Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pocok77 #3211 üzenetére
ennyi pénzből ha már megáll egy Onkyo HT-S3505 azzal szerintem jobban jársz, mint a logitech/creative "csúcs"5.1eivel. szebben szól -egyenletesebb-, sokkal jobban el van látva bemenetekkel, bővíthető (hangfalakat cserélheted jobbakra ha van igényed), ja és ami a legfontosabb, a sub és az erősítő nincs egybeépítve, szóval nem süti meg magát garantáltan pár éven belül.
nekem négy és fél éve van meg az akkori onkyo bundle, mai napig elégedett vagyok vele. szintén logitech/creative hasonló megoldásokat néztem, de végül örülök, hogy azt vettem. (persze, vannak jobbak, de szerintem ennyi pénzből korrekt, a pcs megoldásoknál pedig jobb)
árban kb határon lesz, de szerintem megéri picit kutatni.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
nekem tavaly volt ilyen dilemmám, 16nm2, 64m3, 20 és 45 között kerestem valami rendes 5.1et... esetleg picit többet is hajlandó lettem volna fizetni, ha annyival többet tud. specifikáció tekintetében 6csatornás analóg bemenet, digitális bemenet, kiegyenlített hangkép zenére/filmre/játékra (ilyen sorrendben) volt a helyzet. rendes távirányító kellett
tapasztalatok:
- fadobozos Genius felejtős, távirányító gány, a motor a hangerőszabályzón hajlamos meghalni, nekem az előző rendszerben leszállt egy IC két és fél év után (nem szoktam széthajtani) a túlmelegedéstől => Geniust nem
- Creative régebbi modellek felejtősek
- Creative új modellek közül az összes 30k feletti megsüti magát túlmelegedéssel. a 100ks 5.1ük is. felejtős.
- a Logitech z5500 boomos (kiegyenlítetlenül szól, túl sok mély, játszani ez jó, kivéve ha éjjel is akarsz), szériahibás és megsül. a többi csak simán megsül.
- az előző Genius SWHF 2500 a live 5.1 digital mellé tökéletes volt, az X-fi szó szerint széjjelküldte a mélyet, tehát valami strapabíróbb (==normál rendszer) nem ártanakicsit későbbi tapasztalat:
- az összes számítógépes darab megsül azokon kívül, amik túl gyengék a bemelegedéshez. ez a subba épített erősítés átka 1-3 év, hifis szemszögből gyerekágyi halál (mondom ezt egy kb 15-16éves Sony stereo erősítő büszke tulajaként)
- hifi erősítő 40knál kezdődik, de ennyiért már csak nagyon jók vannak.
- hangfalam 60 alatt megint nem lesz
- 60nál többet ha belefeszülök és nagyon sok időre veszem se lesz
- HTIB (home theatre in a box, egy dobozban erősítő + hangfalak) rendszerek kilőve, nincs analóg input, általában a subba rakják az erősítőt<itt már kb hat hónapja volt féloldalas a rendszer, és 3 hónapja dekkolt a szervízben az erősítés a subbal... asszem másfél hét szervíz után már volt egy átmeneti fülesem>
tapasztalat végeredmény előtt:
- veszek 20ért és magasról teszek rá, hogy lejár a gari és megfüstöl
- veszek egy erősítőt, majd rádobom a genius csipogóit, és imádkozok, hogy bírják még fél évig, amíg lesz pénzem hangfalakra
- hopp ez meg itt miez? HTIB külön erősítővel, dvdlejátszó nélkül, 65ért killítási darabkéntvégeredmény:
- Onkyo HTR340.műanyag hangfalak, viszont dupla középsugárzó a centerben (ez külföldi filmeknél nagyon jól jön eredeti hanggal nézésnél), 20as sub, teljes értékű jó nehéz erősítő, távirányítóval és alapvetően mindennel, amit egy erősítőtől elvár az ember (ok, hdmi passtrough nincs, csak analóg videot tud passolni), háromutas felépítés (na ezt konkrétan nem sok számítógépes tudja), rádió, anyámkínja. megvan több mint egy éve, a mai napig nagyon boldog és megelégedett vagyok vele (nincsenek illuzióm, de figyelembe véve, hogy ennél jobb csak duplaennyiért van, jobb vételnek tartom... ha meg szebb hangminőség kell, akkor ott az AKG K530ltdm
). a hangerővel meg vigyázok, a 6x115W teljesítmény kicsit overkill a lakás méreteihez viszonyítva
konklúzió:
- a hifisek azon véleménye, hogy számítógépes rendes hangcucc nincs, helytálló (elvileg az S750 pl átlakítható, de ahhoz külső dobozba kell rakni az egész erősítési áramkörét, hogy ne süljön szét)
- aki a Geniust isteníti, egy szavát se hidd. volt nekem is, f.stalicska, és az X-Fihez kevés, tetűlassú a subja, bár mp3 alá éppen megfelel, valami gyengébb hangkarival... kb olyanok együtt, mint qx9650 alá egy 15ezres antituning lapot rakni. meg megszólalnak, csak éppen...avagy: ha hosszútávra tervezel, és van legalább minimális hallásod (azaz nem hagy hidegen, ha tényleg nagyon rosszul szól), akkor érdemes elkezeni a hifiket nézegetni... a specifikáció meg nem mond semmit arról, hogy a subláda mennyire sebes, szóval élőben mindenképpen halgassd meg!
bocsánat a kicsit hosszú irományért, tavaly fél évig szívtam, mire lett hangrendszerem, és ezek voltak a soksok verejtékkel és utánnajárással megszerzett tapasztalatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest