Hirdetés
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
mr_ricsi #899 üzenetére
Ez igaz, ha megint lesznek ilyen kellemes finom 40 fokok, mint idén. Ha addig kibírja ez a jó kis Codegen.
Egyébként kap friss levegőt bőven, mert a ház oldalában egy 12cm-es Revoltch RL026-os fújja a friss levegőt befelé, és ennek a nagyrésze megy keresztül a tápegységen. -
draco31
veterán
Ma végre rászántam magam, és kicseréltem a tápegységben a ventit. Már nagyon hangos volt a gyári. Egyenlőre működik, és sokkal halkabb lett a gép is összességében.
Teljesítményben ugyebár jó az F12-es a gyári helyett papíron, ha ma nem füstöl el a táp, akkor gondolom a valóságban is jó. -
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem corsair táppal kapcsolatban.
Nem rég vettem egy tx 650 es tápot és nem nagyon tudom működésre bírni a ventit terhelt állapotba sem .
Most láttam a dobozán hogy 35% ig meg se kéne moccannia de ha terhelem a gépet akkor már szerintem be kéne ,hogy induljon.Amit hajt :
Alaplap:Asrock 990Fx extreme 4
Memória:8Gb Kingston 1600MhzBlu hyper
Videokártya: 1db Sapphire HD 7870 oc
Merevlemez: 2db Sata 2 HDD Winchster 1db 250 ,1db 500
SSD 120GB ocz Sata3
1db dvd meghajtó
3db 12cm házventilátorA tápegység gyengén langyosodik ha terhelve van.
Mi a véleményetek gariztassam vagy ez így teljesen normális??
(Induláskor felpörög a venti tehát müxik)
Válaszotokat előre is köszönöm. -
do3om
addikt
Hi
Lecseréltem a tápom ventijét (CTG-500) egy zöld ledes cooler master TLF-s12-EG-GP-re. A gyári ventije elég brutálisnak tűnik ehhez képest, sokkal gyorsabb és nagyon erős -de hangos is!!
Elegendő ez is.A tápomban nem tudja valaki van e hővédelem?
-
pcsabat
őstag
-
McDog
aktív tag
Sziasztok!
A Gigabyte tápom kezd hangosodni, és van egy bevált, halk ASUS ventim, amit gondoltam beépítek.
Az ASUS ventit nézve viszont kék-narancssárga-zöld vezeték található.. se fekete, se piros....
Nem tudja valaki, hogy itt melyik felel meg a feszültségnek és melyik a testnek? -
skilled88
tag
Reggelt!
Nem akarok hülyeséget írni ,de
Yate Loon 120mm D12SH-12 ventit szeretnénk cserélni ..mit tudtok ajánlani helyette ??
Én a Coolink 2120P néztem aminek a tulajdonsága
Méret: 120 x 120 x 25mm, Légszállítás: 60, 4-127, 6 m3/h, Zajszint: 8, 5-27, 1dB/A, 800-1700rpmvagy a ..
Scythe Gentle Typhoon 120mm 5400rpm
Méretek: 120 x 120 x 25 mm
Súly: 205 g
Ventilátor sebesség: 5400 rpm
Zajszint: 50,5dBA
Légszállítás: 150,1 CFM = 255 m³ / h
Fogyasztás: 13,68 Wesetleg..
Be Quiet! Shadow Wings T12025-HR-2 12 cm
Fordulatszám (RPM) : 2200 RPM
Zajszint : 29.7 dBA
Levegő szállítás : 76.2 CFM
Tápellátás : 3 tűs alaplapi csatlakozó
Magasság: 25 mm
Szélesség: 120 mm
Mélység: 120 mmmi lenne vagy melyik venti helyettesítené legjobban ??
-
andrade
senior tag
A 74 köbláb /perc szállítás több mint 120m3/h annak elégnek kell lennie a táphoz.nem találom az áramfelvételt de 2W fölött van szerintem az is megfelelő, egyébként sokan építették be és nem jött olyan jelzés hogy nem felelt volna meg.én F8-at használtam processzorhűtőre és nagyon jó.
-
taranis
addikt
Sziasztok! Enermax Liberty 500-as tápban cserélnék ventit. 12cm-es van benne, 0.3A-es. A táp szabályozza a fordulatszámot, a feszt emeli ha szükség van rá. Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ventit érdemes venni ebbe? Azt olvastam, hogy vannak ventik amik el sem indulnak vele egy bizonyos feszültségig. Halkat szeretnék, mert a házban elég jó a légáramlat. Ill. azt is olvastam, hogy a kék és piros vezetékek fel vannak cserélve ennél a tápnál, így valószínűleg forrasztgatni kell új ventinél..
-
kissdani
senior tag
-
-
pcsabat
őstag
-
pcsabat
őstag
válasz
kissdani #875 üzenetére
hát a PFC-vel maximum az áramszolgáltatónak kedvezel. Valószínűleg menni fog vele, nem ez a gond. De pl. ha nincs benne vagy nem működik a túl áram védelem, akkor az egész géped elviheti, ha meg mondjuk a rövidzárlat elleni védelem hibádzik akkor elfüstölheti/felgyújthatja akár az egész gépet is (kevésbé szerencsés esetben mindent ami körülötte van). Nem az a baj ezekkel a tápokkal, hogy nem megy el velük a gép, hanem, hogy veszélyesek - én spec biztos nem hagynám ott egy fél napra a gépem ha codegen vagy HKC vagy LC power vagy egyéb csuda táp lenne benne.
-
kissdani
senior tag
Egy ilyet rendeltem bele!
Igazatok van hogy nem ér annyit de, egy minimális fogyasztású htpc-be kell házzal együtt kaptam a tápot és ugygondolom hozzáteszem laikusan hogy 50-60w-ott ki tud szolgálni egy uj 450w-os codegen!
Nem akartam sokat rákölteni ugyhogy két választásom volt, vagy veszek itt a ph-n egy használt de jobb minőségú tápot, vagy veszek ebbe egy ventit! Ami nekem fontos hogy minél halkabb legyen, mert mindig menni fog a gép, és a használt táp még mindig lehet zajos!
Ezért döntöttem inkább a biztos megoldásnál venticsere! -
pcsabat
őstag
válasz
kissdani #870 üzenetére
annyit hozzátennék, hogy egy XFX Pro 650W van a gépemben most, ebben egy olyan 14 centis (13.x bocsánat) venti van ami tesztek alapján olyan 28-30 db-es (terheléstől függően, mérve és nem papíron). Na már most ezen kívül van még az általad is linkelt coolink swif2-ből 6 db (nem is az 1200 RPM-esből hanem a 800-asból ami halkabb elvileg valami röhejes 8 db-t írnak rá) meg 2 db Alpenföhn wing boost 12 cm (ami híresen jó és halk ventilátor és kb. 700-800 rpm megy ha épp netezek vagy filmezek csak és a coolinknél halkabb). Amit ki akarok hozni belőle, hogy a táp még ilyen jó és halk ventik mellett sem hallatszik igazán ki, pedig papíron sokkal nagyobb zajt kellene csapnia mint a többinek. Úgyhogy nem feltétlenül kell törekedni 20 db-re, de én még mindig tartom, hogy a codegen tápot dobd ki és vegyél helyette egy normálisat olcsón az FSP ANP sorozatból.
-
kissdani
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz
kissdani #866 üzenetére
Hogy az a 94,2 mi akar lenni mert ha köbláb akkor még sok is ha m3/h akkor meg nagyon szűkös.Lehetne 100 feletti m3 szállítás. A 3 pines csatlakozó nem jó az egyedi 2pines helyett mindenhogyan át kell polaritáshelyesen szerelni vagy forrasztani.De nem árt egy 65-68 CFM szállítású venti.
Pld ez inkább megfelelne.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok!
Egy Codegen 450w-os tápból szeretném kicserélni a ventit! Szétszedtem leirtam amik rá vannak irva de sajnos nem találok rólla adatot mennyi légszállitású stb..
Ezek voltak ráirva: nj12025sm dc12v 0.22a ning jie electronic
Valaki tudna segiteni milyenre cseréljem ki? 120x120x25mm
Egy ilyet néztem bele de ez 3pines ami van benne az 2pines szerintetek jó bele? Ilyenkor kicseréljem a csatalakozóját?Köszönöm!
-
andrade
senior tag
Pld ez a venti megfelel már egy tápba, általában 65-68 köbláb/perc szállítású már jó. Lényege hogy az eredeti ventillátor szállításánál 10%-al legyen max. kevesebb.Direkt tápba nemigen tartanak az üzletek olyat ami az eredeti, és a ventillátorok többsége csak forrasztással csrélhető mert ha dugós csatlakozású is azt a kis dugót átszerelni nem egyszerű, és bármilyen cseréhez kis gyakorlat azért kell. Garanciásan is javítaniuk kell az időn belül azt meg kell kérdezni az eladótól.
-
Nauda
tag
Sziasztok.
Segítsetek légyszi. Iszonyat hangja kezdett lenni a Chieftec GPS-500A tápomnak
két év alatt.....
Ha jól láttam akkor a forgással is akad egy-egy pillanatra probléma
Még garanciális a dolog, csak nem tudom mitévő legyek, mert én pécsen csücsülök a garancia meg ipon
Ha nagyon egyszerű rajta ventit cserélni, akkor ajánljatok légszi valami ventilátor típust, mert nem vagyok képben. Csatis ebben a ventilátor, vagy forrasztgatnom kell? Amúgy nem érdekes hogy világítson meg ilyenek, csak jól működjön ezzel a táppal, és megfelelő hűtést adjon + ne legyen repülőgép
Vagy inkább gariztassam? egyáltalán ez garanciális téma? mai világba már semmi se biztos
Előre is köszi.
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
-
pcsabat
őstag
FSP Hexa 500-ba is jó lehet egy sima Arctic F12?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy FSP 400W-os táp amibe nagyon hangossá vált a ventilátor, jelenleg pontos táp modell típust nem tudok mondani de a benne lévő venti 120mm-es 25mm magas és 12V +- azaz két eres vezetékkel ellátott megoldás. Milyen ventire érdemes kicserélni a lehető legköltséghatékonyabb módon? Válaszokat előre is köszi.
-
andrade
senior tag
válasz
hekkerman #851 üzenetére
A pro-t hogyan akarod ventillátorba beépíteni? Az egyik oldalon félkör alakú rács van nem? Csak kifúvónak lehet házba tenni! És azt is ki kell deríteni hogy a táp ventillátora milyen vezérléssel megy mert azt nem ajánlatos PWM-re változtatni.Többnyire termisztoros hőre vezérelt ventik vannak, ahhoz meg elég a +- szál.
-
hekkerman
tag
Üdv!
CM Real Power M520ba szeretnék ventit cserélni.
Itthon Arctic F12 PWM Prom van, ami 54cfm vagy 92m^3/h 0,15A ez kiválthatná a táp 61/103-as 0,19A-os ventijét? Hangra ez tetszik a legjobban. Full terhelésen nem használom, kb max 250w a gépem fogyasztása.
Ez közelített legjobban a táp ventijéhez azok közül ami van most itthon: cm 0,37A-es, aerocool 0,35A-es, ezek 2000 felett pörögnek azthiszem. vagy van még egy xilence 0,1A ez 68cfm-et ír, 6v-ról indul, de a hangjára nem emlékszek.
Csak annyit szeretnék elérni, hogy netezés közbe azért ne süvítsen a ventillátor. A tápot most takarítottam ki.
Előre is köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest