- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
titán
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Joke21 #15701 üzenetére
Az emberi hülyeség határtalan, így van. Köszi...
Tegyük fel van egy lakásom amit kiadok albérletbe, én fizetem a kábel tv-t és oda veszek televízió készüléket, de az állandó lakcímem egész máshol van. Akkor ugye a számlára az általad említett adóhatósághoz bejelentett lakcímet íratom, de a vége ugyanúgy bukta.
Vagy legyek én az albérlő ahol nem a tulaj fizeti a kábel tv-t, hanem én köttetem be és oda vásárolom a készüléket. De az állandó bejelentett (adóhatósági) lakcímem máshol van. Akkor is bukta.
Szóval ki kellett volna írniuk, erre ők is rájöttek, ezért is javították a feltételeket.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Markizmark
addikt
válasz Joke21 #10199 üzenetére
Nahát mekkora áldozat volt tőlük, hogy behúzták ide-oda, az évi kb 400 milliós osztalék mellett.
5 perc alatt megtérült az egész. Úgy írod, mintha nagylelkűségből terjeszkedtek volna, nem pedig a még nagyobb haszon reményében. Havi 15-16 ezres számla mellett többet várnék 30/4 megás netnél. Nem kell gigabit, de 100/50 lehetne.
Amúgy nem lakom családi házban, kb 20 lépcsőházas telepen lakunk Mohácson. Van pár ilyen tömb a városban, főleg a város nyugati peremén.Nem tudom, hogy mennyire volt ez megtámogatva eu-s pénzből, de ha igen, gondolom a diginek is lett volna rá támogatása, meg a upc-nek is. Megépítették a rendszer? Nem. Ennyi Ez a magyar mentalitás.
Ja, nálunk a Tarr csak simán felvásárolta vagy megörökölte a polár bt vagy tudomisén kinek a hálózatát. Valószínűleg mivel már itt a Tarr, így nem éri meg a UPC-nek, vagy Diginek idejönni. Ugyanúgy ahogy a Tarr sem ment Pécsre például.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
veterán
-
Markizmark
addikt
Jól lett beállítva a tányér, 97% körülire, egy idő után kapott még egy fejet, de 1 film alatt 2szer vagy kimerevedik a kép és csak hang van, vagy a hang megy el, és az ku*va biztos, hogy akkor amikor fontos dolog hangzana el.
A tányéras megoldás a pusztában lehet indokolt, de egy telepen nem hiszem.Az sem igaz, hogy semmi nem jó a tarrnál. Nagyrészt működik minden, az idő 90%-ában még akár a 3 dolog is egyszerre. DE. Az áraik emelkednek elég jól, pofátlan pénzeket kérnek el 1 szűrőért és 1 új csatlakozóért, a szolgáltatás pedig nem fejlődik. Azt is felelőtlenségnek tartom, hogy egy ilyen lefedettséggel bíro távközlési cég nem tart fontos alkatrészekből még egyet tarcsiban. Remélem nem most rohantak el Németországba a rohde & schwarz-hoz új kütyüért. Mert az eltelt időből úgy tűnik, hogy de ....
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Ha behúznák a városba a digit, akkor legalább nyomás alatt lenne a tarr, lenne verseny, lenyomná az áraikat.
Igen, amik közül választani lehet azok rosszabbak, de nem megbízhatóság szempontjából, hanem kisebb a sávszélesség. Ezen kívül csak ADSL van, vagy mobilnet.
Tányér nem kell, a műholdas adás meghal a vastagabb felhőkben.
Biztos téged valami köt a tarrhoz, hogy fáj neked ha savazzák, de ez van. Ez a véleményen.
Nem az első problémám velük, és nem csak nekem. A pénzt azt nagyon tudják hajkurászni.
Hetente simán előfordul, hogy a tv bekapcsolásakor nincs adás, ki kell vennem a kártyát és újra betennem, mert ők valamit variáltak a jogosultságokkal. És nem a tv a szar, az egészen biztos.
Én itt befejeztem.szerk.: Van műsorújság mindenhol, de az összes csak akkor töltődik be, ha az m1-re kapcsolok. Ha a többire akkor az csak a sajátját húzza be.
Nálunk 30/4 net van, analóg extra + platina mix + hd csomag + telefon + összesen 3 tv.
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Akkor sincs elnézve, ha szar a szolgáltatásuk, ami még drága is. 15k-t fizetünk azért, hogy pár havonta újrarendezhessünk 3 tv-t mert ők megkavarják a kiosztást, sokszor kódolt egy olyan csatorna aminek nem szabadna, a guide csak az m1-ről töltődik be, néha szar a jel, akkor néha a net szarakodik, néha a telefon kussol. És ez nem a mi hálózatunk hibája, mert az egész teljesen új!
De azért amikor költözni kellett akkor 5000-et akarnak kérni minden n+1-edik szűrőért. Mert ugye csak egy pont létesítése ingyenes. chö.
Engem nem hat meg, hogy voltak olyan 'jók' és idejöttek. Attól még ami megbízhatatlan az megbízhatatlan. Nem kellett sokat bíbelődniük amikor jöttek, csak megvették a hálózatot az előző szolgáltatótól. Asszem polár bt volt, vagy mi.
Engem ne akarjál meggyőzni, hogy ők a jótevők...Megpróbálkozok a Digi üggyel, kíváncsi vagyok hogy állnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Szerintem a tarr nem nagylelkűségből húzta ide a tyúkbeleit ... hanem látta a lehetőséget. Csak az üzlet miatt, nem azért mert megsajnálták a népet. Viszont most eljutottam oda, hogy írtam a Diginek hogyan lehetne őket ide cibálni. Mégiscsak egy 20 ezres város ... Ha kell aláírást gyűjtök.
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Muti má' pl. felénk hol van a választási lehetőség? Se digi kábel, se UPC. Nincs konkurencia, nincs verseny a környéken. Drága és szar a tarr ez tény. Nem 2 napot kéne várni egy javításra, hanem max. 3 órát. Amennyi pénzt beszednek ...
Egyszerű mondani, hogy akkor hajrá lehet váltani. NEM LEHET. Csak lassabb szolgáltató van a környéken ha az internetet nézzük (fos ADSL), a TV a tarron kívül vagy műholdas trágya, vagy ip. Más NINCS. Ha lenne, már olyanom lenne.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dave1984
őstag
Nincs dvb-c tunere a tévének! Az hogy 2014ben nem alapból hdmi boxot ad egy szolgáltató digitális adás vételéhez fel sem teteleztem!
Egyébként nem jár! !!hdmi-s box a tarrnal hiaba kerem csak ha hd csomagra is elofizetek! hidd el megrendelés előtt mindent letisztazzam az ugyfelszolgalattal,de ezt es hogy +5000ft a beuzemelesi dij 2tv esetén nem mondták, pedig 2szer is rakerdeztem az esetlegesen felmerülő költségekre![ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
veterán
-
-
veterán
Nem emlékszem, de szerintem már csak szürke HD jel van.
Közben megnéztem, 1920x1080i, tehát full HD az M1 adása. Továbbra is a BIX-ből optikán kapja a Tarr a jelet. Minőségromlást sem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
-
zako
tag
"Valamint a tarr-nál a kábelen rajta van a mindigtv, szóval ha rákeres dvb-t -n akkor azokat is megtalálja és a kódolatlanokat tudja nézni."
Ez mindenhol érvényes, ahol a Tarr szolgáltat? Mert én Zalaegerszegen rákerestem és nem talált egyetlen DVB-T adást sem a tarros kábelen... (Természetesen a tévé tudja mindkét szabványt, külön rádugva egy antennát a tévére jönnek a mindig tv-s adók.)
-
psg5
veterán
Vagyis az nem lehetséges, hogy akinek most van analóg szolgáltatása az azt állítja, hogy digitálisat is néz (mert látja a tv adók menüben, hogy a tv-je felismeri a digitálisat és nem csak duplázza), de nincs kártyája, mert állítása szerint azok a digitális adók kódolatlanok?
F.K.T.
-
kabelmania27
Topikgazda
Ahogy leírtad minden szolgáltatónál van előny/hátrány, kétféleképpen lehet nézni a dolgot. Hajlamosak vagyunk ár/érték alapján összehasonlítani a szolgáltatókat szomszédé jobb elv alapján. Kihagytad az Invitelt ahol nem minden településen van dvb-c és docsis3. Szerintem nem rossz szolgáltató a Tarr, jó a kiosztás, egész területen egységes a kiosztás és a csomagok.
[ Szerkesztve ]
-
johnny6.d
tag
Mpeg4-et akartam írni. Samsung oldalán az szerepelt a TV-mnél. Közben találtam és letöltöttem a kézikönyvét, ott viszont mindkettő szerepel. Na így legyek okos.
DVB-T és DVB-C tuner is van.
Azért kérdeztem egyébként, mert Tarr oldalán azt találtam, hogy csak a HD adások mpeg4-esek, míg az SD az
mpeg2, de fentiek alapján ez már lényegtelen.
Így már csak CI modul kell kártyával.
Az érintett TV típusa: Samsung LE 32b450Köszi mindenkinek a segítséget.
"There's no place like 127.0.0.1"
-
MODERÁTOR
-
Cyber_Bird
senior tag
NEM volt fix ipd. Ugyanazt a dinamikus ip-t kaptad vissza mindig. Van kozte kulonbseg.
Valsz szimplan lejart a leased az emeles kozbeni atallas alatt, es emiatt mar egy masikat kaptal vissza, ami jo esellyel majd ezutan is rendszeresen ugyanaz lesz ha a routered megujitja. Ha nem ujitod meg akkor valtozik persze. Vagy ha valtozik a mac cimed, vagy ... sok lehetoseg lehet.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Daniel911
csendes tag
Az a kettes osztó milyen? Splitter (1In+2Out) vagy leágazó (1In+1Out+1Tap)? Ha leágazó, akkor hova van kötve a modem? Egyébként 4 TV-nek már lehet kevés a jel. Ha Splitter van a bejövőn, akkor a TV-k alacsony frekin kapnak kb 60dBuV-ot, és ennyi kéne legalább a fentebbi frekiken is, de ott kb 10 dB-vel kevesebb van. A splittert Te tetted be, vagy Tarros? Esetleg egy-egy fotó a szétosztásokról? Családi ház, vagy társas? Én továbbra is a szervízt javaslom, be kell jelenteni a hibát, és Ők megmondják, mi a teendő.
[ Szerkesztve ]
Nagy az Isten állatkertje, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs kerítés.
-
Daniel911
csendes tag
Árnyékolás hiba lesz. A CC-re valamelyik földfelszíni adó zavar rá, talán az RTL Klub, ha lekapcsolják az analógot (csak a földfelszínit), akkor javulni fog a helyzet. Kábel csere, illetve szétosztás csere segít, de ezt a szerviz is megcsinálja szakszerűen, érdemes bejelenteni.
[ Szerkesztve ]
Nagy az Isten állatkertje, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs kerítés.
-
veterán
-
Tutu7030
veterán
Ha a CI modult megvásároltad, akkor az a tied. Elvileg nem lenne akadálya, hogy később újra használhasd a már megvásárolt modulod (csak az "új" conax kártyát kell majd hozzárendelniük a modulhoz).
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
meke11
aktív tag
A régi Neotion modul 2-3 éves - amióta a TARR összepárosította az eszközeit. Előtte mást használtam.
A csatornanyitási probléma az idei nagy csatornaátrendezési mizéria után jelentkezett. Akkor bejelentettem a üsz-on. Kijöttek, telefonáltak párat, modulcsere,párosítás a régi kártyával és kész. A hónap végén meg a számla meg lett terhelve a 4000 Ft-tal + a kártyafelügyeleti díjjal, amit eddig nem kellett fizetni.
-
meke11
aktív tag
Nem cserélnek, 4000 Ft-ért vetetnek újat. Nálam is ez volt, 3 db csatornát nem nyitott a modul. Amikor kijöttek a szerelők, megpróbálták másik modullal, az nyitotta. Azt mondták 4000 Ft a modulcsere vagy nem nézem azt a 3 csatornát.
A régi modul megvan Neotion, ELADÓ! Mindig TV-hez vagy műholdas CONAX-kódkártyához kitűnő!
-
johnny6.d
tag
Csomagot csak újat köthetsz, de nem kell kombiba bevenni az 1,-Ft-os telefont.
Már tavaly is a meglévő 1,- Ft-os tel. előfiz. mellé duo kombit (TV+net) kötöttem (így olcsóbb volt, mint trio kombiban). A számlán szépen fel is van külön tüntetve.
Ha csak TV kell nekik és net nem, akkor szvsz csak a TV-re kell kötni hűséget, a telefonra nem. Hasonlítsd össze az egyes igényelt szolgáltatások árainak összegét illetve ha kombiban kéred a két szolgáltatást.
pl.:
- telefon és extra TV külön-külön: 1,- + 5480,- = 5481,-
- kombicsomagban - duo extra tel: 5600,-"There's no place like 127.0.0.1"
-
seria
tag
Kevered a minicsomagot az Alap csomaggal.
A t-homenál a "minicsomag" az külön rendelhető az Alap,Családi,Extra díjcsomagok mellé.Az olyan verzióról is volt szó hogy a t-home a Extrába rakta volna bele(ez lett volna a reális szerintem) de a digi az Alap csomagba akarta, de így se volt jó. A Digi a t-home összes előfizetőjét elakarta látni digisporttal.
(#5866) Rosep
Na milyen tv lett végül is? Régen olvastam a másik topicot.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Én ugyan MindigTV-s vagyok, de egyértelműen érződik, hogy minden számít sebesség szempontjából. (LG TV, box nélkül.)
Leggyorsabb a váltás ugyanazon MUX-on belül kódolatlanról kódolatlanra váltani, leglassabb pedig másik MUX-on lévő kódoltra váltani. Valahol logikus a dolog... (Én mondjuk le is szoktam a kapcsolgatásról, az EPG-n futom át, hogy mi hol van és aszerint váltok csatornát.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
emre33
addikt
Mert saját box használata nem megengedett. Több helyen is leírják.
Az egy másik kérdés, hogy épp most nincs összerendelve a kártyád a BOX-al, de bármikor változhat. És akkor hiába rakod bele a kártyádat, csak kódolt adás lesz fogható.
Ami viszont működhet, olyan BOX, amibe lehet tenni CI modult, és nincs előre beépítve.
Itt viszont felvetődik a kompatibilitás kérdése, hát nem tudom találsz-e itt olyan emberkét aki használt ilyet.[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
seria
tag
Én nem így tudom, legalábbis a t-homenál.
A digi minden előfizetőhöz szerette volna eljuttatni a digisportot (ami ugye több százezer t-home előfizető) és a T perkálhatott volna az egyik legnagyobb riválisának a diginek.
A t-home viszont csak mini csomagba akarta berakni ami a diginek érthetően nem felelt meg. -
Mike88
senior tag
Szerintem boldog-boldogtalannak ingyenes, már akinek be van lógatva egy madzag. Nálam is jön, pedig csak net előfizetésem van. Mindenesetre az m1HD jó messze van minőségben, még a sat-os saját feladástól is. (jó, ok tudom, ez 1080i az meg 1080p).
Ja és a TV egy LG plazma, mégis jön gond nélkül úgy is, ha országnak Magyarország van beállítva.
Tarrnál a symbol rate minden esetben 6875 ill. 6900 vagy van más érték is, ill. a moduláció mindig 256QAM?
Meke11! Köszi a táblázatot, egyszer már linkelted nekem is, esetleg még a symbol rate és a moduláció elférne a táblázatban, na persze ez csak javaslat, engem nem fog érinteni a dolog, hacsak nem jön a Tarr valami egészen meghökkentően jó ajánlattal, bár ezt erősen kétlem, hogy megtörténhet.Ez az ingyen közszolgálati arra volt jó, hogy láthattam a Tarr minőségét. A HD az korrekt de ezt is csak következtetem, mert ugyebár ez csak 1080i, viszont ha a többi SD is ilyen, mint az m1, m2, duna képminősége, akkor ez az amiből nem kérek. =)))
-
veterán
-
veterán
-
norbert999
aktív tag
-
kabelmania27
Topikgazda
Adási 50alatt legyen, SNR 33felett, vételi szint esetében modemtipustól függ mekkora maxértéket visel el, ismerősnél, nemwifis cisco 20as vételivel is működik, wifis cisco 10feletti vételi szintnél vagy nem jelentkezik fel a hálózatra, vagy ha fel is jelentkezik lassabb lesz sebesség és nagyobb lesz a ping
Nálad tökéletesek az értékek. 10körüli vételi szint rendben van, 43as adási is okés, 38as SNR-el sincs gond. Kábelezés tökéletes, modem használatijába írják lehetőleg az első osztásba legyen kötve a modem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
emre33
addikt
Ebből egy szó se igaz, amit előttem írtak, az a valóság!
Olyan feltételek voltak, amit épp eszü ember nem teljesít.
És jöhetsz Bármivel, se UPC, és a T-HOME nem csinálta meg, pedig ők összesen 50% részesedéssel rendelkeznek az országban, Tarr meg még 5% se!! Érted?
És szerinted az UPC és a T-HOME-nél hány ember szeretné látni a digisportot? Szerinted tüntetnek? Nem.
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
ThuG4LifE
senior tag
Olvass vissza, a Digi már csak úgy adja a Digisport 1 és 2-t, hogy melette a többi saját csatornáját is meg kell venni, az viszont megint más, hogy hogy adják ezt elő a Tarr-nál az előfizetőknek.
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
green_army78
tag
"Határozatlan idejű előfizetői szerződéssel rendelkező
előfizetőink jogosultak arra, hogy a jelen közlemény közzétételét követő 8 (nyolc) napon belül Előfizetői Szerződésüket felmondják. Amennyiben az előzőek szerinti módosítás az előfizető számára
hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést. Nem
mondhatja fel az előfizető a határozott időtartamú előfizetői szerződést ilyen esetben akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte
meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja a határozott időtartamú előfizetői szerződést, a
szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét. Ebben az esetben a szerződés felmondási ideje legfeljebb 8 nap lehet, a szolgáltató
az igénybe vett kedvezményeket a felmondási idő lejártáig jogosult felszámítani. Aki jelenleg még nem előfizetője a TARR Kft-nek, csupán igénybejelentést tett szolgáltatásunkra, az a jelen
közlemény közzétételétől számított 8 (nyolc) napon belül minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül elállhat az előfizetői szerződés megkötésétől." -
kabelmania27
Topikgazda
Aki twin fej+két egykártyást kapott, azoknál nem volt annyi gond. Van olyan ismerős akinél szintén kétkártyás van már évek óta és nincs vele gond, nálunk sok probléma volt. Kábeltévénél nincs box, egyszerre ritkán megy el az összes adás, kevesebb a sztereó adás mint műholdas vételnél (TV2, Rtl Klub nicam, Viasat,Fem3,Axn sztereó) de szerencsére ritkán van kimaradás (netnél csak bix probléma esetén,tévénél nagy vihar esetén)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest