Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batorpeti

    tag

    válasz Dany007 #6035 üzenetére

    Az első pozíciódnál érdemes megnézni hogy a SL szinted kb ugyanolyan távol van a belépés helyétől mint a TP szinted. Ugyanannyi pénzt kockáztattál, mint amennyit vártál hogy majd megkeresel. Ez üzleti szempontból nem igazán jó. Azok a lehetőségek jók üzleti szempontból, ahol szemmel láthatóan több pénzt kereshetsz, mint amennyit kockáztatsz.
    "Azért mert nem a profitmaximalizálás a cél, hanem az általam előre megszabott profit elérése a cél." Szerintem egy trader azért kereskedik, hogy minél több profitra tegyen szert, a profitmaximalizálásnak szerepelnie kell egy trader céljai között. Miért akarod a saját profitodat korlátok közé szorítani? A veszteségeket kell bekorlátozni, azt viszont a lehető legjobban.
    "Ez nem gond a bukott pozícióim nagyrésze azért volt, mert többet akartam, mint amennyit az elején elterveztem." Én úgy szoktam, ha az ár elmozdul a jó irányba annyi pipet amennyi a kezdeti SL volt, akkor 0-ba húzom a stopot, így ha az árfolyam nem éri el a TP szintemet, akkor sem bukok a traden, hanem legrosszabb esetben is 0-ban záródik a pozíció.
    Egyébként én is kezdő vagyok, demo számlán kereskedek, éles számla nyitását még nem tervezem. Azért is írtam hogy ez csak az én véleményem, mert még én is a tanulás fázisában vagyok. :)

Új hozzászólás Aktív témák