Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PirosPöttyös
tag
válasz minimalboy #15732 üzenetére
Ahogy lejjebb már írták is, 320-as és 500-as csomagokhoz azért adnak tc7230-at, mert az tudd a központtal egyszerre a legtöbb csatornán kommunikálni. Kisebb, pölö 70 Mbites csomagokhoz bőven jó egy 3212-es cisco is (Eight (8) bonded downstream channels with data rates in excess of 440Mbps;Four (4) bonded upstream channels withdata ratesin excess of 120 Mbps). Igaz, hogy a 3212 tudna elvileg 440 Mbit/s-ot, ám ez hálózati szempontból biztosan nem kényelmes megoldás.
Mindegyik eszköznek gigabites portja van, a tc-nak számszerint négy. Erre simán ráköthetsz egy bridge mode-ba kapcsolt bármilyen routert is, akár még máshova is rakhatod - mondjuk oda, ahol a wifi használat miatt a legfrekventáltabb. Emellett a kábelrouter saját wifijét is használhatod pl. abban a helyiségben, ahol van. Igazából ezzel a megoldással még a wifi lefedettséget is ki tudod terjeszteni.
Persze ettől még át lehet rakatni modem módba az ügyfélszolgálaton, csak sima wifi használat miatt nem érdemes ezért havonta többet fizetni. -
S e t h
nagyúr
válasz minimalboy #15732 üzenetére
Téglaházban lakom és két falon keresztül kellene még 20-30 méterre fognom a wifi jelet az udvaron.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
emre33
addikt
válasz minimalboy #15719 üzenetére
tc 7230 router módban a "profik" kerüljék el.
Wifi része elég gyenge.
Router 500 kapcsolatnál többet nem tud lekezelni, de már 400 felett nagyon belassul.Akinek 320 vagy 500 nete van, annak van profi routere, így nincs értelme mégegy routernek.
Kérjétek az ügyfélszolgálaton a Bridge módba való átállítását.https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
-KP-
addikt
Én csak azt tudom mondani, amit az ügyfélszolgálaton mondtak.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz minimalboy #15720 üzenetére
Igen, most nézem a tulajdonságait, ez azért már jóval többet tud, valami 28 csatornát le és 8at fel, az már jelentős változás a 8/4-hez képest. Ha stabil és jó akkor nincs gond, és persze be lehet kötni mellé a saját routerünket és nincs teljesen letiltva a router rész elérése. Mondjuk ekkora internetem nem lesz, max a 70es csomagba megyek át, ott pedig nem fogják cserélni szerintem a 3212-t.
-
fa4hu
őstag
A 120 Mbit-es internetből mennyi mehet át átlagosan 2,4 GHz-es sávon routeren keresztül? (Tudom, sok mindentől függ, többek között a routertől is, a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Egyébként egy Tp-Link Archer C5 routeren keresztül menne.) Filózom a felfelé váltáson, de az eszközök nagy része wifin csatlakozik a routerre.
-
PirosPöttyös
tag
válasz minimalboy #15652 üzenetére
Ha mindenképpen ragaszkodsz az esztétikához, akkor a fali aljzatot kispórolod, csak a takarólemezét veszed meg, rakod fel és kilógatod a kábelt. Nem néz ki máshogy, olcsóbb is és eggyel kevesebb hibalehetőség, ahogy azt már írták.
-
larryhughes
csendes tag
válasz minimalboy #15652 üzenetére
Köszi. Közben beszéltem a villanyszerelőmmel, és ő is ezt ajánlotta.
-
Bozek
nagyúr
válasz minimalboy #15374 üzenetére
Változott a távközlési törvény:
„(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.” -
Bozek
nagyúr
válasz minimalboy #15371 üzenetére
"csak az ár emelkedik"
Az új törvények szerint nem emelkedhet az ár.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz minimalboy #15369 üzenetére
én ezt másképp értelmezem:
"Ön Kombi - Trió Max 40M csomagot vesz igénybe, melynek havidíja 2 éves határozott idejű szerződés mellett 6.730 Ft. Amennyiben a csomagján nem módosít, úgy az változatlan feltételekkel így marad."
Bár ez lehet hogy a hűség alatti módosítás gyorsabb netre. Majd kiderül mikor lejár jövőre a szerződésem vagy addig valaki Hosszabbít az írja le a tapasztaltakat kérem. -
veterán
válasz minimalboy #15354 üzenetére
Nálam is akad. Minden más rendben van, úgy tűnik.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
nfsu17
veterán
válasz minimalboy #15343 üzenetére
Ez nagyon jó lenne, köszi az infót, ha tényleg így lenne.
Akkor neki kell állnom kábelezni, csak előtte biztosra akartam menni.
Bár még most sem biztos, mert egy-egy a szavazás állása. -
Siszibatya
tag
válasz minimalboy #15033 üzenetére
Szia !
Köszönöm a témával kapcsolatos segítséget ! Jelenleg nem tartózkodom otthon , holnap délután tudom csak megnézni ! Remélem sikerül azzal , amit írtál .
Privátba kapott segítséggel sajnos nem sikerült , ezért nem tettem fel képet róla.
Üdv.: Tamás
-
Asus papa
újonc
válasz minimalboy #15052 üzenetére
A 2.4 GHz kikapcsolva 5 GHz esetén, mert különben azt adja alapból nem ?
Ha nem kapcsolom ki, akkor 50 Mb/s a sebességem 5 GHz-en ?
-
Daniel911
csendes tag
válasz minimalboy #15033 üzenetére
Hali!
Majdnem stimmel a válasz, annyi, hogy 192.168.0.1 az elérési útvonal!
192.168.100.1 a modemeké, 3938&3925-nél erre behozza a "belső modemet, de itt úgy tudom nem! (A tévedés jogát fenntartom)Nagy az Isten állatkertje, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs kerítés.
-
Daniel911
csendes tag
válasz minimalboy #14510 üzenetére
A meg nem erősített forrás nem mondta, hogy ne reklámozd, mert csak a biztos, ami már van? Egyébként könnyen meglehet, hogy augusztusra lesz valami, de majd meglátjuk. Addig az ES Player teszi a dolgát!
Nagy az Isten állatkertje, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs kerítés.
-
1egaly
aktív tag
válasz minimalboy #14510 üzenetére
Komolytalan😨
-
1egaly
aktív tag
válasz minimalboy #14501 üzenetére
Akkor a wimbledoni meccseket már nagy képernyőn látjuk!?👍
-
korfa
aktív tag
Éreztem hogy nyalifali elintézi.
-
Bozek
nagyúr
Az ÁSZF módosításáról tudtommal 30 nappal előre értesíteni kell az ügyfeleket. Márpedig nincs fenn új ÁSZF, ami július 1-től lenne érvényes.
-
Bozek
nagyúr
válasz minimalboy #14290 üzenetére
Nem biztos, hogy jó volt az infó. Bár épp nem néztem a TV-t, de felvettem a Bayern-Real meccset. Most visszanéztem az említett időpontot, de semmi szétesés nem volt az M4-en nálunk.
-
farkas63
aktív tag
válasz minimalboy #14297 üzenetére
Sárpilis, Szekszárd alatt. (kis település)
-
nyalifali
aktív tag
-
farkas63
aktív tag
válasz minimalboy #14294 üzenetére
Most jó, de jobb ha ők állítják be, amúgy is ki akartam már hívni őket csak megvártam míg kijavítják a faluban a hibákat (vonal hibák, szint hibák, berendezés hibák - elvileg nagy gondok voltak), és utána állítsák be jóra.
[ Szerkesztve ]
-
farkas63
aktív tag
válasz minimalboy #14292 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy azt se tudom melyik csatik vannak fent és lent meg 2 tekerő van az erősítőn, na abból nekem melyiket kéne tekerni? mivel mind2-t eltekertem. jó ha kijönnek, kb. 5 perc az életükből, úgyis ismernek már mint a rossz pénzt. + nem tv kép alapján kell ezt beállítani mert mivan ha határvonalra állítom és romlik az idő vagy javul és megint szar lesz a kép, inkább állítsák be közép értékre műszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz minimalboy #14288 üzenetére
bonyhádon ratyi az összes csatorna perpill.
-
w.miki
veterán
válasz minimalboy #14120 üzenetére
Tehát azt mondod, ezzel nem váltok ki semmilyen routert-t, ez a Thomson csak díszrouter?
Pedig már megörültem, van rajta USB port is, gondoltam HDD-re tudok torrentezni is majd.
De akkor minden marad a régiben.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz minimalboy #14122 üzenetére
Gyártanak még docis 3.1-eset is max nem hozzák be.
Gubek-Einste: Simát lehet már nem forgalmazzák vagy a hgw olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz minimalboy #14120 üzenetére
Akkor miért adnak HGW-t ha nem lehet használni a router funkcióit, ilyen esetben elég lenne egy sima modem is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ChuckyCheese
tag
válasz minimalboy #13474 üzenetére
Tök mindegy mit jelentek, mert időben még nem sikerült sem ideérni, sem megoldani az problémákat.. Vagy megoldódtak maguktól, vagy úgy jártam..
Egyébként be van ez is jelentve..
Reggel 6 kor visszajött. Este 9 körül ment el. De most megint érzem a lassulást. A Youtube menüje is elég bénán jelenik meg. Hiányoznak részletek belőle..kabelmania27: Ez mit mond neked? Na ezt nem fogod látni.. De máshova már nem tudok feltenni, mert megint nem akar feltölteni semmit sem ez a szemét..
[ Szerkesztve ]
Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
kabelmania27
Topikgazda
-
1egaly
aktív tag
válasz minimalboy #13157 üzenetére
Igen csak a felsoroltak nem okék...
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #13110 üzenetére
No de kb két évig jók voltak a kábelek most meg hirtelen nem? Ilyen lehetséges? Pótyába egyenlőre nem hívnám őket ha én is meg tudom csinálni, mert pl kilazult valami.
13109) kabelmania27: modem értékeket hogyan nezhetnem meg?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz minimalboy #12678 üzenetére
Igen, azért írtam az osztócserét mert tegnap úgy értettem, hogy tap kimenteben van a modem.
Kis csillapítás után is csak egy adási freki megy tűréshatáron tehát lakáson belül ezt már nem lehet javítani hibabejelentésen kívül más lehetőség nincs.
Vannak területek ahol a modem egy us frekin kapcsolódik. -
próbakocka
senior tag
válasz minimalboy #12684 üzenetére
Ok, akkor Tv-vel is lesz valami gebasz. Köszi.
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
korfa
aktív tag
válasz minimalboy #12541 üzenetére
Illetve a 226os ahol van helyitv-s stream
-
korcsi
veterán
válasz minimalboy #12537 üzenetére
Nem gyártanak???
Ha ez így lenne, mindenki nagyon vigyázzon a modemére...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz minimalboy #12459 üzenetére
Pont bonyhád környéke reggel 6 környékén állt helyre a rend elvileg (megközelítőleg, akkor már mentem melóba sajna)
[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
válasz minimalboy #12430 üzenetére
Nem.
-
zako
tag
válasz minimalboy #12131 üzenetére
Köszönöm a választ, ebben bíztam én is...
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz minimalboy #12023 üzenetére
Itt olyan 30 körüli átlag van most, a feltöltésed h-h ennyi? Nem 5 a max.?
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
devast
addikt
válasz minimalboy #11683 üzenetére
Ezzel jól megtréfáltak engem is... azt hittem már az én készülékemben van a hiba...
ps: beltérik....
Nézem ezt a digitális beltéri akciót... és habár nem érint, azért kíváncsi lennék rá náluk mit jelent a "digitális".
Még most sem adnak normális hd képes hdmi-s beltérit, csak akkor ha hd csomagra is előfizetsz? Mi régen éviekig szenvedtünk egy hulladék fagyós scart-os darabbal... de amióta az intek hd van azzal nincs semmi baj.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz minimalboy #11683 üzenetére
Köszi!
Bár így be kell szólnom nekik mert nézhetetlen nálam.Szétesik a kép.
(#11685) ftamas0201 És neked is.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz minimalboy #11294 üzenetére
Nálam én osztottam szét saját magam és már azóta párszor voltak kint, volt hogy az én rossz osztómat kicserélték az általuk használtra, bár én általában már egy másik szolgáltató munkatársaitól szereztem be az osztót ingyen, szoval gond nincs azóta sem. Embere válogatja biztosan, de nem tudom hogy ezért számláznának-e. Viszont jogos amit írsz, ez a legegyszerűbb megoldás, amúgy is általában normális emberekbe botlik az ember a Kft-nél nem fognak kötözködni, nem foglalkoznak nagyon ilyennel. (Persze ez személyes véleményé s tapasztalat, biztos van ellenpélda is)
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8737 üzenetére
Úgy látom a legjobb az, ha a csatornalistámból kiveszem a nem létezőket, így csak a meglévők közt tudok böngészni.
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
ZsuzsaBB
újonc
válasz minimalboy #8687 üzenetére
Műszerész? Ők lennének, akik kijárnak házhoz gányolni?
Lenne egy észrevételem: hiányzik az elvárások közül a minimális intelligencia elvárás!Nálam voltak olyan bunkók, hogy bármit kérdeztem leugattak, kiröhögtek, arról nem is beszélve, hogy sáros cipővel végigtrappoltak a lakáson.
Lenne még ezen a téren is mit fejlődni!
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8652 üzenetére
Szia!
Bekötötték a Tv-t. Kérdésem, hogy bár minden úgy csináltak ahogy megbeszéltük (nem voltam otthon sajna), de igen hosszú a tv-khez futó koaxok a splittertől. Ez okozhat problémát? Vagyis a koax hossza ronthatja a minőséget? Amúgy szépnek tűnik, elsőre eléri a sat-tv-s minőséget.
Valamint, hogy tudom megnézni a jelminőséget ha CI modult használok vagy a másik tv-n ahol stb van?F.K.T.
-
devast
addikt
válasz minimalboy #8648 üzenetére
Nálunk a fali aljzat miatt volt pont ugyanilyen probléma... egyes adók random módon kockásodtak... Aztán tarros szerelők kibontottál a fali aljzatot, ráraktak egy normális osztót (innen megy a rádióba is a jel), azóta csodásan működik. Nem egy szépségdíjas megoldás az tény (falból lóg a kábel ), de funkcionálisan tökéletes.
-
ZsuzsaBB
újonc
válasz minimalboy #8648 üzenetére
Értem. A fali aljzatokat is kikötötték a szerelők, egyből a tv-be megy a kábel. Vagy ötször lecserélték már a csatlakozókat, talán a kábel is jó stb. Nekem úgy tűnik nem nálam van a hiba, hanem a tarr rendszerében.
Nagyon kínos, hogy az adás rossz, megjavítani nem tudják, velem meg csak fizettetik az előfizetői díjat.
Még várok pár napot, aztán lépek valamit.
Szerelő szemmel mi a tapasztalatod, gyakran van ilyen képhiba?
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8652 üzenetére
Köszi, az értetlenkedő kérdéseimre is a pontos válaszaidat!
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8650 üzenetére
Köszi.
- és azért van (ez nem nekem ismerősnek) hd is mert mindig tv alapú ? Már csak azért mert az külön csomag nem, hogy hd-ben jöjjön?
- ok
- mit érdemes beszerezni felokosításra (bár ez lehet másik topik témája)
- Vagyis a régihez nem kell stb, ez jó hír. De akkor azt mi/ki nézi, hogy új tv-je van valakinek és arra digitálisan küldik a jelet régire meg analógban? mert ugye ha kiveszi a ci modult a kuncsaft akkor is digitálisan kapja (a nem plussz csomagosokat) de akkor ha rátesz egy régi tv-t akkor mi lesz, ugyanarra a vezetékre csatlakozva stb nélkül?F.K.T.
-
ZsuzsaBB
újonc
válasz minimalboy #8643 üzenetére
minimalboy olvasom, hogy a tarr-nál dolgozol.
Kérlek írd már meg nekem, hogy javítható-e a rossz képminőség?
És, ha igen, akkor hogyan.
Korábbról olvashatod mi a problémám, megáll az adás, szétesik, kockásodik a kép, többszöri javítgatás ellenére sem tudták megjavítani. (mások is hasonló panaszokkal vannak) -
psg5
veterán
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8557 üzenetére
Köszi, neked is. Ha kihagyjuk elég összekötni vagy inkább új vezetéket érdemes behúzni?
Továbbra is kérdésem:Akinek van tapasztalata: van-e különbség egy t-home-os sat tv és a tarr által nyújtott hd jel minősége közt? Ha egyáltalán lehet különbség.
F.K.T.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz minimalboy #8556 üzenetére
Igen, de az is fontos hogy 50alatt legyen az us szint.
-
meke11
aktív tag
válasz minimalboy #8476 üzenetére
Ez nem arról szól, hogy ki kivel konkurál.
Ez arról szól, hogy a TARR fényévekre le van maradva. Ha megfigyeled ár/érték arányban messze a legrosszabb. -
Gedeon31
addikt
válasz minimalboy #8476 üzenetére
Pakson nincs optika csak VDSl így nem igaz amit írsz és Telekom jó pár éve jelen van
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz minimalboy #8302 üzenetére
Vagy gyenge a jel modem értékei alapján erre lehet következtetni, bizonyos jelszint alatt nem találja meg a tévé az dtv adást.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz minimalboy #8145 üzenetére
Hiába, pont ez a gond egyik böngészőben sem linként jelenik meg csak egy szimpla szöveg és nem lehett "kattintani"
F.K.T.
-
veterán
válasz minimalboy #8071 üzenetére
Mindegy, hogy mit mondanak. Egyelőre kódolatlan a 2 Discovery-vel együtt, ahogy Meke is írta. Vedd ki a kártyát, és kapcsolj oda. Látni fogod az adást, tehát kódolatlan. Aztán lehet, hogy majd egyszer lekódolják.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
sch_a
addikt
válasz minimalboy #8041 üzenetére
Kösz a tippet, de nincs (még) digitális előfizetésem. A mindig tv-s kódolatlan csatornákat nem találta a tv, de úgy tűnik csak időszakos volt, mert azóta már ismét ott vannak.
-
Tutu7030
veterán
válasz minimalboy #8027 üzenetére
Szerinted nem azzal kezdtem? Még próbálkoztam a routerben a wan alatt a renew nyomogatással is, de 0.0.0.0 ip volt csak. Csak a modem újraindítás (áramtalanítás) hozott eredményt.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest