- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
devast #162797 üzenetére
"ipv6 prefix"
Az meg mi?
Annyit tudok róla, hogy a TARR-nál ezt az ipV6-ot kompletten tiltanom kellett a LAN beállításokban mert össze vissza szakadozott a NET miatta ha minimális volt a LAN terhelés.
Ezért mondtam feljebb, hogy az átlag felhasználónak fogalma sem lesz arról hogy a Kláudflér miatt lassú a netje este vagy hogy mekkora mázlista mert jó az ipV6-ja. -
devast
addikt
-
snyper990
őstag
válasz
Dzs3ko #162793 üzenetére
Az IGMP verziót átállítottad, ahogy tuto558 fórumtárs mondta? Utána újraindítottad a routert és a set top boxot?
A boxot közvetlenül a HGW-re kötve megy az adás?
IGMP proxy esetén ha a kiválasztott portra közvetlenül csatlakoztatod a boxot, akkor elvileg mindegy, hogy tudod-e módosítani az IGMP konfigot, mivel az olyan, mintha a routereden keresztül kb. egy hosszabbítóval közvetlenül a HGW-hez csatlakoztatnád a boxot.
Lehet, hogy engedélyezni kell hozzá a HGW-n a DHCP-t, ha le lenne tiltva. De az is lehet, hogy a port kiválasztása mellett ISP profilt is választani kellene, hogy működjön, az viszont a Telekomnál nem publikus, a listában nem lesz benne -
patrikcoc
senior tag
válasz
Atomantiii #162791 üzenetére
Úgy néz ki mindennapos lesz megint…
-
tylerddd
veterán
Üdv! Optikai internetem elment világgá. Ma volt itt villanyszerelő, dolgozott mindenfelé, de az optikai kábelen fent a padláson nem látok sérülést. Technicolor FGA2235-ön csak a LAN led világít, hiszen be vannak kötve a cuccok, de az Internet nem világít. Próbáltam áramtalanítani, de semmi. Mit próbáljak meg még esetleg házilag, mielőtt hívom Vandát? Reset van ezen? Olyankor elszáll minden? Saját routerrel használom egyébként. Korábbi ONT-oknál okozott meghalást az, hogy jött-ment az áram, talán itt is ez történt. Köszönöm!
-
Üdv! Meg kellett bolygatni az otthoni előfizetést amibe gyakorlatilag nem történik változás, de a rendszer küld egy új boxot a változatlan netünk mellé (látjuk h be fog kerülni egy automatába), de erre nincs szükségünk, mert a mostani sem funkcionál, saját eszköz van utána kötve és ossza az a netet stabil közel 1000/53-al. Kell nekem azzal foglalkozni vagy maradhat a dobozában? Azt tudjuk, hogy wifi6-os lesz a mostani 5 helyett, de totál felesleges a saját routerem mellett, a régin is ki van kapcsolva a wifi.
Itt még koaxon jön be minden és a plafon netünk van legalábbis sebességben.
Köszi! -
AnonymusX
őstag
válasz
Comes #162780 üzenetére
Szia!
A router topikban többet tudnának mondani az eszközről. A topik összefoglalójában vannak ajánlott mesh rendszerek is felsorolva.
A Wifi topikban pedig ki tudod tárgyalni, hogy mi is a gond a mostani rendszereddel és pontosan min szeretnél javítani.
-
snyper990
őstag
válasz
Comes #162780 üzenetére
Szia!
Ez inkább az otthoni hálózatos topikba való kérdés (de ott is érdemes előbb a keresővel ellenőrizni, nem volt-e már az általad említett eszközökről szó, illetve rákeresni, hogy milyen mesh eszközöket szoktak ajánlani) -
Comes
tag
Sziasztok!
Jelenleg, a szolgáltatótól van beüzemelve 3db KAON AR1344E típusú mesh, a ház különböző pontjaira elhelyezve (a ház 135nm, kétszintes).
Nem annyira - sőt egyáltalán - nem vagyok megelégedve ezekkel az eszközökkel, így alternatívát keresek a helyükre.
A jelenlegi otthoni netünk 1000/1000 mbps-os, a mesh-ek vezeték nélkül vannak "összeköttetésben".
A kiszemeltek alternatívák a Tapo készülékcsaládból vannak, de pontosan nem tudom, hogy mely készülékek érnék meg a megvásárlásukat. Ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm!
-
Dzs3ko
tag
válasz
anonymus89 #162725 üzenetére
Szia,
Ez milyen router ?
Nekem RT-AX56U van és más a menüje:
A Wifi résznél 2.4 és 5 GHz esetén is be van állítva az IGMP snooping.Ennek ellenére nem megy az IPTV.
Mit rontok el ?
Szolgáltatói eszköz csak modemként funkcionál, asus router csatlakozik PPOE kapcsolattal. -
CosworthF1
csendes tag
válasz
PedroPascal #162772 üzenetére
Ahol ez történt, ott a Vodafone és a Telekom teljesen külön fizikai hálózaton szolgáltat. Először Vodafone volt bent (azon a területen optikát húztak, és az épületen belül alakították vissza koaxra), amit lemondtunk, és lett utána Telekom. A Vodafone csak az eszközeit szerelte le, a kábelezést otthagyta. Mivel nem volt ezáltal a kábel használatban, így a Telekom nem húzott új kábelt épületen belül, hanem felhasználta a korábbi Vodafone által behúzott kábelt.
-
boborján2
senior tag
válasz
PedroPascal #162772 üzenetére
Szerintem félreérted....Én úgy értelmezem hogy
a one használja a telekom hálózatát ,hogy szolgáltasson azon keresztül. A kolléga írásában amikor a vodafone optikai szálat haszláta a telekom a szolgáltatáshoz , azt szerintem úgy gondolta ,hogy az oszloptól a házban lévő végpontig.
A szolgáltatás lemondásakor nem fog kimenni a telekom (meg egyik sem) kifűzni az optikai szálat. Ha meg már ott van és nem is sérült ,akkor miért ne kötne rá. Ezzel anyag költséget és időt takarít meg a szerelő.
Persze ettől még rá lehet írni a lapra hogy a nullárol húzta újra és lehet héderelni a kocsiban a +ban nyert optikát meg eladni kis apróért -
carr
őstag
Sziasztok!
Adott egy csoda KAON. 500as leförmedvényes sebességű net. gyalázat 20m uppal.
kérdés, be tudom állítani a kaont hogy kikapcsolja estére a wifi-t?
végignyálaztam a sw-t, de sehol nem leltem, vagy csak fáradt voltam.
valaki? -
PedroPascal
őstag
válasz
CosworthF1 #162771 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Vodafone (One) használja a Telekom hálózatát és nem fordítva. A fő vonalat is mindenki a Telekomtól bérli. Javítsatok ki ha tévedek.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
RudiLicenc #162765 üzenetére
Több esetben volt olyan, hogy a Vodafone optikai szálat használta fel a Telekom a mi esetünkben szolgáltató váltáskor, szóval nem feltétlen cserélik majd.
-
-
vpeti22
újonc
válasz
Nálunk szolgáltató váltáskor nem lett behúzva új, átkötötték a Digis optikai kábelt a Telekomos dobozba.
-
-
skroy
senior tag
válasz
Valószínűleg használható lenne, de szerintem kötelező nekik behúzni a sajátot.
-
Sziasztok,
DIGI-ből fennmaradt optikai kábel lett behúzva a lakásomba felújítás során. Viszont mi Telekomot szeretnénk beköttetni. Ez a kábel újrahasználható számunkra? Az egyik vége egy DIGI-s dobozba megy be ami a villanyóráknál van, a másik vége pedig a lakásban végződik, nincs bedugva a vége sehova, el van vágva és látszódin a sárgás színű szálas anyag (?
) benne.
Ez így okés lehet bekötésnél, vághatóak ezek a kábelek?
-
Jubejo
csendes tag
válasz
NvidiaRTX #162759 üzenetére
A forumbol tudom, most a tomanet ami itt szóbakerült (ő telekom optikán szolgáltat de saját routinggal) de itt nálunk is van Tarr optika és itt nem panaszkodnak sőt, a képminőség az köztudottan jobb mint a telekomos iptv.
De igazábol persze, amig nem tapasztalod addig nincs gond, csak furcsa volt olyant olvasni hogy hűdejó mikor honapok óta áll a báll ez miatt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Jubejo #162758 üzenetére
Aztán hova lépsz tovább ha szabad kérdeznem?
És honnan tudod, hogy az jó lesz?Nekem a pl TARR-al rengeteg problémám volt.
Folyamatosan szakadozott a net, a PC össze vissza dobálta 100 és 1000Mb között a netet teljesen mind1, hogy mit csináltam.
A TV adás amit a muterom használt szintén néha nézhetetlen volt.
A csatornák közötti váltás sokszor több mp-et vett igénybe stb stb."a játékok a stream idöközönként használhatatlan"
Nem játszok online és nem nézek sztrímet / nem sztrímelek.
Azért mondom, hogy ez nagyon ember függő jelenség.
Egyedül a lassú Discord betöltésen vettem észre ezt tegnap este de az sem érint mert nem használom 24/7.Amúgy persze hogy nem hiba mert az interneted nem megy el és a rendes Speedtest annyit mutat amennyit kell.
Gondolom rengeteg ember úgy van a jelenséggel, hogy biztos a weboldal a rossz mert hát a másik oldal meg pikk pakk betölt.Ha most nem írtad volna le ezt a dolgot, a tegnapi lassú Discord betöltést én simán elkönyveltem volna annak, hogy a xar a Discord szerver.
-
Jubejo
csendes tag
válasz
NvidiaRTX #162744 üzenetére
Sajnos egy kis túlzással a fél internet érintett benne, a másik fele meg nagyjábol a t-com hálózatán lévő szervereken van. És a legrosszabb hogy általában akkor szar amikor "mindenki" használná, a torrenten nem vettem észre de a játékok a stream idöközönként használhatatlan, és a legjobb hogy nem kezelik hibának. Alig várom hogy lejárjon a hűség és léphessek tovább.
-
herion
tag
válasz
Steam letöltések nálam 1/1Gbit-el soha nem jöttek gyorsabban mint 500-600Mbit/s.
Egyszerűen a Steam szerverek ennyit tudnak. Amikor ilyen 60-70MB/s a letöltés már örülök mint majom a farkának, mert az átlag 30-50MB/s szokott lenni.
Virágbolti letöltésnél persze más a helyzet, ott ha van seed akkor teljes sávszéllel megy a buli. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Marci112233 #162754 üzenetére
Amúgy azért lett a 2Gb-es mert annak az átlagja magasabb mint az 1Gb-nek.
Na meg tényleg az az 1200Ft felár fog földhöz vágni?
Akkor már legyen a legnagyobb, hogy a munkahelyemen tudjak vele vagánykodni. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Marci112233 #162754 üzenetére
Csak M.2 SSD van a gépben, HDD-t mind kiszórtam amikor megjelentek az 1TB-os SSD-k.
A Sztímet amúgy próbáltam és csak 1Gb-el jött le a cucc mindezt úgy hogy nem volt beállítva neki letöltés korlát.
Viszont a "tudjátokhonnét" szépen jött maxon a cucc. -
Marci112233
addikt
válasz
1/1 gigabit sebességű nettel is pikk-pakk lejön 100GB gond nélkül. Tapasztalat mert nekem az van. Főleg úgy hogy én sokszor egyből NAS-ra töltök, és az gigabit sebességű így bőven elég rá az 1 gigabites net, mert hiába lenne 2/1 mert azt csak PC-re és SSD-re tudnám használni. És itt jegyzem meg hogy HDD-re mentesz akkor hiába lesz valószínű 2/1-es netzed mert a HDD korlátozni fog, de ne legyen igazam, viszont ha SSD főleg M.2-es akkor menni fog az biztos.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
patrikcoc #162749 üzenetére
Na most utána olvastam ennek az egésznek és tényleg elég nagy probléma ez, de ez megint olyan dolog, hogy kit érint.
Az én érdeklődési köreimet nem igazán érinti szerencsére.
Discord-ot elindítottam tényleg lassan tölt be, de aztán léptem is ki róla mert kb ennyit használom egy héten.
Magyar oldalak amiket használok (az a kemény ~5db) szépen működnek jelenleg is.
Amúgy érdekes ha tényleg csak annyi a probléma amit írogatnak másik fórumokon akkor miért nincs már kijavítva ez a hiba?
Itt valszeg ez van a háttérben: Pénz pénz pénz pénz pénz pénzecske. -
adika4444
addikt
válasz
patrikcoc #162746 üzenetére
Szépek ezek a 10--60%-os csomagvesztések.
Meg az is, hogy az 1.1.1.1 és a Warp is használhatatlan...
Az amúgy elég feltűnő, hogy a késleltetés nem ugrik meg, csak a csomagvesztés.
Hogy jót is írjak: Az OVH-nál lévő szervereim hibátlanul mennek, SBG, RBX és GRA, mindegyik tökéletes, ráadásul előbbi kettő gigabites linken lóg, a sebesség is egész barátságos, 50--100 MB/s közt ugrál. Olyan kitűnő peering láthatóan kevés helyre van mint a netcup-ra, na ott tényleg kikoppan a gigás link éjjel-nappal.
-
patrikcoc
senior tag
Kezdődik a fizetős CF-el is a probléma...
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Jubejo #162741 üzenetére
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, lehet nem is járok olyan oldalakon ahol ez van.
Nekem az a lényeg, hogy a Sztímről a 100GB-os játék hamar lejöjjön (meg tudjátok honnan még
), meg a YT-on a 8K-s videó ne akadozzon.
Az hogy a nemzetisport.hu nem töltődik be vagy lassú nem tud érdekelni mivel rühellem az összes sportot mert bunda bunda bunda mind.
Amúgy van valami lista a Kláudfléres oldalakról?
-
Capella
senior tag
válasz
TakiNándi #162742 üzenetére
WiFi és DHCP is le van tiltva a 2233-on, hogy nem tudsz csatlakozni?
Kábelen még csatlakozhatsz megfelelően fix IP-re állított eszközzel.
Említetted a passthrough-t. Nem az van, hogy csak a router tárcsáz be és az ad netet? Ezért nem világít a LED, mert az ONT valamiért nem csatlakozik. -
NvidiaRTX
őstag
Múlt héten húzták be az optikát az utcába és rá is repültem, ma beszerelték.
Meg vagyok elégedve. -
Lugas
csendes tag
Valaki igazán észre vehetné a T-központban, hogy az ATV EXTRA nincs átírva az EPG-ben.
-
AnonymusX
őstag
válasz
TakiNándi #162736 üzenetére
A Telekomos eszköz típusa fontos volna. A Telekom honlapján megtalálható kézikönyvében biztos le van írva, hogy jelent-e valamit az, hogy nem világít az Internet LED.
A Sagemcom 5670 és Technicolor FGA2233/2235 kézikönyve szerint, akkor nem világít, ha nincs internet kapcsolat (de ha Sagemcom 5655-ról volna szó, annak kézikönyve szerint ilyen állapotot nem vehet fel). Mivel nálad van net, akkor valószínű, hogy csak a LED-del történt valami vagy egy hibás szoftverfrissítés eredménye.
Illetve a biztonság kedvéért lehetne ellenőrizni a Telekomos eszköz felületén, hogy milyen értékeket jelez az eszköz az optikai kapcsolatról: [link]
-
L4D1K
őstag
Újraraktam a szervert, meg alapbeállításra a routert. Mostmár helyi hálózaton sem látom a plex-et
.
-
mgaben
senior tag
-
L4D1K
őstag
válasz
MasterMark #162727 üzenetére
Mire gondolsz?
Szpisti
Nálam alapon 32400, gondolom amúgy kvázi tökmindegy, lehetne 80, 20 stb... amit engedek.mgaben
Igen ezt korábban is javasolták, és megegyezik.
-
L4D1K
őstag
válasz
snyper990 #162325 üzenetére
Sziasztok.
Még mindig port nyitás és plex remote access-el sz*pás a kaon 3006on.
Megpróbáltam amiket javasoltatok korábban + még ezeket:
* modem alaphelyzetbe állítás
* port nyitás win firewall-on
* UPNP ki + manual port, illetve csak UPNPIP amit megadok kaonon ua amit látok pub IP - nem hiszem h gcnat mögött lennék
belső - külső port a plex 32400Eddig semmi változás. Kicsit kezdek kifogyni az ötletekből. Úgy érzem ennek max 2 percbe kéne telnie, nem végtelen kutatásba....
Kuka a Kaon és kérjek másik márkát?
-
-
AMD Power
titán
Számlázás,hogy a Telekomnàl? Múlt havi számla mikor kell jön?
-
cyber86
őstag
Ezek az android boxok a routeremen keresztűl is tudnának működni vagy csak a technicoloron tudnak üzemelni?
-
tomgabor
senior tag
Milyenek a mostani koax kábeles Telekom modemek? Most egy ilyen álló Kaon van, szükségem lenne a Nonstop Wi-Fi USB Stick opcióra.
Van a modemen usb, de sticket nem akarnak adni csak modem cserével mert a mostani nem Wifi6-os.
-
Capella
senior tag
válasz
cyber86 #162711 üzenetére
Az Asus alapból a 192.168.50.x címet osztja a saját hálózatán. Persze ezt átállíthatod, de nem kell, jó így.
Ha az ONT-ot az Asus WAN portjával kötöd össze a kábellel, mint ahogy PPPoE PT mellett kell a második sessionhoz, garantáltan két külön hálózat lesz a router címfordítása miatt, és nem is látják egymást, ahogy tuto558 is írta. -
cyber86
őstag
A saját routert mindig át szoktam állítani, hogy ne az 192.168.1.x tartományba menjenek hanem a 192.168.2.x-en. Meg ha jól látom nem vagyok natolva, mert azonos a routeren és a whats my ip adressen is a címem. Köszönöm ?ultibit és tuto558
-
tuto558
aktív tag
válasz
cyber86 #162708 üzenetére
Ugyanúgy kapcsold be a PPPoE PT kapcsolót, és jelentkezz be az Asussal, de ne rontsd el a jelszót a Technicolorban. Így párhuzamosan lesz egy PPPoE kapcsolata az Asusnak és a Technicolornak is, és a boxok nem fognak hálózati hibát jelezni, de a boxok a belső hálódat (Asus mögött) nem fogják látni, hiszen az Asus saját magának fog "betárcsázni".
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ha már volt téma akkor bocsánat. Van egy 2000/1000-es netem amihez van egy technicolor fga2333 amihez csatlakozott 3 db iptv box és a lan 4-es porton egy Asus BE88U. Na szóval azt olvastam, hogy kapcsoljam be a pppoe pt kapcsolót de közbe még annyit csináltam, hogy a felhasználónevet elrontottam, hogy ne tudjon a technicolor bejelentkezni. Nem tudom, hogy jó ötlet-e vagy elég a pppoe pt-t bekapcsolni. Közbe szerdán megérkeztek az új android boxok amik hálózati hibát írtak ki. Aztán annyit csináltam, hogy a pppoe pt-t kikapcsoltam és bertam a helyes felhasználó nevet így az androidos boxok elindultak pedig a régi boxok simán működtek. A kérdésem az volna, hogy most a technicolort, hogy állítsam be, hogy a routerem csinálja továbbra is a "betárcsázást"?
-
vacs
veterán
válasz
anonymus89 #162706 üzenetére
Erre a felhasználásra a 250/70-es net bőven elég!
Ha hűséget kötött, akkor az kötbéres lesz, hívják fel a 1414-et és kérdezzék meg. -
anonymus89
addikt
Sziasztok, anyósom kisebbik lánya mindig szereti úgy iranyítani, hogy ő valamelyen műszaki cikket olcsóbban meg tudjon venni részletre.
Valószínűleg ezért kérhetett optika net 2000 pro-t, amit abszúrdnak tartok annnak a személynek aki 2 mobileszközt meg egy okos tv-t (ez is kellett a lánya szerint de minek) használ 1 hónapban 5 alkalommal.
A kérdés csak kötbérrel.lehet lefelé módosítani? -
Trailbreaker
tag
válasz
RudiLicenc #162703 üzenetére
Működőképesek, de nem 100%-ig hibamentes néha megakadt nálam.
-
NeoPampalini
senior tag
-
válasz
Trailbreaker #162699 üzenetére
Egyébként mennyire működőképesek a boxok Wi-Fi-n? Egy lakásba hamarosan rendelem a szolgáltatást, viszont a boxok kizárólag Wi-Fi-n tudnának működni, ha viszont megbízhatatlan akkor elengedném a boxokat és SweetTV irányba mennék el.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Telekom optikás internet, a router az Sagecom F@st 5655v2 Ac
Mitől lehet hogy abban a szobában ahol a router van, tökéletes a wifi, de a szomszéd szobában ( kb 20-30 cm válaszfal ) már nincs , vagy nagyon gyenge a wifi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- Black & Decker töltőt keresek
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest