Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
A megváltó #9495 üzenetére
köszönöm, írtam is neki.
-
*Ropi*
félisten
válasz
A megváltó #9498 üzenetére
Tudom, többször vásároltam már tőle.
-
*Ropi*
félisten
válasz
A megváltó #9495 üzenetére
Az általad linkelt mno fórumtárs is újakat árul.
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy ksi fogyasztású xpenology-s gépem (ascrok q1900dc (laptop táp) +2 hdd) szeretnék csak ennek a készüléknek és a routernek (tplink 3600) egy szünetmentest, lehetőleg olyat, ami nem fogyaszt még 1x annyit, mint az előbb említett 2 eszköz és kompatibilis a synology-val.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
A megváltó
tag
válasz
tothjozsef #9494 üzenetére
Itt a hardveraprón
vagy upsakku.hu ha új kell
-
Cobra.
őstag
válasz
tothjozsef #9488 üzenetére
Yuasa jó ,csak elég drága. Az ismertebb boltokban kapható kínaiak is jók szoktak lenni, otthoni használatra bőven elegendőek azok is.
-
cinemazealot
addikt
Hát ha olvadóbiztosító van a lakásban, az tényleg nem egy mai darab, de akkor valószínűleg fi-relé sincs. Az ilyen jellegű spórolás pedig (védőföld és földelt aljzat hanyagolása) régebbi (bekötésű) lakásokban sajnos igen gyakori. Így amíg nem kerül napirendre a lakás felújítása, egy dolgot tehetsz: légy nagyon óvatos!
-
bordar
újonc
válasz
cinemazealot #9490 üzenetére
Köszönöm a kimeritő választ!
Igen, fénycső. Sajnos nem láttam, hogy a kábel sérült volt és összeért a fázis+nulla. A konnektorból olyan hang jött ki, mint mikor hegesztenek. Valamint a szobában fel volt kapcsolva a villany, ami lealudt arra az időre amig kinem húztam a konnektorból a fénycsövet, utána vissza felkapcsolt.
Az ups egyébként 0% load-on volt, mert a gépem aludt. Csak attól féltem, hogy addig az ideig mindkét kábelen fázis mehetett bele vagy ilyesmi, nem nagyon értek hozzá őszintén szólva. Vagy hogy a benne levő finom elektronikának meg a kondiknak nem túl jó az ilyesmi, mert védelemre való igaz, de nem abnormális körülmények között.Az tuti, hogy ugyanarról a biztositékról megy az egész, csak abban a szobában ahol az ups van, ott van földelés a konnektorokban, ahol a lámpát dugdostam, ott már nincs (mert gondolom ezzel rengeteget megspórolhattak annó). Ilyen ki-be csavargatós a biztositék, egy régi szar
-
cinemazealot
addikt
Ha a neon lámpa (kisfeszültségű/háztartási használatnál az inkább fénycső) zárlatos volt, azaz a fázis és a nulla között engedett át az üzeminél nagyobb áramot, akkor azt szerencsésebb esetben a kismegszakítónak/biztosítéknak meg kellett volna éreznie és le kellett volna oldania ... már ha az a zárlati áram az ő kioldási áramértékénél nagyobb lett volna. A konnektor földeltsége/földeletlensége ebben az esetben nem befolyásoló tényező.
Ha a fénycsöved földzárlatos volt (azaz a szerkezetén belül a fázis átvezet az egyébként földelt burkolatára), akkor az földelés nélküli konnektorban nem okozott volna ilyen jelenséget, mert legfeljebb csak a fém burkolatára vezette volna ki a fázist, aminek érintése halálos (is lehetett volna), de a kismegszakító/biztosíték csak akkor is csak abban az esetben oldott volna le rá, ha érintés után a zárlati áram elérte volna a kioldási áramértékét. Ha mindezt földelt konnektorban zajlott volna le, akkor a jelenség hasonlóan ijesztő lett volna, és szerencsés esetben a kismegszakítónak/biztosítéknak le kellett volna oldania.
Előbbi esetben az adott áramkör fázis-nulla között mérhető feszültsége csökkenhetett le egy kicsit, amit szerintem a UPS vagy meg sem érzett, vagy ha nagyon alacsonynak érezte volna, rögtön átkapcsolt volna és felszabályozta volna a kimeneti feszültséget (már ha ez a típus ezt tudja). Nagyobb gondot (benne) nem hinném, hogy okozott. Utóbbi esetben meg valószínűleg nem történt volna semmi, mert a fénycsövet földeletlen konnektorba dugtad, így a földelő hálózatot a jelenség teljesen elkerülte.
Tanulság: minden erősáramú aljzat (konnektor) legyen földelt, a lakás erősáramú bekötése után pedig legyen elhelyezve egy érintésvédelmi kapcsoló (becenevén fi-relé)! Így mind zárlatra, mind földzárlatra jobban védve vagy. ... Bizarr/kérdőjeles külsejű/állapotú ojjektumokat pedig konnektorba nem dugunk!
-
bordar
újonc
Sziasztok!
Egy olyan hülyeséget csináltam, hogy egy földelés nélküli konnektorba bedugtam egy zárlatos neon lámpát :/
Rögtön zúgni kezdett, gyorsan ki is húztam, a villásdugó egyik fémtüskéje meg is égett kicsit. Szerencsére én nem
Azon aggódom, hogy ugyanezen a biztositékon van egy másik konnektor is (az földelt) és azon van egy 750-es APC smart ups + a gépem. Árthatott ez valamit az ups-nek? A biztositék nem kapcsolt le ugye mivel ahol zárlatot csináltam ott nincs földelés, viszont az ups-nek van, szóval ha ott is zűr lett volna akkor lekapcsolt volna, nem? Kicsit aggódom, mert nincs még egy hónapos sem és jó drága volt -
tothjozsef
aktív tag
EATON NV800H szünetmentesbe milyen akksit érdemes venni és hol (webáruház). ilyen és ennyiért jó lehet?
-
Cobra.
őstag
600VA-st felejtsd el, nem lesz elég a gépedhez. A jelenleg kapható tápok és szüntmentesek 98%-a elviseli egymást. APC BE sorozat továbbra se ajánlott, mert alsó kategóriás minőség majdnem dupla áron. Eaton NV/Centralion Blazer (illetve ezek újabb verziói az 5E és az Aurora) az olcsóbb kategória, esetleg próbálhatod a 800-as Nanot is. Alsó kategóriásból kell a 800VA, drágábbakból elég a 750-es is, illetve a "prémium" kategóriából ha szűken is, de a 600-asok is elviszik rövid ideig.
-
Gyöször
senior tag
Én még csak most jöttem ebbe a topicba, nem hiszem, hogy én vagyok itt a legfőbb ajánló, de ha már így megkértél: nekem kb 2006óta van ez:
https://ipon.hu/webshop/product/powercom_black_knight_600va/14590
Nekem bevált. Ha gondolod csinálok egy tesztet most új de gagyi akksival meddig tartja ki a gépem. 450W táp, netezéskor 160Wot eszik jelenleg a gép 23" monitorral. (amd x4 965)
Tápom passzív pfc-s, az aktív jelentheti a gyenge pontot ezeknek. Egyszer kipróbáltuk egy Chieftec GPS táppal, gyorsan leverte az ups-t. Volt, hogy ment egy percig, de volt, hogy 2mp. Mostani új aktív pfc-s tápokkal nem lett kipróbálva, nincs ismerősnek ilyen, de nem is gyilkolnám vele az ups-tÉn úgy vettem ezt, hogy bent voltam műszaki vizsgán az autószerelő műhelyben és megkérdeztem a szerelőt, az irtó mocskos upsről, hogy mióta van ott, és szokták-e szerelni. Mondta, hogy ahhoz még elő ember nem nyúlt mióta letették oda, működik ha nincs áram. Ugyan ezt tudom mondani - kiegészítve azzal, hogy jó akksit kell bele venni, ha a gyári kihal.
-
cinemazealot
addikt
Maradjon köztünk: én a szünetmentesre írt látszólagos teljesítmény és a max. ráköthető hatásos teljesítmény hányadosát kb. 1,5-re szoktam belőni.
Ez kb. 0,66-os teljesítménytényezőnek felel meg, ami ha a valóságban rosszabb, és ezért száll el valamim, akkor az meg is érett az elszállásra/cserére. Szerintem ezzel az aránnyal Te sem lőhetsz nagyon mellé.
-
flymi
addikt
válasz
cinemazealot #9480 üzenetére
2.1 hangfal szett (~30W) és egy 20 watt halogén lámpát kéne még elviselnie.
Kösz a segítséget!
Lehet kipróbálok egy 800-as nanot. Ennek mennyi lehet kábé a hasznos teljesítménye? ~540W?
Meg ne kérdezzétek mi alapján jött ki ez a szám...Nem értek a matekhoz.
-
flymi
addikt
válasz
cinemazealot #9477 üzenetére
Elolvastam és képességeimhez mérten értelmeztem is az írást.
Igazából vagy együttműködik vele, vagy nem.
Gondolom az lényegtelen, hogy ugyanaz a gyártó/márkanév. Tehát ha valóban jót akarok, vegyek valódi szinuszosat. Oké, jövőre megoldható lesz, talán...Szünetmentesbe lehet egyébként mindenféle védelem mentes hálózati elosztót csatlakoztatni?
-
kapitanj
csendes tag
Nem tudom ez mennyire off, de megtudná valaki mondani, hogy az APC smarthoz tartozó Powerchute Business Edition nevű csodát hogyan kell működésre birni? A program Agent nevű részét már telepitettem, viszont azóta sem találom, hogy hol kellene elinditani?
Az APCPBEAgent nevű szolgáltás fut, viszont valami kezelőfelületet nem találok sehol. Ha a Program Files-ból előkeresem a pbeagent.exe-t akkor "StartServiceControlDispatcher failed!" üzenetet kapok
Az ups usb-n kapcsolódik a géphez.Jól sejtem hogy fel kell tenni a Server és a Console társát is az Agent mellé? Remélem nem csak neten keresztül össze-vissza csatlakozva lehet használni! Könyörgöm...
Nekem csak egy monitorozó progi kéne + ahol beállithatom a leállitást, stb. Windows7x64 egyébként.. -
cinemazealot
addikt
Persze, hogy létezik, mégpedig a passzív. Íme egy kis irodalom. Egyébként nem törvényszerű, hogy egy aktív PFC-s táp ne működjön kvázi szinuszos szünetmentessel.
-
flymi
addikt
válasz
cinemazealot #9475 üzenetére
"aktív PFC-s, ami tudtommal bekavarhat" - létezik másmilyen is?
A tápegység zavarhatja a szünetmentest, vagy fordítva?
Zavarhatja és/vagy ki is nyírhatja?Ennek még utána kéne olvasni, csak nem tudom, hogy hol, már 10 perce böngészem a témában a netet, de eddig semmi hasznos tesztbe, elérhető dokuba nem botlottam bele.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Messze vagy, de azért köszi!
-
cinemazealot
addikt
Akkor már csak azt kell tudni, hogy a tápodnak betesz-e a szimulált szinuszjel. Ezt két módon lehet megtudni: utánaolvasással (hátha valaki már írt ezekkel a hardverekkel kapcsolatos tapasztalatáról) vagy próbával. Utóbbiban egy FSP Nano 600-zal tudok segíteni, ha a zsámbéki dombság környékén jársz.
-
flymi
addikt
válasz
cinemazealot #9473 üzenetére
Nem t'ok mérni.
Ha lehet hinni a kalkulátornak (mindig azt mondják, hogy soha), akkor:
Idle 75W
Load 326W
Mondjuk ez az első olyan kalkulátor amivel most találkoztam, hogy nem mutat irreális értékeket. Nagyjából ilyen értékek lettek belőve anno gép összerakást megelőzően is táp vásárlás előtt, ezért is esett a választás egy mezei, de mégis minőségi 550W-osra. -
cinemazealot
addikt
Első körben meg kéne tudni, hogy a konfigurációd mennyit eszik üresjáratban és terhelve, illetve hogy a tápod megbirkózik-e a szimulált szinuszjellel (ha jól látom, aktív PFC-s, ami tudtommal bekavarhat). Ha nem tudsz mérni, akkor a fogyasztásodat hozzávetlőegesen kikalkulálhatod a powersupplycalculator.net oldalán is.
-
flymi
addikt
válasz
cinemazealot #9471 üzenetére
Helló!
Érdekelne, hogy ez a Nano 600, vagy a picit nagyobb társa (Nano 800) alkalmas lenne-e az adatlapomon szereplő konfigot pillanatnyi áramszünetek esetén is életben tartani 2-4 percig, amíg biztonságosan kikapcsolható?! Vagy ne is álmodjak, mert egy 1000VA erőmű kéne hozzá? Igen, azt is tudom, hogy csak szimulált szinuszos, de valamilyen védelem akkor is kell, nem tesz jót a gépnek, na...
Tuning nincs, alap órajelen üzemel a CPU, persze auto túlhajtás van terhelésnél.Már tavaly is nézelődtem szüntementeséknél, végül mégsem szántam rá magam mostanáig. Miután leesett az első hó, szakadtak lefelé a vezetékek. Fincsi volt nagyon, hogy negyed óra alatt 5-ször vágta le a villanyt.
Az FSP ára még megfelelő a zsebemnek, ráadásul nincs agyon okosítva. Monitort és PC-t kötnék csak rá.
Közvetlenül a hálózatra kell csatlakoztatni?
APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR, ez lenen a másik kiszemelt és akkor már a malacperselyt is feltörtem hozzá, de legalább több aljzata van. -
cinemazealot
addikt
válasz
Gyöször #9470 üzenetére
Tavaly tavasszal csináltam egy FSP Nano 600 tesztet, az egy néhány LED-es fényforrásból álló világítási hálózatot 1-2 óráig biztosan elvinne. De ez az FSP-nek az egyik legkisebb, legbutább változata, ami azért jó, mert nem kezd el gondolkodni, hogy most lekapcsoljak? ne kapcsoljak le?.
Tekintve, hogy magát a szünetmentest is akárhogy "bedughatod a konnektorba", nincs eldöntve, hogy a kimenetének melyik pólusa a fázis és melyik a nulla, így már csak ezért sem szabad fémesen összekötni a nem szünetmentes hálózat nullájával (pl. a vezetékezés megspórolása érdekében). A lakás fi-reléjéről pedig valóban le kell mondanod a szünetmentes utáni áramkörökre nézve, de a védőföld attól még ott van, és Te is dönthetsz úgy, hogy a szünetmentes utáni áramkörre ráteszel egy további fi-relét. Így áramszünet esetén sem kell lemondanod az érintésvédelemről.
-
Gyöször
senior tag
válasz
cinemazealot #9469 üzenetére
Szerintem egy (vagy inkább több) megfelelöen elhelyezett elemlámpa kell, amit mindig ugyan ott tart az ember. Gondolkoztam rajta itt az éjjel, de nem tudtam rájönni, hogy kéne ezt bedrótozni, de azt sem tudom, hogy vannak ezek a trafók bekötve az upsbe. Ha akksis táplálás van szerintem onnantól nincs nulla pont hanem a két vezeték közt lesz meg 230 volt. De ha az egyik kimenetet nullázod, akkor rákényszeríted, nem tudom ez káros lenne-e a szünetmentesnek.
Ami biztos, hogy érintésvédelmi kockázatot jelent, hogy az ups után nem lesz fi-reléd ami megvédene. Bár még azt is lehetne bedrótozni egyet, de egyetèrtek, én sem ajánlom. A vészvilàgítás rendszer külön kiépítve az oké, de persze nem erről volt szó. Itt kész rendszer elejébe kéne bepréselni egy upst.Amúgy melyik ups búg el órákig? Az enyém max fél órát szerintem. Ahogy olvasgattam a kis terhelésre némelyik le is kapcsol.
-
cinemazealot
addikt
válasz
abamisi49 #9468 üzenetére
Bő fél éve (#8957) Dyrg vetette fel ezt a kérdéskört, de én igyekeztem őt lebeszélni erről, mert szerintem érintésvédelmileg erősen kifogásolható és veszélyes.
Van (volt?) egy olyan villanyszerelési "szokás" (vagy talán szabály), hogy egy lakásban a szomszédos helyiségekben felváltva kell alkalmazni az egy áramkörről futó világítási és erősáramú felhasználást: tehát ha az egyik áramkör (kismegszakító) az egyik helyiségben a világítást táplálja, akkor a másikban erősáramot stb. Ennek az az értelme, hogy ha az áramkör kiesik, akkor az adott helyiséget a szomszédos helyiségek még bevilágíthatják. Ez régebben volt jellemző, nem tudom, érvényes-e még. Ha viszont minden világítást egy áramkörre teszel, és ne adj' Isten, a szünetmentesed kimúlik (vagy csak karbantartod), akkor sehol nem lesz világításod a lakásban. Én ezt itthon úgy oldottam meg, hogy az eredeti világítást nem bántottam és csak vészvilágítás céljára helyeztem el itt-ott másodlagos (LED-es) világítótesteket, amiknek saját szünetmentes áramköre van, önálló (komplett, tehát fázis+nulla) táplálással.
-
abamisi49
újonc
Üdv Mindenkinek!
Lakásomban 3 fázisú az elektromos hálózat.
Az egyik fázist csak a világításra szeretném használni,
melyet egy szünetmentessel védenék, amely akár több
órát is biztosítaná a villanyt. (Szinte minden világításom LED-es.)
Mind a 3 fázishoz csak 1 "nulla"-vezeték van kiépítve, ezért
vagyok tanácstalan: hogyan közösíthetem/közösíthetem-e
a betáp, ill. eljövő oldalak "nulla" lábait? (Ha megoldható, melyik
a kijövő oldal "nulla"-lába?)
A válaszokat előre is köszönöm: abamisi49 -
Oligovit
csendes tag
Hello,
Vettem egy új APC Smart SUA1000I -t.
Még ismerkedünk, ami abból áll, hogy rákötöttem egy 100 wattos égőt és nézem az lcd kijelzőjén miket produkálNos a voltok eléggé ingadoznak nálunk. Legjobb esetben max 227V körül van, ha nem megy semmilyen gép a házban, aztán van hogy leesik egészen 207-ig. Nos ilyenkor bekapcsol az AVR boost nevű okosság és hirtelen felnyomja 240V-ig. Néha felkúszik 242, de akár 245-ig is ahogy az inputon is pár volttal feljebb megy az érték (mivel a boost kb 30V-ot ad neki fixen). Ez meglátszik az égő fényerején is jócskán.
A fogyasztásnál mikor alacsony a fesz. ~84W-ot ir ki a 100wattos égőre. Aztán mikor adja neki a 230 felettit, akkor már 100 watt körül van az is. Szóval 230V lenne az optimális.Ebből az egészből azt akarom kihozni, hogy ha rákötöm a gépem az ups-re (500w + monitor) akkor ezek a hirtelen ugrások nem fognak-e ártani neki? Gondolok itt a boost által produkált 245V-ra. Mivelhogy a monitorom hátulján 100-240V 1.5A van irva. Akkor ez sok neki nem? Az alacsony feszültség nem árt annyira mint a magas? Ugyanez a kérdés áll a tápomra is (aktiv pfc).
Szóval mi árt jobban a gépnek? Többet érne kiiktatni az avr-t? Őszintén szólva azt hittem kicsitt precizebb ez a feszültség stabilizálós dolog. -
RaVal
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Thermaltake SMART SE 530W-os táphoz jó választás lenne egy APC Back-UPS ES 700VA? Vagy ez is a kényes aktív PFC-sekhez tartozik? Milyen másikat tudnátok javasolni esetleg? -
Gyöször
senior tag
Ne haragudjatok, hogyha már sokszor leírtátok, olvasgattam a fórumot vissza, de nem találtam választ, lehet átfutottam rajta.
Van egy Powercom 600 black knight UPSem, kb 2006 vagy 2007 óta, akkor egy yuasa vagy genesis akksi volt benne már nem emlékszem pontosan, leszolgált 4 évet gond nélkül. 12V 7,2 Ah kell bele. Aztán vettem bele egy bannert, az kb 2 év, de mikor kivettem szét volt repedezve. Mindig akkor derült ki, hogy meghalt az akku, mikor már kikapcsol a gép is áramszünettel együtt
Szóval nem sokat foglalkozom az eszközzel, de ez a gyári akksijával is így volt. Igényelné-e ez a típusú akku, hogy néha egy kicsit búgassam róla az ups-t valamekkora terheléssel és ha igen mekkorával és mennyi ideig? Lekapcsolásig, vagy csak havonta pld 5 percet? Hogy növeljem az élettartamot.A banner után legutóbb 2015 jan végén az egyik helyi boltban kaptam egy emos-t 4000ért, az a mostani sűrű áramszünetekig bírta, egyből alacsony akkufesz csipogást produkált és nem volt időm leállítani a gépet. Aztán búgattam egy 25W izzóval kb 2 percig bírta. Na gondoltam akkor itt az ideje akksit venni, bementem most egy másik pc boltba (eléggé vidéki vagyok) kaptam egy UPS powert nem merem megmondani mennyiért
Nem vészes, de ennyiért a topikgazda webshopjában vettem volna egy Genesis-t
Na mindegy kipróbálom.
Ma szétszereléskor azért megnéztem mit mutat az 1 éves Emos, és addig sikerült búgatni, hogy már untam nézni a monitor/TV-n az egyik szappanoperát (gép nélkül, plussz egy 25W izzó)
Lehet, hogy jót tett neki egy kis terhelés-töltés? Mikor elszállt a gép akkor mire visszakapcsoltam már 100%volt az akku töltöttség, de rövid öntesztre leesett 20%ra. Tehát olyan jó kapacitás hiányos képet mutatott. Új akksinál olyan 60-70%ra esik le 100%ról az akkutöltöttség jelző, viszonyítás képp írom, nem azért mert zavarna, ez ilyen. Ha áramszünet van nem szoktam kísérletezgetni, lövöm le a gépet, mentek, hanyatt homlok menekülve lépek ki.Szóval maceráljam a kis ups powert a jövőben néha?
Ja nekem egy FSP Saga II 450W tápom van, passzív pfc direkt ilyet kerestem anno, mert nem akartam millióért UPS-t venni. Olyan 5-8 percig elviszi a gépet, de majd most kipróbálom. AMD x4 965 + 23" LG m2362D. Régebben kisebb monitorom volt az asszonynak meg egy régi gépe CRT monitorral, a kettőt együtt kitartotta a 600VA PCM Black knight. Szóval meg vagyok vele elégedve. Mindig gondosan kifújatom. Router ilyesmi nincs rádugva. -
bubu1981
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A minap vásároltam egy Centralion Aurora 650-est, maga a szünetmentes teljesen hibátlanul működik, viszont amit az oldala felkínált, hogy töltsek le hozzá WinPower alkalmazást, azzal messze nem vagyok megelégedve. Pl ha elmegy az áram és átvált akkura, akkor feldob egy ablakot, hogy az USB kapcsolat megszakadt, holott ha megnyitom, tökéletesen monitoroz, valamint ha visszajön az áram, akkor újabb ablakot feldob, hogy az USB kapcsolat helyreállt. Ez zavar a legjobban, meg igazából én valami olyasmit szeretnék, hogy ha akkuról megy, akkor lássak valami hasonlót mint a laptopoknál van, hogy az óra mellett csak az ikon fölé viszem az egeret és látom hogy áll az akku esetleg mennyi időm van még. Tudnátok nekem valami alternatívát mondani, amivel monitorozni tudnám? Végül is nem is a monitorozás lenne a legfontosabb, hanem, hogy ha véletlenül nem lennék itthon mikor áramszünet van, akkor az akku lemerülése előtt biztonságosan leálljon a gép. Neten próbáltam keresni, de így nem merek vaktában mindenféle ismeretlen alkalmazást próbálgatni, meg sokhoz az van írva, hogy hálózaton keresztül tud az UPS-el kommunikálni, azonban az enyém USB-n keresztül kapcsolódik a gépemhez, egyébként a Windows 8.1-nek nem kellene alapból felismernie, hogy az adott eszköz egy UPS? Mert a Windows és az Aida64 Extreme is csak HID kompatibilis eszköznek látja nem UPS-nek. Annak örültem volna ha az Aida64 felismerte volna, mert a SensorPanel folyamatosan fut és hozzáadtam volna az UPS adatait. Ha segítenétek valami jó alkalmazást találni hozzá, azt nagyon megköszönném!
-
Yocooka
csendes tag
Sziasztok! Mivel eléggé megszaporodott felénk az áramkimaradás, így laikusként beruháztam egy Legrand KEOR-M 800VA-es négyszögjeles (akkor még nem sokat mondott) szünetmentesre. Itthon meglepődve konstatáltam, hogy a Chieftec GPS-400AA-101A tápegységemmel nem szimpatizál. Azóta már megtudtam, hogy sikerült a legérzékenyebb tápot kifogjam
A továbbiakat viszont nem tudom.
először is, netről vettem a szünetmentest, még bőven van időm, hogy elálljak a vásárlástól és visszaküldjem. Viszont amit helyette vehetek sinusosak, azok rohadt drágák. Ez akciósan 22 volt akkuval, és igazából ennél több pénz nem is nagyon van rá. Van itthon egy primitív mustek ami akku nélkül volt valami 3-4 ezer vateráról+akku. Most ez szolgálja ki a routert, modemet, riasztót... Először használtakat néztem, de most nem igazán találtam nagyobb teljesítményűt, ezért döntöttem az új mellett?
Esetleg a jelenlegi helyett milyen tápegységet ajánlanátok a gépembe ami együttműködik a UPS-szel? -
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani olyan AVR-es szünetmentest (rack előnyben), ami kis fogyasztó esetén nem kapcsol le 5 perc után?
-
sirály12
őstag
válasz
tal-garius #9454 üzenetére
Aktív PFC miatt lehetnek gondok ezzel a szünetmentessel, mert ez nem szinuszos.
-
petrusz82
aktív tag
válasz
tal-garius #9454 üzenetére
950 VA-es, működnie kéne vele szerintem.
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok!
Ezt a gépet egy FSP Raider 550W-os tápegység mellett (2HDD, 1SSD) elbírná Ez a szünetmentes? -
Magnum PI
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy APC Back-UPS RS 1000 szünetmentesem, és ha szeretnék a gépembe tápegységet vásárolni, akkor mit kell vásárlásnál figyelembe vennem, hogy ezzel a szünetmentessel jól tudjon működni a tápegységem?
Köszönöm -
petrusz82
aktív tag
A kalibrációt lefuttattam, az 50 percből 30 perc lett 125 w-os fogyasztással. 25 százalékos lemerülésnél váltott vissza hálózatra.
jól gondolom, hogy a 30 perces áthidalási idő ilyen terhelésnél a 25 százalékos lemerülésre vonatkozik?
(Tehát nem a 100 százalékos merülést jelenti a 30 perc)A másik kérdés, hogy a havi szintű lemerítés nem csökkenti nagyon az aksik élettartamát?
-
*Ropi*
félisten
válasz
petrusz82 #9448 üzenetére
Akkucserekor mindenképpen, de ha nem akarsz "meglepetéseket", akkor egyébként is érdemes havonta egyszer az UPS teljesítményéhez képest minimum 30%-os terhelést adó fogyasztót rákötve kikapcsolásig meríteni, majd a fogyasztót róla lekapcsolva feltölteni: ezzel kalibrálja magát (az alsó, ún. kikapcsolási akkufeszültség értéket) az UPS. Utána már rá lehet dugni a fogyasztó(ka)t is újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Mobilinternet
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- iPhone topik
- Próba
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest