- Projektor topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Dell notebook topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Videós, mozgóképes topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
conure
csendes tag
válasz
kabelmania27 #15798 üzenetére
Szia
Most néztem épp az HBO-t, teljesen pixeles volt, 92% jelerősség és 100% jelminőség mellett.
Most mondja a fiam, hogy most meg nem pixeles. Szóval hol igen, hol nem. A többi adó is ilyen jelminőségű, apró eltérések vannak, kivéve az AMC-t, az csak 50-60% között van.
Az elosztó 3-as, egyik kimenet le van dugózva, a márkáját nem tudom, felkellene másznom hozzá a padlásra. A szerelő szerint jó minőségű. -
conure
csendes tag
Sziasztok
Januárban váltottam DIGI-ről Tarr kábel tv-re. Viszont van egy kis gondom vele, ebben szeretném a véleményeteket kérni.
Egyes Hd adások erősen pixelesek, mind ha egy szemcsés üvegen keresztül néznénk. Rosszabb mint az sd.
Érdekes módon a Tv2, RTL, sport adók és a természet filmeknél még nem tapasztaltam, viszont az HBO-k, az M+, és még pár film csatornán kb. 60-70%- ban előfordul, no meg az M1-en de csak stúdió képnél. Tehát egy azon adón belül is van melyik film tökéletes, van melyik pixeles. A adott film készítésének ideje nem számít.
Szerelő szerint a tv hibája. A DIGI műholdason viszont ilyen gond nem volt. Digitális zajnak tűnik, próbáltam variálni a "digitális zajcsökkentés" és az "MPEG zajcsökkentés" állítási lehetőségeken, de semmi javulás.
A tv vadi új, 49" LG 4KKöszi
-
nyalifali
aktív tag
válasz
kabelmania27 #15795 üzenetére
DeMiért?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Markizmark #15794 üzenetére
Üdv!
Modemújraindítás után helyes értékeket fog mutatni. -
Tutu7030
veterán
A routerben van ipv6 beállítási lehetőség, de csak akkor, ha lan portra is aktív az ipv6 beállítás. Akkor a tarros ipv4-hez nem is tudok beállítani a belső hálózatra ipv6 címeket?
Remélem érthető volt, hogy mit szeretnék.. -
Tutu7030
veterán
-
S e t h
nagyúr
válasz
ftamas0201 #15784 üzenetére
Egy hete voltam szerződést kötni, tegnap kötötték be és ma hozta csak a futár az adaptert, szóval elméletileg már mennie kéne. A kártyát valóban négy állásban lehet a modulba helyezni, nem volt olyan pozíció ahogyan ne próbáltam volna.
Az üfsz csak annyit mondott, hogy hangoljam újra a csatornákat, nos ez is megvolt kétszer.Sajnos nem találtam meg a gyári adaptert, pedig megvan minden tartozéka a tévének, ezért is vettem egyet.
Annál tovább nem jutottam, amit már le is írtam miszerint hitelesítés megtörtént, de utána semmi, egy kódolt csatorna sem jön be.Nem zárom ki az adapter hibáját sem, vagy éppen inkompatibilitását, pedig a kialakított foglalat alapján megfelelő.
CI adatokat a menüben nem néztem, őszinte leszek, évek óta még csak távirányító sem volt a kezemben, szóval kicsit idegen az egész, más kezeli a tévét, de holnap megpróbálom megkeresni a menüben.
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
S e t h #15787 üzenetére
Reggelig hagyd benne a kártyát mindenképpen a tévében azért és nézz rá reggel. Esetleg haveri körben nincs valakinek akinek ilyen formában van a CI adapter? azt kölcsön kérhetnéd próbára hogy biztos stimmel-e. Biztos volt hozzá, mert gyárilag csomagolták hozzá, a hosszúkás zacsiban van elrejtve a távirányító, elemek, kézikönyvek mellett egy tasakban, legalábbis a 6122-esemben így volt, így is ment vissza az üzletbe mert nem tettszett maga a tévé. Kell adjanak hozzá mert másképp nem tudod használni a CI modult, ez a samsungnak valami agymesése csak hogy így oldotta meg.
Nézted a CI adatokat a menüben? látja egyáltalán a dolgokat ahogy a többiek mondják? -
S e t h
nagyúr
válasz
emre33 #15783 üzenetére
Úgy látom, te nem tudod mire való a fórum, remélem otthon nem így viselkedsz, ha hozzád szólnak. Inkább számolj el tízig, mert a végén még agyvérzést kapsz.
Egy napja vagyok Tarr ügyfél, majd legközelebb óvatosabb leszek, esetleg keresek már fórumot, ahol több segítőkészség van és kevesebb a hozzád hasonló online megmondóember.
Többieknek köszi, holnap bemegyek az üfszhez, telefonos segítségnyújtás a szokásos semmitmondó, amilyenek általában szoktak lenni.
szerk:
Mivel a tévéhez nem találtam meg az adaptert, nagyjából azt sem tudom volt-e hozzá, így rendeltem egyet egy üzletből, "látszólag" passzol, külsőre nem hibás, de innentől fogva a kérdés adott- kártya, modul vagy adapter.
Ha nem tudnak az üfszön konkrét segítséget nyújtani, akkor elviszem haverhoz, megpróbálom szűkíteni mi lehet a hiba. -
nyalifali
aktív tag
válasz
S e t h #15782 üzenetére
Mindenki nyugodjon le a picsába
#1 Jogosultság a kártyán?
Menü, Közös interface, Conax, Előfizetés állapota? 1970? -> 10 percre hagyd ott egy kódolt csatornán.
#2 nem aktív a menü?
szarul van benne a kártya.#3 Hívd/írj és küldenek jog.friss-t, de ne húzkodd ki a kártyát, mert a kijátszás megszakad.
-
farkas-j
őstag
válasz
emre33 #15783 üzenetére
emre33: Ezt egy kicsit túlpörögted.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a kártyákat nem kötik eszközhöz hanem éppen fordítva, az eszközt kötik a kártyához, így a boxokba csak a saját hozzárendelt kártyájuk működik. Eddig bármelyik kártyát ha betettem független boxba (pl. Amiko Impulse T2/C WiFi-be) vagy kártyaolvasóba, azok mind működtek.SETH: 4 variációban lehet a kártyát és a kártyaolvasót fizikailag összedugni. Dugd össze helyesen.
Az is lehet, hogy ha eddig a kártya nem volt használva vagy csak régen volt használva, akkor idő kell még beélesedik. Ekkor két megoldás van. A TV-t az RTL klub-ra kapcsolod és türelmesen vársz, amíg a rendszerben sorra kerül a kártyád kódja az információs csomagban. (Legalábbis régen az RTL klub mux-ában frissült gyorsan.) A másik megoldás, hogy felhívod az ügyfélszolgálatot és az előfizetésed egyeztetése után küldenek rá frissítő jelet. -
ftamas0201
Topikgazda
válasz
emre33 #15783 üzenetére
Csak nyugalom, nem kell így letámadni az embert, szépen okosan, ne tárd ki a világra a dühöd
#15782 S e t h
Kérdés az hogy ma vetted kártyát a modullal együtt a Tarrtól? Nekem a legelső kártyám nem tudom miért de vásárlás után csak éjfélkor aktiválódott és másnap reggel mikor bekapcsoltam a tévét egyből simán minden jött amire előfizettem, addig csak kódolt jel üzenet érkezett. -
emre33
addikt
válasz
S e t h #15782 üzenetére
Kártya honnét van? Box-ban volt? Szerintem a kártyád a box-hoz volt rendelve.
azt nem érten, hogy miért ide írsz?Talán fel kellene hívni a telefonos ügyfélszolgálatot.
Nem vagyunk hackerek, azt várod, hogy feltörjük a Tarr rendszerét és megcsináljuk neked?
Vagy hogy ők maguktól gondolatolvasásal rájöjjenek, hogy neked nem jó valami?
Tegyél valamit ha bajod van, ne várd a csodát.
-
S e t h
nagyúr
válasz
ZsoltG60 #15754 üzenetére
Megjött az adapter, beraktam a tévébe, abba a modult a kártyával, tévé írja, hogy hitelesítés megtörtént, majd azóta csak az üzenet jön, hogy "Kódolt jel. Nem található a CI+ modul vagy az intelligens kártya. Ellenőrizze megfelelően van- e behelyezve.
Nem számoltam a behelyezések számát, de lassan kikopik a foglalat is ha gyakorolok még rajta.
Van vmi tippetek?
Hétvégén tudom a kártyát más helyen kipróbálni, a helyi üfsz-t inkább kímélném, nem hiszem, hogy a kedvemért felmászik a két méter magasan lévő tévé konzoljához babrálni. -
farkas63
aktív tag
Csak nálam angol a viasat 3 vagy nálatok is?
Vajon tudják-e, hogy angolul sugároznak? 😀
De már a 4. sorozat ami így megy. 😀😀Amadeus: TV2 is digitális mini csomagban.
-
amadeus11
senior tag
Ezért a mini csomagért miért fizet akárki is? Ezeket a csatornákat- 13+ helyi tévé- ingyen lehet venni egyszerű antennával. Talán az ATV és Echo jön még analógban. Ez a csomag tájékozatlan időseknek lett kitalálva, semmi létjogosultsága nincs. TV2 is csak analógban megy. Édes jó Istenem! Ez a banda tényleg valami!
-
zako
tag
válasz
Turbobacsi #15769 üzenetére
Zalaegerszegen sem sikerült reggel hatig a "mutatvány", itthon 6.00-7.00 óra között mesés volt (hol volt, hol nem volt), a munkahelyemen 10 óráig egyáltalán nem volt net, a telefonos ügyfélszolgálaton 27-en lettek volna előttem, inkább letettem.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
#36583936 #15773 üzenetére
Az idén nem volt sok változás, elképzelhető hogy a kis csomagban semmi nem történt. Megmondom az őszintét fejből nem tudom vettek el vagy tettek hozzá, egy digitális keresést azért érdemes lefuttatni, hátha tettek hozzá valamit a digitális oldalon, báár mintha úgy homályosodna hogy az analog csomagokból inkább elvettek mint sem pótoltak volna.
-
törölt tag
Sziasztok! A nagymamámnak mini kábel tv csomagja van. Még idén nem keverték meg a csatornákat. Nem is fogják? Az Az érdekes hogy akinek meg az extra csomag van van 2 rokonom is azoknál meg megkeverték.
-
nyalifali
aktív tag
válasz
Még mindig nincs?
Jelezted? -
fa4hu
őstag
válasz
Nálunk 9 után jöhetett meg, 8-kor bejelentettem hibának, de azóta sem jeleztek vissza, ezért csak tippelem az időpontot.
-
Turbobacsi
senior tag
hoppá: 6 óra rég elmúlt és nincs netünk még
-
mizu
aktív tag
cisco epc 3212
120as netAz upstream nem kevés 2 csatornán?
vagy minden gut...
-
California1
őstag
válasz
ftamas0201 #15759 üzenetére
Értem, írtam nekik én is . Meglátjuk merre megyünk . Ha nem adnak kedvezőbbet mint a jelenlegi csomagjaik . Körbenézünk a telekomnál , diginél, és persze a UPC-nél :-)
-
Ezer1mester
csendes tag
válasz
S e t h #15750 üzenetére
Az én megoldásom a következő volt:
Alapból nem használok 5-6000 Ft-os routereket, rossz tapasztalat miatt.
- Volt olyanom, (König) ami 15-20 mega körül tudott, de folyton szakadozott a kapcsolat, mert nem bírta a processzor az állandó terhelést.
- Volt profi gépem is, CISCO... aminek szintén gyenge volt a processzora, de legalább a profizmus megvolt benne, és stabilan tartotta a 12-13 Megás tempót, anélkül, hogy az bármikor megszakadt vagy ingadozott volna.
- Jelenleg egy öreg TP linkem van, az akkoriban legdrágább verzió. 3 antennás masina. 5 év garival... ami már lejárt problémamentesen. 40 megás netet sikerült tesztelnem vele személyesen, azt tartotta. Akkori tanulmányok és leírások alapján tartja stabilan a 80 mega körüli sebességet is. TP-WR1043ND a típusa a rend kedvéért.
- Nyilván azóta vannak messze jobb cuccok. Amiben biztosan hátrányos volt a Cisco-hoz képest, hogy a reakcióideje alulmúlja azt.Nos az udvaron lévő net: Én vettem egy hosszabbító kábelt. 5-10-15 méter....! Az egyik antennát hosszabbítóra téve, kikerült az eresz alá. Azóta az udvar akadálymentesen le van fedve, mert kint az antenna az udvaron.
Bizonyos netes piacon,
több mint 600 eladásos emberkétől 9 méteres van már 2000.-ért is akár...!
- Én sem hallottam még csak wifis routerről.
Biztosan vissza utasítanám. Régebben Motorola, mostanában Cisco masinákat adott a Tarr. Lehet, hogy sima modemet kell tőle kérni, és inkább venni normális routert. 30-ért egész durva masinák vannak már...!
