- Melyik tápegységet vegyem?
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Ha jól tudom, a problémák egy tavaly december vagy tél környéki fw-vel kezdődtek. Mintha az előtt nem lett volna ez az akadás dolog. Számomra az nem világos, hogy miért nem adják ki újból új verziószámmal a régi fw-t amin nem voltak ezek a gondok (csakmert fw-vel visszalépni nem lehet tudtommal).
Miért éri meg a gyártónak inkább usb sticket osztogatni kárpótlásként a helyett hogy a fentit meglépné. Meglehet hogy ez ez OS szintű dolog amivel a gyártó nem tud mit kezdeni, bár akkor meg adja magát a kérdés hogy így minek kezdik árulni az újabb modelleket..
Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek
Aki olcsón akciósan vásárolt be, azt azért meg lehet érteni, de aki pl egy C855-ön küzd ezekkel, ami még drábább is mint egy "normális" tv, annál nem tudom hogy mi lehet a "delegalább" oldalon a mérlegben. -
BlueSteel
tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Sajnos egyetértek. És az a durva az egészben - bár lehet, hogy csak az emlékek szépülnek meg- ,de a gyári v028-al nem tapasztaltam anno ezeket a jelenségeket. Igaz, akkor még nem is voltam annyira benne ezekben a DV, HDR10+ tartalmakban, lehet hogy rosszul emlékszünk, hogy nem volt probléma. De az biztos, hogy a gyári lejátszón le lehetett játszani filmeket akadás nélkül, azóta meg minden - még az egyszeri sima SDR tartalom is- szar rajta.
Akadnak youtubeon a videók. A Windowsban lejátszáskor is veszek észre akadást néha.
És persze lehet mondani, hogy használd a KODI-t (használom is, épp elégszer leírtam), de ez számomra annak a jele, hogy valami igazán el van baszva a TV szoftverében, ami visszaköszön akkor is, ha külső lejátszót használsz, akkor is ha telepített appokat, és ennek legékesebb jele a gyári lejátszó akadozása.
Sajnos, akkor frissült a TV, amikor letelt az elállási időm. Nagy bukóval nincs kedvem eladni a TV-t, majd most venni alapból is 200e-el drágábban egy LG OLED-et, próbálok együtt élni a hibákkal, meg várom, hátha egyszer végre tényleg javítják, mert a képe nagyon szép, a gaming rajta élvezet.
De ha ez így marad, többet én sem veszek TCL tv-t. Főleg, hogy a teljes széria ugyanazzal a hardver/szoftver kombóval fut. Ha c855-öt vennék, ugyanígy akadozna valószínűleg, mint ahogy arról külföldi topikokban beszámolnak mások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Magisk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest