Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ako127
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kicsit láma (és lehet, hogy off is, de hirtelen nem tudtam, hova írjak) kérdésem:
A jövőben tervezek venni egy ps3-at a pc mellé, és valószínűleg egy Logitech x-540-et (ez még változhat). A kérdésem, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy mindkét gép egyszerre legyen rákötve a hangfalra, hogy ne kelljen ki-be húzogatni a zsinórt?
Előre is kösz a választ. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok valamit mondani a Logitech X-540-ről, hogy mennyire jó ill. milyen a hangzása, mert legszívesebben egy Logitech Z-5500-ast vennék, de azt írták a X-540-es át tudja alakítani a kétcsatornás hangzást 5 csatornássá vagy valami ilyesmi?
Ez a funkció nekem nagyon tetszene, csak nem tudom mennyire éri meg a Z-5500 minőségét feladni ezért.
Akinek vannak tapasztalatai ezekkel a termékekkel az kérem írjon! -
Eagl3
veterán
Másra nem tudok gondolni.
Mondom, akármit csináltam a karival egyszer felismerte Creative X-fi-nek egyszer csak multimédia audio-nak. Aztán semminek. Drivert abszolut nem lehetett feltenni hozzá.
Kipróbáltam két slot-ban. Alaplapi hangkártya természetesen letiltva, xp sp3 újratelepítve.Jah + rádugtam a flopy tápkábelt is...
-
Skizz
addikt
-
Skizz
addikt
Amúgy milyen hangkártyád van? Mert, ha integrált, akko jó lesz a Géniusz is. A legnagyobb különbséget egy X-Fi gamerrel éreznéd, minyimum. Integrálttal nekem rendesen meggyűlt a bajom. A mély és magas torzított, a szub nem tartotta a lépést a szatelitekkel, meg volt pólus fordítás meg minden kutyaf...a. Szóval ha integrálttal tolod és nem nagy szobában akko elmegy a Genius is.
-
Skizz
addikt
Az mindegy, hogy mikor jelent meg. Forradalmi újítást már jó pár éve egy 5.1 sem hozott magával.
Egy 10-essel drágább van Creative Gamer, de van olcsóbban logi Z-5300 és 2300. Ezen kívül 30 alatt és környékén Genius 5.1-ek. De ez utóbbi csak végső esetben. Tehát pl. egy Z-5300 vs. HT5000-nél (asszem van ilyen
) egyértelműen logi, stb...
-
Skizz
addikt
De akkor is érdemes azonos áron a jobbat venni. A 13-as mély (logi) semmit sem ér, független attól, hogy mekkora helységben szeretnéd használni. Tehát most nem azon van a hangsúly, hogy melyik mekkora hangerőt bír torzítás nélkül, hanem azon, hogy a 13 centis szub hiába nyom ki tiszta hangokat, filmnézésre és főleg zenére nem ideális. Egy 16 centis mély már bőséges akár egy nappaliba is, ha filmet szeretnél nézni rajta. A 20-as pedig (creative), bármire elég. De ha nem szeretnél majd sok mélyet, akkor szimplán letekered, tehát csökkented a hangerejét, de attól még sokkal több mélyhangot nyom ki magából, mint a 13-as max.-on.
Egyébként az Iponos tesztben nem voltak különösképpen megelégedve a G51-el, legalábbis az árához képest nem egy nagy cucc.
Tehát mégegyszer, itt most nem hangerőről van szó, hanem arról, hogy melyik szubnak teltebb és élethűbb a hangzása. -
-
Eagl3
veterán
Erről mi a vélemény: JBL SCS140
mondjuk egy Logi G51-hez képest? Eddig a Logi az esélyes nálam, nem lesz nagy szobába, panelba lesz.
Vagy ez? [link] -
proci985
MODERÁTOR
nekem tavaly volt ilyen dilemmám, 16nm2, 64m3, 20 és 45 között kerestem valami rendes 5.1et... esetleg picit többet is hajlandó lettem volna fizetni, ha annyival többet tud. specifikáció tekintetében 6csatornás analóg bemenet, digitális bemenet, kiegyenlített hangkép zenére/filmre/játékra (ilyen sorrendben) volt a helyzet. rendes távirányító kellett
tapasztalatok:
- fadobozos Genius felejtős, távirányító gány, a motor a hangerőszabályzón hajlamos meghalni, nekem az előző rendszerben leszállt egy IC két és fél év után (nem szoktam széthajtani) a túlmelegedéstől => Geniust nem
- Creative régebbi modellek felejtősek
- Creative új modellek közül az összes 30k feletti megsüti magát túlmelegedéssel. a 100ks 5.1ük is. felejtős.
- a Logitech z5500 boomos (kiegyenlítetlenül szól, túl sok mély, játszani ez jó, kivéve ha éjjel is akarsz), szériahibás és megsül. a többi csak simán megsül.
- az előző Genius SWHF 2500 a live 5.1 digital mellé tökéletes volt, az X-fi szó szerint széjjelküldte a mélyet, tehát valami strapabíróbb (==normál rendszer) nem ártanakicsit későbbi tapasztalat:
- az összes számítógépes darab megsül azokon kívül, amik túl gyengék a bemelegedéshez. ez a subba épített erősítés átka 1-3 év, hifis szemszögből gyerekágyi halál (mondom ezt egy kb 15-16éves Sony stereo erősítő büszke tulajaként)
- hifi erősítő 40knál kezdődik, de ennyiért már csak nagyon jók vannak.
- hangfalam 60 alatt megint nem lesz
- 60nál többet ha belefeszülök és nagyon sok időre veszem se lesz
- HTIB (home theatre in a box, egy dobozban erősítő + hangfalak) rendszerek kilőve, nincs analóg input, általában a subba rakják az erősítőt<itt már kb hat hónapja volt féloldalas a rendszer, és 3 hónapja dekkolt a szervízben az erősítés a subbal... asszem másfél hét szervíz után már volt egy átmeneti fülesem>
tapasztalat végeredmény előtt:
- veszek 20ért és magasról teszek rá, hogy lejár a gari és megfüstöl
- veszek egy erősítőt, majd rádobom a genius csipogóit, és imádkozok, hogy bírják még fél évig, amíg lesz pénzem hangfalakra
- hopp ez meg itt miez? HTIB külön erősítővel, dvdlejátszó nélkül, 65ért killítási darabkéntvégeredmény:
- Onkyo HTR340.műanyag hangfalak, viszont dupla középsugárzó a centerben (ez külföldi filmeknél nagyon jól jön eredeti hanggal nézésnél), 20as sub, teljes értékű jó nehéz erősítő, távirányítóval és alapvetően mindennel, amit egy erősítőtől elvár az ember (ok, hdmi passtrough nincs, csak analóg videot tud passolni), háromutas felépítés (na ezt konkrétan nem sok számítógépes tudja), rádió, anyámkínja. megvan több mint egy éve, a mai napig nagyon boldog és megelégedett vagyok vele (nincsenek illuzióm, de figyelembe véve, hogy ennél jobb csak duplaennyiért van, jobb vételnek tartom... ha meg szebb hangminőség kell, akkor ott az AKG K530ltdm
). a hangerővel meg vigyázok, a 6x115W teljesítmény kicsit overkill a lakás méreteihez viszonyítva
konklúzió:
- a hifisek azon véleménye, hogy számítógépes rendes hangcucc nincs, helytálló (elvileg az S750 pl átlakítható, de ahhoz külső dobozba kell rakni az egész erősítési áramkörét, hogy ne süljön szét)
- aki a Geniust isteníti, egy szavát se hidd. volt nekem is, f.stalicska, és az X-Fihez kevés, tetűlassú a subja, bár mp3 alá éppen megfelel, valami gyengébb hangkarival... kb olyanok együtt, mint qx9650 alá egy 15ezres antituning lapot rakni. meg megszólalnak, csak éppen...avagy: ha hosszútávra tervezel, és van legalább minimális hallásod (azaz nem hagy hidegen, ha tényleg nagyon rosszul szól), akkor érdemes elkezeni a hifiket nézegetni... a specifikáció meg nem mond semmit arról, hogy a subláda mennyire sebes, szóval élőben mindenképpen halgassd meg!
bocsánat a kicsit hosszú irományért, tavaly fél évig szívtam, mire lett hangrendszerem, és ezek voltak a soksok verejtékkel és utánnajárással megszerzett tapasztalatok.
-
Mawyx
őstag
Ismeri valaki a Manta Triton MM5500 5.1 hangszóró rendszert?
[link] Nagyon tetszenek a hosszanti hangszórók, jól mutatna.
-
yash
senior tag
Ezt én sem értem, de tényleg így van... volt régen fadobozos GENIUS-om, 1250x- hát nem ért a közelébe
egyébként sem az anyagon múlik, hogy mi hogy szól, hanem azon, hogy hogyan kelekeznek a készülékben a hullámok és ezek hogyan hagyják el a gépezetet... lehet véletlenül eltalálták a műanyagdoboz méreteket
Egyszer fizikatanárom mesélte, hogy mérnökök disco-t terveztek, legdrágább hangterelőket, lokátorokat stb felszereltek, pozicionálva rakták fel őket, és az eredmény egy közepes minőségű szutyok lett... ellenben bemész egy templomba, és király az akkusztika nulla pénzért, csak a tégla kerül pénzbe
Na itt is ugyanez lehet... eltalálták és kész, jó lett!
-
yash
senior tag
Creative T6100. Én közvetlenül a Creative honlapjáról rendeltem meg interneten, nem viszonteladótól, szerintem tök jó! 2 nap alatt kihozták (Hollandiából Írországba) express küldeményként (pár euroval volt csak több az express, de van takarékos szállitási mód is egy hét várakozási idővel és olcsóbban). Kijött, hibátlanul, eredeti Creative dobozban, légzsákokkal bélelt dobozban, DHL.com-on percről percre nyomonkövethető volt, hogy hol jár a csomag. Ja, ez a hangkártyára vonatkozott amúgy, de hangfalt is kihoznák le merném fogadni! Nagyon jól szól a rendszer, vettem hozzá 5.1-es x-fi hangkártyát is, így most van egy nagyon ütős hangrendszerem, Creative-Creative márkapárosításban... igen jól szól!! Mindenhez jó, zenéhez is kitünő, filmhez játékhoz egyaránt... ja, és a külső hangkártyával olyan hangrendszert tud alkotni CMMS-es technológiával, hogy a sima sztereó hangot kikverei 5.1-re, ha rákapcsolom a Crystalizert, meglepően jó eredményt kapok... kész koncert a szobámba, ingyen
-
amdni
aktív tag
Senkinek nincs javaslata?
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Hangszóró rendszer vásárlás előtt állok, ezzel kapcsolatban kérem a segítségeteket.
Pc-hez kell, azon nézek dvd filmeket, hallgatok zenét, játszani nem igen szoktam.
5.1-es hangrendszert szeretnék, 30 ezer forint környékén.
Ezt a két hangrendszert néztem ki:Logitech 5.1 G51 Gaming-Soundsystem hangszóró szett
Genius SW 5.1 3D Home Theater Deluxe fa hangszóró rendszer távirányítóA logitech modernebbnek tűnik, de nem fa dobozos.
Adatai:
Erősítő 155 watt RMS
Sávszélesség 36 Hz - 20 kHz
Mélynyomó láda 56 watt RMS
Hangfalak 4 műhold hangszóró - 20 W RMS
1 központi hangszóró - 19 W RMS
Bemenetek Közvetlen bemenet 6 csatorna, RCA sztereó
Hangfalak száma 5
Jel/zaj arány >94 dB, A-kiegyensúlyozott
Típus Surround hangos hangfal rendszer
Távirányító Igen
Tartozékokkal Irányító ház, színekkel megjelölt audió kábelekA genius:
Teljesítmény : 30 Watt
Frekvencia átvitel : 40 Hz - 20 kHzGondolom ez a 30 watt elírás lehet.
Szóval a kérdés hogy szerintetek menyiket érné meg venni? Mindkettő 30 ezer kürül van, a logitech pár ezerrel drágább mint a genius.
-
Skizz
addikt
Nekem is elég kicsi (még), de amikor megjött a Gamer akkor azért meghajtottam.
Egyébként nem minden zene alatt torzít, inkább metál vagy rock alatt. Gondolom a cin, vagy csak simán a dob miatt.Más, pl. rap vagy tuctuc és hasonló zenéket nagyon bírja csak ügyesen kell állítgatni a sub/szatelit arányokat.