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
California1 #15758 üzenetére
Nincs ilyen,leszámítva a Paksi erőmű dolgozóit (PART) már amennyire tudom. Nekem most fog lejárni a hűségem, írtam mailt hogy na akkor mondjanak már valamit ha új csomagokat vezettek be és 2ezerrel többet kell majd fizessek, de nem engednek egy forintot sem. Visszafele meg csak nem fejlődik az ember internetben is.
-
California1
őstag
válasz
California1 #15749 üzenetére
Esetleg erről info ? :-)
-
farkas-j
őstag
Gondolom tudod, hogy a gyári firmware-es routerek túlnyomó többségében a WAN port IP cím tartománya nem egyezhet meg a LAN-os IP cím tartománnyal. Van néhány típus aminél a WAN port konfigurálható LAN portként is, de ez csak nagyon kevés eszköznél tehető meg. A Te eseted meg azért nem általános, mert moddolt firmware-t töltöttél a routeredre, ami a felhasználók többségére nem jellemző. Én az átlag user részére írtam az ismertetőt.
-
S e t h
nagyúr
válasz
farkas-j #15740 üzenetére
Köszi, ez kimerítő válasz, bár én egyszerűen egy routerrel oldalán meg a hatótávolság problémát, már amennyiben ez problematikus lesz majd.Ma láttam vmi Asus modellt a boltban, de egyelőre letettem volna, hoznak amilyet hoznak, aztán majd tesztelem.
Más.
Honnan lehetne egyszerűen, gyorsan ci adaptert szerezni? Érdekes módon a televízióm alkalmas lenne a csatlakoztatására, de a dobozát áttúrva én bizony nem találtam, nem tudom elkevertem-e, vagy nem volt gyári tartozék.
-
California1
őstag
válasz
PirosPöttyös #15748 üzenetére
Van ügyfél megtartó csoportja a Tarr Kft-nek ? Ők azok akik kedvezőbb ajánlatra jogosultak (üfsz hatáskörén felül ) ha lejáró előfizetései vannak az előfizetőknek avagy bontási szándékát jelezte az ügyfél . :-)
-
PirosPöttyös
tag
válasz
California1 #15746 üzenetére
Nem értem a kérdést, tedd fel még egyszer!
-
California1
őstag
Üdvözlök mindenkit ! Wooow :-) nem is tudtam, hogy van a Tarrnak topikja.
Csak annyi lenne a kérdésem , hogy a Tarr Kft-nek is van ilyen ügyfélmegtartó csoportja ( vagy hasonló ? ) -
ozsi1987
tag
A FOX csatorna SD és HD formátumban történő elosztását a Szolgáltató 2018.04.30-ig vállalja a csatorna megszűnése miatt.
*Valószínűleg a Disney féle felvásárlás miatt...
-
-KP-
addikt
"Persze ettől még át lehet rakatni modem módba az ügyfélszolgálaton, csak sima wifi használat miatt nem érdemes ezért havonta többet fizetni."
Mert ha átrakatom sima modem módba és használnám a routerem ahogy eddig, az plusz pénz lenne havonta? Vagy nem jól értem?
-
PirosPöttyös
tag
válasz
minimalboy #15732 üzenetére
Ahogy lejjebb már írták is, 320-as és 500-as csomagokhoz azért adnak tc7230-at, mert az tudd a központtal egyszerre a legtöbb csatornán kommunikálni. Kisebb, pölö 70 Mbites csomagokhoz bőven jó egy 3212-es cisco is (Eight (8) bonded downstream channels with data rates in excess of 440Mbps;Four (4) bonded upstream channels withdata ratesin excess of 120 Mbps). Igaz, hogy a 3212 tudna elvileg 440 Mbit/s-ot, ám ez hálózati szempontból biztosan nem kényelmes megoldás.
Mindegyik eszköznek gigabites portja van, a tc-nak számszerint négy. Erre simán ráköthetsz egy bridge mode-ba kapcsolt bármilyen routert is, akár még máshova is rakhatod - mondjuk oda, ahol a wifi használat miatt a legfrekventáltabb. Emellett a kábelrouter saját wifijét is használhatod pl. abban a helyiségben, ahol van. Igazából ezzel a megoldással még a wifi lefedettséget is ki tudod terjeszteni.
Persze ettől még át lehet rakatni modem módba az ügyfélszolgálaton, csak sima wifi használat miatt nem érdemes ezért havonta többet fizetni. -
Bozek
nagyúr
válasz
farkas-j #15740 üzenetére
"ennek a kiegészítő routernek a WAN portját ne használjuk ha egységes alhálózatot szeretnénk"
Ha ugyanazon az alhálózaton van a két eszköz, akkor miért is számít ez? Szerintem nekem otthon (de majd este megnézem) a router WAN portjába van dugva a kábel, és működik. Igaz, mindkét routeren DD-WRT fut, a második AP módba van kapcsolva (ebben a szoftverben alapból van ilyen).
A megfelelő beállításokkal még az második router mögött lévő PC-n futó DVBViewer Media Server-t is elérem bárhonnan.
"találkoztam már olyan esettel, hogy ha a segéd router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a hálózaton a segéd router konfigurációs felülete"
Ott valami más probléma volt. Csak megint a saját példámat tudom felhozni. A fő router DHCP tartománya 100-től 150-ig terjed, a segéd router a 200-as címen van. Mégis elérem bárhonnan az admin felületet.
A DHCP csak arra van kitalálva, hogy ha egy eszköz IP-t kér a router-től, akkor abból a tartományból kap. Onnantól fogva már nem érdekli a tartomány (kivéve persze a Lease Time lejártakor) a router-t, csak az IP-t figyeli.
-
farkas-j
őstag
válasz
S e t h #15739 üzenetére
Régebben írtam a WiFi-s tudnivalókról egy szösszenetet. Abból idéznék:
"Két megoldási lehetőséget mutatnék be hatótávolság (lefedettség) növelésre, ha már mindent elkövettünk, hogy jó legyen a WiFi kapcsolatunk, de mégsem sikerült ezt megoldani az esetleges nagy távolság vagy árnyékoló hatások miatt. Ilyenkor egy kiegészítő aktív WiFi eszközzel kiterjeszthetjük, javíthatjuk a WiFi lefedettséget. Két egyszerű megoldás lehetséges.
A legjobb (de a kábelezés miatt nehezebben kivitelezhető) megoldás, hogy elhelyezünk egy WiFi AP-t a lefedetlen helyen, és vezetékkel összekötjük a routerrel. Ez az AP fogja lefedni a holt teret. Erre a célra (AP-nak) akár egy másik közönséges WiFi router is megfelel. Ilyenkor ennek a kiegészítő routernek a WAN portját ne használjuk ha egységes alhálózatot szeretnénk. Ebben az esetben a segéd router egyik LAN portjába kötjük a fő router LAN portjából jövő kábelt. (Gyakorlatilag WiFi-s switch-ként használjuk a kiegészítő routert.) Mivel a kiegészítő routerben a WAN portot nem használjuk, azt célszerű Dynamic IP-re állítani. A segéd routerben a DHCP beállításoknál ki kell kapcsolni a DHCP szolgáltatást, mert az IP kiosztást a fő router fogja végezi. Ha ezt nem tesszük meg, összeakad a két router és működésképtelen lesz a hálózat! A LAN beállításoknál fix IP címet kell adni a segéd routernek, lehetőleg a fő router alhálózati tartományában. Ezt az IP címet a fő routerben le kell foglalni a segéd router számára a LAN-os MAC címe alapján. (Általában address reservation a menü neve). Ha ez esetleg nem lehetséges mert pl. nincs ilyen opció a fő routerben, akkor olyan IP címet kell választani a kiegészítő routernek, ami kívül esik a fő router DHCP tartományán. Erre azért van szükség, hogy a fő router még véletlenül se ossza ki a segéd router IP címet más eszköznek.
Egy példa: ha a fő router IP címe 192.168.0.1 a DHCP tartománya 192.168.0.100 - 192.168.0.255 ebben az esetben a segéd routernek pl. adhatunk 192.168.0.2 -es IP címet. Adhatunk neki IP címet a 192.168.0.100 - 192.168.0.255 tartományban is, csak akkor le kell neki foglalni a MAC címe alapján ezt az IP címet a fő outerben, nehogy más eszköz kapja ezt meg. Én ez utóbbi megoldást javaslom, ugyanis találkoztam már olyan esettel, hogy ha a segéd router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a hálózaton a segéd router konfigurációs felülete. A két router WiFi csatornáit úgy kell megválasztani, hogy ne azonos csatornán legyenek, mert akkor zavarják egymást, csökken a sávszélesség (sebesség). Arra is ügyelni kell, hogy a környező idegen WiFi csatornákkal se ütközzenek.A második megoldás egy WiFi repeater alkalmazása. Ez telepítés szempontjából egy lényegesen egyszerűbb megoldás, mert nem kell kábelezni a repeater és a router között, hiszen WiFi kapcsolatban lesznek egymással. Ez mobilisabb megoldás, ezért egyszerűbb a repeater ideális helyét megtalálni. Arra feltétlenül ügyelni kell, hogy olyan helyen kell a repeatert elhelyezni, ahol még jó jelszinttel, jó minőségben és kapcsolódási (link) sebességgel képes venni a router WiFi jelét. Fontos, hogy lehetőleg külső antennás kivitelűt vegyünk, mivel általában sokkal jobb a hatásfokuk mint a belső antennásoknak. Célszerű olyat venni, aminek különálló tápegysége van, így könnyebben tudjuk az ideális helyét megtalálni, mint az univerzális konnektorba dugható változatnak. Ez utóbbinál kötöttek a helyek a konnektoroknál, ráadásul a konnektorok általában nem az ideális magasságban vannak, hanem a padló közelében. WiFi repeater vásárlásakor ajánlott olyan repeatert választani, ami illeszkedik a Routerünkhöz. Ha 450Mbps-es (3 antennás) a routerünk, igyekezzünk ilyen (3 antennás) repeatert beszerezni. Ha 300Mbps-es (2 antennás) a routerünk, akkor ilyen (2 antennás) repeatert célszerű vásárolni. Ennek a repeateres megoldásnak az egyszerűsége mellett azonban van egy igen igen nagy hátránya. Repeatert alkalmazva sajnos minimum feleződik a WiFi-s sávszélességünk (sebességünk)! Ennek okát egy egyszerű példán mutatom be.
Az A állomás a router, a B állomás meg pl. egy laptop vagy okostelefon. A repeater egy adott időpillanatban mindig csak az egyik féllel áll kapcsolatban. Ezért ha a kapcsolat sebességét (ideális esetet véve alapul) azonosnak vesszük az A állomás és a Repeater között, valamint ugyanígy a B állomás és a repeater között, akkor egy adatcsomag útja A és B között így úgy néz ki, hogy A leadja a csomagot a repeaternek (közben B gyakorlatilag nem forgalmaz, nem is tudna, hisz a repeater foglalt), majd a repeater továbbadja azt B-nek. Ha repeater nélkül az A -> B közötti átvitel ugyanazon kapcsolati sebességek mellett x ideig tartott volna, akkor repeater közbeiktatásával ideális esetben is minimum 2*x ideig tart, ami hatásosan feleakkora sávszélességet (sebességet) jelent. Sajnos a tapasztalatok szerint a felénél is rosszabb lesz a sebesség." -
S e t h
nagyúr
válasz
minimalboy #15732 üzenetére
Téglaházban lakom és két falon keresztül kellene még 20-30 méterre fognom a wifi jelet az udvaron.
-
korcsi
veterán
Tolnán 762MHz-es frekvenciáról minden eltűnt. Tuner kártyát használok, keresésre hibát dob. 754MHz tökéletesen működik.
-
S e t h
nagyúr
Én ma kötöttem szerződést náluk, 5 ezret mondtak a routerre, ennyiért adják, de nem igazából vagyok képben, hogy milyen hoznak, jó-e, vagy vásároljak magamnak.
70-es netet kötnek majd, a wifi elég fontos, szóval akinek van tippje, azt szívesen fogadom. -
Gyula
csendes tag
válasz
ftamas0201 #15725 üzenetére
Idézek 1 korábbiból:
tc 7230-as modemet raknak ki aminek 4 LAN kimenete van és mind a 4 használható és akár ki is lehet kapcsolni rajta a wifit ha nem szeretnéd a modem wifi részét használni.Nálam kb. 2 hete hoztak 1 ilyent.
A Tarr-os úriember megkérdezte, hogy szeretném, mikor meglátta a routeremet.
Mondtam: a routerem marad. Szó nélkül átállította a modemben. Minden maradt a régiben.Bár nem egészen. Mióta ez az űj van, rendszeresen sztrájkol.
A legjobb példa pl. HÍrstart oldala, ami rendszeresen frissíti magát.
Leülök a gép elé 1 idő után, ezen az oldalon hibaüzenet. Kérem a frissítést, persze azonnal jön az oldal.
Nem szakad meg a NET teljesen, csak tökig lelassul.Úgy látom 2 hét tapasztalata alapján hogy óránként legalább 1-szer ilyen rövid idejű kimaradás van.
-
Tutu7030
veterán
150/10 net
tarr-tarrtarr- más belföldi host
Hiba bejelentve.
-
-
farkas63
aktív tag
válasz
ftamas0201 #15722 üzenetére
150MB-s net-nél is EPC3212 van, nyugi.
-
emre33
addikt
válasz
minimalboy #15719 üzenetére
tc 7230 router módban a "profik" kerüljék el.
Wifi része elég gyenge.
Router 500 kapcsolatnál többet nem tud lekezelni, de már 400 felett nagyon belassul.Akinek 320 vagy 500 nete van, annak van profi routere, így nincs értelme mégegy routernek.
Kérjétek az ügyfélszolgálaton a Bridge módba való átállítását. -
-KP-
addikt
válasz
Én csak azt tudom mondani, amit az ügyfélszolgálaton mondtak.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
minimalboy #15720 üzenetére
Igen, most nézem a tulajdonságait, ez azért már jóval többet tud, valami 28 csatornát le és 8at fel, az már jelentős változás a 8/4-hez képest. Ha stabil és jó akkor nincs gond, és persze be lehet kötni mellé a saját routerünket és nincs teljesen letiltva a router rész elérése. Mondjuk ekkora internetem nem lesz, max a 70es csomagba megyek át, ott pedig nem fogják cserélni szerintem a 3212-t.
-
fa4hu
őstag
válasz
A 120 Mbit-es internetből mennyi mehet át átlagosan 2,4 GHz-es sávon routeren keresztül? (Tudom, sok mindentől függ, többek között a routertől is, a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Egyébként egy Tp-Link Archer C5 routeren keresztül menne.) Filózom a felfelé váltáson, de az eszközök nagy része wifin csatlakozik a routerre.
-
minimalboy
csendes tag
válasz
ftamas0201 #15718 üzenetére
EPC 3925-öt már nem használják. Volt nekik EPC 3928-as is de már azt se használják csak a TC 7230-as használják. 320, 500-as nethez meg azért ezt rakják mert a többi nem tudja a sávszélességet biztosítani.
-
ftamas0201
Topikgazda
Srácok ezt találtam a tarr honlapján hosszas keresgélés után: [link]
Ez alapján egy Cisco EPC3925öt adnak ezekhez az előfizetésekhez. Ebben 4 port van, nem hiszem hogy egyébként is kivinnének valóban csak olyanokat amiben egyetlen port sincs a routeren. Az saját maguk tökön rúgását jelentenék ugyanis itt is leírják hogy az ő általuk garantált sebességet egyetlen kábelen összekötött gépen mért adatok szerint van.
Valaki, akinél modemmel egybekötött router van, kérem erősítsen meg ebben bennünket hogy valóban ezt osztják vagy már a tarrnál is van kismillió féle fajta használt/új modem+router kombó. -
Bozek
nagyúr
Azért egy típust írhatnál, mert én még nem hallottam olyanról, hogy kizárólag WiFi-s router. Nem mondom, hogy nem létezik, de fura, mivel az több panaszra adhat okot. Eddig legalább védekezhettek azzal, hogy ők nem garantálják a sebességet WiFi-n, kábelen meg megvan.
(Hozzáteszem, nem a Tarr-nál vagyok, de a többi is ezzel takarózik.)
-
ftamas0201
Topikgazda
Ez mekkora gyökérség már, ezt most nem tudom felfogni, azt hittem ilyen eszköz nem is létezik (a range extendereken is van egy kimenet). DLNA kapcsolathoz nekem tévé és gép is kábelon van, megenne a nyavalya ha nekem wifin lógva 8 eszköz mellett szét akadozna egy film.
Sokan persze hogy örülnek, többség elvan a telefonon fészbúkozok azt csá' megoldással. Én is Szoktam játszani meg minden, meg tényleg a DLNA ami fontos, azért van drága routerem hogy megy rajta ez az még, nekem nem kellenek a különböző határ sz*rt nem érő megoldások. Adjon egy nyamvadt modemet aztán legyen elég. Nem értem hogy miért nem tartanak ebből is meg abból is és válasszon ki-ki amit akar, az egybe router modem még szerintem drágább is mint egy sima modem. Bár mondjuk azt meg lehetne kérdezni hogy az ember ilyen esetbe beáldozna egy kis pénzt és venni egy kábelmodemet hogy azt elfogadnák-e és engednék használni, de gyanítom hogy nem a válasz. Ilyen esetben tuti hogy ez lenne nálam. -
-KP-
addikt
válasz
ftamas0201 #15710 üzenetére
Szó szerint. Olyan kábelmodemet hoznak, ami egyben wifis router is, és nem lehet rá eszközöket kötni. Nem tudom ezzel mi a céljuk. Attól félnek Jóska megveszi otthonra és Ferivel megegyznek és áthúzzák a szomszédba a lan kábelt és megfelezik a netet? Ebben az egybites társadalomban ennek tényleg valós veszélye van
A 320-as meg az 500-as net is ilyen.
Nekem ezzel több fenntartásom is van:
fizikai összeköttetés mindig stabilabb lesz, a wifihez képest.
A lakás totál végébe vannak az eszközök, lakás túlsó felében már alig van jelerősség.
Sokat játszok online (cs:go, bf, unreal tournament stb.) Akiket ismerek és wifin keresztül játszottak eddig mindegyikük szívott. Vagy droppolással, vagy magasabb pinggel. Bármelyik eshetőség elfogadhatatlan.
Van több egyéb eszköz, amit szintén kábellel használok, van olyan amit nem is lehet másképp.
Mikor megláttam a papírt, tökre megörültem, hogy végre itt is lehet 300-as meg 500-as netet kérni. Simán ki is fizettem volna a felárat az 500-as netre, de így maradtam 150mbiten. Persze a tarrnak gondolom így jó, az ügyintéző szerint (aki egyébként nagyon kedves és megértő volt) én vagyok az első, aki ezt kifogásolja és a többség örül, hogy "jaj de jó, nem kell többé a kábel".
-
ftamas0201
Topikgazda
Mi az hogy nem lehet rá lan kábelt dugni? Olyan nem létezik szerintem. Az asztali PC-m nehogy már ne tudjam rádugni, meg jelenleg is négy eszköz lóg a routeren. Úgy látom 40es netnél (70re fogom módosítani, az még nem jár remélem cserével) soha nem lesz több, remélem a cisco modemem soha nem szarik be, ha beszarik, inkább gyártótól kuncsorgok egyet pénzért akkor mint hogy ezeket az egybe routeres sz*rokat kihozzák nekem.
-
-KP-
addikt
Most voltam tarrnál, bonyhádon kérhető 320-as meg 500-as net is. De wifis routert hoznak, és nem lehet rá lan kábelt dugni. Mi ez ökörség, és ki az a barom,aki ezt kitalálta?
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ftamas0201 #15707 üzenetére
Ámen!
-
ftamas0201
Topikgazda
Emberek, ki lett tárgyalva a dolog, ne tetézzétek tovább kérlek!
-
Joke21
aktív tag
válasz
Dr. Gonzο #15702 üzenetére
Én azt írtam le, hogy kell helyesen kitölteni egy számlát. Ha azt a számlát nem tudod emiatt egy ackióban felhasználni, az nem az eladó cég baja, nem is az adóhatóságé, az a saját problémád. Így kell kitölteni és kész. Az megint más kérdés, hogy ezzel ki mennyire foglalkozik.
Ezzel arra akartam csak rávilágítani, hogy nem az eladó cég, és nem a tarr hibázott, hanem Te, de ugye mindig könnyebb a másikat okolni a saját hülyeségünkért, ilyen ez az ország, csak hogy a Te szavaiddal éljek.
-
Bozek
nagyúr
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Joke21 #15701 üzenetére
Az emberi hülyeség határtalan, így van. Köszi...
Tegyük fel van egy lakásom amit kiadok albérletbe, én fizetem a kábel tv-t és oda veszek televízió készüléket, de az állandó lakcímem egész máshol van. Akkor ugye a számlára az általad említett adóhatósághoz bejelentett lakcímet íratom, de a vége ugyanúgy bukta.
Vagy legyek én az albérlő ahol nem a tulaj fizeti a kábel tv-t, hanem én köttetem be és oda vásárolom a készüléket. De az állandó bejelentett (adóhatósági) lakcímem máshol van. Akkor is bukta.
Szóval ki kellett volna írniuk, erre ők is rájöttek, ezért is javították a feltételeket. -
Joke21
aktív tag
Abban hibáztak, hogy nem gondolták azt, hogy ha valaki vesz számlán valamit a nevére, akkor egy teljesen más címet ír be. De hát az emberi hülyeség határtalan, fel kellett volna készülniük mindenre.
Egyébként meg bármelyik másik cég ugyan ezt csinálta volna, úgy visszadobja a számládat, mint a huzat. Még ha ők el is írták az akció feltételeit.
A cégnek, ahol meg vetted, és számlát kértél, nekik kötelező beírni a vevő nevét és címét! Nem, nem a munkahelye címét, hanem azt, ami az adóhatósághoz be van jelentve.. Na még velük is kicsesztél, mert rossz címet adtál meg
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest