuzsikák minél jobban megvágjanak (;
-
boldi_
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5.1-es creative hangrendszer vásárlását tervezem max 20.000.-ért, egy 18 négyzetméteres szobába, ZENE hallgatás céljából. Ti mit ajánlotok, vagy esetleg jobban is járnék egy 2.1-el? Eddig a T5900 T6060 T6100 P5800 T5400 -at találtam olyannak ami szóba jöhet.. Előre is köszi a segítséget! -
Ricko
tag
Egy-két link, ahol található róluk adat:
Altec Lansing ADA-995:
http://www.superputer.com/Webs/spkalteclancingada995.htm
http://www.hardware.fr/articles/467-4/comparatif-8-kits-enceintes-5-1.html
http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//computer-hardware.marktplaats.nl/geluidskaarten-en-luidsprekers/114541260-altec-lansing-ada-995-5-1-thx-surround-system.html%3FMPRO%3Dhttp%3A//computer-hardware.marktplaats.nl/geluidskaarten-en-luidsprekers/114541260-altec-lansing-ada-995-5-1-thx-surround-system.html%26rotid%3D5026-29028-4128-33
http://support.dell.com/support/edocs/acc/ada995/usage.htmGenius GHT-511:
http://www.genius.hu/dokument/hangfalak/GHT-511D.pdfEgyébként mi az az RMS?
Ja és érdekelne még, hogy mikor kell bekapcsolva lennie a számítógépen a Line-In és S/PDIF-In funkciónak....igazából mik ezek?
-
Ricko
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy melyik a jobb szerintetek?
Genius GHT-511
vagy
Altec Lansing ADA-995
Melyiket ajánlanátok? Vagy miért jobb az egyik a másiktól?
Előre is köszi a szakértői válaszokat!
-
RedWing
aktív tag
válasz
Kötelező #490 üzenetére
Üdv!
Nekem az említett 2.1-es verziója volt meg, én nagyon meg voltam elégedve vele!
Bár azt azért hozzátenném, h. nekem a Creative-ok hangzása jön be a legjobban, a Genius-é nem annyira! Amit nálam kibírt, kész csoda!!! (koliélet szépségei...)
Ha nem vagy túl vájtfülű, csak ajánlani tudom!
Kellemes hallgatást!
Üdv! -
Kleroo
veterán
válasz
Kötelező #487 üzenetére
SZIA! altecot semmiképpen. pénzkidobás. ahányszor meghallod mindíg szidni fogod magad, hogy miért nem áldoztál rá többet. hmmm. Genius vagy creative. ez mélyebb kérdés. a creatvie minőségi termékeket gyárt. viszont a geniushoz volt szerencsém, és (hiába van nekem egy z5500am) fennakadt a szemem hogy milyen hangereje van. 15k-ért szuper. egyedül a mélye az szerintem szar. nagyon búg. illetve azt hallod hogy VUUUUUU. nem tud dorombolni.talán a genius, de ha egy picit is szereted a creativot, akkor azt
egyedül még annyit tudok a genius mellett mondani, hogy jól bírja a nyúzást.sztem a creative nem. de az altec csak tüzelősnek jó
(SZVSZ)
-
Kötelező
senior tag
valaki?
Fontos lenne -
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik éri meg jobban?
Creative inspire GD580 17K
Altec Lansing 251 9K
Genius sw-5.1 home theatre 15K
Én az elsőre gondoltam. Sztetek? -
Kleroo
veterán
válasz
hbruce000 #480 üzenetére
szia! nekem egy z500 am van+x-fi. a szobám 35 nm de úgy beszolja mint a szrt
egyszer haver 15 nmes szobájában járt. fél hangerőn már zúgott. egyszerűen nem fért el a hang
ha egy olcsó és jó szettet akarsz, én tudom ajánlani a genius rendszerét. nekem a 3600 wattos(?) hoz volt szerencsém. rohadt hangos és szépen szól. a mélyek hihhetetlen hangosak, csak kicsit búgósak( olyan 90-100 hz környéki nagyon erős hang). egyszóval a mély nem szól olyan szépen. az újabb genius rendszerek már nagyon szépek is, és hátha jobb a mélyük. ekkora szobába még ez is sok
. a többit költsd egy pár sacd-re
vagy a barátnődre
. respect
-
moldvan
csendes tag
Véleményeket/tapasztalatokat várnék a " Dali Concept 6 "-os hagfalakkal kapcsolatban.
illetve ugyanez JBL E80-as ügyben is.
Válaszokat előre is köszönöm
-
hbruce000
tag
A Pioneer S-V325-W ről van valakinek tapasztalata véleménye?
Esetleg tipp hozzá passzoló erősítőre?Köszi
-
hbruce000
tag
Hali!
A hangtechnikai dolgokhoz nem nagyon értek ezért kérnék némi segítséget:
Pc hez kellene 5.1 hang (X-fi kangkártyóhoz):
Játékra, zenéhez ,filmhez használnám. A szoba kb 12-15 nm, csak annyi hangerő kell amennyi az élvezhetőséghez szükséges, nem tervezek házibulikat.
Minden megoldás érdekel( komplett rendszer, erősítő+hangfalak), igazából nem tudom melyik jobb.
kb 50 ezrem lenne a dologra, de ez képlékeny.Attól függően, hogy egy egy megoldás milyen pozitívumokkal rendelkezik, lehet esetleg több is.
A kérdés az, Ti mit ajánlanátok ebben a helyzetben?
Esetleg ha valaki tud linkelni egy jó összefoglaló, áttekintő oldalt, ahol összeszedetten utánanézhetek a dolgoknak, azt is megköszönném.Sajna nincs sok időm, a rengetek hsz -t kibogarászni.Előre is köszönöm a segítséget!
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
A segitségeteket kérném.Van egy LG 5.1es hangfalrendszerem, de sajna az erősítője meghalt(a dvd lejátszóval volt egybe).
Hogyan tudnám összekötni a számítógéppel a hangfalakat?
Van egy 5.1es hangfalamrendszerem még ami a géphez volt.De azon meg jön vmi rádió adás
Csak az az érdekesség h Nálam jön rajta.Haveromnál meg prímán működik.Arra rátudnám Kötni csak igy h fog vmi nem igazán jó
Ha van tippetek Nagyon örülnék Neki.
Drága erősítőt nem akarok venni -
rooland
senior tag
Hát ilyen kb 10fős kerti bográcsozás vagy szobába (gondolom oda azért elég). Tehát nem az az elsődledeges cél,hogy ezzel keringtessem a szoba levegőjét és mindent szétszakítson,csak szóljon azért hangosan,de az ember hallja a hangját,beszélgetni lehessen (remélem jól fejezem ki, kb mire gondolok
Azt értem,hogy most 14ropiért mit várok,de hát erre van keret. Tudom hogy vehetnék 100.00ért olyat,h az utcát ellátom zenével,dehát nem ez a keret/cél. Nekem csak a fenti leírtakat kell kielégítse.
Nos? -
rooland
senior tag
Sziasztok!
Bocs,hogy ideírok,de sajnos nemtaláltam jó fórumot a kérdésemhez,mert a többi már több éve elavult.
Szóval az lenne a kérdésem,hogy ismeri valaki a SAL PA 1020CP hangdobozt?
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.03.08.01&cikk=6527Segítsen már valaki legyen szives,hogy megéri-e az árát?!
Amúgy kisebb bulikhoz kéne (főleg rockhoz, nem tucc-táccs)Lécci minnél hamarabb valaki
, sürgős lenne!
-
Nekem is hasonló hangrendszer kellene kb 20-25 ropi környékén (ajándékba lesz)
Genius SW-5.1 Home Theater van a nappaliban (25 m2), és nekem jobb (drágább) nem kell annál. 3000-esről valaki tud mondani valamit, milyen a minősége a Genius SW-5.1 Home Theater-hez képest.
Ezt kötném rá egy divx-es játékosra -
progger
csendes tag
Szevasztok!
Én az alábbi hangrendszerek között dilemmázom, nem tudok dönteni kérlek segítsetek!
A hangrendszert főleg filmnézésre, és néha zenehallgatásra használnám (notebookkal és DVD lejátszóval egyaránt). Fontos kritérium, hogy legyen vezetéknélküli távirányítója és ne kerüljön többe mint 25, nagyon max 30ezer HUF...na és persze szóljon is szépen ;)
Ezek az eddigi kiszemeltek:- Genius SW-HF 5.1 5000
- Genius SW-HF 5.1 3000
- Nortek Sound Art 5.1
- Genius SW-5.1 DHT-510
- Genius SW-5.1 Home Theater
- Jazz J-9938 5.1A szoba amiben használnám kb. 25-30 m2, és inkább a szép hangzás a fontos mint a "megsüketülés", de azért szóljon is
(itt arra gondolok, hogy a legutolsó hangcucc "csak" 45 W, és nem tudom hogy ez mire elég).
Kérlek segítsetek a döntésben, illetve írjátok meg ha esetleg tudtok egy másik típust ami megfelel a sok elvárásomnak!
Nagyon köszi előre is!
Üdv, -
imibogyo
veterán
Üdv.:
Mekkora termet akarsz te behangosítani?
A szobámba lenne a cucc, (4 X 4 m).......Yamaha RX-V661 erősítő + 2db Magnat Monitor 220 + Magnat Monitor 110 5.1-es
hát ez elkelt..........Ha a házamat eladom, talán ki tudnám fizetni...
Sajnos én is így vagyok, még csak a vágy ég, de az nagyon.......Bár egyenlőre még mindig ez az etalon ennyi pénzért: Onkyo HT-S990THX
Javítsatok ki ha tévedek, de ahogy számolgattam hogy ha komponensenként akarnék kihozni egy kb ilyen tudású rendszert, hát............Tudom, hogy nem szabad teljesen bedőlni pl. a THX-nek, de azért pl. a gigaworks s 750 sem semmi azzal a kis logócskával, ez meg azért a paramétereiben, hát hogy is mondjam, kicsit többet tud, nem beszélve az erősítőről..........
Ugyan akkor azt is tudom, hogy ez nem egy több milliós rendszer persze, de sztem az én szobámat behangosítaná........
Bár már szinte eldöntöttem, hogy mit veszek mégis írogatok ide, mert itt vannak nálam rutinosabb emberek, és hátha van jobb/több ötletük (Cifu, Möhe THX
)
Üdv. Bogyesz
-
WN31RD
addikt
"De ha non-plusz ultrát akarsz, [...] Hozzá meg jófajta Dali Helikon hangfalak és persze végül egy mélynyomó, mondjuk egy Velodyne CC-15Lf."
Ne aprózzuk el...
Inkább ezeket javaslom "szatelliteknek" (istenien szólnak, tanúsíthatom), plusz két C6 sub. Egy 7.2 rendszer potom 240000 USD-ből ki is jönne. -
válasz
imibogyo #459 üzenetére
Igen, egységesebben. Ha csak házimozira szánod, akkor nem rossz ötlet például egy 5 vagy 7 hangszóróbál álló szett, csupa polc hangszóró + center, persze. Melléjük pedig egy ütős mélynyomó...
De ha zenét is akarsz rajta hallgatni, akkor két komolyabb front alap.Hát lehet, hogy nem pont 30 cm-es,
de van egy csomó front, amiben oldalt olyan nagyobb tányérok vannak, sztem pont a mélyebb hangoknak (SAL, Magnat, Yamaha).
Baráti javaslat. SAL-t ne. Olcsó, de nem jó. A Magnat Monitor annyira nem rosszá ár/értékben, bár ott is inkább a 220-asok a jók. Ha a fenti alapján polc + szub rendszerben gondolkodsz, akkor van egy brutál jó ajánlat az AVForumon: Yamaha RX-V661 erősítő + 2db Magnat Monitor 220 + Magnat Monitor 110 5.1-es szett 140e Ft-ért. Csak az erősítő újonnan olyan 110e Ft-t...
Aztán később a Magnatokat le lehet cserélni, ha ez nem lesz elég.Én egyébként arra gondoltam, hogy mondjuk 5.2 , vagy 7.2 rendszert kellene építeni, természetesen AV erősítővel, az mekkorát ütne, és mennyi pénz lenne....
Mekkora termet akarsz te behangosítani?
De ha non-plusz ultrát akarsz, akkor egy jó 9.1-es erősítővel kell kezdeni, mondjuk Denon AVC-A1AX. Hozzá meg jófajta Dali Helikon hangfalak és persze végül egy mélynyomó, mondjuk egy Velodyne CC-15Lf. Nyami...
Ha a házamat eladom, talán ki tudnám fizetni...
-
imibogyo
veterán
Sziasztok, kösz a HSZ-eket......
Ha több mélyet akarsz hátul, akkor építs rendes házimozi hangrendszert (AV erősítő és rendes hangfalak), aztán hátra is rakj álló hangfalat. Én most ezt tervezem a számítógépszobámba. A házimozi esetén ideális esetben mindegyik hangfalnak ugyanolyan hangszórókkal kellene legyen szerelve, hogy elég homogén legyen a hangzás.
Én is erre gondoltam, ezért kérdeztem, hogy egységesebben szólna-e.........
BTW, milyen frontokra gondolsz te, amiben 30cm-es mély hangszóró van
Hát lehet, hogy nem pont 30 cm-es,
de van egy csomó front, amiben oldalt olyan nagyobb tányérok vannak, sztem pont a mélyebb hangoknak (SAL, Magnat, Yamaha).
De gondoltam, hogy nem lesz olyan jó, mint egy gyári SUB, csak hát a remény....Én egyébként arra gondoltam, hogy mondjuk 5.2 , vagy 7.2 rendszert kellene építeni, természetesen AV erősítővel, az mekkorát ütne, és mennyi pénz lenne....
Vagy esetleg ez: Onkyo HT-S990THX....
Üdv Bogyesz
-
válasz
imibogyo #455 üzenetére
Miért van az, hogy a hátsó hangfalakat, mindig ilyen kis vacakokkal oldják meg ???
Az olcsó rendszereknél mindegyik hangfal vacak, szóval ott nincs nagy újdonság.
A házimozi esetén ideális esetben mindegyik hangfalnak ugyanolyan hangszórókkal kellene legyen szerelve, hogy elég homogén legyen a hangzás. Ilyen szempontból jók az olcsó szettek, amelyeknél ugyanolyan hangfalak mennek mindenhova.
A komolyabb házimozi rendszereknél már trükközések jönnek. A center például alapvetően a dialógusok visszaadására szolgál, tehát az emberi hang frekitartományára vannak belőve. A két front komolyabb hangszórókat kap, és komolyabb dobozt, hiszen a legtöbb hangot ez fogja visszaadni. A surround és a back surround viszont itt is általában kisebb, egyszerű hangfal, a költséghatékonyság okán. Nekik úgysem az a feladatuk, hogy precíz és tiszta hangzást adjanak, hanem hogy egy teret hozzanak létre.
Ettől függetlenül az igazán komoly szetteknél már itt is vannak komolyabb háttérsugárzók. Csak persze azoknak az áruk is olyan.
Ha több mélyet akarsz hátul, akkor építs rendes házimozi hangrendszert (AV erősítő és rendes hangfalak), aztán hátra is rakj álló hangfalat. Én most ezt tervezem a számítógépszobámba.
Ami pedig azt illeti, úgy is le lesz vágva az alacsony freki olyan 100Hz környékén, hiszen itt már a sima hangfalak többsége nem fog se szépen, se erőteljesen szólni.
Másik kérdés, miért kell a külön szub, ha a frontokban benne van kettő 30 cm-es, miért nem arra adják ki a szub jelet
Ha házimozi erősítőd van, és nincs mélynyomód, akkor a mélyek úgyis ki lesznek küldve a hangfalaknak, aztán vagy képesek megszólalni azon a frekin, normális hangerővel és tisztasággal, vagy nem (úgy 80e Ft / hangfalpár ár alatt inkább nem
) .
BTW, milyen frontokra gondolsz te, amiben 30cm-es mély hangszóró van?
)
s akkor spórolnánk egy csomó helyet + sztem 2 db 30 cm-es, csak jobban szólna, mint egy db 20-30 cm-es.......
A hangfal hangzása erősen függ a doboztól, amiben van, annak a doboznak a kialakításától, a dobozban lévő csillapítástól, és még attól is, hogy milyen reflexnyílások vannak, és mennyire van a hangfal rátolva a fallra. Hiába van neked két 30cm-es hangszóród egy nem ideális álló dobozban, ha egy jó megtervezett mélynyomó 16cm-es hangszóróval tisztább és zúzósabb mélyeket tud megszólaltatni. Ezért nem szabad bedőlni annak, hogy hát igen, az a hangfal nagy, és szép, és nézd, mekkora hangszórók vannak beleépítve, biztos jól szól. Aztán egy márkásabb, jobban megtervezett hangfal meg 16cm-es hangszórókkal lejátsza minden téren...
-
Möhe
addikt
Talán még ennek lenne élményszerű hangja- SW-HF5.1 5000 -+ a SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 / a teljesítményéből adódóan.A többi az fix hogy neméri meg tv-re kötni.(szvsz) Függ a szobád méretétől is.Lehet a kisebb is elég lenne oda. Nagy szobában a nagy teljesítményű is gyengébben szól mint egy kis panel fél szobályában. Gondold meg melyiket vennéd meg ,van-e rá keret és szűkítsed a lehetséges nyerteseket 2-3 darabra. Aztán jöhet a személyes élményszerzés ( meghallgatás).Nagy üzletben pl. MM,Saturn, EW lehet mákod van és van a polcon és ha szépen beszélsz az eladóval akkor ki is próbálhatod.
-
Möhe
addikt
válasz
imibogyo #455 üzenetére
Hali.
Pont azért van mélynyomó a házimozi rendszerben amiért azt kitalálták; legyen több mélyhang és nemkell mindegyik hangfalba nagy membránt belerakni. A hátsó hangfal pedig nincs mindig üzemben és kevés hangot is kevernek a surroundokra alapból. (pl.:lövésnél elsüvítő golyó,szél,zene és hasonló effekt) Nah ezért nemkell azoknak nagy teljesítmény és kivitel. A másikra nemtudok érdemi választ adni, kérdezd a Dolby-t. -
imibogyo
veterán
Üdv.
Lenne, "egy" kérdésem.......
Miért van az, hogy a hátsó hangfalakat, mindig ilyen kis vacakokkal oldják meg ???
Az nem kap teljes sávszélt ??? Már csak azért kérdezem, mert most vagyok hangrendszer összerakás előtt és gondoltam, így akkor hátulról is jönne plusz mély, ergo egyenletesebb hatás...........
Másik kérdés, miért kell a külön szub, ha a frontokban benne van kettő 30 cm-es, miért nem arra adják ki a szub jelet, a hangfalon belül ezt a részt le lehetne választani (belső fal) és akkor spórolnánk egy csomó helyet + sztem 2 db 30 cm-es, csak jobban szólna, mint egy db 20-30 cm-es........Nah ennyi......
Kösz, és Pá -
Möhe
addikt
Hová szeretnéd tenni? Tv-re kötni?Lengyelpiaci minőségben találhatsz ebben az árban viszont ahhoz már erősen kompromisszumot kéne kötnöd magaddal. Megveszed és meghallgatod ,az első komolyabb hangefektet is csak lájtosan hallod vagy ha feltekered a hangot akkor meg recseg és rontottál a helyzeten. Ezeket a kisebb teljesítményűeket max a számítógépről érdemes hallgatni mert abban a kisebb távolságban "kiszólják" magukat. Nekem a gépre van kötve egy Logitech X-530 és eléggé jól megy játék és zene közben,de mikor filmet írok utánna csak belenézni szoktam de ott már nemolyan meggyőző mint zenében mikor minden hangszóró szól. Próbálj ki egyet kettőt ha van rá lehetőséged abban a formában ahogyan otthon lenne nálad ( távolságra értem a hangyszórók között).
-
Hmmm valami ilyesmit néznék én is + egy DVD lejátszót.
Szóval 15.000 Ft körül érdekelne 5.1-es távirányítós hangrendszer. Ilyen áron tudom, hogy ne számítsak semmi "jóra", de ha a Genius SW-5.1 Home Theater kerül 25 ropiba, akkor elvárnám, hogy 15 körül is lehessen kapni egy kisebb teljesítményűt, normális hangminőséggel.
Vagy vegyek egy komplett házimozit (DVD lejátszót hangfallal) -
M@trixfan
addikt
Egy időben én is ezeket néztem pár hónapig, de aztán komponensenként építettem fel. Szerintem hangminőség szempontból ez a lista régi hosszú hónapok netes kutatása alapján:
1. Klipsch Promedia Ultra 5.1. Nem a GMX, sajnos Itthon nem nagyon láttam, meg már lehet leállt vele a Klipsch.
2. Creative Gigaworks S750. Hangzásában finomabb a Klipschnél, de amaz egy picit nagyobbat szól a mélynyomó miatt.
3. Logitech z-5500. Ebben plusz a beépített dekóder. Sokan említették, hogy nem kiegyenlített a hangképe, de nagyot szól.
A Sal, Magnat, etc márkák nem biztos, hogy jól fognak szólni, hiába nagyok. Hallottam borzasztó rossz Sony fadobozos rendszert is az olcsóbbak közül még régebben. Ráadásul már film alatt hallatszott, hogy borzasztó. Szerintem fontosabb, hogy szépen szóljon, a hangnyomás élményt úgyis megadja szinte mindegyik.
-
priti
addikt
Persze, ez egy kis légyfing. A sub 30W a többi meg 6W
Mindegy, ha nagyon szar madj eladom. Reménykedem, hogy halkan azért szépen szól, ha már ilyen szép kis "csomagolást" összedobtak hozzá. Bár 4-ből 4 webáruházban már nincs egy darab se. Egyetlen magyar boltot találtam, aminek rajta van az árlistáján
15000Ft-ért
, holnapra nézi mega srác, hogy tud e még ilyet hozni, szóval lehet, hogy ebből se lesz semmi és kár volt elkiabálni, hogy megtaláltam. A hsz-ek a fórumokban 2005-ös dátummal vannak róla, szóval ez akkor kapható volt itthon, ez tuti, de hogy most kapható e mégaz már nem biztos
-
-
kerlac
őstag
Nem egészen témába vág a kérdésem, de felteszem. Ha TV-hez kötök 5.1-es házimozit, akkor ugye, ha nem használom a dvd lejátszót, de a hangfalak (értelemszerűen főleg sztereóban, nagynéha 5.1-ben) akkor is működnek ha csak rendesen tv-t nézek (kábel adást akármit...). Vagyis nyerek ezzel pár plusssz hangfalat a TV-hez. Jól gondolom?
-
priti
addikt
Na megvan.
Egy SHARKOON AUDICS 5.1 lesz az áldozatom. Br. 16 896Ft-ért. Íme:
-
priti
addikt
Én is néztem, de ennek mindene fekete sajna, egyedül a hagszórók oldalát láttam más színnel, még az előlapja sincs más színből , csak feketéből.
Most gondolj bele, ez egy nagy méretű és belmagasságú padlásszoba, a fal fehér, az ajtó fehérre festett üveges, a falon a Split klíma fehér és világos szürke. A hogy belépsz szemben a tetőréti ablak, aminek kerete natúrfa színű, kilincse ezüst szürke olyan alu ötvözet, a kereten kétoldalt a lehúzható sötétítő síne aluminium színű. A számítógépasztal egy bazinagy sarokasztal, olyan natúrfa színű picit vajas eresztéssel (talán a lakktól). A bőrfotelom vaj színű. A kanapé dettó. A házimozi erősítő ezüst, a hangszórók ezüstszürkék elöl-hátul. A tv állványostúl félúton a sötétszürke és a szürke között, az előlapján kétoldalt ezüst csíkkal, mellette szürke állólámpa tej színű búrával. A padló laminált parketta, amire épp nem rég vettem egy marhajó mittom hány millió szál per négyzetméteres szőnyeget egy vagyonért, ami szintén ezekkel a színekkel operál, de mégis feldobja a szobát, mert van benne élénk is, de fekete kurvára nincs. A lámpatest vastag ezüstkaros kristályspotokból áll. Már a számítógépem házát is kicseréltem erre[link] hogy faca legyen az összkép, mert a TFT-m ezüstkávás, hátul sötétszürke. Na most hogy nézne ki ide egy korom fekete hangszórószett? Szarul. Ordítana.
-
Agyzuzo
addikt
És a Logi G51? Az is egész pofás és nem olyan vadállat.
Klikk
De a Subja sajnos ennek is fekete. :-\
Nekem amúgy tetszik az S750 retro dizájn, jobban, mint a csili-vili Logitech, nem vagyunk egyformák (és az S750 satellitjeiben Cambridge Soundworks belső van).Bár én is inkább a hagyományos, fa színű, fadobozos szetteket csipázom.
Esetleg Genius 5.1 fadobozos, mert olyan is van, de hangzásban az sem valami hűdenaccám.
-
priti
addikt
Félreértetted, én a Z-5500-at példaként említettem, mert tetszik az a kis konzol, ötletes, meg egészében szép, modern, a hangszórók is olyan kidolgozottabbak az átlagnál. A bajom annyi vele, hogy én ezt (az egyenlőre képzeletbeli szettet) tényleg többnyire a beszéd szintjénél alig hangosabban használnám a géphez, de azért szeretem a telt mélyet és a tiszta hangzást, mert már megszoktam, de nem kívánom a családom toleranciaszintjét tesztelni, hiszen valljuk meg őszíntén, hogy egy játék hangjai a játékoson kívül mást nem igen szórakoztatnak. Különösen a VH-s FPS-ek amiket én favorizálok mostanság. Szerintem nekem ez sok, de lehet hogy megveszem, erősen gondolkodom rajta.
Én csak most kezdtem kutatni és meglep, hogy egy Z-5500 már csúcskategóriának számit a számítógépes zajkeltők körében, -mint ahogy azt látom- és az ára is ennek megfelelően háát hogy is mondjam, ismerve egy 90e Ft-os házimozi szett (erősítő+hangfal) nyújtotta szolgáltatást és teljesítményt elég röhejes. Azért 50-ért már kapsz 5x130W-os AV erősítőt 40-ért meg egy SAL hangszórószettet , melyek egyvelege akármibe lefogadom hogy szebben és nagyobbat szól, mint pl egy Z-5500.
Én azt hittem naívan, hogy veszek egy kis pofás picurka aktív szettet, ami tud egy 40W-ot olyan 40ezerért, engem meglep, hogy ezek ilyen drágák. Nem is értem mert, az egy típusú hangszóróhoz, szinte bemenet nélküli erősítő, ami ezekben van sokkal egyszerűbb és olcsóbb mint egy külön dobozolt 600 bemenetes AV erősítő.Viszont most nézem a gugliban, hogy az S750-ből van ezüstszürke
el se hiszem, feltört ez az ország, micsoda bőség kérem
Mindenképpen hasznos hsz volt, köszönet érte, mert ez legalább egy alternatíva végre, hiszen legalább a színe jó. Megrágom, hogy rászánom e azt a 70ezret. Sokallom a fukar mindenit. Végtére is szép-szép, hogy 7.1, de úgy néz ki, mint ha10 éves lenne. Odavágnak elém pár kocka dobozt, aztán itt van nesze, csókolom semmi kis króm talp ami picit feldobja, vagy valami csuklókar amivel a falra teszed vagy valami. Ilyet jószerivel itthon faragok egy dekopírralDe nem? Elég rút ennyi pénzért.
Ha ennyit kérnek érte legalább látszana rajta a minőség, végtére is ez is bútor, nem a padlásra teszed, nézzen már ki valahogy. Azért a toronyhangszórómat se lehet összetéveszteni egy virágtartóval, nehogymá' ne férjen bele ebbe az árba, hogy egy picit feldobják. Áááá
Z-5500 lesz ebből, csak a franc se akart ennyit költeni erre és a tetejébe még nem is tökéletes az elégedettség, mert fekete a sub-ja. Úgy utálom, amikor hiába szánod rá a pénzt, akkor se tudsz olyat venni amilyet szeretnél, mert nincs. -
Agyzuzo
addikt
Nekem is hasonló volt a gondom, gépem meg a TV máshol van, nagy rendszerem van, de az a TV-hez van elrendezve, a gépem meg rá van kötve az erősítőre digi-n és bár zenére jó, de játékra már nem, mert minden hang jobbról jön.
Én egy Creative S750-et vettem a gép mellé, kifejezetten játékra, meg ha moncsin nézek valami filmet. Pici kis hangfalaki vannak, ahhoz képest jól szól (persze meg se közelít egy nagy rendszert, de nem is ez volt a cél). Amit tehetsz, hogy nézelődsz a kompakt házimozi-szettek körül, vannak kisebb hangfalú megoldások.Végülis mi volt a bajod a Logi Z-5500-al?
-
priti
addikt
Köszi, nem rossz ötlet, csak már van egy komplett rendszerem a TV-hez, ami ilyen álló torony hangszórós szett. Még egy erősítő vásárlására gondoltam én is, de 8 darab álló torony hangszóró már olyan sok egy szobában, hogy egyszerűen lomos, állványra való relatíve nagy hangszóró az asztalon nem fér, a meglévőket felhasználni meg ááá egy hangszórót két erősítőbe kötni egyrészt dreha, másrészt kábeldzsumbuj az egész szoba, harmadrészt meg hiába veszek másfajta erősítőt ehelyett nem is úgy állnak a hangszórók, mert a tv máshol van, máshol ülök, amikor nézem, így állandóan pakolhatnám a hangszórókat oda-vissza, szóval ez így tré.
Egy ilyen gépez való szett kéne, amihez relatíve picurka kis hangszórók vannak, amit beteszek a monitor mögé, meg mellé stresszmentesen, mert sarokasztal, a TV két álló torony frontját lenyúlom a számítógéphez rear-nek, amit megtehetek, mert tv-t a menüben be lehet állítani, hogy használja a tv-be épített hangszórókat frontnak, így ott is megmarad az 5.1 és nem lesz mindenütt hangszóró.Egyébként jobb híján valószínűleg az lesz, hogy veszek egy második házimozi erősítőt, ami mind a 6 csatornát erősíti, hogy bármilyen hangszórószett jó legyen és a tetejére teszem a monitort, de az meg megin' szar, mert ha szerencsém van jól néz ugyan ki, meg kényelmes is, mert kéznél van ha állítani kell, de a TFT-m talpas, így túl magasan lesz a kép és a szemem állandóan eröltetni fogom, mert felfelé fogok nézni. Most vehetek akkor új számítógépasztalt
Ezt nem hiszem el. Ezt valakinek elmesélem hülyének néz.
-Miért veszel új számítógépasztalt? Ez tök jó.
-Azért mert csak fekete hangszórószett van a géphez, ami nem megy ide -
priti
addikt
Sziasztok.
Elkezdtem nézegetni a szetteket, de nem értem, hogy miért van az , hogy minden 5.1-es hangfalszett fekete?Nekem ezüst, ezüstszürke vagy natúrfa színű, funkcióiban egy Logitech Z5500-zal egyenértékű, 40W valós, tiszta és torzításmentes teljesítményű hangfalszett kellene.
Létezik ilyen csak én nem találom? Vagy már eleve a szín miatt buktam?
-
gorzati
csendes tag
Sziasztok!
Jövő héten érkezik meg a Creative GigaWorks G500 hangrendszerem, amire már régóta vágytam. Egész olcsón sikerül hozzájutnom legálisan persze (51.600HUF) csak lehet néhány gond:
1. Nem biztos hogy befér az asztalom alá a mélyláda, máshová meg nem nagyon tudom rakni
2. Ha be is fér az asztal alá, hová rakjam a lábam?
3. nem biztos hogy ki tudom használni rendesen a térhangzását. Lehet hogy nem egy 8m2-es szobába való egy 310W-os félelmetes THX rendszer?
Mindenesetre mióta megjelent ilyet akartam, és összejött rá a pénz, és semmiképp nem mondok le róla. Legrosszabb esetben körbe-visszhangzik a szobámban és 500.1-es hangrendszer lesz belőle
. Na, a többi majd kiderül ha meglesz, minden jót!
-
Olasza
aktív tag
Szerintem ennek csak a helyhiány szabhat gátat. Nagyon jó minőség, és gyönyörűen szól.
-
whYz
őstag
sziasztok
full kezdő vagok a témában... van egy 5.1es hangfalrendszerem de nincs hozzá erősítőm... szóval nem akarok valami nagyonmenő hangfalakat venni csak egy laza kis erősítőt azt lehet magában vagy valami gagyi hangfalakkal együtt? lehető legolcsobb megoldás kéne -
Agyzuzo
addikt
Hát, kétségkívül zeneibb... Sokat számít a Cambridge Soundworks belső.
A Logi-nál igazából ami vonzó lehet az a böszme nagy mélynyomó és a beépített DTS/Dolby dekóder - csak aztán rájöttem, hogy az S750-nek sem kell emiatt szégyenkeznie, a játékok térhatása meg úgyis csak analóg kimeneten jön át, zenét meg úgyis a digi kimeneten erősítőre küldve használom a nagy rendszeremen, úgyhogy maradok a Creative-nál. -
RedWing
aktív tag
-
atis1986
csendes tag
Én nem rég vettem Logitech z-5500-at és nagyon meg vagyok vele elégedve(bár a szomszédok kevésbé
). Egyik havernak Gigaworks550w-je van és szerintünk jobb a logitech mind hangminőségben, mind hangerőben, mondjuk hozzá kell tennem én minőségi kábelekre cseréltem a gyárit! A Klipscht mediamarktban hallgattam meg az is szépen szól, viszont kicsit éves az ára szerintem!
-
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok:
Most tervezek egy házimozit venni, a következő 2 típus között hezitálok:
Creative Gigaworks G500 Pro-Gamer
vagy
Creative MegaWorks THX 5.1 550
Ti melyiket ajánlanátok?
Esetleg tulajdonosok tapasztalatai is érdekelnének!
Előre is köszi a segítséget!!! -
Termi16
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Orion HT-828-as 5.1-es hangcuccot, ehhez kérném a segítségeteket.
Csatlakozttattam a hangfalakat, ez eddig oké. Viszont én a géphez szeretném használni, de nem tudom hogyan kéne összekötni. Van rajta 5.1-es bemenet, de az a baj, hogy olyan kábelt kaptam hozzá, ami kétRCA-kétRCA. Nekem meg kétRCA-JACK kellene. MErt ugye a hangkariba (khhm, alaplapi egy giga p35-ös lapon) jack kellene, de csak csatornánként egy.Szóval a kérdés az lenne, hogy ha lemegyek a tescoba és veszek 3 pár 2RCA-JACK kábelt, akkor össze tudom így kötni a cuccot, és minden szól is majd?
-
doc
nagyúr
sziasztok!
van nekem egy Pioneer 393-as játékosom, ehhez szeretnék vmi 5.1-es cuccot
viszont mivel totál sügér vagyok a témában, kérném a közönség segítségét
ha jól látom, ezen DTS csatlakozó van meg Koax audio, analóg 5.1 nincs
ehhez milyen OLCSÓ hangfalszettet vegyek? nem kell embertelen hangerő, kristálytiszta hangzás, a lényeg hogy azért élvezhető legyen, a stereo TV élményt azért verje
egyáltalán mit kell figyelnem hogy össze tudjam kötni a játékossal? -
leviske
veterán
Akkor senki nem tud segíteni DTS decoder ügyben, vagy ezt nagyon nem ide kéne?
Van erre külön topik?
-
csizzah
aktív tag
Ide is bevágom, hátha valakit érdekel.
Sziasztok!
A minap voltam a MM-ban, és most akciósan árulják a Jamo S406-os 5.0 szettet + Jamo sub 200 mélynyomót, 75000Ft az ára.
Gondoltam megemlítem, hátha valakit érdekel, ugyan még nem hallottam az s406-ost, csak a 416-ost, de ha hangzásban nincs nagy különbség, akkor szerintem ezért az árért nagyon korrekt kis szettet kapunk.
Üdv. -
leviske
veterán
Sziasztok. Nem olvastam az előző hsz-okat, de nem is hiszem, hogy lett volna ilyen kérdés: Szerintetek milyen DTS dekódert vegyek (milyen márka) és egyáltalán még árulják külön? Én Creative DDS-100at találtam, de sehol sem találtam új adatokat róla (megvásárolhatóság szempontjából), pedig valami ilyesmi nagyon kőne majd vista alá nekem, mert másként nem lesz 5.1 hangom.
Ha valaki érti, hogy mit akarok kérdezni és válaszolna is azt nagyon megköszönném. -
zsoleer
senior tag
sziasztok
tudnátok nekem valami véleményt infot mondani a creative t6100 5.1 hangcucrol megéri az árát?? hogy szol stb köszi elöre is! -
Agyzuzo
addikt
Közben sikerült (talán) leszűkítenem a dolgot 3 versenyzőre:
Klipsch ProMedia Ultra 5.1
Logitech Z-5500 Digital
Creative GigaWorks ProGamer G550W
A Logi mellett szól a DTS decoder, a Klipsch-ben nem tudom van-e, de ha igen, akkor igazán ő tűnik a legszimpatikusabbnak. Esetleg valakinek tapasztalata, ötlete a fenti cuccokkal kapcs? -
Agyzuzo
addikt
Sziasztok!
Egy jó minőségű 5.1-es vagy 2.1-es rendszer megvásárlásán töröm a fejem.
Nálam igazából a hangminőség dominál (jelenleg erősítőre kötve használom a gépet nagy hangfalakkal, csak mivel ezeket nem tudom a géphez megfelelően pozícionálni, nem a legjobb így játszani). X-Fi Fatal1ty kártyám van, ehhez megfelelően valami kellemes rendszert szeretnék.
Vájtabb fülű olvasóktól kérdezném, mit javasolnak? Szemezgettem a Logitech G51-es rendszerével, meg az Altec Lansing MX5021-esével, de nem vagyok otthon a PC-s hangfalak világában. Lehetőleg valami olyan kell, ami nem vérzik el akkor sem, ha zenét hallgatok (bár elsősorban HD és BluRay filmeket szeretnék nézni vele és játszani, zenére ott a nagy rendszer). -
kobe24
tag
Valaki a sony LBT-ZX9 -et nem látta magyar oldalon valahol? elég jó rendszernek tűnik csak én még külföldi oldalakon láttam csak.
-
Bazsee71
őstag
válasz
TomBoy1986 #410 üzenetére
Köszi!
-
WN31RD
addikt
válasz
Bazsee71 #405 üzenetére
Hallgasd meg! Rajtad kívül senki nem fogja tudni eldönteni, hogy neked megfelelőek-e. Mindenképpen a több mély vagy a kevésbé csúnya mély között kell valahol egyensúlyoznod, és teljes mértékben szubjektív preferencia kérdése, hogy hol található a számodra legkellemesebb kompromisszum.
-
Bazsee71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest