Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
magnum_pi
tag
Hi!
Ezek közül melyiket?
Creative InSpire 5.1 T6100 17856
Logitech X540 5.1 21720 -
Bade
tag
Sziasztok!
Nekem a következő problémám lenne:
Adott egy Logitech X-530-as szett,szeretném rákötni a dvd-lejátszóra úgy hogy az is 5.1-ben szóljon.Aki érintett az ügyben meg tudná mondani,hogyan kötötte rá?Csakmert elég kacifántosan van megoldva jobb első hangfal ill. a sub is(ugyanis nincs külön kábele).Köszi a választ!
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
5.1-es hangrendszer van vezeték nélküli?
-
rauschie
senior tag
valaki hallgatta már azt a klipsch izét amiről itt volt teszt?
-
rauschie
senior tag
15-20 k ért mien sztereo hangfalszettet érdmes venni?
igazából csak zenét hallgatok arrameg nemkell 5.1.
elnavigálhattok másik topicba is, csak hamár betévettem... -
Gzolo
senior tag
Nah, végülis a Geniusra ráajánlottak és nem lett az enyém , és meggyőzött ismerős, hogy inkább új hangfalat vegyek a garancia miatt, és végül 18 ért vettem egy Creative Inspire p5800, és így első hallásra jó.Kösz mindenkinek mégegyszer , hogy arról a kicsiről lebeszéltetek.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #287 üzenetére
Mihez képest nem gyengék...
Ismétlem: összhangzását nézve jobb zenére a Genius. Tuc-tucra biztos jobban megfelel az x-230, de komolyabb zenékre, mondjuk egy Mozart: Requiemre, egy Sosztakovics: Csellóversenyre, vagy egy Deep Purple-re a Genius a jobb, és van abban annyi mély, hogy ne legyen oly kellemetlen, minthogy erőtlenek a szatellitek.
[Szerkesztve] -
Gzolo
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget, találtam jóáron Genius SW-5.1 HT-t
[Szerkesztve] -
jani77
csendes tag
Sziasztok!
Pc-hez kellene hangfalszett.A szoba kb.18 nm,25 000 Ft-om van rá.
Mit ajánlotok? -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #282 üzenetére
Ki nem szarja le a mélyet, ha a többi meg ratyi? A mély nem tudja pótolni a szatellitek erőtlenségét. Legfeljebb játékra jó, de komoly zenehallgatót nem fog lenyűgözni. Ellenben 2x20W már egész szép meglepetéseket tud tartogatni. Összhangzását tekintve jobb a Genius.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hát akkor a 2.1-es Logitech x-230 helyett már inkább a Genius SP-HF1250X. Még olcsóbb is ráadásul. És emellett
odavágja hangzásban és teljesítményben is (2x20W RMS). Apámnak megvan ennek a kistestvére, az SP-HF350X (szintén fadobozos), és az szól olyan hangosan, hogy egy átlagos méretű nappaliba bőven megteszi, pedig az csak 2x5W-osnak van titulálva, és a kis teljesítménye ellenére a basszust is egész kellemesen nyomja.
De leginkább a használt Genius SW-5.1 Home Theater-t ajánlanám én is (ha nincs rá keret, hát várjál még akár pár hetet is, majd lesz...). Nézz körbe itt: [link]!
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
kevés a keret? miért nem vársz egy kicsit és szánsz rá többet? pár ezerrel mondjuk használtam egy genius sw 5.1-et is vehetnél...és ennél sokkal jobb mondjuk, ph-n én 16ért adtam el az enyémet (összteljesitménybe 120w, 15center, 15-első kettő-hátsó kettő, és 45w a mélyláda..), sztem használtan, 16-18 között már kapsz..és az tényleg jóbban szól mint ez a creative..
[Szerkesztve] -
Gzolo
senior tag
Igazából nem nagyon van módon többet rákölteni, ennyi a keret.Az a furcsa,. hogy sehol a neten nem találtam tesztet erről a hangfalról, és így nehéz összehasonlítani bármivel is.Néztem még a Logitech x-230-at (igaz 2.1-es), és mivel a specifikációi hasonlóak(6 w-os szatelitek) és jókat olvastam róla, ezért gondoltam ez se lehet rossz.Most egyébként Genius SP-G16 -om van , ez után előrelépés lenne bárelyik is?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ennyi pénzért csoda hogy ennyit is kapsz, de 46W RMS nagyon gyér, és nem azért mondom mert nálam 100W-os mélyláda van.
Szánj rá kicsit többet, legalább 20-25k-t, elvégre egy hangfalrendszert sokkal tovább nyúzol mint akármilyen más hardware-t, és ha gyengén szól az sok fejfájást fog még okozni. -
Gzolo
senior tag
Sziasztok
Erről mi a véleményetek, meg szabad venni br. 13200 Ft-ért?
Creative SBS 580
Tipus:
Hangfalszett - 5.1
Gyártó:
Creative
Termék specifikáció:
Teljesímény:
- 6 Watts RMS per channel (5 channels)
- Subwoofer: 16 Watts RMS
Frekvencia tartomány: 40Hz ~ 20kHz
Jel-zaj viszony: 80dB
Méretek:
- Satellite Speaker: 7.7cm x 6.6cm x 16.6cm
- Center Satellite: 16.2cm x 16.5cm x 5.12cm
- Subwoofer: 17.2cm x 19cm x 26cm -
Lui76
őstag
Én asszem magamnak csak egy Logitech x-620-at kérek karácsonyra.
Úgy nézem a padlástérbe ez is elég lesz , a hangkártyám meg
tudja a 6.1-et olyant meg még nem tudtam összehozni (nincs annyi normális erősítőnek használható eszközöm)
14e-ért sztem csak jó lesz -
m3tr0
őstag
hali!
mit ajánlotok 50-60k körül?
asztali DVD...hez lenne kötve..elég sürgős..ajándékba lesz... -
miki03
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ismeri a Wharfedale Diamond 5.0 hanfalrendszert? Milyen a hangja? Zenét és mozit szeretnék hallgatni rajta.
Előre is köszönöm. -
Akheron
senior tag
-
Troy.
addikt
Hello! Ti milyen 5.1-es rendszert ajánlotok?
Gondolkoztam 20-40e ft nagyságban, de az ismerősök elbizonytalanítottak.
Azt a választ kaptam tőlük ,hogy '' ne ilyen kis matyit '' vegyél.
Viszont nincs kedvem (se pénzem ) 100at erősítőre, még 100at hangfalakra kiadni.
szóval milyet? -
B.Atrox
csendes tag
Üdv!
Házimozihoz kitalált 5.1es hangrenszert rá lehet kötni PCre(konkrétan: Yamaha NS-P110 [link])? Vagy kell neki külön erősítő (elméletileg aktív mélyládás)?
Előre is köszi a válaszokat
[Szerkesztve] -
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Akarok venni hangfalt, sokat hallgatok zenét, és filmezésre is kellene a gépemhez. Van egy kis ''márka ragaszkodásom'', Creative-ot vennék mert hát a hangkátyám is olyan meg az mp3asom is és ezekből gondolom hogy valszeg ez lenne nekem jó: [link]
Persze nyitott vagyok másra is de csak 20K Ft-ig, nemakarok rá sokat költeni. Hallottam hogy a fa borítás sokkal jobb, tehát a műanyag nagyon borzasztó? -
Gabriel Dawn
tag
Hát ez a fórum nem nagyon pörög annyira, pedig egy jó hangfal akár +50%-kal is megnöveli a játék, film élményt, lehet egy film rossz ha jó alatt a ahang, ott van basszus ahol kell, ha vége úgy kelünk fel hogy nem volt az a kiemelkedően jó film, de nem volt rossz se
-
levy1983
aktív tag
Van valakinek tapasztalata Logitech X-540-el vagy Creative T6100-al? Szívesen olvsanék pár sort ezekről. Így akinek ilyen van az írjon. Köszi. Levi
-
Gabriel Dawn
tag
valaki halott már a jbl nevű márkáról? hang cuccokkal foglakozik, hahvernak volt egy sima 2.0 sztereo hangfalpárja, és meg kell modnanom elált a lélegzetem, nem a ránézésre megálmodott hangzása volt, hanem erősen érezhető volt a basszus is. bele se gondoltam milyen lehet egy jbl 5.1-es komolyabb hangfal..., na meg a minőség pénz kérdése, nekem creative inspire p580-anasom van kielégítő teljeítmény közepes szobát jól lehet hangosítani.
-
Fütyesz
aktív tag
Nekem elég lenne sima stereo hangfal csak nem tudom hogy milyet? Leginkább zenét hallgatok meg játszok. Valami jó minőségű kéne nem túl drágán.
-
vycman
tag
Hmmm, eddig mind2-ről jókat mondtak...
-
vycman
tag
Akkor meggondolom még, illetve azt sem tudom mikor járok legközelebb Pesten.. Most kaptam az info-t, hogy a Geniusból vissza tudom igényelni az ÁFA-t is.
Várom azért a további hozzászólásokat, tanácsokat. -
Akheron
senior tag
-
vycman
tag
-
vycman
tag
Szevasztok! Szeretnék újítani egy 5.1-es hangfal szettet, de nem tudom melyiket vegyem. Sokan ajánlják a Genius SW Theater 5.1 -et, merthogy fa borítású, meg jól szól stb. De én láttam még Logitechet és Creative-ot is ami szimpatikus lenne. Árban olyan 10-30 ezer forint körül szeretnék választani. Filmre használnám leginkább, de egyszer-kétszer megnéznék esetleg egy koncert dvd-t is. Szobám nem túl nagy (kb 25 négyzetméter). Szóval ti melyiket ajánlanátok? Köszi (ja és nem ragaszkodom semmihez
-
Akheron
senior tag
Válaszoltam privben, de akár ide is beírhatom:
- Nagyjából másfél éve vásároltam egy sráctól - papírt nem kértem tőle, így gari nincs rá.
- Az állapota szerintem kiváló; gyakorilag egyáltalán nem használtam... illetve amire használtam, arra egy 10 wattos csipogó is bőven elég lett volna.
Véleményeket olvashatsz a hangszóró topicjában; a legtöbben szerencsére elégedettek voltak vele.Amennyire tudom, Z-2300 5.1-es változataként tartják számon (egyébként a Z-2400 rendszer elődje - már nem gyártják).
-
Akheron
senior tag
Én is épp ezért adnék túl az én 5.1-es rendszeremen. Azzal a különbséggel, hogy inkább egy jobb fejhallgatóba ruházok be, mert rá kellett jönnöm, hogy képtelen vagyok városi környezetben, társasházban kényelmesen zenét hallgatni; zavar a gondolat, hogy esetleg zavarom mások nyugalmát.
Amúgy teljesen igazad van - bőven elég a 2.1 (vagy normálisabb 2.0) zenére. Hallani egyik rendszert sem hallottam, de így is egyértelműnek tűnik, hogy a Logitech Z-2300 jobban megfelel erre a célra. -
Akheron
senior tag
-
dantej
tag
Most van egy Genius Home Theatre 5.1-s hangfalszettem!
Szerintetek megéri lecserélni egy Logitech® Z-2300-sra?
Érveket is ha lehet!Miért nem vagy miért igen!! -
Akheron
senior tag
válasz
smicikli #241 üzenetére
Az én fülemet nagyon bántja a Manta és a Codegen márkanév.
Nem hiszem, hogy be mernék vállalni egy ilyen márkájú terméket, ha hangszórórendszerről van szó. Persze tudom, előítéletes vagyok... de nem alaptalan előítéletek ezek.
40 ezer forint manapság egy 5.1-es rendszerre nem olyan kevés pénz, így nevesebb gyártók termékei is szóba jöhetnek; bár azokhoz többnyire nincs vezeték nélküli távirányító és kijelző ebben a kategóriában.
Nem igazán vagyok otthon a témában, de ahogy láttam, főként a Creative és a Logitech termékeit, illetve a Genius fadobozos 5.1-esét szokták előszeretettel ajánlgatni.
(Ha a Manta és a Codegen e termékei kivételesen mégis versenyképesek minőség és hangzás szempontjából, akkor visszaszívom, amit írtam.)
-
Akheron
senior tag
Vegyétek már meg a Logitech Z-5300-amat
Két hónapja hirdetem 30 ezerért
-
Laczik
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Yamaha HTiB106 nevű 5.1-es hangcuccáról?
[link]
Most olyan 75Kért kapható.
Az erősitő egy Yamaha RX-V359:[link]
A hangsugárzók: Yamaha NS-P240
[link]
Maga az erősitő jónak tűnik(itt hozzátenném,hogy nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz), de a hangfalak hozzá, főleg a mélynyomó elléggé soványnak tünik.
A front és a háttérsugárzók most itt összesen 100W-osak?
Előre is köszönom!
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
A kérdés adott
Max 20k, játékra kell.
Logitech vagy Creative vagy egyébb? -
Wazza09
csendes tag
Helo!
Nem tudja valaki h a Creative Inspire T6060 5.1-es hangcuccnak milyen kábelei vannak?
Azthiszem RCA, de nem biztos, pls help mielőbb.
Egyébként várok személyes tapasztalatokat a típussal kapcsolatban
Előre thx: Wazza -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #230 üzenetére
Köszi az infot! Nekem csak egy alaplapi hangkártya van, valami olcsó 7.1-es, talán azért nem olyan jó nálam sem. És a DVD-re is igaz ugyanez, ahogy te is írtad. Én viszont ritkán hallgatom a sz.gép hangját, mert nem szoktam játszani, vagy ha igen, akkor is fülhallgatóval. Inkább Csak DVD nézésre használom a hangfalszettet külön DVD lejátszóval. Végülis már kezdem megszokni a hangját
Vettem mind az 5 szatelithez normális csipogót, és így már jó a DVD is. Csak a mély hangokat hiányolom még mindig egy kicsit. Egyébként nekem is lehet állítani a mély és a magas hangokat +/- 12 dB.
-
McDogLess
csendes tag
Ez a szabályozás erre a cuccra is igaz valamilyen szinten!
Amíg nem volt meg az Audigy 4 addig csak én is közép és magas hangokat hallottam.
De ez a kártya elég profi ahoz h be tudja állítani a crossover frekvency-t és ezzel már nagyobb számban lehet mély hangokat hallani! Sőt vagányul lehet állítani a tónust így plusz mély nyomható a szatokra dobozhang nélkül! szóval 5-ös az AU4-nek!
Ha meg DVDre megy a hang az már necces! Semmi sem javít rajta ígyhát marad a ''hangminőség romlás''
Jah régebben említetted, hogy nem jók a magasak! Na ezt a hibát az Audigy 4 elég keményen kiküszöböli! Ebben a cumóban is van 3 csipogó. Az okosok szerint elég gyengusz.