-
yash
senior tag
1 hete vettem Creative T6100-at.. én ajánlom
Nagyon jól szól... ma jön hozzá a külső USB-s Creative Soundblaster XFi 5.1-em is (notebookhoz kell), szóval szerintem jól fog szólni...
-
Skizz
addikt
Segítséget szeretnék kérni hangfal ügyben. Mindenképp 5.1-et szeretnék, egy Xtreme Gamerrel egybekötve.
Követelmények:
-Legalább 16-os (de inkább 20-as) mély
-Erős szatelitek
-Bírják a hangerőt, ne torzítsanak olyan hamarA márka lényegében mindegy. 30-35k-ig bezárólag bármi érdekelne.
Üdv.
-
Eagl3
veterán
válasz
TomBoy1986 #754 üzenetére
Genius-ban egyedül az csábít, hogy fa. Meg persze az ára.
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni egyiket sem.Majd körbenézek itt Fehérváron boltokban, de nemhiszem, h. van valahol kiállítva. és nem valószínű, h. a tróger boltosok kobontják nekem.
-
Turbolada II
őstag
válasz
TomBoy1986 #754 üzenetére
Szerintem az lenne a célszerű, ha mindkettőt meghallgatná. Puding próbája az evés.
-
TomBoy1986
veterán
Szerintem a Genius mellett szól, hogy a mély az kb. 2x olyan erős (RMS-ben nézve), s az is, hogy fából van. De egy 3x4m-es szobába mind a kettő sok lesz.
És mivel az ártól én nehezen tudok elvonatkoztatni, ezért a Geniust ajánlanám, hiszen legalább 10K-val többed marad.
S őszintén szólva...nekem jobban is tetszik. (amúgy van Z-2300-am és Genius DHT-510-em is, s a Z-2300 inkább játékra jó, mint filmre).
-
Eagl3
veterán
Mivel lakásba tervezem a hangcuccot, kb. 12 négyzetméteres szobába lesz ezért a logitech z-5500 nem hiszem, h. túlságosan előnyös lenne, arról nem is beszélve, h. tuti nem tudnám kihajtani.
A másik két esélyes a Logi G51 illetve a Gaenius SW-HF5.1_6000 cucca.
Mi a véleményetek? Ha az ár nem számít melyik szól jobban? -
zzeN
aktív tag
Hy all!
Most egy x530-am van, de a "fekvő" hangszóró elkezdett recsegni, meg néha játékban ha vmi éles hang van akkor is egy kicsit recseg. Most vettem egy új alaplapot, lehet abban a hiba? A beépitett hangkari miatt? Amúgy is kéne már vennem egy új 5.1-et, jópáran ajánlották a Logitech G51-et? Vélemény, tapasztalat? Köszi -
Turbolada II
őstag
Ez természetes, a régi dolgok autó, hangfal, erősítő, tv stb.. sokkal megbízhatóbbak mint a mai termékek. Sony Hi-Fi? Az meg mi? A Sony a hangtechnika legalja, picit több pénzért Onykot vagy Denont kapsz. Az 5.1-re visszatérve az X-530 jó választás, sok ismerősömnek ilyen van és egész jól szólnak.
-
Eagl3
veterán
válasz
Turbolada II #749 üzenetére
Miért, a régebbiek jobbak?
Mindenképpen 5.1-et szeretnék, most per pill. egy SONY Hifim van 2 hangszóróval + mélyládával (imádom, sok házibulit megjárt, leesett és még mindig jó a CD tárat leszámítva
)de mivel lakásba költözök oda nagy lenne.
Ami fontos: Zene, Film, Játék 50K-t szánok rá max.
-
Eagl3
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek.
Nagyon komoly dilemmában vagyok per pillanat megmondom őszintén
.
Tetszik a génius-ben, h. fa bár nemtudom, h. leküldi e hangzásban a logitech hangcuccait aminek borsosabb az ára viszon annyival nemhiszem, h. többet tud amennyivel drágább sőt biztos, ráadásul genius távirányítüt is ad.
Nemtudom... de még van 1-2 hónapom a költözéshez addig ráérek dönteni. Addig is várok minden tapasztalatot, érvet ellenérvet -
Kis zöld izé
senior tag
Itt a hivatalos oldal a cuccosról:[link]
-
törölt tag
Azért általánosságban ne temessünk márkákat. Van nagyon jó ár-teljesítmény szintű terméke a Genius-nak.
Mégha az nem is 5.1-es. Bár 25 ezerig nem tudom, mi nyújt sokkal többet, attól tartok, nem sok ilyen van. Ha meg azt nézzük, a Creative és a Logitech is egy kalap sz*r. A kérdés jogos viszont, mihez képest, és mennyiért? Nahát akkor? Ugye, hogy a Genius is jó a maga árkategóriájában (!). -
TomBoy1986
veterán
válasz
Kis zöld izé #741 üzenetére
Ami pl. nekem is nagyon is fontos, mert egyszerre rá van kötve a DVD lejátszó és a számítógép is.
Amúgy a funkcionalitás mellett elfelejtetted említeni, hogy fele árral rendelkezik
Eagl3
Én 50K-nál sokkal olcsóbb rendszert mutatnék, ami nagyon is megéri az árát:
SW-HF5.1 6000 (Hammon 22.6K-ért hozott ilyet, de hamarosan több helyen is megtalálhatod.[link] <= itt utána tudsz nézni.
Főbb adatai:
Power Rating________200 watts RMS
Subwoofer___________100 watts
Satellites and Center __20 watts each at THD10%A többit nem kopizom, megtalálod szerintem.
-
Eagl3
veterán
válasz
Kis zöld izé #741 üzenetére
Geniust mint márkát megmondom őszintén sosem kedveltem túlzottan...
Ez is teccik'Majd még biztos visszatérek mielőtt megvásárolom bármelyiket. De ez a kategória biztos jól szól már.
MOD: Bár ahogy elnézem mindkettő amit ajánlottál inkább játékokra van kihegyezve. Még gondolom a filmeket is szépen megszólítja de mi a helyzet a zenével?
-
Kis zöld izé
senior tag
Genius csak és kizárólag a funkcionalitása miatt éri meg.Sok eszközt lehet rá csatlakoztatni + a távirányító,de kb.ennyi.
-
Eagl3
veterán
válasz
Kis zöld izé #738 üzenetére
Hmm... ő tetszik. Bár a távirányító valóban nem lenne hátrány. Esetleg tudok még ajánlani pár darabot, amiből tudok válogatni? Igazából kb. 1 hónap múlva lesz aktuális.
-
törölt tag
Sziasztok
Szeretnék egy 5.1/7.1-es hangfalrendszert, beépített Doldy/DTS dekóderrel, coax bemennettel. (laptop 7.1-es spdif kimenetes)
Egy nem túl nagy teljesítményű (koli szobába lenne), de szépen szóló kis cuccost.
Filmnézésre és zenehallgatásra. És hát kollégista pénztárcájához igazítva...Esetleg valakinek valami konkrét tipje, hogy mi felelne meg ezeknek az igényeknek? : )
-
Eagl3
veterán
válasz
Kis zöld izé #734 üzenetére
Igazad van, kifejthettem volna bővebben
PC-re szeretném kötni, inkább az új dolgokat szeretem. Szeretem én kibontani először a csomagolást
És mint írtam is, 50K körül lenne a plafon de nem bánnám ha olcsóbban is megkapnám a minőséget és szép hangzást. Tudom, h. nem kell csúcskategóriára számítanom, de biztos lehet kapni jó kis cuccokat ennyi pénzésr is.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
50K-ig bezárólag melyik a legjobb 5.1-es hangcucc jelenleg a piacon?
-
Gabson730
tag
Sziasztok!
Genius SW-HF5.1 3000
1kérdésem lenne:
Milyen csatlakozása van ennek állítólag jack de hogy milyen ?
Van 5.1 es csatlakozású jack csati -
Eyesis
őstag
van :-) mondjuk inkább sötét szürke, de végülis belefér :-)
mondjuk kicsit drágábban adják, mint a cserit :-)sajnos a fényképezőm bexart... így egyenlőre képek nincsenek, max telefonos lesz...
bekötöttem, szól, de valahogy nem vagyok elégedett, nem a kütyüvel, hanem amit az 5.1 nyújt... sima filmen nem érzem annyira azt a mozi feelinget,
nincs valakinek ilyen 5.1 test videocsomagja? ahol körbe megy a helikopter ilyesmi?
a hangkarim progija nem szolaltatja meg csak a ket front hangfalat es a centert es a bassust... nem tudom miert... de a filmek, jatekok mar kezelik...a basszus meg olyan furi... nem annyira jon at nekem, pedig rezeg a labam :-D
összességében elégedett lennék, csak még be kéne állítani rendesen...
-
gador
csendes tag
Szerintem olvasd el többi hozzászólásomat is. Mint már irtam nekem van összehasonlitási alapom. Egyébként személy szerint hogy én nem adnék érte annyit az nem jelenti azt hogy másnak nem éri meg és hogy nincs megelégedve vele. Én olyan helyen dolgozom ahol számitógép örültek vannak és hallottam ezt a Genius 5000-t is. Mindenki döntse el tulajonképpen mire kell a hangrendszer,milyem minőséget vár és mennyi pénzt tud rá áldozni. Ha csak zene hallgatásra PC-n akkor felesleges az 5.1. Ha Gamer vagy akkor viszont nem árt az 5.1. Ha meg filmet nézésre is kell a számitógépen akkor is 5.1. De viszont nem tartom célszerúnek egy erőművet járatni egy film miatt. De ha viszont valakinek PC-n filmnézéshez szükséges az 5.1 az ilyen erősitőkkel előállitott 5.1-s hang soha nem lesz olyan tökéletes mint egy komolyabb erősitővel optikai kábellel digitálisan szét bontott 5.1-s hang. Ezzel arra utalok hogy döntsd el mire és milyen minőséget vársz. De szerintem ez megint egy más téma lenne. Ba-cy-lus -nak csak annyit haggyuk már ezt a stereót már .mert ez az 5.1-s topic.( egyébként hallotál már a Multistereó-ról ,ha már a stereót hoztad fel , mert analog madzagokkal soha nem állitod elő ezeken az 5.1-s erősitőn.) . De mint jeleztem ez 5.1-s topic.
-
savoo
addikt
válasz
TomBoy1986 #716 üzenetére
-
Eyesis
őstag
válasz
TomBoy1986 #716 üzenetére
ezt nem kellett volna :-) hát jobban adja a 6000es kinezetre :-)
na igen.. várok még pár órát aztan 200ezer se lesz elég :-D -
Eyesis
őstag
válasz
TomBoy1986 #711 üzenetére
árra, teljesítményre már tudjuk, hogy a Creative a vonzóbb, na de hangzás tekintetében?
mondjuk már sejtem, hogy Creative lesz a nyerő... legalábbis nekem :-)
-
Eyesis
őstag
válasz
TomBoy1986 #711 üzenetére
igen, én is efelé hajlok, csak nem tudom hova tegyem a centert, és tényleg kézenfekvő lenne a monitorra szerelés, de azt az x540 tamogatja csak :-(
vagy esetleg monitor mögé rakhatom?
na meg jól látom, hogy vezeték nélküli távirányítója van és van azon jack fules kimenet? ez eleg király lehet :-) infrán menne a hang? :-)
boccs... "Vezetékes vezérlőegység" :-)
ráadásul csak "Közvetlenül felerősíthető a legtöbb lapos kialakítású monitorra" -
TomBoy1986
veterán
Szia!
Sajnos az a Genius - csak hallomásból - de elég bénára sikeredett, mint ahogy az ára is mutatja.
És hogy X-540 vagy T6100?
Hááát... nagyon egy kutya a kettő. Legalábbis teljesítményre, de árra meg mindenképpen olcsóbb a Creative 5K-val, szóval a helyedben inkább azt venném. -
Eyesis
őstag
válasz
#56474624 #707 üzenetére
Igazság szerint van egy régi videoton király erősítőm, és hozzá 2 Jamo hangfal, ezzel hallgatom a zenet abban a szobaban, ahol nincs szomszed a fal masik oldalán :-)
Ahol a filmet nézem, ahol a gépem van, ott sajnos van egy szomszéd, ráadásúl öregasszony... na de este halt muzsikara is csak jó az 5.1? Mondjuk van egy franko fulesem is, de ebben a melegben... :-)Kérdés már csak az, hogy 90% filmre es 10%zenére, az lcd monitoromra szerelheto
centeres X540, vagy a kicsit olcsóbb T6100 nem lcd monitorra szerelhető
5.1et érdemesebb megvennem?
