- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz skilled88 #890 üzenetére
attól a scythe-tól megsüketülsz az tuti
Olyat nézz bele ami azonos feszültségen indul mint a gyári és maximum 10%-al kisebb a légszállítása mint a yate loon-ak. Feleslegesen nem kell bele ilyen brutális teljesítményű venti és csak hangosabb lesz tőle sokkal.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
-
pcsabat
őstag
válasz kissdani #875 üzenetére
hát a PFC-vel maximum az áramszolgáltatónak kedvezel. Valószínűleg menni fog vele, nem ez a gond. De pl. ha nincs benne vagy nem működik a túl áram védelem, akkor az egész géped elviheti, ha meg mondjuk a rövidzárlat elleni védelem hibádzik akkor elfüstölheti/felgyújthatja akár az egész gépet is (kevésbé szerencsés esetben mindent ami körülötte van). Nem az a baj ezekkel a tápokkal, hogy nem megy el velük a gép, hanem, hogy veszélyesek - én spec biztos nem hagynám ott egy fél napra a gépem ha codegen vagy HKC vagy LC power vagy egyéb csuda táp lenne benne.
-
pcsabat
őstag
válasz kissdani #870 üzenetére
annyit hozzátennék, hogy egy XFX Pro 650W van a gépemben most, ebben egy olyan 14 centis (13.x bocsánat) venti van ami tesztek alapján olyan 28-30 db-es (terheléstől függően, mérve és nem papíron). Na már most ezen kívül van még az általad is linkelt coolink swif2-ből 6 db (nem is az 1200 RPM-esből hanem a 800-asból ami halkabb elvileg valami röhejes 8 db-t írnak rá) meg 2 db Alpenföhn wing boost 12 cm (ami híresen jó és halk ventilátor és kb. 700-800 rpm megy ha épp netezek vagy filmezek csak és a coolinknél halkabb). Amit ki akarok hozni belőle, hogy a táp még ilyen jó és halk ventik mellett sem hallatszik igazán ki, pedig papíron sokkal nagyobb zajt kellene csapnia mint a többinek. Úgyhogy nem feltétlenül kell törekedni 20 db-re, de én még mindig tartom, hogy a codegen tápot dobd ki és vegyél helyette egy normálisat olcsón az FSP ANP sorozatból.
-
pcsabat
őstag
FSP Hexa 500-ba is jó lehet egy sima Arctic F12?
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #841 üzenetére
kipróbálom majd ellentétesen is bekötve. Viszont a themaltake ami szabványos 3 pines kábellel bír, bekötve csak ugrott egyet majd állt. Nem hiszem, hogy rosszul kötöttem be, bár meglehet, kellett a gép így nem akartam vele sokat tökörészni, betettem a chieftec-et amivel pöccre indult is, elvileg ez is tud 1600-1700-as fordulatot, bár légszállításra kevesebbet írnak.
Tápcsere érik, ugyanis ez már nem garis - ezért is mertem megbontani - és előfordulhat, hogy lesz 2 vga-s rendszer a jövőben, arra már bőven kevés lehet. Szeretnék egy komolyabb 600-650W-osat (valami olyat amiben 3 év múlva sem kell ventit cserélni). A mostani annak ellenére, hogy rá van írva, hogy gigabyte azért nem egy csúcsminőség, sőt a gagyi fajtából való - anno erre volt keret.
A forrasztós dolgot viszont megfogadom
-
pcsabat
őstag
sztem nem kell forrasztani. Ahogy nézem a belsejét, sztem itt is elegendő összekötni a vezetékeket és körbe szigetelő szalagozni normálisan. Én pont most csináltam meg a giga tápomban. Arra érdemes odafigyelni azért, hogy ha összekötöd a vezetékeket ne lógjanak rá semmire a tápban (én a venti mellett a táp falához szorítottam őket).
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #836 üzenetére
no, hát érdekes módon egyikkel sem működött így egy valamivel gyengébb 65 cfm-es chieftec venti került bele (ezt egyébként is tápokba szokták rakni). Ezzel megy, bár gondolom nem lesz túl hosszú életű a kisebb teljesítmény/légszállítás miatt, de ha behal akkor veszek egy másikat - már egyébként is érik régóta. Egy kísérletnek azért jó lesz - eddig fél óra prime 95 után szépen muzsikál, nem mutatkozik hiba.
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #834 üzenetére
köszönöm, így fogok tenni! Majd referálok az eredményről. Egyébként ha a thermaltake-t csak a + és - kábelével kötöm be a tápba (így gyakorlatilag ki van iktatva teljesen a potis szabályozása és egy mezei ventilátorként fog üzemelni), akkor is max fordulaton fog menni? Igazából nem értem azt, hogy a hőfokszabályzója a tápok hőmérsékletéhez van igazítva, nem a táp fogja szabályozni hőmérséklet/teljesítmény függvényében?
Bocs, ha értetlen vagyok, de ebben a témában eddig annyit tettem max, hogy az alaplapra rádugdostam a ventiket
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
még találtam egy ilyet itthon: Thermaltake TT-1225A - ez külső fordulatszám szabályzós (nem pwm), de normál 3 pin vezetéke van, 0.48A és 12v van megadva rajta. Ha jól emlékszem ez tud akár 2500-as fordulatszámot is és alacsony fordulaton sokkal halkabb mint a gyári venti. Ez megfelelhet a giga tápba?
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz mr_ricsi #829 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ, már épp azon gondolkodtam kinek írjak pm-et .
Akkor elvileg a pwm miatt bekötve ezt: [link] figyelemben tartva sem biztos, hogy működne a dolog?
Esetleg Ő nekem is megfelelő lehet? Mert akkor írok merlinnek
Igazából ilyen blade master hever itthon parlagon már egy ideje, ezért gondoltam, hogy belerakom, hátha nem kell másikra költeni, de 2k-t még megér, hogy halkabb legyen a táp.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Gigabyte SuperB 550W típusú tápomba szeretnék "beleheggeszteni" egy CM blade master-t a jelenlegi gyári helyett, ami kissé már megfáradt hangot bocsájt ki - és a leghangosabb eleme a gépemnek. Szerintetek erre van lehetőség? Megoldható úgy, hogy szabályozza a fordulatot (4pin pwm venti a blade master)?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest