Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz Dzoli #7153 üzenetére

Nem akarok ugy beleokoskodni, hogy pontosan nem ismerem a modszered, de az irasaid alapjan az az erzesem, hogy a problemad abban gyokerezik, hogy tul gyakran modositasz a modszered egyes parameterein. A valtoztatasaidat meg nem vagyok megyozodve, hogy igazaolod (ertsd backtesteled, meg ha vizualisan is).

En is vizsgaltam mar rengeteg strategiat es modszert, de azt tapasztaltam, hogy egy-egy parameter megvaltoztatasa nagyon nagy mertekben kepes megvaltoztatni a legfobb jellemzoit a strategianak. Ezert fontos egy erzekenyseg vizsgalat. Ami rettentoen kemeny ha tul sok intuitiv elemet tartalmaz a modszered.

Ez volt a "baj" Max modszerevel is (legalabbis szamomra). Tok jo, jol nez ki, konnyen felismerheto.....de a legtobbszor csak utolag.

En bevallom ferfiasan, hogy manualis modszert tradelve nem tudtam profitabilisse valni. Nem mondom h lehetetlen, mert en is ismerek olyanokat akik erre kepesek....hozzateszem ez 2 db ember mindossze. Ebbol az egyik volt munkatarsam, aki most egy prop trade cegnel van Londonban. A masik sajat maganak tradel es ugy mondanam, hogy arbitrazsor.

Nekem az segitett, hogy pontosan megismerhettem egy-egy backteszt segitsegevel az adott strategia elonyeit. Nincs mellebeszeles, a jel az jel, a stop az stop, a cel az cel...aztan par het es igazolhato eles korulmenyek kozott is, hogy milyen eselyek mellett alkalmazod a strategiat. Vagy meskent, mersz e igazi penzt tenni ra.

Manualisan en erre voltam kepes:

Hozzateszem ezen volt mar minden. Automatabol is par, trendkovetes, skalpolas....de a vegere ez lett a funda szamlam.

• WiZARD

addikt

válasz Dzoli #7153 üzenetére

Én is hasonló gondokkal küzdök, és kb arra jöttem rá, hogy ha nyerek, akkor mindig "ugyanannyit" nyerek, 2 módon: vagy kicsi pozi, és tudom tartani sokáig, mert kis nyerőben minek zárni, vagy nagyobb pozi, de azt hamarabb zárom, hisz kisebb elmozdulásból megvan, egy értékelhető nyereség, amit félek, hogy visszaadok.

Új hozzászólás Aktív témák