Köszi előre is :-) És én is szeretem a stereót, 5.1-ben még nem hallgattam a zenét, ezért még nem tudok állást foglalni :-)
-
törölt tag
Értsétek meg, 5.1-ben soha nem fog úgy megszólalni, ahogy egy jó sztereóban. Már anno monoról sztereóra váltásnál is észlelték, hogy a jelenlétérzet leromlott. Vajon miért? El tudnál képzelni a monónál egyszerűbbet? Ott van egy csatorna, aminek egyetlen dolga van, hogy minél élethűbben visszaszolgáltassa a hangot egy csatornán. Nem egy bonyolult dolog.
Viszont a sztereó már tud teret alkotni. Ami maga után vonja, hogy a mikrofonok elhelyezésével, mennyiségével, illetve a keveréssel lehet sokat bíbelődni.
Azért, mert valaki még plusz 4-6, azaz 6 vagy 8 hangszóróval próbálkozik, az lóf*szt nem fog hozzáadni a zenéhez, épphogy elvesz belőle. Ez nem film, ahol másodlagos a hang.
Tessék tisztességes sztereót hallgatni. High endben nem véletlenül ezzel a több mint 50 éves, kivénhedt sztereóval nyomulnak. 5.1 eszükbe sem jut. És ez nem kifinomult hallás kérdése csak. Tessék meghallgatni, észlelni fogod a különbséget. Hogy milyen is az, amikor a koncertermet, vagy egy hatalmas stadiont köréd varázsol két hangfal. Sokkal élethűbb, mint bármilyen 5.1. Nem véletlen, hiszen sokkal egyszerűbb is az egész. Bakelit is vajon miért életképes mai napig? Az egész rémegyszerű, de annál nagyszerűbb. Nem muszáj bedőlni minden pr-maszlagnak. -
Turbolada II
őstag
A Sonynak a hifiben sosem volt neve, viszont megjelenítésben (TV, monitor, trinitron képcső) az egyik legjobb. Inkább Pioneer vagy Denon ugyanannyiba kerül és sokkal-sokkal jobb. Látom te is ismered a 90-es évek előtti viszonyokat a hangtechnikában, csak nekem radikálisabb a véleményem a Sonyról.
-
Eyesis
őstag
válasz
#56474624 #696 üzenetére
Hát én pont ezért is gondoltam, hogy beszereznék egy nem túl gagyi 5.1-et, mert kiváncsi vagyok pár 5.1es albumra, ami pont 5.1-re lett hangszerelve... ha egy filmhez tud plusszt adni az 5.1, akkor én el tudom képzelni, hogy a zenéhez is tudhat...
Ja és szerencsére nincs olyan kifinomult hallásom, hogy észrevegyem a különbséget egy sima és egy csöves erősítő között :-) az igénytelen formám, mi? :-) -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Hamarosan megkezdem a fórum visszaolvasását is, azért megkérdeznem így direktbe is előtte, hátha valaki gyorsabban válaszol, mielőtt megtalálom a választ, már ha megtalálom :-)
Szóval nem vittem túlzásba a hangkártya dolgot, szóval alaplapi "Integrated ALC889A 8-Channel High Definition audio"...
Ehhez szeretnek egy olyan 5.1es hangfalszettet, ami azert szépen szól, de nem extrám high end :-)Creative-Labs Inspire T6100, Logitech X-530 (bár ennél félek nekem is rádiót fog akaratlanúl), Logitech X-540, Genius SW-5.1 3000 ezeket válogattam ki így vaktában...
kellhet ennél jobb cucc is ehhez az alaplapi hangkarihoz? Melyiket szeressem?Illetőleg ha valaki nem zenész, érezne különbséget akkor, ha valami xfivel beujitana? esetleg oregebb audigyre?
na persze amit akarok nem túl sok :-) zenát hallgatni, filmet nézni egy kb 10nmes szobában :-) néha egészen halkan...
Nagyon megköszönném a segítséget:
Eyesis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest