Hirdetés
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy voks az Eaton 5E 850i-re. Hármat használok néhány hónapja, eddig semmi gondom vele.
-
mazyx
csendes tag
válasz
andrew-msi #9043 üzenetére
Nem ingyenes, de az UPS-hez ingyen adják.A kezelésiben amit kaptál abban van a serial.Ha nem találod, akkor itt egy kezelési:[link]
-
t.imi
addikt
válasz
frpeter #9046 üzenetére
Szia.
Sajna napokban kell kifizetni nem keveset az autóra, ezért kérdeztem új UPS-ről, azt el tudnám hozni hitelre
Tiéd lenne az igazi, csak keret nincs rá.
EATON 5S 700i
APC BackUPS ES BE700G-GR
Eaton 5E 850i
Ezeket néztem, elvileg kvázi szinuszosak, venti, AVR nélkül, nem zizeg, nem pörög. -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Corsair 650W táp mellé, max. 400W fogyasztásra vásárolnék egy UPS-t. PC + monitor. Keret kb 50e lenne rá.
Újat szeretnék, szinusz nem tudom mennyire fontos, 1-2 UPS oldalon kimondottan azt ajánlják.
Tele a @köm, hogy a gyártók oldalain kb 0 infó van ezekkel kapcsolatban.Annyi elvárásom lenne, hogy ne legyen benne ventilátor!! Ha nem tévedek, AVR funkciósokba van. Ágytól kb 3 méterre lenne, nem szeretnék zajforrást
Köszönöm előre is
-
hubee
csendes tag
válasz
frpeter #9015 üzenetére
Betettem az új akksit az APC Smart-UPS SC 620VA-ba. Talán egy napig nem volt semmi gond, majd kikapcsoltam a upst és ami rá van kötve. Azóta ha bekapcsolom lefut az önteszt (on line led világít, on battery led villog) de utána pár másodpercenként kapcsolgat az akksi és a hálózat közt (egyszer az on line led világít, majd az on battery led ,stb.). Néha változó intenzitással kapcsol át köztük.. a rákötött cucc amúgy működik így.
Rossz lehet a ups vagy pl. kevésnek érzi a hálózati feszt és ezért kapcsol át akkura? Utóbbi esetben gondolom adatkábellel gépre kössem és powerchuteban állítsak rajta -
sirály12
őstag
válasz
sniper elite #9037 üzenetére
Elég gagyinak tűnik.
Ha minőségit akarsz, amiben biztosan jól működnek a védelemek, akkor azt javaslom amit pár hozzászólással feljebb is, inkább egy használt 1000-es apc smart. -
Guszti
aktív tag
válasz
sniper elite #9039 üzenetére
Meg igy mobilrol sincs bizalomgerjeszto kinezete, de akar meg jo is lehet...
-
mazyx
csendes tag
válasz
sniper elite #9037 üzenetére
Nézd meg esetleg ezt:[link].
Új a piacon, de ígéretesnek tűnik... -
sniper elite
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Szeretnék vásárolni egy szünetmentes tápegységet, de vagy 10 éve nem volt ilyennel dolgom. Mostanság viszont kellemetlen rajtam kívül álló okok miatt voltak kisebb áramszünetek amik rendkívül idegesítőek. Olyan gép kéne nekem tehát, ami olyan 3-4 percet át tudna hidalni amíg nincs áram. Egy ilyenen gondolkodtam: [link] De mivel a gépem tápja 850W-os ezért lehet nem lenne elég. Szerintetek hasonló árban (25k körül) milyent érdemes venni? Jöhetnek valamennyivel drágábbak is ha szükséges, de nem akarok jóval többet kiadni azért érte.
-
válasz
HUfantom #9028 üzenetére
Megkésve ugyan de szeretnék köszönetet mondani a tanácsokért amit kaptam.
Sikerült megoldani a problémát. Kalibráció és némi helyezkedés után a UPS belső hőmérséklete lecsökkent 31-33 fokra, így a ventilátor csöndben maradt. Tök jó kb 40 percig elbírja a mostani terheléssel az akkumulátor.
Egyetlen érdekes pont a töltöttség mérése: Amint átváltok akkumulátor üzemre a töltöttség lezuhan 10 másodperc alatt 51%-ra, de ott megáll kb 30-35 percig. Ez a jelenség normális ?
-
galocza
aktív tag
válasz
sirály12 #9031 üzenetére
köszönöm gyors válaszodat.
de:
-igazából, amire én használom (pillanatnyi áramszünetek áthidalása), bőven elég a jelenlegi nagyságrend, lehet sok is. (ritkán van olyan munka, hogy elveszhet adat, ott meg legyen elég a mentésre az a pár perc.)
-jelen helyzet szerint belefulladok rbc2es akkukba, szóval ha cserélnék, olyanra tenném, ami fogadja,
ráadásul munkahelyemről remekül tudok csaklizni akkut - a leaftronok közül is egyik jött nekem, a másik oda tartaléknak. családi cég, szóval nem lopok 8).
-a fenti ok miatt számlaadós vásárlás a preferált, de ha valami kihagyhatatlan adódna, nem zárnám ki emiatt.tudom, jobban le kellett volna írnom, mit is akarok és miért.
még 1x köszi,
g -
sirály12
őstag
-
galocza
aktív tag
válasz
frpeter #8990 üzenetére
hát, mellélőttem.
úgy tűnik, nem az akkuval volt baj.(a mese, röviden:
begjöttek a leaftronok, beraktam, nem ment: némi működés és lemerítés után az upsen az összes led égett. átkozódtam. másik leaftron. uaz. átkozódtam még. bevittem a 2 akkut munkahelyemre, gond nélkül mentek az ottani 3 cs 500assal. akkucsere, mhelyre leaftron, én meg hazahoztam egy félhalottat. működött, örültem. gondoltam megnézem, meddig húzza, merítés után nem tölt ez sem. átkozódtam sokat.)a lényeg: úgy tűnik, az upsem nem tölt.
a kérdésem: láttam, hogy foglalkozik a cég upsek javításával/felújításával is, megéri javítással tökölni ilyen hibánál, vagy vegyek egy újat?köszönettel,
g -
mazyx
csendes tag
válasz
andrew-msi #9021 üzenetére
Itt talász hozzá szoftvert:
[link] -
-
válasz
frpeter #9026 üzenetére
Utánanéztem, hogyan kéne csinálni egy ilyent és egy kis segítségre lenne szükségem.
A problémám, hogy nem tudom a powerchute business edition összehozni, hogy lássa a UPS-t Win7 alatt. Feltelepítem mind a három komponenst és nincs UPS, viszont a win alap szarja meg látja....
Csak USB kábelem van hozzá.Mivel lehet ezt megcsinálni a rendelkezésre álló eszközeimmel egyáltalán ?
Vagy van valami magic cucc, hogy 5X megnyomom az O - 1 gombot sorrendben és megcsinálja magának ? -
válasz
E.Kaufmann #9023 üzenetére
Windows azt írja 100% töltöttség az akkumulátorokban
-
Helló
Van egy APC Smart 1500i szünetmentesem, a fekete verió. USB-vel van a géphez kötve, működött is nagyon sokáig probléma nélkül. Nemrég cseréltem benne akkumulátorokat.
Viszont most körülbelül 35 percenként elindítja a ventilátort és 3-5 percig megy aztán megáll de újabb 35 perc és kezdődik elölről
Éjjel nappal nehéz tőle aludni eddig ilyent nem csinált.
Valakinek van valami ötlete mi történt ? -
válasz
andrew-msi #9019 üzenetére
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
2010 októberében vettem egy EATON NV600H-s szünetmentest, amibe 2013 májusban lett cserélve az akku. Tegnap volt egy jó kis vihar amikor elment az áram kikapcsolt a rendszer.
A fura az volt, hogy mikor visszajött nem tudtam elindítani a gépet.
Kihúztam a szünetmentest és úgy hagytam.
Reggel bedug, minden indul.
Gondoltam letesztelem mi a helyzet és kihúztam a szünetmentest a falból, ismét minden kikapcsolt.
Amikor visszadugom kattog, de nem indul semmi.
Hangot azért nem ad mert kikötöttem évekkel ezelőtt (a kislányom nagyon félt tőle)
Fogtam és összeraktam nélküle, minden ok.
Ez akku lenne?
Vagy a cucc tartott eddig?
Vélemények?
Nem akarok feleslegesen akkut venni, ha a gép ment tönkre. -
feel2006
tag
válasz
E.Kaufmann #9010 üzenetére
Köszönöm, szemeztem már vele, csak normál lakásban nem tudom hová földeljem.
-
hubee
csendes tag
Sziasztok! Van egy szünetmentesem amibe 2011 őszén vettem új akksit. Talán fél évet használtam, azóta kb. egyáltalán nem. Nemrég szükségem lett volna rá, de ha bedugom, bekapcsolnám, nem történik semmi. Semmilyen led nem világít/villan fel, semmilyen hangot nem ad ki. Lenne vele egyéb teendő ha régóta nem volt használatban, vagy illene valamit produkálnia ahogy én gondolom..?
APS Smart-UPS SC 620VA , csináltam pár belső fotót is
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Válaszaitokat előre is köszi! -
*Ropi*
félisten
-
Sziasztok!
Egy FSP EP1000-es szünetmentesbe kellene vásárolnom akksit. Battery testnél 2 másodpercenként sípol és csak akkor hagyja abba, ha kikapcsolom. Gondolom akkunak vége van.
Hol érdemes, és milyen gyártmányt vásárolni, ami 2 évnél tovább bírja?
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk: pl. találtam ilyet, ami méretre megegyezik a jelenleg benne lévő 12V 7Ah-s akkuval, csak ez 9Ah-s. Ez problémát jelenthet?
-
E.Kaufmann
veterán
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Van egy APC 350Cs -em, ami kiválóan teszi a dolgát, de az ethernet védelmet használva 100Mbps-re vagyok itélve/limitálva.
Milyen eszközt javasolnátok szintén APC-ben, ami már tudja a Gigabitet is?
Köszönöm -
Benőke
őstag
válasz
frpeter #9006 üzenetére
Nyilván ha alaposan megterhelné a tápot, akkor a szünetmentes nehezen vagy sehogyan sem bírná, de mivel egy nas van ráakasztva, amiben nem dohog egy 200w -os VGA sem, így a 100W -ot sem igen éri el a max áramfelvétele, így a terheléssel nem igen van gond. Pláne ha tényleg csak 40W a normál üzemi áramfelvétele.
-
frpeter
Topikgazda
válasz
airsoftpro #9005 üzenetére
Valószínűleg a tápod nem szereti a kvázi szinuszjelet, csak a teljes szinuszt, amit a smart-ok tudnak. Plusz a 350VA-s készülék a 300W-os táphoz is kevés lehet.
További infokat itt találsz -
airsoftpro
csendes tag
Sziasztok! Van egy APC 350 szünetmentes tápom, és egy Be Quiet system power 300táp ami eléggé zúg, ha áramszünet van!, amint visszajön az áram teljesen halk. Minden alkatrész 1 hetes, nem tudom mi lehet a pobléma?! A NAS kb 40W-ot fogyaszt, így a szünetmentes nincs túlterhelve szerintem.
-
bnj
csendes tag
válasz
cinemazealot #9003 üzenetére
köszönöm!
-
bnj
csendes tag
Sziasztok,
valaki el tudná mondani egy mondatban, hogy az APC szünementesek típusai (BX / ES /CS / RS / Pro / ...) miben térnek el egymástól? Se az APC oldalon nem találtam használható összehasonlítást, se az általam eddig nézegetett forgalmazóknál.
Illetve van egy konkrét modell amivel kacérkodom, a BX650CI, de ebből is van két verzió, a BX650CI meg a BX650CI-GR - ezek közt mi a különbség?
köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megújul a Netflix tévés appja
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Villanyszerelés
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest