Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

válasz batorpeti #5871 üzenetére

Megközelítés kérdése a drawdown.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a robot egyszer be fogja dönteni a számlát. Ezt el kell fogadni. Ez nem egy pénznyomda, hanem egy robot, ami pusztán matematikai alapon kereskedik a technikai elemzés módszereit figyelmen kívül hagyva. Viszont van még egy nagyon fontos momentum. A robot nagyobb valószínűséggel dupláz, mint nulláz. És ez a kulcsa a rendszernek.

Tegyük fel, hogy van 10.000 dollárom és nagyjából 20% kockázatot merek vállalni. Ez annyit tesz, hogy ha elveszítek 2.000 dollárt, akkor már erősen elgondolkodom azon, hogy a forexet nem nekem találták ki. Két dolgot tehetek.

1. Kiutalom a 10.000 dollárt a számlámra és elkezdek vállalható kockázat mellett kereskedni. A végkifejlet többféle lehet. Fél év, egy év alatt lemorzsolódok 8.000 dollárig és kiszállok, vagy mondjuk csinálok éves szinten 30%-ot, amit valljuk be kiemelkedő hozamnak számít.

2. Kiutalok 1.000 dollárt a számlámra és erre ráeresztem a fenti robotot. Ha szerencsém van, akkor 3 hónap alatt dupláz. Ha nincs szerencsém, akkor van még 1.000 dollárom, hogy elkezdjek egy új kört.

A két rendszer között annyi a különbség, hogy míg az elsőbe befektettem minden pénzem, addig a másodikba csak azt, amit kockáztatni szeretnék. Ergo a megtakarításom 80%-át beforgathatom máshova. Másik fontos dolog, hogy a robot okos money management mellett évente nagyjából 500-600% körül teljesít úgy, hogy párszor bedől a számla. Ha az 1000 dolláros alaptőkére nézem ezt az 500-600%-ot, akkor máris jobb vagyok, mint az első példában vázolt 30%-kal.

• Dzoli

tag

válasz batorpeti #5871 üzenetére

Mert akkor kiutalja a tőkét, és már csak a nyereséggel folytatja. :)

Gh0sT:
    Ha a Liteforexnél is működik, ahol elég magas a kötésköltség, akkor lehet benne valami. Én bíztam benned, hogy összejön. Robotért cserébe megtanítalak manuálisan kereskedni. :DD

Új hozzászólás Aktív témák