Az alaplapi hanggal az is! De ismét teljessít az AU4 és máris ''bántja'' a füled a kiválló magas!
Tanulság! Ha jó a hangfalszetted told meg egy minőségi erősítővel, dekóderrel! Az én esetemben AU4!
Látom nagyon sokat írom h AU4, de micsináljak télleg kiválló termék! -
Akheron
senior tag
Sziasztok
Nem akarok pofátlan lenni, de lenne egy eladó Logitech Z-5300-am 30-35 ezerért
Anno, mikor az enyémet vettem, sokan bánkódtak, hogy nem találtak már eladó példányt – ezért is bátorkodtam most közzétenni ezt az információt. -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #225 üzenetére
Ezek szerint nem bántad meg, hogy Genius-t vettél. Egyébként meg az összes is szett olyan, hogy a hátsó hangfalak sokkal butábban szólnak, mint a többi. Ez azért is van, mert általában ezeket filmekhez tervezték, és azokból a hangszórókból csak háttérzajok jönnek, amikhez nem kell komoly cucc. Jó neked, hogy a videoton hangfalakkal jobban szól! Nekem is van egy pár videoton hangfalam, de hiába kötöttem rá a Yamada 5.1-re, azzal sem szól jobban, mint a saját hangszórójával. És nem azért, mert a sajátjával olyan nagyon jól szól, hanem azért, mert maga az erősítő le van szabályozva. Mély hang csak a mélynyomóra megy, az összes többire csak magas meg közép.
-
Calibos
addikt
Ha jól értem a kérdésedet...
5.1-es hangkártya kell hozzá, ha jól emlékszem a windows hangbeállitásokban nincs ilyen opció, de például windvd vagy powerdvd legfrisseb verziójában elképzelhető hogy mesterségesen előálítható egy ilyen hangzás, de lehet hogy tévedek, régen foglalkoztam vele. -
McDogLess
csendes tag
Hali!
Nálam a Genius úgy oldja meg a problémát h Surround Stereo-t kever ami azt jelenti h a hátsókra is elkülti a stereo jelet. Tehát Az összes hangszóró szól szépen még a SUB is,de csak stereo-ban. Konkrét válasz a kérdésedre az tud aminek van dekódere. Már ha tv-re, dvd lejátszóra kötöd. Ha géphez megy a cucc akkor ezt már a hangkártya megoldja elég kivállóan! Lásd Audigy 4!!! -
McDogLess
csendes tag
Helló!
Sajna nem a Midiland-et vettem meg mert nem volt már mire odakerült a sor h megvegyem
Ezért maradt a Genius. Nem bántam meg, csakhogy ehez nincs dekóder meg a hátsó szatelitek elég satnyák de na helyettük egy jól bevált Videoton hangfalpár ontja a hangokat. A mélynyomó nem megy 60 HZ alá ahogy én ezt észrevetem de nem biztos nem vagyok profi csak hallásból meg egy AC3 tesztből jöttem erre rá. Amúgy nagyon jól szól! Nem is veszed észre h csak 45W-os a mély. Van egy Midiland ML-480as 2.1 cuccon is de abban hiába van kb ugyan akkora mély eltörpül emellet!
Ezek után egyből be is újjítottam egy Audigy 4-et h legyen dekóderem is!
hát így állok én most a házimozimmal! Mindenki csak csodálta eddig a hangját nemtom miért szídják az emberek a Geniust. Nekem ez kiválló sőt az is jó h a rádiót és TV-t is rá tudom kötni és akkor már nem valami 3 Wos nyekergő zavarja a fülem.
A Geniusnál a Tuningot meg lehet h érdemes megcsinálni. Szándékomban is áll a dolog de amíg garis a cumó ezt mellőzöm. Igaz én nekem semmi búgás meg hiba sem jelentkezett mint ahogy azt többen írják. Simán ki van használva a legtöbb csatlakozó is ezzel sincs semmi baj. -
MUŁĐER
addikt
hellósztok
az 5.1-ek mindegyike tud sztereóból 5.1-et keverni? Vagyis ha RCA left right van csak bekötve, szólni fog a mély/magas? -
Firestormhun
senior tag
60 max 70-es kategóriában szeretnék venni valami 5.1-es cuccot. DVD-zésre, pici zenehallgatásra és játékra lenne használva.
-
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #220 üzenetére
Heló!
Nem, sajnos a Yamada-hoz nem fából készültek a hangfalak, hanem műanyagból.Talán azért is van olyan doboz hangja. Ettől függetlenül a súlya megvan, mert nindegyik hangfal mágnesesen árnyékolt. De van rajtuk egy-egy reflex nyílás, ahol elméletileg a hangszóró mozgása miatt kijön a levegő. Aminek gyakorlatilag semmi értelme, mivel nem jön belőle mélyhang. Így a nyílás miatt csak mégjobban dobozhangja van. Egyedül a mélyláda van fából, de az elég jól sikerült, nincs is rá panasz.
Nem biztos, hogy neked is kell a Midiland-hez csipogó. Lehet, hogy abban jobb hangszórók vannak, vagy éppen elég az amit szól. Nekem a yamada-n lehet szabályozni a mély és a magas hangot +/- 12 dB-t, és eddig mindig +12-n volt a nagas, de így sem szólt szépen. Amióta rákötöttem a csipogókat, azóta le van véve +2 dB-re, és így pont jó.
Egyébként ezek nem sima mágneses hangszórók, hanem piezo magassugárzók. Ez azért jó, mert nem jelent plusz terhelést az erősítőnek, nem úgy, mint egy hagyományos magassugárzó.Ráadásul szerintem sokkal jobban szólnak. -
McDogLess
csendes tag
Szia!
Érdekes tesztet hajtottál végre!
Szóval a konklúzió: ami a legtöbb hangfal szettekben van kicsit értelmetlen sz@rság. Venni kell hozzá csipogót és meg van oldva!
Ez érdekes! Mostmár nem nagyon ragaszkodom h legyen benne tweeter!majd kötök hozzá!
Az is igaz h ha van egy jól megkonstruált erősítő akkor gyakorlatilak vehetsz hozzá minőségibb cuccot is. Hmmm ez így helyes!
Igaz én még nem nagyon hallottam csipogót szólni de van egy Panasonic HIFIm abban sincs csipogó csak egy kb 5-6 centis közép-magyas de ha valami magashang tesztet játszom le vele nem tudok megmaradni mellette annyira visít! Akkor úgy látszik h ha jól adja az erősító a magyasat akkor nem is követelmény h legyen tweeter.
Neked a Yamada hangszórói gondolom fából készültek ugye? -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #217 üzenetére
Hali!
Felejtsd el a csipogókat. Képzeld, tegnap rákötöttem pluszban még egy-egy csipogót a hangszórókra. Még anno vettem két piezo magassugárzót a nagyhangfalaimhoz, mert annak sem voltam megelégedve a magashangjaival. Most pedig leszedtem róla, és áttettem a két front sugárzóra. Hát besz@rás. Így már nagyon OK a dolog! Ha ilyen lett volna, egy szavam sem lett volna. Gyönyörűen szól. Majd veszek még hármat, a két a hátsó és a center mellé is kell egy-egy darab. És ha jól emlékszem, akkor nem is volt drága, mert ezer Ft alatt volt az ára. Remélem kapok még ugyanilyet, hogy legalább egyforma legyen. De ha nem,akkor lehet, hogy veszek öt egyformát.
Egyébként van mind az öt hangfalban csipogó, de mintha nem is lenne, gyakorlatilag nem jön belőle magas hang. Pedig azt írták, hogy ''kristálytiszta hangzás édekében'' tettek mind az ötbe. De hát ezek után az is lehet, hogy ha a sima hangszórókat kicserélném valami jobbra, akkor az is szebben szólna. Lehet, hogy egy próbát megérne....... -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #217 üzenetére
Nincsmit.
Majd kipróbálom a hétvégén, hogy ha rákötök az enyémre még egy csipogót, akkor változik e valami. Mert most annyira nem jön belőle magas hang, hogy ha a winamp equalizerén a legmagasabb hanghoz tartozó csúszkát mozgatom, akkor szinte semmi sem változik. Amásik erősítőmmel (egy sima sztereó) viszont elég jól észrevehető. -
McDogLess
csendes tag
Szia!
Köszi a véleményt így már jobban fontólóra tudom venni a dolgot.
Van mihez viszonyítani. mérlegelni
De sztem a MidiLand lesz az analóg 5.1 meg nem nagyon izgat mert minden cuccom bírja a Digitális SPDIF csatolást.Talán nem nagy hátrányMondjuk a MidiLand-ban nincs csipogó+kisebb a center... Azért is jutottam erre a döntésre mert láttam a Genius fórumban egy elég érdekes hibaleírást, ami azt takarta h 2 hónap után valakinek bexart a SZUB+csómóan panaszkodnak h rezonál.(naugye ez nekem nem kell, sztem senkinek) ha lehetne kapni most itthon a legújjabb Genius-t DHT-5000 akkor lehet h amelett voksolnék de addig nem.
Igazad van h a MidiLand távirányítója elég puritán de csak használható valamire.
De az biztos, hogy többre mint a Genius-é mert ott csak a hangerőt vezérelheteted.
A dizájn lehetne talán picivel szebb de eléggé az egyszerű vagy elegáns dolgokat kedvelem.
Öszegezve lehet kapni valami szebb és modernebb példányt is (V.2.0: DTS, jobb távkapcsoló, kicsit más dizájn) de nemtudom melyiket forgalmazzák, rendelik majd meg a számomra.
Még egyszer köszönöm h legalább Te foglalkoztál a dilemmámmal!THX
Majd beszámolok mi lett a vége
Pá! -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #215 üzenetére
Heló!
Megnéztem a linket, de már nem nagyon van időm írni. Elég érdekes egy szerkezet. Abban a ''központi egységben'' amiben a kijelző is van, gyakorlatilag csak a dekóder van benne, meg a kijelző. A Zoran chip elég jó, valószínűleg az jó vétel lenne. Nekem amúgy külsőre nem tetszik túlzottan, de hát nem ez a lényeg. Viszont érdekes volt számomra, hogy ezen nincs analóg .1 bemenet. Viszont ami teszik, az, hogy ennek a szatelitekhez is megy mélyhang, még ha nem is annyira mély mint a szubhoz, de legalább 70 Hz-től, így ha később jobb hangszórókat akarsz hozzá, akkor lecserélheted őket. Én hiába cserélném le az enyémet, akkor is csak közép és magas hangok szólnának belőle, mert eleve ki sem megy a mélyhang ezekre a kimenetekre. Nekem az sem tetszik ebben a midiland-ben, hogy túl nagy az a kijelzős egység.Persze ha van hely, akkor nem gondGyakorlatilag a yamada-nál is így van megoldva a dolog, azzal a különbséggel, hogy nálam csak a kijelző van benne, meg a távirányítónak a vevő része, a dekóder viszont a mélyládában van. A távirányítója az viszont elég gagyinak tűnik, főleg azokkal a színes gombokkal. Azt nem mondom, hogy a yamada-nak szép,de legalább fekete/szürke. És azt sem értem, hogy azzal pár gombbal, hogyan lehet annyi mindent állítani. Mert elég sok minden fel volt sorolva ami a távirányítóról vezérelhető, viszont alig van rajta gomb.
A teljesítménye az elég jónak tűnik, főleg a 100W-os mély. Az enyém csak 70W-os de még nem tudtam felvenni olyan hangosra, hogy hallhatóan torzítson. Előbb rezonál be a lakásban a bútor.
Visszatérve a dekóderre: Ha neked nincs analóg 5.1 kimenet a dvd lejátszón, akkor mindenképp dekóderes erősítő kell, vagy egy külön dekóder. Ez utóbbi viszont sokkal drágább. De én nem akarlak rábeszélni semmire. Most viszont rohannom kell.
Hali! -
McDogLess
csendes tag
Hogy válaszoljak a kérdésedre nincs a DVD lejátszómon analóg 5.1 csak stereo
SPDIF megtalálható mind a gépemen és a DVDn is. talán ezért előny a dekódernek.
húú akkor vannak neked is problémák ahogy látom, csak nem a vásárlással hanem a termékkel
adok egy linket a Midiland-ról kíváncsi vagyok a véleményedre. Igaz h csak a tesztre lehet hagyatkozni de na több szem többet lát.
http://www.anandtech.com/multimedia/showdoc.aspx?i=1221 -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #213 üzenetére
Hát igen, elég nagy gond, hogy ezeket a hangfalakat nem lehet kipróbálni. Az lenne a legjobb, ha találnál a közeledben valakit, akinek van ilyen Midiland, és nála ki tudnád próbálni. Csak sajnos kevesen látogatják a fórumot, így tőlük nem nagyon kapsz infót. Általában mindenki tanácsot kér a vásárláshoz, aztán meg ha már megvette, akkor minek írogasson ide....
Attól, hogy valami olcsó, még nem biztos, hogy rosszabb, mint a másik. Olvastam itt olyan 80-100 ezer Ft-os szettekről, amelyeknek olyan hibáik vannak, hogy csak ámultam, hogy, ilyen létezik. Én a Yamadát 48 ezerért vettem, de ennek is vannak olyan hibái, hogy elképesztő. Pl ha kikapcsolom a kijelzőjét, hogy ne világítson, és aztán kikapcsolom a power gombbal a távirányítóval, akkor ha sokáig így van, néha nem lehet újra visszakapcsolni, csak ha kikapcsolom a hátulján a hálózati kapcsolóval is. Vagy pl ha sokáig le van némítva, akkor néha nem lehet utána visszatenni a hangot, csak szintén a hálózati kapcsoló ki-bekapcsolásával. Jó, ez csak egyszer fordult elő, de ennyi pénzért nyilván nem ezt várja az ember. Szóval, lehet, hogy egy olcsóbbal sem lenne több bajod. Az mondjuk kétségtelen, hogy ez a hangfal nem búg, nem pattog, és nem is rezonál be, nagyon szépen szól benne a mély.
Az asztali lejátszón van analóg 5.1 kiemenet (6 RCA dugó)? Mert ha nincs, akkor a Genius-t már el is felejtheted, hogy azt rákötöd. Én először egy Sencor-t nézegettem, az 26 ezer lett volna, és van benne dekóder. A másik pedig a Genius. Mivel árban nem igen van különbség, így a Sencor mellett döntöttem volna, ha nem látok meg egy másik hangfalat, ami nagyon megtetszett a praktikussága miatt. Ez a Jazz 9940B volt, beépített dekóderrel, de ezt sajnos nem tudtak már hozni. Aztán a végén bevállaltam ezt a yamada-t.
Igazából nélad is az a helyzet, hogy vagy meghallgatod a Genius-t, és ha tetszik akkor megveszed, vagy bevállalod a MidiLand-et,és lehet, hogy baromi jó lesz, de lehet, hogy csalódás...... 50-50%. -
McDogLess
csendes tag
Szia!
Köszi a kimerítő választ!
abban igazad van h mindenkinek más az ízlése de sajna nem biztos h én a kipróbálást meg tudom tenni
A Geniust csak-csak ki lehetne valamilyen plázában de másikat sajna nem hinném mert rendelésre tudják hozzni nekem az Alien Computers-be BP-n 1-2 nap. És a MidiLand cég már rég kihalt ezért ritka ez a cucc.
A Genius vásárlása kicsit elrettent attól amit már jónéhány helyen olvastam h nagyon rezonál a SUB és meg kell bütykölni.(mégis inpozáns darab) Na ezt kihagynám mert amíg garis a dolog addig tuti nem nyúlnék hozzá. Tehát ne zörögjön már nekem 1 évig ha nem muszály
A Másik szett a MidiLand elég kecsegtető már a teljesítnánye is(200W) + a dekóder és olcsóbb is mint a Genius.
Szóval ismét egy patt helyzet! Nemtom mi lesz még...
A rendszert géphez használnám és csak néha asztali DVDhez. Átlagos Mp3 faló vagyok, nem kritérium nálam h a zenében extra szuper legyen a cucc de filmezésnél azért felugrik a színvolnalom. Szóval átlag Mp3 felhasználás, sok filmezés és játék. Erre használnám leginkább a szettet amit vennék.(Műanyag csodák kizárva)
Tesztek alapján nagyon dícsérik mindet, kivéve 1-2 kritikus, de sztem ilyen cikkeknél pont a jó megvilágítás a lényeg, hogy vegye a nép -
Ninoka
tag
válasz
McDogLess #211 üzenetére
Igazából az lenne a legjobb, ha ki tudnád próbálni őket, és összehasonlítani. MIvel mindenkinek más az elvárása a hangzással kapcsolatban, így hiába is mondja neked valaki, hogy nagyon klassz , lehet, hogy ha meghallod akkor nem fog tetszeni. Én egy Yamada H8800-ast vettem, de ha meghallgathattam volna előtte, akkor valószínűleg nem veszem meg. Pedig a megadott paraméterek alapján nem tűnt rossznak. Előtte még egy Sencor-t nézegettem ami jóval olcsóbb volt, lehet, hogy azzal jobban jártam volna. Bár ki tudja, azt sem hallgattam meg. Egyébként a beépített dekóder kicsit megdobja az árát, úgyhogy kérdés, hogy egyáltalán szükséges e, hogy legyen benne? Nekem pl fontos volt, mert a dvd lejátszómon nincs analóg 5.1 kiemnet. De el kell mondanom, hogy nálam összehasonlítva a számítógépen és a dvd lejátszón nézett filmet, ég és föld a különbség (mármint a térhangzás terén)! Én pl rákötöttem az erősítőre a tv-t is, és vannak olyan filmek, amelyek rendesen térhatásúan szólnak, mintha 5.1 lenne, pedig a tv csak simán a sztereó bemenetre csatlakozik. Gondolom van benne valami kütyü, ami szétválasztja a hangokat, és ha beszélnek, akkor az ugyanúgy a centerből jön, a zajok a hátsó hangszórókbók, stb... Szerény tapasztalatom szerint ezek a hangfalrendszerek nem az igaziak zenehallgatásra, inkább csak filmnézésre, vagy játékhoz, de az is akkor a legélvezetesebb, ha hangosan szól. Hogy a csipogónak van e jelentősége, ezt döntse el a füled. Az enyémben van csipogó, de mégsem az igazi, legalábbis nekem hiányzik belőle a magas, pedig az adatok alapján 35 Hz - 20 kHz a frekvenciatartománya. Előtte kölcsön volt nálam egy Orion hangfalszett, amiben nem volt csipogó, és mégis szebben szólt benne a magas. Van itthon két csipogóm, majd kipróbálom, hogy ha azt rákötöm még, akkor jobb lesz e, de még nem jutottam el odáig. Lehet, hogy az erősító eleve ki sem ad olyan magas hangot, hogy azt rendesen megszólaltassa. Mélyet biztosan nem ad ki, mert nekem nagyon dobozhangúnak túntek a kishangfalak, és rákötöttem a nagyhangfalaimat, de azzal sem jött belőle mély, tehát már eleve az erősítőben le van választva róla a mély
Pedig jó lett volna, mert ha így normálisan szólt volna, akkor vettem volna hozzá normális hangfalakat. így már csak egy esély maradt, megbuherálni az erősítőjét, már ha egyáltalán lehet, és nem valami szoftveresen vezérelt kütyüről van szó.
Szóval szerintem ne hallgass senkire, ha teheted menj el egy boltba, vagy valakihez akinek ilyen hangfala van, és hallgasd meg nála, hogy milyen a hangzása, tetszik e neked, és csak akkor vedd meg, különben úgy járhatsz mint én.... -
McDogLess
csendes tag
Helló!
Nemsokára egy 5.1-es hangfal szettet szeretnék venni és érdekelni ki mit javasol max. 30k-ig
Én már kiszemeltem két rendszert is de nem tudom melyik érné meg igazán.
Az első a jól bevált Genius DHT 5.1 olyan 26k körül van jelenleg.
És egy MidiLand S4 8400 5.1+DD dekóder+távnyomkodó jelenlegi ára 24k
ezekről a cuccokról szeretnék véleményt illetve vásárlási tanácsot kérni mindenkitől aki majd válaszol.
Minden fajta tippet szívesen fogadok, nem ragaszkodom a fent említett cuccokhoz.
A szobám elég pici és nincs kifinomult hallásom sem
UI.:Lehet 7.1-is de nem lesz egy darabig hozzá való hangkártyám az tuti
Jah és mennyire számít ha van a hangfalban csipogó?!
Nem sűrűn hallgattam térhatásu rendszereket
A válaszokat előre is köszi! -
Ninoka
tag
A múlthéten vettem egy Yamada DH8800 -as hangfalszettet. Elsőre nagyon szinpatikus volt, baromi nehéz doboz, aztán amikor kibontottam, akkor láttam, hogy elég igényes dologról van szó. Minden egyesével becsomagolva, leragasztva, stb. A mélyláda nagyon igényes, és a hangszórók is szépek, egyedül a vezérlőegység igénytelen, valahogy nem illik az egészhez. Összekötöttem, mindent elrendeztem, és jött a próba. Hát elég nagy csalódás. A mély szépen szól, de a kis hangszóróknak nagyon gagyi hangja van, és én kicsit keveslem belőle a magasat. Van benne beépített mély és magas hangszín szabályzó, de az is kevés. Előtte egy Orion hangfalszett volt itt kölcsön, és állítom, hogy az szebben szólt, és fele ennyibe sem került. Aztán elég nagy csalódás volt a kijelzője is. Elég sok mindent lehet állítani a masinán, és a kijelző ki is ír mindent, csak egy bibi van vele. Az, hogy ha kikapcsolom a távirányítóval, akkor ott villog egy nagy Yamada felirat, amitől nem lehet aludni. De a gyárban erre már gondoltak, ugyanis távirányítóról ki lehet kapcsolni a kijelző féynét (mielőtt kikapcsolnád a power gombbal), és akkor nem villog. Ezzel meg csak az a baj, hogy elfelejtettek rá stand by LED-et tenni, így ha kikapcsolod a kijelzőt, akkor csak tippelhetsz, hogy vajon most kikapcsoltad az erősítőt, vagy sem. Nekem pl a múltkor bekapcsolva maradt egész éjszaka. A távirányítóval pedig eléggé célozni kell, így nem nehéz bekapcsolva hagyni. A másik még ami nem tetszik benne, hogy ha a távirányítóval kapcsolom ki, akkor is melegszik a hűtőborda a hátulján, amiből az következik, hogy az erősítője nem kapcsol ki teljesen. Csak tudnám, hogy akkor mit kapcsol ki a távirányító ...?
Ha pontozni kellene egy tizes listán, akkor max. 6 pont. Szépnek szép, elég sok mindent lehet rajta állítani, van analóg és digitális bemenete is, adnak hozzá 5.1/2.0 RCA kábeleket, optikai kábelt, és egy RCA-t a digitális bemenethez is. A távirányítóról szinte mindent lehet vezérelni, és azámomra nagyon praktikus, hogy a távirányító vevője, és a kijelző nem a mélyládában van, hanem egy külön kis egységben,amit fel lehet tenni a tv tetejére, így a mélyládát el lehet tenni ''bárhova'', hogy ne legyen útban.
Ha valaki ilyet szeretne venni, akkor javaslom előbb halgassa meg, hogy szól (ha teheti),és aztán döntse el, hogy megveszi e, mert a megadott paraméterek alapján én speciel többet vártam tőle.
[Szerkesztve] -
-
Nincsen egy tesztelő programod (hangkártyához adják) ami külön-külön küld jelet a hangszórók felé, hogy tudd jól kötötted be őket?
3 kimenetből lesz 6 csatornás, ugyanis mind a 3-on egyenként 2 csatornát visz át, tehát olyan kábel kell neked (méghozzá 3db), hogy egyik vége egy 3,5 sztereó jack, másik vége pedig 2 db RCA csatlakozó (az én hangszórómnál legalábbis így van megoldva)
De ezt nemértem, hogy nem kaptál kábelt hozzá, a többihez igen? -
csibor
addikt
Tegnap vettem egy[link] Logitech S500-as 5.1-es hangfalrendszert.A gondom az nem kaptam hozzá összekötő kábelt a hangkártya és a mélynyomó közé.Gondolom sima 3.5 jack dugóval kötöm össze.De hogyan?Mert az egyiket a center használja.Mi a helyes bekötési sorrend?
-
siriq
őstag
Nna valami ilyesmi lenne talan
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest