- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
mr_ricsi #1044 üzenetére
Ne kezdjünk el megint arról "vitatkozni", hogy mi a papír és mi az élet ? Volt már itt benne részem, elég.
Ilyen viták után, volt már itt a jelmondatom:Elmélet és gyakorlat között annyi a különbség, hogy mindig a gyakorlat dönti el, az elmélet helyes e ?
96 óta pécézek és mindig a halkítás. csendesítés volt a mániám, a tuning mellett, vagy együtt is. Az esetek 90%-ában a hűtés mod érdekelt. Pár év alatt itt is megjelent nem egy, amire azt mondták a szakik: Azt úgy nem lehet, melegedni fog, stb, de lehetett. Azóta is mennek, köszönik jól vannak. Sőt. Talán háromszor is volt olyan, dolgom, amit hivatalos tesztelésre is felajánlottam itt. Volt ebben alaplap, proci, ram, vga, táp. Egy szóval minden vegyesen, mint a koldussz@r...
De csak a tápokról:
Ha kicserélek egy táp ventit, legyen az atomerőmű, vagy átlag pc (mert mindenben volt részem) és nem tartottam be a gyári paramétereket, szerinted (is) kókler vagyok ? Akkor is, ha a sokkal csendesebb és esetleg kevesebbet fogyasztó ventitől semmivel nem melegebb a tápból távozó hő , Pedig ugyanaz a felhasználó ugyanazon dolgokkal terheli, a mai napig ?Na ez a gyakorlat, nem folytatom és részemről lezárva a szájkarate...
-
hamizoli
tag
válasz
mr_ricsi #983 üzenetére
Itt a [PH tesztben] és máshol is a netes képeken 0.33A látszik a venti matricáján.
-
hamizoli
tag
válasz
mr_ricsi #952 üzenetére
mr_ricsi: amit itt ajánlottál SCYTHE Slip Stream SY1225SL-12H ventit az megfelelő lenne-e a Corsair VX450-es tápban lévő ADDA AD1212MB-A71GL ([adatlap pdf.]) venti helyett? Vagy esetleg valami mást helyette (pontos típus kéne).
Így 5év környékén elkezdet morgó,súrlódó hangot adni, ami engem zavar (előbb-utóbb úgyis cserélni kell majd). Gariztatni se tudom már, az évek során elkeveredtek a papírjai, doboza -
tornas
őstag
válasz
mr_ricsi #939 üzenetére
Gondolom erről a tápról van szó, (esetleg az 550 W-os vagy a 450 W-os is szóba jöhet még) verzió:[link]
Véleményem szerint ezek is ízig-vérig Codegen belsővel készülnek és nem Sirtec belsővel.
Miért?
- Mert a Sirtec, ha jól tudom (és az általam eddig látott és olvasott Sirtec belsős tápok), akkor nem használtak/használnak HEC típusú kondikat (lehet, hogy sose használtak).
- A fő- és egyéb trafók jelzései is a Codegenre utalnak. Az ERL-35 (vagy ERL-39) jelzés a főtrafón a Sirtec-nél nem megszokott (talán sosem nem volt megszokott). Az ERL jelzés a főtrafókon megtalálható pl. a HEC belső tápoknál is és egyéb neve-nincs, gyagi cuccoknál is. A Seasonic meg VERL jelzést használ a főtrafókon.
- ...és a nyáklap és egyéb komponensei is olyan "Codegen-esek".De hangsúlyozom: lehet, hogy tévedek.
-
djdaniel
senior tag
válasz
mr_ricsi #906 üzenetére
köszönnöm a válaszod, nos erre nem is gondoltam.
Tudom hogy a táp a noname kategória, de egy régi 2magosba pc-be szerintem még tökéletes, most új tápot nem tudok bele venni, nos már jó pár éve benne van, eddig nem volt vele semmi gond, remélem ki gyulladni nem fog, max be szerzek egy poroltót addig még nem jön össze egy tápra.
Nos ki takarítottam a tápot, be lélegeztem vagy fél kg-ram port, most nem hangos a ventilátor.
Az új gépembe sincs valami felső kategóriás tápegység, sima 500wattos fps hexa. -
draco31
veterán
válasz
mr_ricsi #899 üzenetére
Ez igaz, ha megint lesznek ilyen kellemes finom 40 fokok, mint idén. Ha addig kibírja ez a jó kis Codegen.
Egyébként kap friss levegőt bőven, mert a ház oldalában egy 12cm-es Revoltch RL026-os fújja a friss levegőt befelé, és ennek a nagyrésze megy keresztül a tápegységen. -
draco31
veterán
válasz
mr_ricsi #845 üzenetére
Igen, én is így voltam a tanácsával.
Közben eszembe jutott, hogy a gépházam oldalán lévő szintén 12cm-es venti a tápegységre van kötve egy molex átalakítóval, ahogyan gyárilag volt rajta. Vagyis lehet úgy kötni hogy a molexbe, vagy pedig az alaplapra, és úgy 3 vezetékes, tehát gondolom az is fordulat szabályozós lehet. Szóval rádugom a molex csatlakozóra, és úgy meglátom hogy mekkora orkánt csinál.
Egyébként miért van 4 vezeték ezen a ventin? Kettő az áram, egy a szabályozás miatt, és mi a negyedik? -
pcsabat
őstag
válasz
mr_ricsi #841 üzenetére
kipróbálom majd ellentétesen is bekötve. Viszont a themaltake ami szabványos 3 pines kábellel bír, bekötve csak ugrott egyet majd állt. Nem hiszem, hogy rosszul kötöttem be, bár meglehet, kellett a gép így nem akartam vele sokat tökörészni, betettem a chieftec-et amivel pöccre indult is, elvileg ez is tud 1600-1700-as fordulatot, bár légszállításra kevesebbet írnak.
Tápcsere érik, ugyanis ez már nem garis - ezért is mertem megbontani - és előfordulhat, hogy lesz 2 vga-s rendszer a jövőben, arra már bőven kevés lehet. Szeretnék egy komolyabb 600-650W-osat (valami olyat amiben 3 év múlva sem kell ventit cserélni). A mostani annak ellenére, hogy rá van írva, hogy gigabyte azért nem egy csúcsminőség, sőt a gagyi fajtából való - anno erre volt keret.
A forrasztós dolgot viszont megfogadom
-
pcsabat
őstag
válasz
mr_ricsi #836 üzenetére
no, hát érdekes módon egyikkel sem működött így egy valamivel gyengébb 65 cfm-es chieftec venti került bele (ezt egyébként is tápokba szokták rakni). Ezzel megy, bár gondolom nem lesz túl hosszú életű a kisebb teljesítmény/légszállítás miatt, de ha behal akkor veszek egy másikat - már egyébként is érik régóta. Egy kísérletnek azért jó lesz - eddig fél óra prime 95 után szépen muzsikál, nem mutatkozik hiba.
-
pcsabat
őstag
válasz
mr_ricsi #834 üzenetére
köszönöm, így fogok tenni! Majd referálok az eredményről. Egyébként ha a thermaltake-t csak a + és - kábelével kötöm be a tápba (így gyakorlatilag ki van iktatva teljesen a potis szabályozása és egy mezei ventilátorként fog üzemelni), akkor is max fordulaton fog menni? Igazából nem értem azt, hogy a hőfokszabályzója a tápok hőmérsékletéhez van igazítva, nem a táp fogja szabályozni hőmérséklet/teljesítmény függvényében?
Bocs, ha értetlen vagyok, de ebben a témában eddig annyit tettem max, hogy az alaplapra rádugdostam a ventiket
-
pcsabat
őstag
válasz
mr_ricsi #829 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ, már épp azon gondolkodtam kinek írjak pm-et
.
Akkor elvileg a pwm miatt bekötve ezt: [link] figyelemben tartva sem biztos, hogy működne a dolog?
Esetleg Ő nekem is megfelelő lehet? Mert akkor írok merlinnek
Igazából ilyen blade master hever itthon parlagon már egy ideje, ezért gondoltam, hogy belerakom, hátha nem kell másikra költeni, de 2k-t még megér, hogy halkabb legyen a táp.
-
rob83
aktív tag
válasz
mr_ricsi #771 üzenetére
Szia!
Nem régiben cseréltem ventilátort a tápomba!
Olyan kérdésem lenne,hogy mikor hidegen bekapcsolom a gépet az Uefi-ben a venti fordulatszáma kb.egy fél percre maxon megy,de utána lemegy 900-1000 Rpm-re! Ez normális?
Eddig nem vettem észre,én arra gondolok,hogy hűlt egy kicsit az idő és talán azért?
Tápom: FSP BlueStorm II
-
hide5
csendes tag
válasz
mr_ricsi #659 üzenetére
Az eredeti Chieftec által szerelt ventilátor: GP D12SH-12(f) - Yate Loon Electronics
Gyári adatok: D12SH-12C, fordulat: 2000, légszállítás: CFM 69,0, zaj: 32 dB
Ezt találtam: [link]Ha a Logout cikke [link] szerint átszámolom a Coolink 60.4 m3/h szállítását CMF-re, akkor 35,6-ot kapok. (imádom ezeket a köbláb/miatyánk mértékegységeket
)
Ez kisebb a gyárinál, de hangsúlyozom, hogy a táp terhelése csak legfeljebb 150 W, jelenleg is 60w-os átlagfogyasztásnál 454 a venti fordulatszám, a gyári maximumot, a 800 1/p-et még soha nem érte el!!Természetesen, akinek kell a teljes táp teljesítmény, ne ezt válassza!
-
Sziszka_88
tag
válasz
mr_ricsi #636 üzenetére
Bizonyára változó kinek mennyire hamar megy tönkre, lesz poros -én 3 év után most bontottam meg a tápot.- Mindig kifújkodtam, ahogy tudtam meg is lepődtem mennyire kulturált volt mikor szétszedtem. A hűtőnek semmi baja egy csapágyhang, kotyogás nincs.
Pedig nincs túlméretezve a tápom erre a gépre
Egyszerűen hangos volt ezért lett lecserélve.
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #600 üzenetére
Akkor szerencsés vagyok az enyém is elindul 5,1V-on
Meg az összes tesztben amit anno olvastam róla.Hiszen én is a tápba vettem még 2010-ben.
Mondljuk a végén nem került bele de még mindig szolgál a CPU hűtőn.
De legyen igazad van!Rizikós belenyúlni a tápba és cserélgetni az alkatrészeit már ha nem gyári.Ezzel zárhatjuk is a topicot. -
tomgabor
őstag
válasz
mr_ricsi #596 üzenetére
Ezt szeretem itt, az ember megkérdezi melyiket vegye, azt mondják "ez jó lesz", meg is veszi azt de utána kiderül hogy még se jó.
Ti meg erre: "teljesen egyértelmű volt hogy nem lesz jó" és még hülyének is néztek hogy ezt nem tudtam.A kérdéseim: ez szop@tás vagy csak a másik kárából szeretnétek tanultok?
Ez olyan mint a munkatársam, feltesz egy lengőpolcot, ki is fizetik neki, azt a tulaj megkérdezi: ez stabil?
Erre ő: felelősséget nem vállalok érte ha leesik. -
tomgabor
őstag
válasz
mr_ricsi #589 üzenetére
Bocsánat elírtam.
Számoljunk: 3800 + Zalman 3240 + futár 1500 = 8540 Ft
Új táp = 14000 Ft 3 év garanciával.Hova kezdjek keresgélni, számomra tök egyértelmű hogy az új táp jobban megéri.
(#588) andrade: ez 0.33A vesz fel még sem jó
(#590) bluyoo: EasyTune-al csak a CPU ventilátort tudom szabályozni, azt meg nem tekerem feljebb.
SpeedFan meg nekem kínai. -
tomgabor
őstag
válasz
mr_ricsi #585 üzenetére
GP D125H-12F, DC 12V 0,30A, 809, Yate Loon Elektronics.
Ezek vannak pontosan ráírva. Többet nem tudok róla.
(#583) bluyoo: Rádugtam, ha össze van rakva a gép akkor állandóan 900-as a fordulata, de ha leveszem az oldalát és kikötöm a házhűtő ventilátorokat hogy minden jobban melegedjen akkor már felemeli 1250-re.
CPU hűtőnél sem ér sokat mert az is mármint a CPU hűtője mindig a minimum fordulatán forog, mert bőven elég.(#584) andrade: Nem az a bajom hogy rángatózik, hanem az hogy ugyanazon a feszültségen kevesebb levegőt szállít mint a gyári hűtő és így nem merem egyedül hagyni a gépemet.
3800Ft-ba van nekem ez a ventilátor most, többet már nem költök ilyen dolgokra mert akkor ott vagyok hogy egy fél táp árát elb@sztam ventilátorra ami nem is biztos hogy jó.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
mr_ricsi #312 üzenetére
Szia, köszi a választ, a ventilátornak nincs semmi baja, működik.
Van egy Noctua NF-S12B FLX ventilátorom, ami 100.6 m3/óra -->59.21 CFM- re képes.
Ez még kicsivel több is mint a gyári, gondolom megfelelő.
Akkor azt mondod, (teljesen logikusan) hogy ha nagyobb terhelésen lenne a gép, akkor emelné a venti fordulatszámát, így a noctua-ét is.
(Nem vagyok hülye, csak megerősítés kell)Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged