A Eurosport nyit a 4K felé: ma este jön az első közvetítés

A Bundesliga egy meccsét közvetítik ultranagy felbontásban, de Magyarországon még nem érdemes fennmaradni érte.

Hirdetés

Már egyre biztosabbnak tűnik, hogy a jövőben a tévéműsoroknál is egyre nagyobb szerepet játszanak majd az Ultra High Definition, vagy más néven 4K (3840 x 2160) felbontású tartalmak. Mi is beszámoltunk arról, hogy a tervek szerint például a téli olimpiai egyes műsorszámai is megtekinthetőek lesznek ilyen módon. Most az évtizedek óta az európai tartalomszolgáltatás egyik megingathatatlan monolitjának számító, hazánkban is elérhető Eurosport is úgy döntött, hogy erre az útra lép.


[+]

A vállalat elsőként a német labdarúgó bajnokság egy mérkőzését, az 1. FC Köln - Borussia Dortmund meccset közvetíti elsőként ilyen formában is, 2018 február 2-án este. A rossz hír csak az, hogy erről a magyar nézők többsége megint lemarad, a 2160/50p, HEVC Main 10 profilú, 25 Mbit/s adás ugyanis csak a németországi HD+ műholdas csomag előfizetői számára lesz elérhető az UHD1 by HD+ csatornán.

A tervek szerint az idei év folyamán több eseményt is közvetít a Eurosport UHD-ben, de más németországi tartalomszolgáltatók is megtették az első lépéseket ebbe az irányba, hiszen idén már az RTL-nek is volt 4K-ban is sugárzott műsora. Kérdés, hogy hozzánk mikor ér el a trend, azért nem lenne rossz, ha erre nem kellene éveket várni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés