-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Megpróbálom még egyszer, hátha segít valaki.
Adott egy egy Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition tápegység.
(Be sem szereltem, a gép mellett van, onnan dugdostam fel az alaplapra, videókártyára)Ventilátora morog, telefonnal próbáltam felvenni a hangját. A hátulján lévő aktív-passzív mód ki-be kapcsolásnál hallható a legjobban a morgás. ( az szgép közben megy)
Kutattam a ventilátor után , de csak annyit találtam, hogy a Seasonic 650W, 850W, 1000W, és 1200W prime típusaiban is ez van., konkrétan a Hong Hua HA13525H12F-Z (135mm, 12V, 0.50A, 2000 RPM, Fluid Dynamic Bearing) /Van ahol 2300 rpm-nek írják./
Erre a ventilátorra nem csak én panaszkodom, a morgó hangú táp másokat is zavar:
Itt a táp ventilátor cserés topikban nem is olyan régen sokszor lett említve a Be Quiet Pure Wings 2,
[link] mint alternatíva, de a Nanoxia Deep Silence is. [link]Noctuából ajánlásként láttam még az NF-A14 FLX-et is, [link] valamint a Noisblocker NB-Blacksilent Pro PK-3 is.[link]
Régebben ugyanitt a fórumon említik, hogy különösen fontos a statikus nyomás a légszállítás és az indítási feszültség, kb 2 éve inkább már csak a légszállítás és indítási feszültség a fontosabb az olvasottak szerint. Igyekeztem utánanézni és a gyári táp ventilátorok valóban nagy(obb) statikus nyomással bírnak, mint a házhűtő ventilátorok.
A Seasonic gyári HA13525H12F-Z számú ventilátor adatairól nem találok semmit, hogy némi támpont legyen.
Egyéb tesztek alapján annyit tudtam kideríteni, hogy 400-600W közötti terhelésen 1000 rpm-en járatja a táp gyári ventilátorát.Nálam normál használat során ( nem RIG-be kell, rendes szgépbe használnám) most max terhelésen 300VA a fogyasztás játék közben a konnektorból mérve. Ha gépet újítok sem lesz 400VA-nél több. A táp 90% hatásfokú, tehát nagyjából 30-40W lenne ami fűt. ( gondolom én mint laikus)
Egy Nanoxia deep silence 1100 rpm [link] [link] van itthon a fiókban. Azt 18650-es akkuval teszteltem, arról elindul. Létezik a Nanoxiának 1400 rpm-es meg 1800 rpm-es verziója is, de nem tudom jó-e bármelyik is a táphoz.
Ha nem jó, tudtok hozzá valami jó és csendes ventilátort ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- LEGO klub
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- További aktív témák...
- Lian Li Unifan SL 9 darabos szett.
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó /Garanciás/
- 4db Be Quiet Pure Wings 2 PWM 120mm
- 4db. Noctua Redux NF-P12-1300 PWM és 1db. NF-S12B-1200PWM ventillátorok egyben eladók
- 3x Lian Li UNI FAN SL-INF ventilátor szettek, Fehér, 4 PIN PWM FAN, 3 PIN ARGB LED
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest