- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
U.i.: közben megnéztem a silent specifikációt, azt semmiképpen ne rakd tápba, mert csak 7v-ról indul!!!
-
-
MM
őstag
Már ketten is cseréltük erre:
Be Quiet SILENT WINGS 3
140mm high-speedEz a nem PWM-es verzió, alacsony feszültséggel elindul ez is, viszont van rendesen légnyomás/légszállítás is.
1 csavar + 2 oldalú ragasztó tökéletesen fogja, főleg, ha úgy szereled be, hogy alul van a ventilátor, de a spéci sarkok miatt nincs nagyon más opció. Illetve de, a tápot kellene megfúrni.
Az 1500 Ft-os Arcticot mondjuk simán furkálnám!A sebességgel nem lesz gond szerintem, ezeket az 1600-1700 RPM-es ventilátorokat 600-700RPM-en tekeri csak.
A gyári 2300-as viszont alapból 1000RPM felett indul...
A Swif2-vel pedig az a baj, hogy kicsi, illetve azonos feszültségen még alacsonyabb a fordulatszáma.
Egyébként szerintem - szigorúan méret arányosan - van olyan jó, mint a SW3... -
MM
őstag
válasz
DroiDMester #3176 üzenetére
Szerintem nem erőltettem semmit, sőt...
Egyébként pl. a Swif2 1201 is elindul 3V környékén, bár ezt hivatalosan nem nagyon reklámozzák.
-
MM
őstag
válasz
abridabri #3173 üzenetére
Kapcsold le az elosztót a táp előtt, vagy a tápot úgy, hogy még megy a gép.
Akkor rendesen ki lesz szívva. (Az mindig jó!)
3 pin -> 2 pin kábel (4 pin ventilátorhoz is jó)
A biztonság kedvéért szigszalaggal körberagasztanám a csatlakozót, persze zsugorcső elegánsabb...
Mielőtt PWM ventilátort rákötsz, ellenőrizd le, hogy
- elindul-e 5V-on
- nem zörög, ha fesz. alapon szabályzod -
MM
őstag
válasz
zotyi85 #3171 üzenetére
Próbáld ki! (mivel van 3 pines verziója is, szerintem amúgy nem... )
Ha van molex -> 3pin átalakítód, aminek az oldalát levágod, akkor a 4 pines ventiálotorokat rá tudod dugni 12V-ra és 5V-ra is.
vagy
(itt a molexben tükröznöd kell a másik oldalra a csatlakozókat 5V-hoz, ha benyúlsz mellé egy kis lapos fejű csavarhúzóval, ki tudod húzni őket...)Ha kicsit megfogod a ventilátort, és úgy is elindul 5V-on, illetve nem morog, akkor a tápban sem lesz vele gond.
(A legegyszerűbb egyébként egy Zalman fan mate + tartalék táp + gemkapocs, azzal szoktam tesztelni a ventilátorokat...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- Lian Li Unifan SL 9 darabos szett.
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Corsair AF120 RGB Slim INGYEN FOXPOST
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest