Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rauschie

senior tag

válasz Ferdzsoo #4104 üzenetére

Igazából azt nem tudom eldönteni, mázlim volt-e, vagy jól döntöttem, amikor az első stopom kivétele után beleugrottam a második shortba.
    Jelenleg akkor kötök, ha az MACD vagy alul vagy fölül tanyázik és konvergál, a sztochasztikus szintén ugyanott és már metszette egymást a két vonal, MOM szintén ugyanott, tehát van bőven hova emelkednie/zuhannia (tehát vagy nagyon fönn van vagy nagyon lenn, de ugyanazt mondja, mint a fenti két indikátor), és az egész várt elmozdulás a 30 perces/ 1 órás grafikonon belőtt trend irányába történik. A konkrét belépési pont az árfolyam és a TSF indikátor metszéspontja 5perces grafikonon, aztán maradok a trendben amíg ez visszafelé meg nem történik, illetve ha a MOM és az árfolyam divergál, vagy az RSI nagyon nem akarja az igazságot, akkor újraértékelem a helyzetet. Ez alapján az első kötésem is jó volt, csak nem számítottam rá, hogy kiveszik a stoppomat. Végeredményben az indikátoroknak igaza lett, de nem tudom, hogy ez mázli volt-e vagy máskor is számítsak ilyesmire?

Itt egy kép a második kereskedésről, azzal a különbséggel, hogy ott kellett hagynom, ezért a gép zárta helyettem.
    Az indikátorok föntről: ATR, MOM, sztochasztikus, RSI, MACD
    Ti mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák